Šta je novo?

Windows 8

Smesna je ova osmica ako se moze nazvati tako jer je identicna kao sedmica samo taj ubogi metro :d

Pa to se i ocekivalo, osim mozda ponekog tuninga ispod haube koji vecina nas ne primeti. Ciljaju na ARM/tablet trziste ovim, samo pokusavaju da naprave unificirani interface da bi isti generic-apps mogli da se koristi i na desktopu.

soooon, soon x]

Akv2OupCMAAyuCo.jpeg

Hmmm..... koliko malo novina ima kad ovako sitne stvari pomenu :D

Jel' nasao neko ARM build?

Metro ce za ljude koji posecuju Facebook, YouTube i eventualno mejl (dosta Facebook korisnika ga ni ne koristi) biti super.

Ikonica (tj. plocica) ce da prikaze koliko Lajkova ili zahteva ih ceka i oni kliknu na nju - i eto ih na facebook-u. Jos sve to preko tablet-a.

Verujem da ce development masine (za dizajn, programiranje, 3d...) biti retke u buducnosti a verovatno i skuplje. Steta, ja sam posle igranja igrica krenuo da dizajniram, programiram - sve na istom kompu.

Poslednja izmena:
ne znam, kako ce se korisnicima svideti ta opcija,verujem da je to za sada samo opcija, pa ce verovatno odraditi neki drugaciji izlged start button-a, pa da ostane ista podela.

Meni se NIKAKO ne bi svidelo ako bi u finalnoj verziji Windows 8 ostao bez Start dugmeta...pa on je simbol Windowsa i ne bi ga nikad trebalo ukloniti, već samo delimično da mu ulepšaju izgled, ništa drugo.

Microsoft mnogo ima da izgubi ako se zaista odluči na taj korak !!!

Po meni je taskbar i uopste start dugme,najgluplja stvar ikada. Bilo bi funkcionalnije da stave neki dock kao apple :D I Expose odnosn F9,F10,F11

Po meni je taskbar i uopste start dugme,najgluplja stvar ikada. Bilo bi funkcionalnije da stave neki dock kao apple :D I Expose odnosn F9,F10,F11

Verujem da si u manjini. Meni je start menu + taskbar najbolja kombinacija a probao sam svakakve GUI-je. Dock mi je nisko na listi favorita...

On je disfunkcionalan jer nije dovoljno funkcionalan kao ovaj. ;)

Meni se NIKAKO ne bi svidelo ako bi u finalnoj verziji Windows 8 ostao bez Start dugmeta...pa on je simbol Windowsa i ne bi ga nikad trebalo ukloniti, već samo delimično da mu ulepšaju izgled, ništa drugo.

Microsoft mnogo ima da izgubi ako se zaista odluči na taj korak !!!

Ma da izgubiće mnogo u pm zbog Start dugmeta hhahahahahaha

Vi hocete da kazete da klikcete svaki put na start?

Verovatno ste jedni od onih koji su ischupali dugme sa prozorima iz tastature :d

E neka si im rekao :)

Ja sam u developer imao problem sa igricama jer iako sam u samoj igri proglašenjem miša u donji levi ugao nikako mi je iz igrice u start xD

Realno gledano, Start dugmetu je vreme proslo. Bio je zanimljiva inovacija, ali se sve redje koristi. Ja na Win7 imam skoro sve potrebne programe pin-ovane. Retko kad mi treba da browsujem kroz Start meni (cak cesce kucam u Run polje). Na MacOs-u koristim isti sistem - tj. dock. To je fakticki potpuno popunjen taskbar iz Win7. Svakih 5-6 dana pokrenem Launch pad i to je to. Nadam se da ce brzina SSD drajvova dodatno da napreduje, pa nam nece ni biti potrebno da znamo da li je program startovan ili ne.

boyce pocetnicima sigurno nece ogovarati ovo,a ni nekima koji duze vreme koriste win,svakako ce ostaviti start dugme ili ce zaista izgubiti dosta pocetnih korisnika ili amatera koji bez toga ne mogu ,a i citajuci ove testove kazu da postoji samo se ne vidi dok se ne pridje misem ;-)

Meni licno odgovara start dugme, jer mrzim da gomilam sve na taskbar. Na taskbar ide ono sto najvise koristim, a ono sto manje koristim pin-ujem na start meni.

jesam li ja jedini koji drži win7 sa klasičnim taskbarom, klasičnim start menijem? ništa ne pinujem, win mi izgleda ko win98 :D

Isto tako mislim da koncept desktopa sa ikonicama polako umire. Ja na MacOS-u na desktopu imam ravno 0 ikonica. Na Win7 imam 5-6 i jako retko klikcem na njih.

Secam se kad sam prvi put video 80-i-neke onaj prvi MacOS i koliko mi se svideo taj koncept ikonica na desktopu :)

ja na desktopu imam tačno nula ikonica

šta će mi pinovi, šta će mi dokovi, šta će mi pun desktop ikona, šta će mi bilo šta? o čemu mi ovde pričamo? produktivnost ili fenseraj? produktivnost- PREČICE x) kombinacija tastera na tastaturi pokreće odeđeni program. ctrl + shift + alt + slovo. kombinacija kolko voliš. dok ti klikneš na dok, pin, prečicu, ja sam već pokrenuo 4 programa (pod uslovom da imam ssd, a nemam :/ )

Ovi aero prozori,sa centiranim imenom foldera su uzas :/ Bolje da su ostaviti kao sto je u win7.
Ikonica od recycle bina je epic! :D Bolja je bila na win98.

Obično sam blagonaklon prema novim stvarima ali "ono" sa slika izgleda užasno a deluje kao da funkcioniše poput Gnome 3. Teško ću se ja navići na to. Ako ne bude postojala mogućnost da mi desktop izgleda kao na Win 7, ostajem na istom dok ne budem prinuđen da pređem na osmicu.

Negde je bilo kako da se skroz zadrzi Windows 7 Start Menu/taskbar a ne novi Metro izgled za desktop. Sumnjam da sada ne funkcionise :) (Google it, ne znam gde je)

Ljudi, ne ocajavajte, postoji program za to, zove se Classic Shell, 3.41 je trenutna verzija.

Za sve one kojima smeta nedostatak Start dugmeta, ovaj program to rešava. Link http://classicshell.sourceforge.net/

P.S. Pošto još uvek nije izašla zvanična beta verzija Windowsa 8 i ne znamo šta će sve biti moguće naknadno uključiti, ovaj program podržava, za sada, samo Developer Preview verziju Windowsa 8.

Vrh Dno