Šta je novo?

Windows 8

Ljudi pogledajte ovo :D Kakav car :p

[YOUTUBE]LSf3DQ1dJcg[/YOUTUBE]

Jel moze da se ovaj developer preview instalira kao dual boot ?

Poslednja izmena:
Ko je rekao da je ovo beta? Mislim da ne razumeš šta hoću da kažem. Problem je to što ja ne želim klasičan desktop i stari izgled prozora. Hoću da sve ima Metro izgled, ne pola pola.
...
pored svega toga stoji prečica da se vratiš u regularno Windows 7 okruženje. Moje pitanje je zašto?
pa kako zamisljas da radis u PhotoShopu sa novim Metro izgledom? ...ili bar u Officeu sa Metro izgledom?

To što ti želiš, verujem da njih uopšte ne interesuje trenutno_Ovo je samo developer preview verzija, ko zna koliko oni grana imaju koje se razvijaju i kasnije ubacuju.90% stvari je onemogućeno i zaključano,
90% ... ti si bas optimista :D

Kada bolje razmislim, druga stvar je to što će se ceo Metro UI bazirati na prvo bude touch friendly, pa tek onda mouse friendly. Kako je to dobra stvar na PC-u? Čemu spajanje dve stvari u jednu? Mogli su onda opušteno da ova nova poboljšanja stave kao Windows 7 SP3, a da izbace poseban Metro based OS za tablete,
potpuno se slazem sa tobom.
pogotovo sto je Metro vezan za tablete a tableti (ARM) ne mogu da pokrecu x86 aplikacije (niti ce moci) tako da bezveze forsiraju Metro na desktopu.

Gizmore, ne koristimo svi računar za fejzbuk i solitare
Kako će izgledati bilo koja ozbiljnija aplikacija u metro interfejsu?
Word, Excell, Autocad, Photoshop...
ovo o cemu sada polemisete u vezi Windowsa 8 je bilo jasno i pre 5 godina (diskutovali smo o tome na benchu 2006.):

razmisljanja.png

Poslednja izmena:
nije bas 90% :)
ali ima dosta stvari koje su trenutno zakljucane u developer preview, nema najavljenog Fajl sistema, nema Xbox integracije, nema Live aplikacija, App store, UI poptpuno nedovrsen u desktop delu itd....

@pWner
naravno da moze ;p

EDIT?: OOOP :) Microsoft hints at metro style for next version of Office

office15outlook.jpg

samo mi nije jasno kako ima window dugmice u gornjem desnom uglu ako je metro app ;p
ovo je ustvari novi metro izgled za dekstop ?o_O jer ima i status bar i ribbon *.*

Poslednja izmena:
Ne znam dali je to u sklopu Windowsa ili sam slucajno skinuo(ne znam ni ja kako),ali aplikacija allmyapps mi se strasno svidja!Sto se mene tice ovaj Win ostaje za sada,sve sto je meni potrebno radi besprekorno i sa ove tacke gledista cini mi se da ce ovo biti prvi Windows koji cu kupiti legalno,ma koliko kostao!

Ne znam dali je to u sklopu Windowsa ili sam slucajno skinuo(ne znam ni ja kako),ali aplikacija allmyapps mi se strasno svidja!Sto se mene tice ovaj Win ostaje za sada,sve sto je meni potrebno radi besprekorno i sa ove tacke gledista cini mi se da ce ovo biti prvi Windows koji cu kupiti legalno,ma koliko kostao!

hmm nisam znao za allmyapps, sacu da probam. nije u sklopu windowsa, mislim 3rd party app je

Sta znam, meni se ovo cini kao korak unazad u evoluciji operativnih sistema, pa i coveka. Slazem se da je METRO UI bolji za tablete, ali mislim da nije za desktop/laptop.

Trebalo mi je pola sata da provalim da se gasi tako što se udje u start pa u settings pa onda power! ima mnogo stvari nepotrebnih po meni!

Jel' uspeo neko da namesti guest addons preko virtualbox-a?
Ne radi internet, ne mogu da namestim widescreen rezoluciju, dzabe mi demo.

Guest addons nema za w8, ali oni nisu ni bili potrebni za internet, rezoluciju, a ni mouse capture.

Ja sam bio smeo pa sam ga instalirao na moj test kompjuter preko win 7 ,odabrao sam opciju da zadržim dokumenta i podešavanja bez programa.
E sad radi savršeno dobro uz par sitnih bagova čak sam i drajvere za zvučnu instalirao bez problema :D
Masu programa sam mu instalirao rade dobro
Podiže se brzo ali imam primedbu na interfejs :mad:
U životu nisam video nešto što neodgovara deskopu a probao sam i više linux distribucija.
Start meni i novi metro apsolutno neodgovaraju deskop i morace to resiti .
Win explorer je zapravo veoma dobar i može se smanjiti strelicom koja svima jasno vidljiva i tu nikakvih problema neće biti.
Definitivno moraju rešiti problem upotrebe na deskopu ili da nastave da prodaju win 7 uporedo..

Gde se nalazi portable workspace creator u windows developer preview-u ?
U M1 je bio u System32 pwcreator.exe

Edit: Nadjoh ipak da ga nema,ali su uspeli na ovu foru LINK windows developer preview verziju da instaliraju na usb.

Poslednja izmena:
Ako instaliras preko virtual box-a verovatno ti nije ukljucena virtualizajija u BIOS-u

Ako je fizicka masian proveri da li podrzava ACPI 2.0 (mozda je disabled u BIOS-u)
Ako je virtual, onda mora ili VMWare 8 ili Virtual Box. VMWare 7 nece.

Sad sam napravio USB da bude bootable preko onog programa Windows 7 USB DVD Download Tool i u BIOS-u nece da mi ocita flash. Jel samo nesto pogresno uradio ?
I da, procitao sam na netu da ovaj program radi i sa Windowsom 8.

Uspeo sam da pokrenem instalaciju, trebalo je jos nesto da se uradi u BIOS-u da bi pokrenuo sa USB-a.
E sad, kada dodje do start-up screen-a, znaci kad se instalira, izadje mi error na neku foru da windows nece da radi sa mojim hardware-om.
Sta bi mogao da je problem ?

kod provajdera koji daje 3rd party software i 3g uredjaj, da

e to je dobra stvar, jer postoje neki laptopovi koji imaju ugrađen čitač sim kartice i 3g modem... ja ne znam što su to izbacili sad u novije vreme na netbukovima, pošto je njima glavna namena internet... msm vučeš sa sobom onu budžu od 3g modema, em ružno, em nezgrapno...

Uspeo sam da pokrenem instalaciju, trebalo je jos nesto da se uradi u BIOS-u da bi pokrenuo sa USB-a.
E sad, kada dodje do start-up screen-a, znaci kad se instalira, izadje mi error na neku foru da windows nece da radi sa mojim hardware-om.
Sta bi mogao da je problem ?
Mozda ti procesor, kao i meni, ne podrzava x64 virtuelzijaciju..skini x86 verziju i probaj opet. A sto se tice ukljucivanja odredjenih opcija u biosu...pokusacu, ali vec imam instalirana 2 servera 2008 i 3 ili 4 win7 virtuelne masine pa me buni sto nece i ovo. Inace imam virtual box.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno