Mislim da nisi shvatio o cemu pisem.
Jesam, samo si ti promašio poentu tableta. Vraćamo se po ko zna koji put na diskusiju upotrebljivosti tableta vs laptop/desktop al ajde...
Ja ne mogu svoj desktop da ponesem na put jednostavno ne mogu.
Naravno.
🙂
Da imam lap top njega mogu da ponesem ali nije zgodan za rad onako sa otvorenim ekranom i zauzima mi puno mesta u radu i nema ekran osetljiv na dodir i mnogo je tezi.
To je sad posebna stvar. Nemanje laptopa, jer za ono čemu ti ciljaš laptop bi bio idealan. Ekran osetljiv na dodir u Win7 je skoro beskoristan a u Win8 ćemo tek videti. Ti si spominjao rad u aplikacijama koje su ti potrebne kroz Win i ne postoje na Androidu. To je već individualno koji programi će ti trebati ali trenutno niti jedan windows program ne radi ljudski na tač interfejsu. Dakle treba ti miš + tastatura.
Znam da postoji fotošop za android ali i to je samo za sitne, osnovne stvari.
Debata oko težine je iluzorna jer postoje i laptopovi različitih težina. Netbook-ovi su posebna priča.
Sam si spomenuo dock čime pada u vodu priča o tome koliko prostora zauzima na stolu. Tablet se nosi/koristi u ruci a tvoj model je težak u odnosu na druge modele.
Acer to moze i to moze da uradi perfektno dobro a da pri tome ima sve odlike android tableta.
Stavljanjem windows-a na taj tablet ti više nemaš ni jednu odliku android tableta.
Jeste, Win8 se pravi da može da radi dobro sa prstima, tj. samo njegov
front end ali dok aplikacije ne budu razvijane za takvo korišćenje, nemaš nikakve koristi od toga.
Ponavljam sta ce meni laksa naprava ako na nju nemoze da se instalira niti jedan jedini program sa mog desktopa tu tezina gubi smisao a opet je laksi od laptova i daleko konforniji u radu sa veoma pristupacnom cenom.
Onda ti ne treba tablet ako zavisiš o windows aplikacijama.
Jos nesto on nece da zastari kao tablet koji je vec sutradan osudjen na zastarelost.
Ova tvrdnja ti je apsolutno netačna. Iako stalno izlaze novi telefoni i tableti oni definitivno ne zastarivaju. I dalje iste stvari možeš da radiš i na tabletu od pre godinu dana kao i ovom danas ne računajući igre. A za takve stvari ni PC nije imun na brzo zastarivanje hardvera.
Ovde je gubitak vrednosti daleko daleko svetlosnim godinama manji kad pogledate da sad ide win 7 na njega a win 8 nije ni zvanicno objavljen a vec radi na njemu,
Ako ćemo pošteno, to će se tek utvrditi. Tvoj tablet možda kroz godinu dana neće vredeti ni polovinu novca kojeg si dao za njega. To sve zavisi od razvoja aplikacija za Win8 koje će u punoj meri koristiti sve prednosti tač interfejsa.
Pogledajte vase sendvice i to kakvucete podrsku imati za 6 meseci ima da se ti sendvici ubajate u veoma kratkom roku
Ovim si opalio i opasno promašio. Žestoko si neinformisan oko podrške u android zajednici. I to što izađe nova verzija ne znači da time sve starije postaju neupotrebljive.
Potpuno ista logika važi i kod desktop operativnih sistema.
mislite malo o tome jer na aceru imate nekoliko godina sasiguran softver.
Glupost. Ne postoji pojam "nekoliko godina zasiguran softver" ukoliko želiš da u svakom trenutku konzumiraš najnovije sadržaje bilo da je u pitanju multimedija ili ozbiljnije aplikacije.
---
Ti si po meni kupio jedan "Frankeštajn" proizvod. Uređaj koji pokušava da spoji nespojivo.
Tebi radi posao i to je super ali jako mali broj ljudi želi isto od tableta kao što i ti želiš.
Android i iOS nisu ni zamišljeni da se takmiče sa Windows, Linux i Mac OS sistemima.