Šta je novo?

WINDOWS 8.1

To i nisu sistemski folderi, kada sam uzeo taj HD nov naravno ja sam ga formatirao i stavio par main foldera sa prefiksom (My).
Malwarebytes Anti-Malware je nasao dosta tih Malware-a , ali sta to pomaze ja sam ih bacio u karantin i sta sad?

Ostaje samo da probam da vidim sta Linux kaze.
Nisam koristio nikakav program za popravljanje HD, nikada nije pravio problem do sada, HD WD AAKS 320GB je star oko 5god i dalje sljaka super ali eto ovo cudo... Od sad cu sve bitno na Cloud da backupujem :(

nego drugari,meni je sve metro aplikacije zeznuo neki od apdejta koji su isli uz update 1,jos tamo negde u maju sam se zalio,i rekoh posto tad nisam mogao da nadjem resenje da sacekam da se stvari malo slegnu,mislim nije da ih nesto preterano koristim ali npr onaj settings app je zgodan za raznorazne stvari,da slucajno neko nije imao slican problem i zna kako da ga resi?manje-vise sve sam pokusavao sto sam kopao po netu i integrity check win fajlova i sta vec ne.
Probaj sa ovim: http://www.eightforums.com/tutorial...oubleshooter-fix-apps-windows-8-a.html?filter[1]=Performance%20Maintenance

To i nisu sistemski folderi, kada sam uzeo taj HD nov naravno ja sam ga formatirao i stavio par main foldera sa prefiksom (My).
Malwarebytes Anti-Malware je nasao dosta tih Malware-a , ali sta to pomaze ja sam ih bacio u karantin i sta sad?

Ostaje samo da probam da vidim sta Linux kaze.
Nisam koristio nikakav program za popravljanje HD, nikada nije pravio problem do sada, HD WD AAKS 320GB je star oko 5god i dalje sljaka super ali eto ovo cudo... Od sad cu sve bitno na Cloud da backupujem :(

Najverovatnije je da je neki od tih malware-a napravio taj problem, a to što ih je MBAM uklonio ne znači da je i u stanju da vrati prethodno stanje u normalu, to jest da anulira štetu u potpunosti.

Da li su ti ti folderi postali .exe fajlovi na koje kad kliknes izbaci gresku? Ako jesu onda je neka gamad u pitanju?

CountMike:

jok,ko zna sta se ovde desava kod mene (sve sam probao,i onaj trablsuter,i elevejted powershell i ostalo).puca mu reinstall za vikend,sta da se radi,hvala na cimanju druze.

Da li su ti ti folderi postali .exe fajlovi na koje kad kliknes izbaci gresku? Ako jesu onda je neka gamad u pitanju?

Ne nema tih exe foldera niti file-ova.
Problem sam resio - nadam se uz pomoc Total Commandera, nasao sam te chd foldere koji su ustvari folderi koji mi nedostaju sa HDD, zovu se dir0000.chk a nalaze se u found.000, found.001, found.002 ...itd
Koliko sam video na netu to je odradio CHDSK alat, e sad zasto to je pitanje.

Sada se pitam dali da brisem te chd foldere, posto sam napravio nove foldere na HDD i premestio sadrzaj iz tih chd.

Dali je to neka sigurnosna mera Win sistema, ili je neki sigurnosni backup, ko ce ga znati, uglavnom sve sto je falilo nasao sam i ok je.
Svima hvala na pomoci! :)

Nego sta bi sa Update-om 2??? Ja sam imao isti na listi da preuzmem pa mi od jednom prijavio neku gresku kao da ne mogu, za malo da ga instaliram :D

Ne nema tih exe foldera niti file-ova.
Problem sam resio - nadam se uz pomoc Total Commandera, nasao sam te chd foldere koji su ustvari folderi koji mi nedostaju sa HDD, zovu se dir0000.chk a nalaze se u found.000, found.001, found.002 ...itd
Koliko sam video na netu to je odradio CHDSK alat, e sad zasto to je pitanje.

Sada se pitam dali da brisem te chd foldere, posto sam napravio nove foldere na HDD i premestio sadrzaj iz tih chd.

Dali je to neka sigurnosna mera Win sistema, ili je neki sigurnosni backup, ko ce ga znati, uglavnom sve sto je falilo nasao sam i ok je.
Svima hvala na pomoci! :)
Nećeš naći ništa upotrebljivo u tim .chk folderima, briši slobodno. Chdsk pravi te foledre još od DOSa.

Nisam pratio ovu temu, pa ako je bilo vi vicite :)
Sveze instaliran win 8.1 na masini iz potpisa, svi drajveri su tu, a zeza me to sto dodje do "Welcome" ekrana i tu stoji dobrih 30 sekundi i vrti one kruzice. Prvo sam mislio da je zbog live naloga, pa sam ga prebacio da bude lokalni nalog ali opet isto.

Sveze instaliran win 8.1 na masini iz potpisa, svi drajveri su tu, a zeza me to sto dodje do "Welcome" ekrana i tu stoji dobrih 30 sekundi i vrti one kruzice. Prvo sam mislio da je zbog live naloga, pa sam ga prebacio da bude lokalni nalog ali opet isto.

Si probao da resetujes bios ili da ubodes na drugo mesto sata kabal?

Stavi sve na default ...

Stavio sve na default, odradio update biosa i to startovanje je bilo munjevito. Samo sto se pojavilo ono Welcome, posle pola sekunde je vec postavio desktop. Ja se napalio i instalirao najnovije chipset drajvere i sve se opet vratilo na staro :)
Obrisah te drajvere ali i dalje duuuugo stoji na Welcome. Jednostavno cu morati da se pomirim sa tim...

Ovo se i meni desava od pretposlednjeg update-a, samo sto meni stoji u "Welcome"-u malo vise od 30 sekundi, cak i 2-3 minuta ako se ne varam (a Win je na SSDu). A do tada je radilo sve super. Trazio sam na netu, isprobavao neka "resenja", al mrka kapa. I gasi se sporije nego pre tog update-a. Nisam jos probao da napravim lokalni nalog, al opet... Ne znam kako to da resim bez reinstalacije Windowsa :/ Mozda i ja da probam s update-om biosa..

Poslednja izmena:
Ovo se i meni desava od pretposlednjeg update-a, samo sto meni stoji u "Welcome"-u malo vise od 30 sekundi, cak i 2-3 minuta ako se ne varam (a Win je na SSDu). A do tada je radilo sve super. Trazio sam na netu, isprobavao neka "resenja", al mrka kapa. I gasi se sporije nego pre tog update-a. Nisam jos probao da napravim lokalni nalog, al opet... Ne znam kako to da resim bez reinstalacije Windowsa :/ Mozda i ja da probam s update-om biosa..

Uradio ja update biosa i nista. Bios mi je bio fabricki od 2011 i do sada je sve ok radilo i nisam imao potrebu/zelju za nadogradnjom biosa. Na kraju sam se i to naterao da uradim ali nista se nije desilo. I meni je win na SSD-u, jos jedino da probam da zamenim sata kab od SSD-a na drugo mesto.

Onda ja necu ni da pokusavam update biosa, jer osim paljenja/gasenja sve drugo ferca kako treba.

Код мене је било слично само мало другачије, на welcome се чека и преко минут а онда брзо прође остатак. Отприлике сам проценио да је тако од како сам инсталирао Бит Дефендер. Пошто он понекад уме да тупи а најбитније, кад год пријави нешто типа ... мора да се апдејтује, нашао сам нешто сумњиво ... убије ми интернет, у подешавању мрежне видим да је све у реду али не могу ни до рутера. Малопре сам га деинсталирао (и одмах се активирао MSE) и сада до welcome прође мало више од десетак секунди.

Ja sam i zamenio mesta za sve sata uredjaje (sve sam stavio da budu na 6gb sata portove) i opet isto. Sad radim backup celog ssd diska i krecem sa instalacijom nekog drugog sistema (ili cisto win 8 ili nazad na win 7) pa da vidim kako se ponasaju oni.

Što bih trošio vreme i na to, kad može da me obavesti?

Nazad
Vrh Dno