Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Skinuo sam sa Dreamspark-a, Windows embedded 8.1 Industry Pro, aktivirao sam ga šifrom koju sam dobio, ali ne znam da li je to za neki probni period ili za stalno, nigde ne piše. Da li neko zna o čemu se radi? Inače ja ne vidim po čemu se razlikuje od regularnog windowsa 8.1, mada se ja baš nešto i ne razumem previše. Instalirao sam ga na netbook Lenovo S10-3 umesto windows 7 starter-a i za sada funkcioniše odlično.

Za stalno je.

Stvarno, ako neko zna neka napiše, u ćemu je razlika između Indusry Pro i običnog Pro???

thx

Nije u celosti za stalno, 2 godine ti traje aktivacija koju si dobio, posle dve godine se svi seriali na Dreamsparku resetuju i dobijas nove. U principu se moze i reci da jeste, ali uz to da moras da menjas product key za 2 godine.

Posto sam pratio WIN8 temu, sada sam prvi put ovde dosao posto i ja planiram da predjem na 8.1 recite mi da li se isplati da radim clean install ili mogu da odradim obican upgrade, ima li velike razlike ili da se ne tripujem?

Posto sam pratio WIN8 temu, sada sam prvi put ovde dosao posto i ja planiram da predjem na 8.1 recite mi da li se isplati da radim clean install ili mogu da odradim obican upgrade, ima li velike razlike ili da se ne tripujem?
Clean install se uvek isplati.
Nije rečeno da ćeš imati probleme sa upgradeom ali je je verovatnoća da do njih dodje mnogo veća nego kod čiste instalacije.

Skinuo sam sa Dreamspark-a, Windows embedded 8.1 Industry Pro, aktivirao sam ga šifrom koju sam dobio, ali ne znam da li je to za neki probni period ili za stalno, nigde ne piše. Da li neko zna o čemu se radi? Inače ja ne vidim po čemu se razlikuje od regularnog windowsa 8.1, mada se ja baš nešto i ne razumem previše. Instalirao sam ga na netbook Lenovo S10-3 umesto windows 7 starter-a i za sada funkcioniše odlično.

Bas su ga dobro opisali drugari iz MS-a, toliko dobro da i dalje ne vidim razliku.

• Windows Embedded 8.1 Industry Pro. This is the ideal SKU to build ATMs and devices for the healthcare and manufacturing industries, creating a new class of industry-specific device with a sleek, powerful, modern OS.

Clean install se uvek isplati.
Nije rečeno da ćeš imati probleme sa upgradeom ali je je verovatnoća da do njih dodje mnogo veća nego kod čiste instalacije.

Videcu, ako me ne bude mrzelo da stavljam sve nanovo, odradicu clean. U principu sam znao to sto si rekao, ali posto mi je bilo previse da citam 47 strana threada rekoh da pitam ima li nekih specificnih poznatih problema vezanih za upgrade sa 8 na 8.1.

I ovako i onako se čisti reg. baza koja je naj bitnija prilikom reinstalacije.
Kod apgrejda se čuva User folder i to je sve (možda i aplikacioni, ali nisam siguran).

Ja sam svoju 7cu apgrejdovao na 8cu i sve je proteklo glatko i bez problema.
Nikada ništa nije mutilo posle apgrejda.

Laptop stigao sa 8.1 ( ne pise pro ) al je dokupljen SSD pa hoce brat na njega da stavi sistem, naravno ima svoj key. Jel mogu da skinem bilo koji sa torenta i aktiviram normalno unosenjem kljuca ili mora neka posebna verzija? On sa tim kljucem ne moze aktivirati pro?

Videcu, ako me ne bude mrzelo da stavljam sve nanovo, odradicu clean. U principu sam znao to sto si rekao, ali posto mi je bilo previse da citam 47 strana threada rekoh da pitam ima li nekih specificnih poznatih problema vezanih za upgrade sa 8 na 8.1.

Zavisi koliko si ispraksiran ali u najgorem slučaju trebaće par sati (i vredi ih investirati).
Instaliraš sve, instaliraš sve programe koje inače koristiš, namestiš i podesiš sve kako ti paše i onda napraviš bekap sistema.
Bilo Acronis-om, bilo nekim drugim softverom.
I onda si miran.
Ja lično još od 7-ce koristim ugrađenu system image opciju, možeš i nju probati, radi posao savršeno.

Windows 8 pro WMC instaliran, aktivacija preko skype ne prolazi nikako, preko KM... licenca 30 dana! Namera mi je bila da aktiviram WIN8 pa preko store update na 8.1, ali ne ide nikako sada. Mozda gresim ili nisam dosao do dobrog product key-a, probao sam ih dosta i na uk i na usa skype, ali bezuspesno. Molim za savet, pomoc na pm.

Pitanje za ovaj Embeded Industry Pro:

Prekinuo mi se download jer je neko od ukućana isključio onaj Download Manager i sada neće nikako da nastavi isti.
Šta da radim???

:( :( :(

Sorry za dupli post :mad:

Ja sam sad stavio na download, bice gotovo za nekih sat valjda xD

Proveriti prvo sve drajvere na 8mici pre nego što se upgradeuje na 8.1, ima razlike u tome kako rade drajveri na 8.1. Meni je pravio problem drajver za video kartu dok za jedno nedelju dana AMD nije izbacio novi, specijalno za 8.1. Stari Realtekov driver (R 270) nije radio dobro dok nisam stavio 272.

Hmm cudna stvar mi se desava, kad hocu nesto da skinem sa neta ne dozvoljava mi da sacuvam na particiju E na kojoj mi je oduvek bio download folder. Isto je i za torrente kada prijavljuje mi Access Denied ( Write to disk ) ?

Imao sličan problem. Pomogao disk repair te particije.

Hmmm.
Meni se to isto, upravo, dešava na 7mici.
Ne dozvoljava mi da skinem torent u Download folder koji mi je na drugom disku, a pri čemu je sve to do pre par dana sasvim normalno funkcionisalo...

Pokrenuh jutros apgrejd sa 7mice na 8.1, krene sve to, čekira mi fajlove i na 37% zaglavi instalacija i to u par navrata isto...
Izgleda da će morati čista instalacija da padne, ali možda i pričekam jer mi ne rade drajveri od TV kartice koja mi je TV tu u sobi...

U win 8
My Computer->desni klik na problematičnu particiju->Properties->Tools->Check->Scan and repair drive.

Hvala ali nije pomoglo, imao sam samo scan ne i repair. I kaze no errors found, mislim da ima neke veze sa permisijama al gde i sta pojma nemam... :(

Glupo pitanje, ali koji ti je filesystem na toj particiji? Ako je FAT32, onda ne možeš imati fajlove veće od 4GB na toj particiji.

Evo ja sam maloprije aktivirao ovo preko Dreamsparka, ne vidim neku vecu razliku od obicne pro verzije.

Pa ako si u međuvremenu reinstalirao sistem, onda su ostala dodeljena prava za stare korisnike sa prethodnog sistema.
Preuzmi ownership nad tim folderom i dodaj svog user-a ili everyone grupu kao nekoga ko ima pravo da piše po njemu.

Imam problem sa 8.1.. Kad god probam da instaliram drivere i ATI CCC na pola instalacije posle ono ta da, kada prepozna hw u upotrebi, ekran postane samo crn i cuje se sustanje kao kad radio nema signal (shhh)... I tako u nedogled.. U pitanju Ati radeo ho 6940M....

Pa ako si u međuvremenu reinstalirao sistem, onda su ostala dodeljena prava za stare korisnike sa prethodnog sistema.
Preuzmi ownership nad tim folderom i dodaj svog user-a ili everyone grupu kao nekoga ko ima pravo da piše po njemu.

Ako mislis na ovo sa ss-a vec sam probao...

Prilozi

• permissions.jpg
    permissions.jpg
    54.9 KB · Pregleda: 128
Tako pa dugme advanced i onda tab Owner ...prebaciš na sebe ili ideš na edit i dodaš Everyone ako ti to odgovara. Da pojednostaviš možeš da koristiš TakeOwnerShip.reg (to kucaš u google za DL) koji će ti u kontekstni meni pridodati komandu Take Ownership.

Brate inace nisam ovoliko glup al ovde stvano ne znam sta jos da kliknem :)

Kad kliknem na change dobijem ovaj prozor Select User or Group a tu sta god da upisem za object name on mi izbaci error.

Prilozi

• idemo.jpg
    idemo.jpg
    379.3 KB · Pregleda: 100
Vrh Dno