Šta je novo?

Windows 7

• Začetnik teme Začetnik teme cilset
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
not my cup of tea. ne lozhi me apsolutno nishta na snimku i nekako isto mi je i kao da ga nisam odgledao. gomila touchscreen izdr.... koja su po mom mishljenju potpuno bespotrebna...

Touchscreen je izuzetno delikatna opcija. Naime, pre par dana sam se igrao sa iPhone-om i ustanovio da ne mogu da otkucam SMS. A pritom nemam ogromnu šaku (nije mi ni mala ali nikako ogromna...). Doduše, to je zbog nedovoljnog velikih tastera sa karakterima. Takođe, dogodi se da iPhone ne primi nekada komandu na za nijasnu slabiji "klik".

Nisam siguran da touchscreen opcija može da, osim nekog osećaja lagodnosti i specifične udobnosti, da na većoj (a čak ni da održi postojeći nivo) produktivnosti u radu.

Neki screenshotovi

Prilozi

• 2.webp
    2.webp
    18.1 KB · Pregleda: 333
  • 3.webp
    3.webp
    7.6 KB · Pregleda: 272
  • 4.webp
    4.webp
    15.1 KB · Pregleda: 279
  • 5.webp
    5.webp
    9 KB · Pregleda: 249
  • 16.webp
    16.webp
    14 KB · Pregleda: 264
Drugi screenshot, ako je onaj krug app launcher, to je težak rip Quickilver app launchera za Mac OS X.

Evo jos nekih

Prilozi

• download.webp
    download.webp
    14.6 KB · Pregleda: 226
  • 7.webp
    7.webp
    10.3 KB · Pregleda: 204
  • 10.webp
    10.webp
    13.7 KB · Pregleda: 238
  • 17.webp
    17.webp
    16.6 KB · Pregleda: 252
Pa dajte, shta je sad ovo. Ko da je Spilberg radio efekte :smash::smash::smash:

mnogo dobro izgleda, ne budite smiješni da vam nema ništa spec. ovde...

Izgleda ko ciganski vasar.
I koja je poenta ovog smesnog interfejsa? 🙂

Touchscreen je izuzetno delikatna opcija. Naime, pre par dana sam se igrao sa iPhone-om i ustanovio da ne mogu da otkucam SMS. A pritom nemam ogromnu šaku (nije mi ni mala ali nikako ogromna...). Doduše, to je zbog nedovoljnog velikih tastera sa karakterima. Takođe, dogodi se da iPhone ne primi nekada komandu na za nijasnu slabiji "klik".

Nisam siguran da touchscreen opcija može da, osim nekog osećaja lagodnosti i specifične udobnosti, da na većoj (a čak ni da održi postojeći nivo) produktivnosti u radu.

Pazi,touch screen je jos uvek stvar navike,konkretan primer: Na klavijaturi imam touch screen (320 x 240) i u pocetku sam se stvarno cimao tipa dal nece nista da mu fali ako ga jace pritisnem dal ce da odreaguje na vreme i slicno ,i posle nekog vremena sam se toliko srodio i navikao da sad nema sanse da zamislim klavijaturu bez touch screen-a,cak ove nove koje se ipak prave bez njega su mi sada out i guzvanje mozga...Prosto dodje vremenom kao potreba i najnormalnija stvar. Tako ce biti i sa Windows 7. 100%. :smash:

Super stvar ovaj interfejs koji reaguje na dodir... al ja mrzim mastan ekran 😛

Ma sve je to super ali mislim da trebaju da se fokusiraju na neke druge stvari a ne da izmisljaju toplu vodu...

ma vizuelni identitet os-a je znash koliko bitan...nama par ne koji smo recimo videli chari Compiz-a ali gomila da ih ne vredjam kakvih su bash iz fazona VAU VIDI KAKO JE LEPO..VAU !!

a da im provrtish malo kocku, zapalish desktop i pokazhesh neke munje preko compiz-a rekli bi - kul ..al nije windows

e tu je kvaka. sada taj "shajni fancy shmancy" izgled moraju da pumpaju a chisto me zanima shta je sa kernelom i stabilnoshcju overall..kao shto roboto reche..sve je to lepo ali prljav ekran od nosa ili palachinki je ipak - prljav ekran.

Ovo je sve vidjeno na Surface-u...

ja ne kapiram, pricha li se o ichemu drugome, od strane MS-a vezano za ovaj OS, osim "fenomenalnog" touch screen-a ? dal je izashao neko od tehnichara, ili CEO firme ,da kaze dal sistem valja, i koja su unapredjenja, nasuprot bagovite viste, ili samo po ceo dan mrse prstima po ekranu ?

Ja nisam najbolje razumeo ovaj touch screen, jer to inst. OS i pipnem svoj monitor i koristim ga kao touch screen ??

Mada i nije nesto, sta treba da se pruzam stalno ka monitoru ili da mi monitor bude na 30cm od mene, ja volim da dignem noge na sto i iz Garfild polozaja da citam net..mojne..

Sta ce ljudi sa 30inca ekranom da rade... da se nabildaju dok prevlace rukama... a ne smes ni nokte da imas da ne izgrebes ekran, a nokti ti naravno trebaju jer sviras gitaru... Da mi je neko reko da je ovo nova tema za Linux pre bi mu verovao

Nesto su mi poznati ovi komentari.

standardna priča, prave se važni i viši od ostalih time što pljuju jedan dobar proizvod za koji su ostali rekli da im se sviđa... ccc

touchscreen ,i je ok, ako će ostati i dosadašnja mogućnost akanja sa mišem i tastaturom, pa onda ko šta voli 🙂

a GUI mi izgleda solidno, mada previše nabudženo...

sad svi nasli da kude ovaj interfejs...a da ga je apple stavio na svoj os x bilo bi vaaaaauuuuuuuuuuuu...stvaarno ponekad preteruju ljudi...sareno je..lepo je...izgleda drugacije a to je ono sto ljudi vole...to prodaje robu a ne ono sto vi mislite da treba po vasim potrebama

standardna priča, prave se važni i viši od ostalih time što pljuju jedan dobar proizvod za koji su ostali rekli da im se sviđa... ccc
evo nije majke mi ! shto se pravim vishi i vazhan ako sam te eye candy fore zaista na svojim ochima iskusio pre par godina josh ? biraj gnome kde compiz..pa imash i gomilu tema za xp vistu etc etc.. pa vishe izlazi tih "budalashtina" svaki sekund nego neki kvalitetan patch/hotfix koji cje vindozu zaista da chini za trenutak stabilnijim a ne samo lepshe izgledajucjim sistemom. da li si se zanimao nekada sa compiz-om ? da li si uzhivao u gnome-u ili kde-u ?

nije da bash prichamo napamet..to shto cje mi sve biti transparentno i ikonica harda biti nacrtana kao da je walt disney rukom crtao me zaista vishe ne lozhi TOLIKO i nije mi toliko vazhno. eto najiskrenije

evo nije majke mi ! shto se pravim vishi i vazhan ako sam te eye candy fore zaista na svojim ochima iskusio pre par godina josh ? biraj gnome kde compiz..pa imash i gomilu tema za xp vistu etc etc.. pa vishe izlazi tih "budalashtina" svaki sekund nego neki kvalitetan patch/hotfix koji cje vindozu zaista da chini za trenutak stabilnijim a ne samo lepshe izgledajucjim sistemom. da li si se zanimao nekada sa compiz-om ? da li si uzhivao u gnome-u ili kde-u ?

Ama linux je sr*** i mogu da ga šarene i bilduju efektima koliko god hoće kad on neće zadovoljiti prosečnog kućnog korisnika jer je previše težak za podešavanje i korišćenje i naprednog korisnika čiji programi i njihovi pandani ne postoje na Linuxu. Mogu ljudi da izmisle i 3D hologramski interfejs i hardver za linux poput onog iz "Minority Report-a", al DŽABA kad interfejs bez materije ničemu ne služi.

kul ..al nije windows 😉

Koja grafika brate... 😀 Mogu da zamislim min konfiguraciju koja ce trebati da bi sve ove zhebancije moge da se vide u punom sjaju. Umijesto da se pozabave novim fajl sistemom i da naprave stabilniji OS oni samo smisljaju kako ce da nabace novu sminku da bi wondoza sto ljepse izgledala i pritom gutala resurse racunara koji mogu da se iskoriste za mnogo pametnije stvari.

Sve sam ovo video vec pre, ali bas sve, sto na Mac-u, sto na Linux-u. Koji je M$ plagijator, 15 godina maznjavaju tudje interfejse, nikad nista svoje nece ni da smisle.

Ma dobro, u krajnjoj liniji sta me briga koliko je OS nasminkan, vazno je da radi stabilno i pouzdano. Nek oni to meni obezbede, a neka ga sminkaju koliko god hoce, ne smeta.

Ma sve je to super ali mislim da trebaju da se fokusiraju na neke druge stvari a ne da izmisljaju toplu vodu...
imaju jaku sedmicu iz kopiranja! 😛

Drugi screenshot, ako je onaj krug app launcher, to je težak rip Quickilver app launchera za Mac OS X.

QuickSilver ?!?

nisam znao da QuickSilver moze da izgleda ovako!! :d :d

...pomesao si ga najverovatnije sa ovim Sapiens

btw kao sto Coola rece: "sve je vec vidjeno na Surface-u" (@shoma: 8600 graficka 😉) samo sto jos nismo videli Surface osim poslednjih par godina na raznim racunarskim vasarima 😀 😀 😀 boze kakvi su ****** ovi iz M$-a...

@Oki zaboga Oki, pa prednost kompozitnog desktopa nije u fancy efektima!! :shock:

ok, koja je onda po tebi najveca prednost kompozitnog desktopa care?

pa nema je lol

ta pricha je nabudzena kao i oni aero momenti u visti, kazhem video i ne lozhi me vishe i shta ja sada tu da radim ? jedino je kod linuxa to sjajno jer ti ne oduzima toliko resursa dok na vindozi aero svi znamo shta radi a opet ne izgleda niti cje ikada izgledati kao na linux-u recimo.

ajoj oki...!! please procitaj koja je razlika izmedju kompozitnog dekstopa i klasicnog, sta je frame buffer i cemu sluzi overlay...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno