Šta je novo?

Windows 7 pola programa ne radi

nnnn

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2006
Poena
349
Pozdrav svima,

Imam sledeci problem na konfiguraciji iz podpisa. Imam windows 7 ultimate 32bit i pola programa mi crashuje pri startu, pocinje polako da me nervira. Neki od programa su Catalist control center, Mysql Workbench, display fusion, GTA IV.. Mnogo ih je, sve u svim cim start odma samo crash prijavi. Probao sam razlicite verzije, compatibility, run as admin.. Ne znam sta da radim a da nije reinstall.. :p

Samo da napomenem da na prosloj instalaciji ovog istog windowsa je sve radilo lepo i krasno, nego crko hard i ja novi win stavio.. :p

Hvala

Poslednja izmena:
Mislim da ti je najbolje resenje da ponovo instaliras win.

To mi nikako ne odgovara, prvo nemam mesta na hardovima, drugo imam neke programe instalirane sto nemam kod sebe instalacione dvd-ove a trebaju mi.. Mislim da je do net frameworka, posto jedina stvar koje sve te aplikacije imaju zajednicko je net framework.. Sad sam ga bio uninstalirao i pri pokusalju instalacije prijavio je gresku..

To mi nikako ne odgovara, prvo nemam mesta na hardovima, drugo imam neke programe instalirane sto nemam kod sebe instalacione dvd-ove a trebaju mi.. Mislim da je do net frameworka, posto jedina stvar koje sve te aplikacije imaju zajednicko je net framework.. Sad sam ga bio uninstalirao i pri pokusalju instalacije prijavio je gresku..

Pročešljaj računar sa ovim http://www.malwarebytes.org/ i javi šta se dešava

Windows 7 ima fantastican compatibility mode (za razliku od Viste).
Jesi li probao tako?

Update.. Posle nekoliko sati tracovao sam da je greska u net frameworku i to vezana za dep. Onda sam rucno iskljucio dep i bilo je samo cao zdravo.. :p

i na kraju sam seo u auto otisao kupio nov hard instalirao win.. I sad sve radi.. :d

i na kraju sam seo u auto otisao kupio nov hard instalirao win.. I sad sve radi.. :d

najbolej reshenje za probleme sa win7.

ja pre neki dan na nekom forumu napisao - i dalje imam XP - krenushe ljudi da mi se smeju, kao - ha ha , kakav si odl skul, n00b

ja gledam, ne kapiram - meni nishta nije shtucnulo, niti zabagovalo vec 6 meseci od poslednje isntalacije,a aero i ostale fenseroze mi ne trebaju. niti sam u koriscenju sedice video ishta shto mi daje benefit u odnosu na XP

Od prilike to je tačno... Ali nemaš onaj new sensation koji win 7 pruža :p

da... tingly - sparky sensation in your gutty , droog .

i nemoj tako o visti b.7000 , ona moze sve sto i xp , a za iste stvari koristi 3x vise rama i 3x hard disk prostora.
- konacno nesto da iskoristi pune resurse nasih superjakih masina ! Ura !

ja pre neki dan na nekom forumu napisao - i dalje imam XP - krenushe ljudi da mi se smeju, kao - ha ha , kakav si odl skul, n00b

ja gledam, ne kapiram - meni nishta nije shtucnulo, niti zabagovalo vec 6 meseci od poslednje isntalacije,a aero i ostale fenseroze mi ne trebaju. niti sam u koriscenju sedice video ishta shto mi daje benefit u odnosu na XP

mozda bi bolje kucao pod win7 fenserozom :D

I ja sam imao xp do skoro, vistu nikad nisam ni instalirao, ali sam presao na 7-cu. Ipak je bolje i lepse. :D

da... tingly - sparky sensation in your gutty , droog .

i nemoj tako o visti b.7000 , ona moze sve sto i xp , a za iste stvari koristi 3x vise rama i 3x hard disk prostora.
- konacno nesto da iskoristi pune resurse nasih superjakih masina ! Ura !
E de ste šta ima, kako je na XP-u, i dalje uživate u onih par sekundi zadrške pri startovanju bilo kog programa iako furate hardver od hiljadu maraka?

E de ste šta ima, kako je na XP-u, i dalje uživate u onih par sekundi zadrške pri startovanju bilo kog programa iako furate hardver od hiljadu maraka?

a tih par sekundi zadrshke se struchno zovu ?

to se javlja zbog XP-ovog nedostatka u odnosu na 7 i vistu koji se zove ?

Zove se nedostatak ljudskog algoritma za keširanje programa koje startuješ pedeset puta dnevno, pa svaki put možeš da čuješ taj divni zvuk čangrljanja hard diska. Nažalost, korisnici Windowsa 7 nemaju tu privilegiju nego moraju da trpe trenutno i nečujno startovanje svega, mučenici.

Jel koristite vi kompjuter za još nešto osim za igranje?

Superfetch ftw.

Da dodam još da ja u mašini imam WD Green, dakle disk na 5400 obrtaja, a u toku rada sve je nečujno, "mekano" i brzo kao da pod XP-om teram dva brza diska u RAID-u (ne mislim na transfer velikih fajlova, mislim na pristup nasumičnim sitnim fajlovima, startovanje programa itd). Zato je Windows 7 sjajan, jer je napokon sanirao to usko grlo PC računara. Već deset godina slušam čangrljanje hard diska kad startujem bilo šta veće od Notepada i dovde mi je.

Poslednja izmena:

Moj covek :wave:

XP i Nokia i Golf i nema problema :bottle:

Zove se nedostatak ljudskog algoritma za keširanje programa koje startuješ pedeset puta dnevno, pa svaki put možeš da čuješ taj divni zvuk čangrljanja hard diska. Nažalost, korisnici Windowsa 7 nemaju tu privilegiju nego moraju da trpe trenutno i nečujno startovanje svega, mučenici.

Jel koristite vi kompjuter za još nešto osim za igranje?

Superfetch ftw.

Demistifikovali smo taj hajpovani Superfetch po forumu toliko puta do sada, ali uvek se neko novi pojavi da se oduševljava njime. :,,: Superfetch je blago unapređeni prefetch Windows XP-a, izmenjen tako da agresivnije kešira, što ima dobru i lošu stranu. Dobra je što se često korišćene aplikacije brže podižu, ali se zato retko pokretane i memorijski zahtevne aplikacije (čitaj: igre) dižu sporije. Zavisno od toga za šta se računar koristi korisnik može imati više štete nego koristi od Superfetch-a.

Oduševljavati se novim Windows-ima je jednako oduševaljavati se novim Jugom zato što ima hromiranu ručicu menjača. :D Konkretno u ovom slučaju, keširanje i čitav memory managment u Windows 7 je kilometrima iza onog što ima Linux. Iza velikih najava i bombastičnih imena novih Windows features-a često se kriju trećerazredna i prevaziđena rešenja. Zato je po meni najbolje napraviti jednu particiju za igre (i eventualno CAD i sl.) sa starim i nezahtevnim XP-om, a za svaki dan terati neki pošten OS.

Brate mili ne oduševljavam se ja ničime, znam dobro šta je superfetch i navikao sam se na njega još na Visti. Ali prosto kad neko tako bapne iz vedra neba i krene priču "sedmica je samo Aero, šta će mi to", sav se ospem. Ne da nije isti rad na XP-u i sedmici ako koristiš 6-7 programa (ja koristim), nego je to nebo i zemlja. Više ne brojim koliko puta dnevno otvaram PDF i Word dokumente, što svaki put povlači dizanje Foxita i Worda, Firefox koliko puta startujem više ni ne znam, i ne da mi znači to što se sve od spomenutog uključuje trenutno nego nemam reči. Kad moram da se vratim na XP, muka me uhvati od drljanja diska, sedim i razmišljam se dal mene tu neko za*ebava kad ja u 2009/2010. godini moram da gledam u sistem koji sa strane pristupa disku maltene ič nije evoluirao u odnosu na pre 10 godina.

Poenta mog posta je da se ovima što koriste kompjuter samo za igranje i neobaveznu bleju skrene pažnja da to što se neka igra brže ili sporije pali na nekom sistemu apsolutno nije mera njegovog usabilitija.

Što se tiče igara, GTA IV recimo baš zbog superfetcha radi bolje na Visti nego na XP-u, a radi i na sedmici ako se izuzme problem sa event log servisom, što već nije tema ove priče.

Kako istinski ljubitelj racunara i operativnih sistema, moze da veruje na rec nekome da je Vista recimo ocajna, pa iz tog razloga ne zeli da je proba. Znaci li to da nema poverenje u sebe, pa mu je tudje misljenje znacajnije? Pored toliko piraterije , ne probati neki Os ( naravno i neku ediciju linuxa), a smatrati sebe za Pc guru-a mi nekako ne ide.

Sam ces za 6-9.meseci instalirati Win 7 jer nijedan noviji program nece raditi na XP-u.

Sam ces za 6-9.meseci instalirati Win 7 jer nijedan noviji program nece raditi na XP-u.
To tesko ali moze lako da mu se desi slucaj Shift gde je igra na atiju u startu radila super pod 7-icom, dok je pod xp-om tek 2-3 meseca po izlasku izastao pristojan driver, sve ce manje biti novih drivera a upotrebna vrednost xp-a ce polako da se smanjuje. Ozbiljan software ce jos dugu dugo raditi pod oba OS-a... iskreno ne vidim ko bi bio blesav da se odrekne install base-a XP-a.

Pouzdano znam da corporate korisnici ni slucajno nece bar naredne 3 godine vecinski preci na 7-icu, tako da mogu bolje i da se upucaju nego da im program ne radi na XP, na isti nacin kao sto svaki ozbiljan sajt mora da radi pod IE6.

Brate mili ne oduševljavam se ja ničime, znam dobro šta je superfetch i navikao sam se na njega još na Visti. Ali prosto kad neko tako bapne iz vedra neba i krene priču "sedmica je samo Aero, šta će mi to", sav se ospem.

Dobro, ima Glista/7 svojih dobrih strana i prednosti u odnosu na XP, svakako ne treba ih zanemariti. To je ipak najviše s toga što je Windows XP već davno prevaziđen, radi se ipak o osam godina starom operativnom sistemu, u IT svetu osam godina je ogroman period.

Ne da nije isti rad na XP-u i sedmici ako koristiš 6-7 programa (ja koristim), nego je to nebo i zemlja. Više ne brojim koliko puta dnevno otvaram PDF i Word dokumente, što svaki put povlači dizanje Foxita i Worda, Firefox koliko puta startujem više ni ne znam, i ne da mi znači to što se sve od spomenutog uključuje trenutno nego nemam reči. Kad moram da se vratim na XP, muka me uhvati od drljanja diska, sedim i razmišljam se dal mene tu neko za*ebava kad ja u 2009/2010. godini moram da gledam u sistem koji sa strane pristupa disku maltene ič nije evoluirao u odnosu na pre 10 godina.

Dobro, tvoje potrebe i konfiguracija su takvi da im agresivan prefetch odlično odgovara, ali mnogi ne samo da nikakve koristi od njega ne bi imali, već bi im samo škodio.

Na primer, i u Linux svetu postoje rešenja nalik na Superfetch, napoznatije je verovatno preload koji se u Ubuntuu može instalirati iz repoa, dok na SuSE dolazi u default instalaciji. Skoro niko ih ne koristi zato što izazivaju iste neprijatne efekte koje ima Glista/7 prefetch, kao što su produženje boot-a i oranje po hard disku kada je sistem idle.

Poenta mog posta je da se ovima što koriste kompjuter samo za igranje i neobaveznu bleju skrene pažnja da to što se neka igra brže ili sporije pali na nekom sistemu apsolutno nije mera njegovog usabilitija.

Za samo igranje i mlatimudiju Windows XP zaista i nema premca, hardverski zahtevi su mu mali, poseduje ubedljivo najveću i najkvalitetniju bazu kodeka od bilo kog OS-a, a zbog dugovečnosti ima i generalno najveću bazu kompatibilnog softvera. Osim ružnoće i nesigurnosti nema drugih ozbiljnijih mana za neku casual primenu. Za ozbiljnije namene ljudi ionako ne bi trebalo da koriste bilo koji Windows, osim kad se iz nekog razloga baš mora.

Što se tiče igara, GTA IV recimo baš zbog superfetcha radi bolje na Visti nego na XP-u, a radi i na sedmici ako se izuzme problem sa event log servisom, što već nije tema ove priče.

Koliko je meni poznato, sve igre pri startovanju unose sve svoje biblioteke u memoriju, tako da ne vidim kako bi Superfetch mogao da im poboljša rad, ali nisam stručan kada su igre u pitanju, pa ne mogu ništa da kažem.

GTA IV je tzv open world igra, ceo grad koji je enormno velik se streamuje "uživo" dok se krećeš po njemu, pretpostavljam da superfetch tome samo pomaže (ne mogu da tvrdim da je zbog njega, ali igrao sam i na XP-u i na Visti i znatno manje je štucalo u drugom slučaju).

Takođe, superfetch na sedmici je znatno manje agresivniji nego onaj na Visti, koji je umeo da zakolje sistem kad krene neko kopiranje fajlova.

Poslednja izmena:
Pa dobro,Win 7 je ustvari doterana Vista sa novom temom,zlobnici bi rekli i SP3 :d
No i ako nije nista revolucionarno(a realno niko nije ni ocekivao revoluciju :)),radi sasvim korektno-za ovih nekoliko meseci koliko ga rabim nemam neke preterane zamerke
Jedino sto mi je zasmetalo je poprilicno haoticna organizacija cpanela(nije mi jasno sto nisu ostavili da bude kao kod Viste-classic i new view pa kako kome odgovara)a i sys tray je nekako,ne umem da objasnim....cudan i pomalo neintuitivan,iskreno klasicni poput onog iz XP-a mi je daleko bolji,mada se i ovaj uz nesto stimovanja da dovesti u red :smoke:
Istina MS jeste napumpao hype oko 7mice do nevidjenih razmera-nije da je bas toliko opravdano jer 7mica nije nista specijalno,no i pored toga radi sasvim ok

U Control Panelu ideš gore View by Large Icons ili Small Icons i biće ko u starijim Windowsima.

ma win 7 je boooolji . ljudi, kako ne primecijete ? tako je leeeep..

Nazad
Vrh Dno