Šta je novo?

Windows 7 Launch Srbija ponoc

I cek, neko ce stvarno da ceka u redu zbog toga :d

Treba najskuplja verzija da bi

Work in the language of your choice and switch between any of 35 languages.

U 2009. toliko slaba podrska za jezike, tuzno :)

Ma dobro je kada i to može...

...ali stvarno ne vidim logiku da jedan OS košta kao jedna konfiguracija. Kao kada bi 'leba plaćali 500 din (bez čega se, u principu, ne može) isto koliko i neko dobro mesište (bez čega se može). OS je svakome potreban, dominantni su na tržištu, imaju ogromnu prodaju, hiljade i hiljade računara, kako u firmama, tako i u kućama, pa čemu onda tolika cena?

da se vrtimo n temu u veu "launch"-a u srbiji.. danas sm u jednoj nasoj veoma poznatoj IT prodavnici video windows 7 home basic, i moram priznati da me je cena od 9500 dinara sokirala. nije mi jasno da se verzija za "emerging markets" (uzgred - poprilicno "osakacena" verzija OS-a)prodaje po ceni od 155 USD, kada se na amazonu moze naci home premium za 120 USD (naravno ne salju u SRB). sada mi je jasno zasto svi "kupujemo" nase windows-e na torrent sjtovima. i to ce jos dugo biti tako, jer ce legalno instalirati samo onaj ko bas bas mora, ili ce se "uvaljivati" uz nove racunare... svaka cast za M$ Srbija.

da se vrtimo n temu u veu "launch"-a u srbiji.. danas sm u jednoj nasoj veoma poznatoj IT prodavnici video windows 7 home basic, i moram priznati da me je cena od 9500 dinara sokirala. nije mi jasno da se verzija za "emerging markets" (uzgred - poprilicno "osakacena" verzija OS-a)prodaje po ceni od 155 USD, kada se na amazonu moze naci home premium za 120 USD (naravno ne salju u SRB). sada mi je jasno zasto svi "kupujemo" nase windows-e na torrent sjtovima. i to ce jos dugo biti tako, jer ce legalno instalirati samo onaj ko bas bas mora, ili ce se "uvaljivati" uz nove racunare... svaka cast za M$ Srbija.

Velike kompanije kao M$ bi morale malo da prilagode cene samom tržištu (kao što jesu za Kinu ili Indiju) a ne samo da idu đonom ka suzbijanju piraterije.

Realno, kod nas prosečni računar za kućnu upotrebu košta 250-300e, jednostavno ne ide da bazična verzija OS-a košta 100e ili više.

M$ Srbija, potrudite se malo da izboksujete bolje cene...

Nazad
Vrh Dno