Šta je novo?
Da, gotov je.
Može još neko vreme da posluži kao skladište za neke nebitne informacije ali pitanje je vremena kada će početi da gubi pristup fajlovima na njemu i da javlja razne greške.

Mali mekani je izgleda, koliko-toliko update-ovao Windows 7 SP1 ISO-e.

https://msbuilds.rg-adguard.net/GetInfo?id=bf180207-a200-473c-892c-820980f80748

GetPic

7601.24214.180801-1700.win7sp1_ldr_escrow_CLIENT_ULTIMATE_x64FRE_en-us.iso:

Kod:
http://download.microsoft.com/download/5/1/9/5195A765-3A41-4A72-87D8-200D897CBE21/7601.24214.180801-1700.win7sp1_ldr_escrow_CLIENT_ULTIMATE_x64FRE_en-us.iso

7601.24214.180801-1700.win7sp1_ldr_escrow_CLIENT_PROFESSIONAL_x64FRE_en-us.iso:

Kod:
http://download.microsoft.com/download/0/6/3/06365375-C346-4D65-87C7-EE41F55F736B/7601.24214.180801-1700.win7sp1_ldr_escrow_CLIENT_PROFESSIONAL_x64FRE_en-us.iso

7601.24214.180801-1700.win7sp1_ldr_escrow_CLIENT_HOMEPREMIUM_x64FRE_en-us.iso:

Kod:
http://download.microsoft.com/download/E/A/8/EA804D86-C3DF-4719-9966-6A66C9306598/7601.24214.180801-1700.win7sp1_ldr_escrow_CLIENT_HOMEPREMIUM_x64FRE_en-us.iso

7601.24214.180801-1700.win7sp1_ldr_escrow_CLIENT_ULTIMATE_x86FRE_en-us.iso:

Kod:
http://download.microsoft.com/download/1/E/6/1E6B4803-DD2A-49DF-8468-69C0E6E36218/7601.24214.180801-1700.win7sp1_ldr_escrow_CLIENT_ULTIMATE_x86FRE_en-us.iso

Nemojmo zaboraviti, ovo stiže sa punom telemetrijom. (kao "zakrpe")
Ili sam nesto propustio ili je normalno da home premium instalacija bude veca od ultimate?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Potrebno pomoc,
drugari je laptop na windows 7 radio normalno i kaze da je samo u advance stavio na best performanse i restartao ga i od tada digne mu sistem i zakuca sporo jako malte ne nikako ne radi,probao je da ga vrati na system restore i opet isto sve. U safe modu kada udje radi normalno.
Skenirao je ceo komp sa malwarebyte i kasperski i nije nasao nista.
Ima li neko ideju sta uraditi osim nove instalacije?!

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Šta je stavio na best performance??? Gde u "advance"?
Najpre neka proveri hard disk.

To apsolutno nema veze sa hardverom, najobičnije vizuelne postavke prikaza. U takvom režimu izgleda kao Win95 otprilike :)
Da nije povukao neki apdejt pre toga pa se poklopio sa restartom...a ipak neka proveri hard.
Neka i iz Safe moda da deinstalira garfički drajver, pa da vid posle toga hoće li normalno da startuje Win. Lako će ga ponovo instalirati.

Poslednja izmena:
To apsolutno nema veze sa hardverom, najobičnije vizuelne postavke prikaza. U takvom režimu izgleda kao Win95 otprilike :)
Da nije povukao neki apdejt pre toga pa se poklopio sa restartom...a ipak neka proveri hard.
Neka i iz Safe moda da deinstalira garfički drajver, pa da vid posle toga hoće li normalno da startuje Win. Lako će ga ponovo instalirati.
Sada mi kaze da je isao update pre toga i posle restarta se desilo to. Reci cu mu da proba tako kako si objasnio. Da vidimo hoce li se vratiti u normalu.

Sada mi kaze da je isao update pre toga i posle restarta se desilo to. Reci cu mu da proba tako kako si objasnio. Da vidimo hoce li se vratiti u normalu.

Probao je i kaze isto sve.
Podigne se sistem jako sporo i zakucava jako sporo kaze da radi skoro nikako.
Najbolje mu je da radi nov sistem ?

Neka proba da izgasi win update. Bilo je bagova gde je update servis (start, pa se kuca services.msc i odatle gasi) zakucavao procesor na 100%.

Možda je do toga, možda nije... neka proba.

Neka proba da izgasi win update. Bilo je bagova gde je update servis (start, pa se kuca services.msc i odatle gasi) zakucavao procesor na 100%.

Možda je do toga, možda nije... neka proba.
Prenecu cu mu sad da proba tako.
Kaze da samo u safe modu radi normalno cim ga pusti normalno da digne sistem katastrofa kaze [emoji3526]

Prenecu cu mu sad da proba tako.
Kaze da samo u safe modu radi normalno cim ga pusti normalno da digne sistem katastrofa kaze [emoji3526]

Probao je i evo sta mu izadje posle
bd443715073a4cdac4aac97815c219b6.jpg

Neugodna situacija. Apdejt debelo zayebo stvar.
Neka ode u safe mod i ukloni te poslednje apdejtove. Videće po datumu koji su.
Proguglaj kako ih videti ako nisi upućen u to (control panel, program and features, view installed updates...).
Ako ni to ne pomogne, lako može da se desi da mu je sveža instalacija mnogo kraći postupak od popravke.

Neugodna situacija. Apdejt debelo zayebo stvar.
Neka ode u safe mod i ukloni te poslednje apdejtove. Videće po datumu koji su.
Proguglaj kako ih videti ako nisi upućen u to (control panel, program and features, view installed updates...).
Ako ni to ne pomogne, lako može da se desi da mu je sveža instalacija mnogo kraći postupak od popravke.
Jos nesto mi je rekao sinoc,
kaze da je probao da podigne nov windows sa istog usb-a sa kog je zadnji put to uradio ali da jednostavno nece da se pokrene kaze samo crn ekran.
Reci cu mu da proba prvo tvoj savet da pobrise te zadnje updejtove sto je zakacio,
pa da vidimo da li ce pomoci to.

Da li postoji mogućnost da mu je hard otisao ?

Jos nesto da dodam,bio sam do drugara i slucajno usao da vidim memoruju.
On na tom laptopu ima 4gb rama a pise mu da koristi samo 256 ?
Kako sad to?
db665d3ebe5ea1da94ac9762d79c0366.jpg
c0a6e53201ad48bea25f54c0936842c8.jpg

Koji je ovo fazon vise sa aplikacijama i njihovim instalacija i kacenje nekih programcica koje ne zelim ?

Na primer sad instaliram µTorrent i pita me da li zelim da istaliram neki antivirus ja to odbijem nastavim instalaciju i posle vidim ubacio mi neki Adaware Lavasoft, do koje mere se ide da ti sami pakuju te gluposti, pri tom ne znam ni sta je to, ni dal je legitimno i sta je to ??

Ma fazon je sto to uvek gledam i sve unchekiram od tih gluposti, ovo oni sami ubacuju bez pitanja, sta je to ako moze objasnjenje? spyware neki? posto ih ima dostau tom fazonu

Koristi Qbitorrent, utorrent je uzas sa spywareom a imali su i minere.

Pa kako sad da znam da mi nisu "turili" neki spyware ? Da dizem sistem ili je dovoljno sto sam isao unnistal Adaware Lavasoft?

Koristi uTorrnet 2.2.1.25302.

Zašto se uvek mora imati sve poslednje?

Kao neka manija...

Evo sad jos jednog veceg problema, pomagajte. Kad na gluposti se iznerviram i napravim show program jos veci
fazon nisam odradio format vec samo obrisao particiju koliko sam skontao
Posto me ovo iznerviralo, odem da didgnem sistem preko flesa, i kad mi je izasao onaj meni slucajno obrisem disk D na kom imam podatke koji mi trebaju, posle skontam sta sam uradio, odem na X izadjem i napustim instalaciju tj ne dignem sistem, udjem u windows sve po starom ali nema diska D, kog sam obrisao, sta da radim, kako to da vratim ? Pomagajte 54433233_306250303419918_1917782998804070400_n.jpg

Poslednja izmena:
Ili Partition Mount and Find program.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

hvala svima, reseno uz pomoc ovog programa sto je 5xeVo preporucio, za 3 sekunde reseno, dok sam sa ovima muku mucio i svi nesto pretrazuju, skeniranje ovo ono sto traje baas dugoo

a ovaj samo vratio particiju i sve ok

Verovatno si išao na opciju Deeper Search.

Kad se koristi kako treba, TestDisk je savršeno upotrebljiv. ;)

Poslednja izmena:
moguce, mada ovaj Mount and Find mi nadje tu particuju, i ubaci je, onda lepo odem u my computer i nadjem disk D tako sam mu dao ime posto me pitao taj program i vidim sve moje fajlove i onda sam isao sve to copy i na C, ali uzasno sporo kopira, oko 500kb u sekundi

A taj tesk disk mozda ne znam koristiti tj sad sam nasao ovaj tutorijal mislim da je to to, sto meni treba https://youtu.be/3jbWfGePrqo

Sta imas, SSD ili hDD?

obican hdd, sata, hitachi 500gb
ali od 400gb na d particiji imam samo 20gb zauzeto ostalo je slobodno i to mi treba da kopiram sad

Vrh Dno