Šta je novo?
Super, hvala. Znaci mogu da ga updatujem normalno ili je ipak bolje da iskljucim?

Pa ako imas licencu mozes mada ja gasim jer vremenom usporava sistem. Gen2 edicija moze isto sa legalnim kljucem ako imas jer ima vec update za Januar 2019. Ja koristim Dual boot na jedan Flash jer ima i x86 i x64 verzije svih edicija.

Samo ovo odradi i dobices download link i to je to:

Pogledajte prilog 264719

Skinuo sam vec sve i instalirao. Nemam licencu pa moram naci nesto da ga aktiviram. Svakako iskljucujem update uvek, nego reko da se nije nesto promenilo zadnjih godina.

Btw, mozda malo glupo pitanje: Da li moram da instaliram chipset drivere? Konfa je iz potpisa, zadnji updateovi za ovu maticnu su izasli 2011 sudeci po asus-ovom sajtu.

Skinuo sam vec sve i instalirao. Nemam licencu pa moram naci nesto da ga aktiviram. Svakako iskljucujem update uvek, nego reko da se nije nesto promenilo zadnjih godina.

Btw, mozda malo glupo pitanje: Da li moram da instaliram chipset drivere? Konfa je iz potpisa, zadnji updateovi za ovu maticnu su izasli 2011 sudeci po asus-ovom sajtu.
Ne moraš ništa da updejtuješ jerbo ako je win instaliran i radi, znači da su drajveri instalirani.

Ne znam zasto si trazio cistu instalaciju kad nemas licencu? Bolje da si Gen2 skinuo onda.
Drajveri naravno da treba, ako znas koji je hardver potrazi novije a mogu i ti sa sajta.

Mislio sam cistu u smislu da nema nikakvih addova i ko zna cega, lako cu ja aktivirati windows posle.

Za sada mi sve radi ok, nemam nikakvih problema ali videcu da skinem drivere za chipset ukoliko ima nekih novijih.

Pozdrav svima. Treba mi savet odakle skinuti instalaciju windows 7 i koji skinuti. Treba mi i za 32 i 64 verziju? Hvala Unapred

Poslednja izmena:
Moze mala pomoc oko pronalaženja drajvera za Laptop Pakard Bell MS-2384.
Fale drajveri za wifi i lan. Ostalo je ok proradilo sa instalacijom windowsa ovde preporučenog.Probao sam na sajtu od proizvođača ali ne mogu naci taj model nikako. Dva sata trazio i nista :(
Drajveri za Windows 7 32bitni.
Hvala unapred za svaku pomoć.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Kakav DRP...
Pokreni Aidu, u listi fizičkih uređaja pogledaj one koji nisu instalirani, klikni zasebno na svaku stavku i reći će ti ko je proizvođač čipa i verziju
S obzirom da je AMD u pitanju, najverovatnije su realtek. Ostalo se veoma lako nalazi

Kakav DRP...
Pokreni Aidu, u listi fizičkih uređaja pogledaj one koji nisu instalirani, klikni zasebno na svaku stavku i reći će ti ko je proizvođač čipa i verziju
S obzirom da je AMD u pitanju, najverovatnije su realtek. Ostalo se veoma lako nalazi
Ok hvala BokiPk.
Probacu pa javim sta sam uradio.

Probao ne ide nikako, mora Windows 8 ,citao sam na par foruma isti problem imali sa windows 7 za lan i wifi drajvere.
Morace 8 da se stavi. Hvala svakako na savetima.

Da li ti je DriverPack bar identifikovao model kartice?

Probao sam ali mi pri instalaciji izbaci da ne podrzava windows. Probao sam i atheros i broadcast ne vredi.
Morace win8,necu se muciti vise.
Hvala vam na trudu svakako.

Probao atheros not suport.
Najbolje je win nov da se ne patim vise sa drajverima. Da li instalirati 8.1 ili 10 ?
Na samoj poledjini laptopa je zalepljena nalepnica win8. Mada nebi trebalo da mu škodi ni 10-ka ??

Okači mi skrinšot device-a iz Aide. Ili mi pošalji HW IDs (PCI\VEN_...). Nema šanse da ne rade Wi-Fi a tek pogotovu LAN
Ali baš ako želiš noviji OS, onda instaliraj 8-cu. Neće da škodi 10-ka, ali imaćeš drugih problema osim drajvera :)

Poslednja izmena:
Okači mi skrinšot device-a iz Aide. Nema šanse da ne rade Wi-Fi a tek pogotovu LAN
Ali baš ako želiš noviji OS, onda instaliraj 8-cu. Neće da škodi 10-ka, ali imaćeš drugih problema osim drajvera :)
BokiPk , moram na posao.
Probao sam sve te drajvere i nece da prihvati na instalaciji na samom kraju samo izbaci not suport.
Najbolje je 8 da stavim jer za nju ima drajvera na sajtu,i da resim problem.
Inace laptop mi je sestrin na kome je crko hdd pa sam narucio nov ssd Kingston 240gb za njene potrebe sasvim dovoljno.
Hvala Boki.veceras cu 8.1 da pregazim tu 7-micu sto je sada na njemu.
Nadam se da posle nece biti problema.

Stavi onda 10-ku da se ne patiš, ako je noviji čip, verovatno ni ne postoji drajver za 7-cu. Stabilna sada 10-ka i neće biti problema, pored toga dobiješ redovan meni kao u 7-ci.

Poslednja izmena:
Tesko da ne postoji to je laptop iz 2012 godine koliko sam proguglao , ima sigurno drivera za Windows 7 ali za 32bit tesko mozda bi moglo da se nadje za 64bit , mada ne rece zasto ti treba 32bit koliko GB rama ima laptop?

BokiPk , moram na posao.
Probao sam sve te drajvere i nece da prihvati na instalaciji na samom kraju samo izbaci not suport...

Sretno na poslu :)
Ili nisi skinuo adekvatne verzije, i/ili ne instaliraš kako treba. Jer kada ručno apdejtuješ device-e, odmah će ti reći da li je komaptibilan ili ne. Takve greške se javljaju kada koristiš pakovane instalere koji nisu za tvoj OS/uređaj.

8.1 je svakako bolji izbor od 10-ke.

P.S.
Kada je izašla 8-ca i uređaji za nju, apsolutno su postojali i postoje svi drajveri za oba sistema. Naročito kod generičkih proizvođača (Atheros, Realtek, isl...). Za mrežne uređaje kod oba su u pitanju inf i prateći fajlovi, instaliraju se u dva klika.

Poslednja izmena:
Vrh Dno