Šta je novo?
Pa kako si to radio na XP? Ili obrises rucno precicu, ili odstikliras prilikom instalacije, neces mi reci da je neko pravio i aplikaciju za lenje koja to sve radi sama?

Skini ovo:

Windows 7 Professional English 64-bit: http://msft.digitalrivercontent.net/win/X17-59186.iso
ili
Windows 7 Ultimate English 64-bit: http://msft.digitalrivercontent.net/win/X17-59465.iso

i nareži disk lepo pa probaj.

edit: možeš i ovim da narežeš disk.

Samo da pitam pretostavljam da je ovo stabilna verzija ultimate Win7 64bita, hteo bih da probam instalirati preko USB porta. Molim vas ako nije prob da mi preko PM neko da kratko uputsvo kako to da uradim jer sam totalni noob što se toga tiče.

Sad mozes da vezbas pa svake nedelje opalis po jedan fresh windows :d .

Igrao sam se sa instalacijama nekih programa i sada pri uključivanju računara (ili restartu) prijavljuje:

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: cmd.exe
Application Version: 6.1.7601.17514
Application Timestamp: 4ce78e2b
Fault Module Name: bitguard.dll
Fault Module Version: 2.6.1673.238
Fault Module Timestamp: 5233288d
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 001793a8
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.48
Locale ID: 9242
Additional Information 1: 0a9e
Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Additional Information 3: 0a9e
Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

Poslednja izmena od urednika:
Uradio sam ovo pod 1. i problem je rešen. Hvala!

2013-09-28-101750-freefi.png

Juce sam imao vrlo interesantno iskustvo prilikom instalacije win7. Pokrene se instalacija sve ok, i taman pre prvog restarta, ekran se zacrni i to je to. Nista se ne desava. Tj mozda se desava, al ne vidim. Par puta sa par razlicitih diskova isto.
Hmmm..
Monitor je jedan od onih tv/monitor monitora. Reko da nije mozda nesto on zbunio komp. Reko aj da probam da nakacim na tv. Kaze ortak ma vec je tv nakacen. Izvadim hdmi iz graficke, pokrenem ponovo instalaciju i sve ok.

Eto...

Imam problem. Uzeo sam nove komponente ( MB GA-B85M-D3H,4GB Kingston HYPERX DDR3 i i5 4430 ) a ostavio stari hdd i grafu. E sada posle nekog vremena izbaci mi ovaj eror ->
p65i.png
. u cemu je problem i kako da ga otklonim? mislio sam da mozda je losh modul rama,ali opet kad igram igru igram je nekad i po ceo dan ili ostavim u igri ceo dan,i nikada mi ne zabode komp.
Drugo,povremeno,jednom u danu,nekad i redje,izbaci mi bluescreen poruku,ne stignem da je vidim,i restartuje mi komp. Desilo mi se i veceras dok sam spavao,cujem odjedanput gasi se komp,i pali se sam. U cemu je problem?!
Imam wind7 64bit
P.S. taj desktop window manager mi ne da ni da uradim "rating pc-a i komponentni" , zabaguje i ne dozvoljava

Posle promene hardvera treba da se reinstalira WIN

Testiraj memoriju sa gold memory.

Ako nemaš šta pametno da kažeš, bolje ćuti.

Ne vidim sta je covek lose rekao.
seCOOLa je promenio plocu, memoriju i cpu, a ostavio stari hdd, tako da je pozeljno preinstalirati windows, sto zbog drajvera ploce i zbog samog sistema.

Mislim da je glavni problem konfuzije sistema nova ploca, drugi procesor retko kad pravi probleme, memorija jos redje.

nov je windows,nisam lud da ostavim stari,niti je mogao da se digne jer je bio pao sistem :) probacu sa ovim memory testom,mada mi nije bas jasno kako to funkcionise,pogledacu kasnije :)

Moraces ga nabaciti na usb pa onda pretestirati ili skini Hirens boot cd pa ga narezi na cd i tamo imas mnostvo tih programa ...

Testiraj i HDD, mozda je sistem pao zbog neispravnih komponenti.

vec testira pass 4,sve prolazi bez erora. sumnjam da je do rama,jer je na prethodno instaliranom win7 32bit nije pokazivao probleme kao sada,i radio je normalno. Radim test memtest86+ 5.01 .
Cime da testiram hdd? Jel postoji mogucnost da ako je do hdda da se to nekim programom "ispegla"?

Ja mislim da je ovo samo sistemski neki problem,koji ne znam,nisam strucnjak :D Znam samo kakve su mi indikacije bile ranije kad sam imao problema sa ramom :/
Sistem je pao prilikom stavljanja novih komponenti

prosao je pass 5 i nije bilo problema,skoro da je zavrsio pass 6 na 98% isto bez erora,ali mi hitno trebao komp pa sam prekinuo.
evo opet mi jutros tj malocas izbacio blue screen , i ugasio tj restartovao sam racunar i izbacio mi sledeci eror ->

k537.png

Pomagajte ljudi

za error 124 pise da je hardverske prirode. ako si nesto oc-ovao vrati sve na stock vrednosti, pokreni recimo hw monitor pa prati temperature. odradi update windowsa i svih drajvera...

nista nije overclokovano..
jel normalna ova temperatura?
4gre.png

Poslednja izmena:
U lave narano da je to previsoka temp samo sa slike ne mogu da odredim od cega jer je mutno dosta ...

nije normalna nikako ali je mozda i senzor zatupeo. pokusaj sa jos nekim programom tipa real temp ili aida da izmeris pa vidi sta pise ili ako si strucniji prisloni prst pa opipaj mostove i vidi da li su vreli. moguce je da je uzrocnik pregrevanje...

sta su mostovi?:D pogledacu kasnije tim programima sto si naveo. Sta moze da prouzrokuje ovoliku temperaturu?
Mutna slika,ali pise tu da je na ploci TMPIN1

Zar nije bio covek pre par dana na forumu sa ovom temperaturom od 128C, ali AMD konfa? Stvarno je moguce da novi HW monitor baguje u ovom ocitavanju.

Imam problem. Uzeo sam nove komponente ( MB GA-B85M-D3H,4GB Kingston HYPERX DDR3 i i5 4430 ) a ostavio stari hdd i grafu. E sada posle nekog vremena izbaci mi ovaj eror ->
p65i.png
. u cemu je problem i kako da ga otklonim? mislio sam da mozda je losh modul rama,ali opet kad igram igru igram je nekad i po ceo dan ili ostavim u igri ceo dan,i nikada mi ne zabode komp.
Drugo,povremeno,jednom u danu,nekad i redje,izbaci mi bluescreen poruku,ne stignem da je vidim,i restartuje mi komp. Desilo mi se i veceras dok sam spavao,cujem odjedanput gasi se komp,i pali se sam. U cemu je problem?!
Imam wind7 64bit
P.S. taj desktop window manager mi ne da ni da uradim "rating pc-a i komponentni" , zabaguje i ne dozvoljava

Odradi upgrade nista ne gubis , moj brat kad je menjao plocu sa Asus na MSI nije ni mogao da udje u Windows odmah bsod dok nije novi win ubacio , ti re-instaliraj za pocetak pa ako opet bude problema ubaci nov windows!

4a600c0d-e4e4-4bad-aed8-d3e0721a993e_68.jpg

Nazad
Vrh Dno