Šta je novo?

Windows 7 - hardver, drajveri...

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
U ovoj temi raspravljajte o Windowsu 7 i problemima sa drajverima za pojedine uredjaje.

Nemojte postavljati pitanja tipa "gde da nadjem lek", "kako da aktiviram" ili bilo koje drugo pitanje vezano za to.

Jedini uredjaj do sad koji mi nije radio je Zyxel Zyair G-220 USB wireless kartica. Postoje drajveri za Vistu x64 i uredjaj je prepoznat ali nece da se konektuje ni na jednu mrezu.
Na Asus plocama ako imate Unkown Device to je ATK ACPI driver, potrazite na Asus sajtu. Neophodno je instalirati rucno (ona opcija "Let me pick driver").
To je ono sa cim sam imao problema, sve ostalo radi ;)

Jedini uredjaj do sad koji mi nije radio je Zyxel Zyair G-220 USB wireless kartica. Postoje drajveri za Vistu x64 i uredjaj je prepoznat ali nece da se konektuje ni na jednu mrezu.
Na Asus plocama ako imate Unkown Device to je ATK ACPI driver, potrazite na Asus sajtu. Neophodno je instalirati rucno (ona opcija "Let me pick driver").
To je ono sa cim sam imao problema, sve ostalo radi ;)

Imam bas taj USB Wireless i na win7 x64 nije bilo potrebno ni tražiti drajvere jer ih je "sedmica" sama instalirala i bez problema radi i nalazi sve dostupne mreže. Možda da probaš sa tim drajverima iz OS-a.

Poz

Prvo kačenje na Windows Update i Win7 sam to ponudi kao "Optional update", bar je moje iskustvo takvo sa pločama raznih godišta...
;)

Mene zanima jel postoji neki applet ili nesto slicno za color profile za monitor? Nesto kao sto ima XP. Zbog toga sam odustao od Viste jer nije moglo nista konkretno da se uradi. Ako ne moze ni na sedmici i nju cu da zaobidjem u sirokom luku.

Postoji... uz dodatnu mogućnost kalibracije monitora, što na Visti nije bio slučaj (ali su profili postojali)

Prilozi

• Captured 000.jpg
    Captured 000.jpg
    110.4 KB · Pregleda: 357
Pa ovako nesto je bilo i na Visti. btw, probao sam ovo i nije hteo da mi ucita profil. Mislim da su ovo samo prepisali iz Viste, a na njoj nije radilo.

Prvo kačenje na Windows Update i Win7 sam to ponudi kao "Optional update", bar je moje iskustvo takvo sa pločama raznih godišta...
;)

Jos kad bih ja imao vremena da svaku masinu kacim na update u servisu...
Kod mene Zyxel nije prepoznat ali radi na XP-u.

Kx Project 3550 beta,x86 i x64

Sigurno ce nekome trebati. Navodno ispravljen bug sa vise od 2gb rama na x64. Potvrdjeno da radi na win7 od strane vise korisnika na oficijalnom forumu.
changes:

* fixed issues with '>2Gb memory' PCs
* fixed issue with add-ons on multidevice configurations (E-DSP Control, menu_idx)
* fixed issue with kX Console unable to launch from the tray
* fixed 'slow tooltips' issue in kX DSP
* fixed 'no labels' issue in kX DSP

known issues:
* soundfonts may not work properly, because sfman32.dll requires kxapi.dll, which is no longer in the system32 folder. Add kX folder to your PATH to solve the problem
* as earlier, 'speaker test' will NOT work in Vista/Windows7
* you may need to increase kX buffer size in Windows7/Vista to avoid clicks

Download:

x86

x64

Kako da rešim ovo, često mi se pojavljuje i ne znam što je to...
Dal' ima neko pojma što je u pitanju i kako da rešim?!

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    295.3 KB · Pregleda: 666
Kako da rešim ovo, često mi se pojavljuje i ne znam što je to...
Dal' ima neko pojma što je u pitanju i kako da rešim?!

Slican prozor sam i ja dobio sa driver cleanerom....stisnes continue i mozes da cekas do + beskonacno :-D

Poslednja izmena:
Potrebna mi je pomoc:
Instalirao sam sinoc Win7 i odmah posle 2 sata morao da se vratim na xp iz sledeceg razloga-drajveri koje imam za moj laptop od viste u opste ne rade na win 7, POGOTOVU KAD SU U PITANJU DRAJVERI ZA LAN I WIRELESS,tj nece da se instaliraju.Uopste nisam mogao da izadjem na net nikako, ali mi nije jasno kako je win7 primio neki apdejt a ja nikako nisam mogao na net. Interesuje me kako mogu da nadjem tj da znam koji mi drajveri odgovaraju jer sta mi vredi win 7 kad sinoc nisam mogao na net, a nazalost nemam drugi racunar sa kojim bih tog trenutka jurio po netu odgovor na moj problem. Takodje mi je bio problem kako da konfigurisem vezu na adsl u glupavom Network an Sharing Centr-u u win7. ajde i to bih nekako resio samo kad bih mogao da mi predlozi kako da nadjem drajvere za Lan i Wireless za moj laptop i kako da budem siguran da ce da rade jer ne mogu svaki cas macinjati win7 i dizati xp zbog toga. Unapred hvala svima

Treba mi mala pomoc oko instalacije Sky Star 2: najpre sam je instalirao koristeci BDA driver 4.5.0a ( alpha ?? ) i kad sam skenirao satelit trebalo mu je chak 42 min da bi na kraju nebi pronashao nijedan program.
Na istom satelitu u XP-u skeniranje traje nekih 6-7 min sa normalnim driverom ( ne BDA ) i naravno nadje brdo kanala. Znachi da je satelit dobro podeshen i signal je 40-70 % zavisno od transpondera.

Sad sam video da je izashao 4.5.1 i da pod Improvements pishe Added support for Windows 7 (RTM) pa sam ga instalirao u onom hardware-skom modu ( ne BDA ) ali kad udjem u DVBDream ispishe mi neshto kao: device not found ( tako neshto nemogu da proverim nisam kuci ). Probao sam reinstall DVBDream-a ali tamo gde treba da izaberem koju karticu imam nemogu da nadjem moju ( kao da nepostoji ). Mislim program se pokrene ali nisam probao da skeniram kad nemogu da izaberem karticu.

U device manageru sve je ok a SS2 se nalazi pod Network adapters isto kao i u XP-u.

Jel zna neko reshenje ovog problema ??

Imam Asus P5B plocu i instalirao sam drivere soundmax za vistu jer za win7 nisam nasao. Desava se cudna stvar.... dok gledam TV zvuk nestane posle nekih 10 min pa se upali tek kad promenim program. Isto tako kad duze vreme nema nikakvih zvukova, pre prvog sledeceg zvuka koji se cuje, cuje se "PUC" glasno iz zvucnika, kao kad se upale zvucnici....
Meni se cini kao da mi integrisana zvucna ide u sleep mode, pomagajte, znate li resenje?

Isto tako nemam opciju za 2.1 zvucnike...... samo stereo, quad, 5.1 i 7.1

Poslednja izmena:
Imam Asus P5B plocu i instalirao sam drivere soundmax za vistu jer za win7 nisam nasao. Desava se cudna stvar.... dok gledam TV zvuk nestane posle nekih 10 min pa se upali tek kad promenim program. Isto tako kad duze vreme nema nikakvih zvukova, pre prvog sledeceg zvuka koji se cuje, cuje se "PUC" glasno iz zvucnika, kao kad se upale zvucnici....
Meni se cini kao da mi integrisana zvucna ide u sleep mode, pomagajte, znate li resenje?

Isto tako nemam opciju za 2.1 zvucnike...... samo stereo, quad, 5.1 i 7.1

Ovo sto sam boldovao u tvom postu se i kod mene desava,nisam nasao rjesenje.

I kod mene na P5B Deluxe ista priča što se tiče zvuka (boldovani dio).

Treba mi mala pomoc oko instalacije Sky Star 2: najpre sam je instalirao koristeci BDA driver 4.5.0a ( alpha ?? ) i kad sam skenirao satelit trebalo mu je chak 42 min da bi na kraju nebi pronashao nijedan program.
Na istom satelitu u XP-u skeniranje traje nekih 6-7 min sa normalnim driverom ( ne BDA ) i naravno nadje brdo kanala. Znachi da je satelit dobro podeshen i signal je 40-70 % zavisno od transpondera.

Sad sam video da je izashao 4.5.1 i da pod Improvements pishe Added support for Windows 7 (RTM) pa sam ga instalirao u onom hardware-skom modu ( ne BDA ) ali kad udjem u DVBDream ispishe mi neshto kao: device not found ( tako neshto nemogu da proverim nisam kuci ). Probao sam reinstall DVBDream-a ali tamo gde treba da izaberem koju karticu imam nemogu da nadjem moju ( kao da nepostoji ). Mislim program se pokrene ali nisam probao da skeniram kad nemogu da izaberem karticu.

U device manageru sve je ok a SS2 se nalazi pod Network adapters isto kao i u XP-u.

Jel zna neko reshenje ovog problema ??

Toliko SS2 kartica na forumu a niko da napishe neshto... ccc... :(

Kad pokrenem instalirani DVB dream sa XP particije dobijem greshku neshto missing neshto32.dll i ako idem samo na Ok posle nekih 10 pokushaja uspem da ga pokrenem sa svim skeniranim kanalima, favoritima i svim ostalim. Problem je to shto je slika ochajna ( veoma zrnasta ) iako je nameshten nVidia codec isto kao na Xp-u. Ali ovo nije reshenje, to je chisto da pokusham neshto dok se neko smiluje da napishe neshto...

Poslednja izmena:
Hvala za audio drajvere, rade kako treba.

^
You are welcome.
I ja sam probao drajver sa prethodnog linka (Soundmax AD1988B) iako je kod mene drugi cip: AD1986A.
Zanimljivo je da s njima mogu pristupiti SoundMax control panelu, za "pucketanje" cemo vidjeti.

Toliko SS2 kartica na forumu a niko da napishe neshto... ccc... :(

Kad pokrenem instalirani DVB dream sa XP particije dobijem greshku neshto missing neshto32.dll i ako idem samo na Ok posle nekih 10 pokushaja uspem da ga pokrenem sa svim skeniranim kanalima, favoritima i svim ostalim. Problem je to shto je slika ochajna ( veoma zrnasta ) iako je nameshten nVidia codec isto kao na Xp-u. Ali ovo nije reshenje, to je chisto da pokusham neshto dok se neko smiluje da napishe neshto...

Uspeo sam da instaliram DVB Dream. Neznam ni sam kako ali uspeo sam i uspeo sam da izaberem SS2 karticu prilikom pokretanja, poshto je trebalo chekirati "Display all devices". Sada mi neizbacuje onu dll greshku samo shto prilikom pokretanja vPlug izbaci neku greshku ali ipak radi normalno...

imam instaliran win 7 ultimate 64 bit drajvere nisam ni instaliro on je sve naso samo za grafiku sam skino sa nvidijinog sajta posto onaj windowsov nije za igrice... od programa mi sve radi sto je meni potrebno wecina programa je 32 bitna...

Uspeo sam da instaliram DVB Dream. Neznam ni sam kako ali uspeo sam i uspeo sam da izaberem SS2 karticu prilikom pokretanja, poshto je trebalo chekirati "Display all devices". Sada mi neizbacuje onu dll greshku samo shto prilikom pokretanja vPlug izbaci neku greshku ali ipak radi normalno...

Skines negdje 4.5.1 lite verziju drajvera i radi ko sat.
Da nebi dobijao tu dll gresku pokreni vplug setup i on ce instalirati taj fajl koji ti fali.

Sta je sa driverima za Sound Blaster zvucne kartice? Za one starije, konkretno. Ja imam sb0220 i evo stoji mi u fioci.

Ja imam integrisanu realtek alc662 i kad instaliram sedmicu, sve radi dok god ne instaliram realtekove drivere, tada sistem totalno zapuca. Valda će rešiti taj problem, ali po meni treba sačekati da izađe service pack 1 za sedmicu, onda će već sve funkcionisati kako treba.

Nazad
Vrh Dno