Šta je novo?

Windows 7 Dual Boot

• Začetnik teme Začetnik teme risa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

risa

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
675
Skinuo sam beta(Windows 7 beta 1 build 6.1.7000.0.081212-1400) verziju i zelim da je isprobam.
Ne zelim da remetim XP SP3 koji trenutno imam zato imam par pitanja:

Da li da sedmicu instaliram na drugu particiju gde nije XP?
Kako posle da je bezbolno obirsem?
Kakvo je stanje sa drajverima?

instaliraj VMware Workstation, digni virtuelnu masinu, i instaliraj na njoj.

kada se zasitis, samo obrises sve 😀

Mozes i da je instaliras na tu drugu particiju, i kada ti vise ne bude trebala formatiras particiju sa Win7, a onda uz pomoc WinXP cd-a restore-ujes WinXP boot loader...

napravis najnormalnije novu particiju i na njoj instaliras nekii drugi OS .
kada se zasitis , a verovatno ces se zasititi XP-a onda lepo obrises particiju na kojoj
si testirao zeljeni OS i to tko sto
My Computer > Manage > Disk Management > desni klik na particiju koju zeis da obrises > Format ...........

mada moze i Delete Logical Drive ........ umesto Format

ja uvek ovako brisem OS kada mi se nesto zabrlja
mozda postoji i boljih nacina , ali meni je ovaj proveren :type:
brisanje OS-a na ovaj nacin traje svega par minuta

Poslednja izmena:
Sto se drajvera tice imaces problema ali nista sto ne moze da se resi. Uglavnom rade svi drajveri za Vistu (rade neki i za xp) ali pravice ti nekad probleme pri instalaciji zato shto ne moze da prepozna tacnu verziju kernela OS-a i nece znati koju verziju drajvera da instalira. U tom slucaju mozes da trazis na netu specificne drajvete za Vistu i trebalo bi da radi...a mozes i da probas da editujes setup.cfg fajlove za drajvere...ali meni je to uspelo samo jednom 🙂

Moj glas za ovaj nacin.
- nema potrebe za restartovanjem XP-a i mozes da radis nesto drugo na XP-u dok se Windows 7 instalira i dok ga isprobavas
- ne postoji mogucnost da ti instalacija sedmice zezne XP na bilo koji nacin

Instalirao sam ga na drugu particiju.
Sada sam u fazi skidanja drajvera i ostalog.
Mislim da formatiranjem te instalacije cu resiti problem 🙂

Nego, samo me brine da li ce posle formatiranja te particije, kada podizem sistem, i dalje ostati opcija "da li da pokrene sedmicu ili neki drugi sistem"?

Preko WMware-a i slicnih virtualnih masina ne bi radilo kako treba...otprilike bi radio kao osakacena Vista, bez svih fancy dodataka.

Instalirao sam ga na drugu particiju.
Sada sam u fazi skidanja drajvera i ostalog.
Mislim da formatiranjem te instalacije cu resiti problem 🙂

Nego, samo me brine da li ce posle formatiranja te particije, kada podizem sistem, i dalje ostati opcija "da li da pokrene sedmicu ili neki drugi sistem"?
I ja sam imao problema,kada formatiram particiju,ostane mi boot meny i nikako nisam znao da ga uklonim.

Najelegantnije resenje, po meni, je instalacija na drugi hard dok je onaj sa vec funkcionalnim OS-om iskljucen. E sad to zahteva jos jedan hard (a ko danas nema neki dodatni HD, ja evo u te svrhe koristim jednu staru PATA 80-icu), ali za uzvrat pruza nekoliko prednosti. Imas pun neosakacen sistem. Takodje ne pravi se ni dual boot ako, kao sto rekoh, iscupas HD sa vec funkcionalnim OS-om. Koji sistem ces da koristis biras izborom harda sa kog ce da butuje, a to (boot menu) se dobija pritiskom na F12 pri ukljucivanju kompa (ono gde i DEL za ulaz u bios).
Tako imas 2 potpuno nezavisna OS-a, nisam primetio da se bilo kako ne slazu i kad ti neki dosadi samo ga formatiras i to je to (da ne pominjem i jos malo skladisnog prostora sto dobijes s dodatnim hardom ... 🙂)

Jel znash mozda neki tip gde greshim ?

zlf3ub.png

PS: Windows 7 Ultimate 6956 32Bit je build

Poslednja izmena:
nisam siguran, ali mislim da je do windows 7 builda... koliko sam shvatio u pitanju je image koji je nLite-ovan iliti vLiteovan i osakacen je za nesto sto mu treba...
vishe info:
http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=127134

slican problem i ovde, ali kaze lik da je izasao novi build
http://www.demonoid.com/files/details/1716891/775222/

a ovde imas sta je covek stavio za virtualnu masinu i radi mu windows 7
http://blogs.tedneward.com/CommentView,guid,28837016-fb67-46ba-80d4-c92223df670f.aspx
First step, create the VMWare virtual machine. Because this is clearly not going to be a stock install, I choose the custom option, and set the operating system to be "Windows Server 2008 (experimental)". Not because I think there's anything really different about that option (except the default options that follow), but because it feels like the right homage to the pre-alpha nature of Windows 7. I set RAM to 512MB, chose to give it a 24GB IDE disk (not SCSI, as the default suggested--Windows sometimes has a tentative relationship with SCSI drives, and this way it's just one less thing to worry about), chose a single network adapter set to NAT, pointed the CD to the smaller of the two ISO images on the drive (which I believe to be the non-checked build version), and fired 'er up, not expecting much.

koja verzija VMware workstationa?

a evo izgleda i resenja:
Getting an error when i vLite win7 6956:

"Windows could not apply unattend settings during pass [offlineSerciving]"

Help, Anyone?

-YACO

SOLVED: I deleted autounattend.xml from the installation folder and it's installing just fine

Vmware je 6.5 [frishko skinuto]

Kako je obrisao autounattend.xml [tachnije gde se nalazi]? [koristim power iso?]

Gledam sad ovaj windows 7 iso u potrazi za autounattend.xml i nema ga 🙁

Poslednja izmena:
izgleda da ti je losa verzija builda... najverovatnije.
mislim da bi se isto desilo i kada bi probao na zivom sistem (bez VMVare)

Skinuo 7000 build sve radi extra.

Sta da uradim kada obrisem sedmicu a ostane mi kao opcija pri boot-ovanju?

nemas 3d akceleraciju pod vm sto automatski iskljucuje eyecandy.

Hteo sam samo jedno pitanje oko WMware.Digao sam Ubuntu preko njega (sa Ubuntu-a i pisem ovo) ali me zanima da li je moguce da imam preko celog ekrana OS koji dignem,trenutno imam samo relativno mali okvir na sredini u kojem je taj OS,kad idem na full screen on i dalje ostaje s tim sto je sve oko njega crno.Nadam se da kapirate sta sam hteo da kaze,novo mi je sve ovo...

^^
jesi li probao da u Ubuntu-u podesis istu rezoluciju koju koristis na svom OS-u? Na VirtualBox-u to radi, ne mogu da budem siguran za VMware...

Poslednja izmena:
Hvala ti,to je to.Jos jedno pitanje:ako instaliram nesto za ubuntu,gde ce se to smestiti s obzirom da je rec o WM?Da li moze uopste nesto da se instalira?

Virtuelna masina se ponasa kao poseban racunar mozes da instaliras na njoj najnormalnije, ali ne znam da li ce bas sve da radi. A podatke smesta na onaj deo prostora koji si dodelio toj virtuelnoj masini, poz

Poslednja izmena:
Nisam se uopste informisao niti ikada video win 7, pa ako mogu sa da/ne odgovori na sledeca pitanja...

1. Da li su podrzani driveri od xp?
2. Da li je podrzan software koji radi pod win xp? dakle neki sitniji programcici i sl...
3. Da li da idem na 64bit verziju? sve sto radi na 32 bita (drajveri/programi) ce raditi, right?

Et` pa tako, fala 🙂

pazi, OS je i dalje u beta fazi tako da sto se tice drajvera i pokretanja nekih programa imaces problema..

1) neki rade, neki ne rade...to morash sam da probas
2) ja sam do sad naisao samo na FruityLoops koji nisam mogao da pokrenem...ali siguran sam da postoji jos takvih programa
3) radice skoro sve...mislim u odnosu na 64-bitni OS ne na Win 7

u svakom slucaju ne bih ti preporucio da Win 7 koristish kao default OS jos uvek..

pa pazi, ja sam do sada uvek koristio 32bit win xp, ali imam 64bit procesor....Pa me sad interesuje, na kakve probleme mogu naici prilikom prelaska na 64bit platformu? Grubo gledajuci, sve sto je 32 bit ce raditi na 64bit windows, ali naravno, ono shto je 64bit nece raditi na 32bit win-u? 🙂

mislim da neces imati nikakvih problema sto se pokretanja programa tice ako predjes na 64-bitni OS, ali nema potreba da to radis ako nemas barem 4GB rama.
Meni na x64 XP-u je ObjectDock bagovao ali na Visti x64 do sad nisam naleteo ni na jedan program koji ne radi kako treba

Za Win 7 juri drivere od Viste, ne od Xp-a, mada mislim da i tu moze da se nadje po neki problematican.
Meni na win 7 najnormalnije rade Realtek-ovi za zvuk i NV za graficku od viste. Od programa sam stigao da instaliram samo nesto osnovno (kaspersky AVP 8 radi) kad sam sve upropastio sa Sunbelt personal firewall-om, a bio sam isklucio Win FW.zato izbegavajte ga za sada u kombinaviji sa Win 7. Sa vistom nisam probao.

Sta da uradim kada obrisem sedmicu a ostane mi kao opcija pri boot-ovanju?

pre nego sto obrises 7 podesi da ti loaduje XP po default-u , tako ces izbeci eventualne probleme

ako ti nije jasno kako se to radi meni su ovde preporucili program koji se zove VistaBootPRO . o njemu se mozes vise informisati na adresi , a mozes ga i skinuti http://www.vistabootpro.org/

meni je to resilo dosta slicnih problemcica pa bih i tebi preporucio isti program

javi kako si se snasao 🙂

a evo tamo pise sledece : As we've noted above, VistaBootPRO is fully compatible with Windows 7, and can be used to boot between Vista, Windows 7, and even XP. We have started posting more information on Windows 7 in our Windows 7 Dual Boot article. tako da ce ti pomoci

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno