Šta je novo?

Windows 7 Dual Boot

• Začetnik teme Začetnik teme risa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pre nego sto obrises 7 podesi da ti loaduje XP po default-u , tako ces izbeci eventualne probleme

ako ti nije jasno kako se to radi meni su ovde preporucili program koji se zove VistaBootPRO . o njemu se mozes vise informisati na adresi , a mozes ga i skinuti http://www.vistabootpro.org/

meni je to resilo dosta slicnih problemcica pa bih i tebi preporucio isti program

javi kako si se snasao 🙂

a evo tamo pise sledece : As we've noted above, VistaBootPRO is fully compatible with Windows 7, and can be used to boot between Vista, Windows 7, and even XP. We have started posting more information on Windows 7 in our Windows 7 Dual Boot article. tako da ce ti pomoci

Skinucu taj program da ga imam u steku 🙂

Ne planiram jos da brisem sedmicu ali dobro je biti spreman...

Nisam se jos izigrao dovoljno 🙂

MagicISO, PowerISO.. Za njih znam da rade.. Uopste, to im je i posao da rade..
Za load ISO-a koristis, recimo, MagicDisc, it's free 😛

Poslednja izmena:
Planiram danas da instaliram Windows 7 7000.0.081212-1400_client_en-us_Ultimate-GB1CULFRE_EN_DVD.iso. Na C particiju imam instaliran operativni sistem XP SP2 te me interesuje da li mogu instalacijom da pređem preko njega i da dobijem samo instaliran čist Win 7? Da li je dovoljno 40 giga na C? Da li prilikom instalacije na ovakav način treba posebno obratiti pažnju na nešto ili klasika - next..next.. Pozdrav.

Meni je trebala cista particija, jer nije hteo da je sam formatira.

Formatiraj tu particiju pomocu XP instalacionog diska, prekini install XPa posle toga, ubaci W7 i instaliraj.
Ako instaliras W7 na particiju koja nije sistemska, mozes instalaciju da krenes i iz XPa.

Postoji i Hirens Boot CD sa vise programa za rad sa particijama pa moze i to umesto pokretanja instalacije XP-a.. Mada, meni 7-ica build.70000 nije imala nikakav problem da formatira particiju u toku setup-a..

Postoji i Hirens Boot CD sa vise programa za rad sa particijama pa moze i to umesto pokretanja instalacije XP-a.. Mada, meni 7-ica build.70000 nije imala nikakav problem da formatira particiju u toku setup-a..
Znači iz tvog iskustva mogu da pregazim XP instalaciju i da nakon toga imam na C instaliran Win 7. Pozdrav.

Ja bih ipak ostavio dual boot dok se ne uverim da ce mi sve raditi kako treba..
Gadgets ne rade kako treba kad se iskljuci UAC pa se mora patchovati sa Vistinim Sidebar-om.. Nije da smeta nesto ali mozda postoji nesto u 7-ici sto ce ti smetati i nece raditi kako treba...
Ostavi XP a 7-icu instaliraj na drugu particiju ili..
Ili napravi Image XP-a preko nekog od programa za to pa instaliraj 7-icu i ako hoces da se vrnes na XP, nece te boleti 😛

pozz

Svakako sam mislio da posle godinu dana ponovo instaliram XP SP2 tako da nije problem, a ne bih komplikovao sa dual boot i image file. Samo mi je bitno da znam da li Win 7 "gazi" XP SP2 ili mora da ide na čist C. Pozdrav.

Ima u toku setupa i opcija Upgrade, mada kontam da nije tako dobra kao cista instalacija

Koliko je potrebno mesta na hardu za instalaciju tj normalan rad Win 7?

Meni je u startu zauzela 9, mada Microsoft kaze da je potrebno 16GB na hardu slobodnih..

Poslednja izmena:
W7 sam instalirao iz XP-a i odradio je bez greske ,napravio dual boot ,sve radi odlicno !! Bolji je nego Vista vec u beta fazi ,bar po meni ! Sada ostaje samo da se testira ,ali definitivno ne skodi XP-u ,slazu se odlicno !!!
Ko nije probao ,neka "raspali " !!!

Instalirao, imam i XP i 7 na dva odvojena diska, huh...ne znam sta je toliko dobro u Windows 7, jako lici na Vistu a i primetno je sporiji od 32bit XP-a (ja sam instalirao 64 bit verziju koja bi trebala po svakoj logici da radi brze).

Ne znam za XP posto ga ne koristim vec sigurno 5-6 meseci, ali u odnosu na Vistu, radi dosta brze i zivahnije.
Koristim 32-bitnu verziju sa 2GB RAM-a u kompu

izbrisete iz boot.ini-ja
ne secam se kako je u xpu nisam ga koristio odavno

u visti msconfig-boot

Ili, opet se spominje, VistaBoot Pro

Ne bih da otvaram novu temu za Win7, jer mozda je i do kompa, ali sumnjam...
Imam novi Acer 5630, stavio sam Xp i Windows 7, ali 7 na novu particiju... koja ce eto malo da postoji dok ne vidim kakav je... I ako ugasim kompjuter na 7, ali standby, onda prilikom ponovnog startovanja bude ekran kao dole na slici. Pa tako traje, nesto malo se gubi, i dodje na Windows7 welcome screen ili kako se zove. Znaci nista se ne desi, samo je slika...cudna... Mislim da je do windowsa, posto je jos u razvojnoj fazi. Jer mi je prethodno kompjuter odlicno radio na XP, bez tih problema...

Da li je neko imao slicno iskustvo??

Prilozi

• Image276.webp
    Image276.webp
    115.6 KB · Pregleda: 30
  • Image277.webp
    Image277.webp
    55.2 KB · Pregleda: 26
Poslednja izmena:
Ja sam danas instalirao W7 build 7000 na Lenovo T61 i moram priznati da sam prijatno iznenadjen. Kao vista samo radi :d. Nabacio sam standardni paket programcica (office, divx, rar, nero) i sve radi besprekorno cak je i drajvere (osim za fingerprint) sam nasao uz malu pomoc update-a sto me je prilicno obradovalo.
Da li je ovo konacno znak da su se "ovi" iz Redmonda konacno uozbiljili ili ce ovo sve da padne u vodu kad se pojavi neki RC saznacemo uskoro.

Nazad
Vrh Dno