Imam sad vec poprilicno staru konf, i imam instaliranu sledecu ram memoriju
-DIMM1: Kingston KTC1G-UDIMM 1gb Memory Speed DDR2-800 (400 MHz)
-DIMM2: Nanya M2Y2G64TU8HD5B-AC 2gb Memory Speed DDR2-800 (400 MHz)
E sad, imam jos jedan modul PQI od 1gb DDR2 667(333MHZ) koji nije instaliran i interesuje me da li je bolje da ubacim i njega, pa da spusti brzinu ostalih modula na 333 MHZ ili je bolje da se i dalje drzim 3gb na 400 MHZ. Imam instaliran windows 7 64-bit
Vreme 64-bitnih OS tek dolazi, ali neće baš tako brzo.
Nije pravilo http://www.extremetech.com/article2/0,2845,2280814,00.asp Ono sto je mnogo bitnije je da "ozbiljnijih" programa uglavnom ima u x64 izdanjima, a to sto nema Winampa...Sharpshooter je napisao(la):Da X64 radi brže sa 64-bitnim aplikacijama, ali sa 32-bitnim (kojih je 90%) radi sporije od nativ 32-bit sistema.
Sto se starijih laptopova tice problema sa drajverima moze da bude ali za novije ima drajvera sigurno osim kada su proizvodjaci neozbiljni, kao recimo MSI. Skoro sam dizao Win7 x64 na novcat MSI lap sa 4GB RAM-a, a na zvanicnom sajtu ne postoji nijedan jedini x64 drajver! Win nije prepoznao chipset, fw kontroler i citac kartica. Sve drajvere sam uspeo da nadjem na Internetu, i svi rade bez ikakvih problema, a pitanje je zasto MSI ignorise x64 sisteme. Za desktop se drajveri nalaze bes problema, eventualno za neke starije TV karte...U principu ko ima starije komponente, pitanje je da li ima uopste 64bitni procesor ili vise od 3GB RAM tako da njemu 64bitni OS i ne treba.Sharpshooter je napisao(la):Što se tiče drajvera i sitnih programčića još uvek je dug put pred njima da se dostignu 32-bitne verzije istih.
I ja sam morao da posle više od 10 god. verne službe izvadim Sound Blaster Live! iz mašine, baš zbog problema sa drajverima.
He he davno beše 1998.
Argumenti? Krešuje se Visual Basic. :d koji je napravio... hm... Microsoft? :d
I problemi sa drajverima za određen broj (uglavnom starijih) komponenti.
A x64 je realno bitan za nekoliko pro aplikacija tipa CS4 i sl. koje ga mogu iskoristiti.
isključite page file (virtualnu memoriju)
Sta se zapravo dobija ovime? Zasto toliko smeta virtualna memorija?
Takodje i svi ozbiljni igraci na polju hardvera vec imaju relativno stabilne drajvere za 64-bit platformu.
Ma nista se ne dobija...dobija se na brzini sistema jer nema swapovanja sa diskom.. samim tim treba da imas pozamasne zalihe fizicke memorije ,ali to se ne radi jer neki programi traze da imas virtualnu memoriju i odbijaju da rade ako je iskljucena.virtuelna memorija je dobra stvar a covek je samo to rekao uzgred u kontekstu uporedjivanja brzina jer bi bilo super kad ne bi bilo potrebe za pagefile-om
Super...ali ovo je srbija i godinama unazad ljudi su kupovali hardver i od ozbiljnih i od neozbiljnih pa ti vidi...ozbiljnost znaci monopol na jedan sistem i jednu platformu...koliko god mi ovde tupili uvek ce biti nekompatibilnosti zbog razlicitosti arhitektura i to nema veze sa neozbiljnoscu vec cinjenicama a i hardver se pravi prema softveru i obrnuto a najvise prema onome "koliko para" i ti ces sad softverom da nadomestis virtuelizacijom neki hardverski deo.....hoce malo morgen zbog ovoga ili onoga
Secam se projekta i najava intela kad je prvi put izbacen 5x86 a nedugo zatim i native 586 i pentium pro sa mmx-om. U toj pauzi izmedju razvoja arhitrkture intel je najavljivao 64-bitnu arhitekturu za novi procesor ...cak je i bilo to pisano po udzbenicima informatike.....a vidi sta je ispalo od toga danas ....ljudi nisu ni svesni sta su ustvari 64-bitni registri i koliko brzi procesori moraju biti da bi oni dosli do izrazaja...
Zasto se ustvari tad pocela iztrazivati nanotehnologija da bi zbog visoke cene danas bila bacena u zapecak
Software vec duze vreme kaska za hardverom, dokaz ti je upravo 64-bit platforma gde vec par godina unazad imas 64-bit CPU a tek ove godine max se razmahuju i programeri sa 64-bit softverom.
Svakako osim skoroz neozbilnih firmi kao sto je MSI.Ionako ih vec duze vreme dobri poznavaoci hardvera zaobilaze, komkretno mislim na MB od MSI.
Kada je OS u pitanju meni je to najvaznije, upravo zbog toga odavno nisam na XP-u...ali su OS nekako živahniji.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari