Šta je novo?

Windows 7 64-bit u igricama?

kilowatt

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
319
Planiram da instaliram windows 7 64-bit.
E sad,da li cu dobiti neki frame vishe u odnosu na windows xp SP3?
Inace imam Q6600 3.0GhZ, 8800gt i 3GB RAM

Hoćeš, pošto novije igre generalno bolje rade na Visti i sedmici. A imaćeš i optimalnije iskorišćenje memorije.

za pocetak imas i dx11 :)

Covek pita za 64bitni sistem, a ima 3 gb rama. Stavi 32bitni win 7, tek kad predjes 3.25 gb rama stavi 64bitni sistem.

Mislim da bi trebalo odmah preći na x64. RAM je jeftin, a ima dobitka u performansama ;)!

A kakva ja situacija u kompatibilnosti,da li sve igre rade kao na 32bitnom OSu?

meni su bukvalno sve radile na win7 do sada ( nfs undercover,nfs shift,call of juarez2,cod4,batman ....) jedini problem na koji sam naisao vezan je za igru mini ninjas... secka nenormalno :) ali kapiram da je to zbog drivera jel par sekundi dobar fr pa onda nago opadne ... po meni je win7 najbolji os do sada koji je ms ikad izbacio :)

PS.Pogotovo Windows XP Mode koji su ubacili... trenutno rade na razvoju opengl-a za njega tako ocekujem u buducnosti da ce biti bruka :)

A kakva ja situacija u kompatibilnosti,da li sve igre rade kao na 32bitnom OSu?

Jedini problem na koji mi je dete slučajno naletelo je bio u vezi sa igrom: Vampires the Masquerade - Bloodlines. Potrebno je primeniti 2 patcha. Posle toga, igra je radila odlično.

Mada... To nije toliko do same igre, već do source koda. Sa drugim igrama nisam primetio nikakvih problema...

Sada je potrebno primeniti samo jedan, pošto nove verzije nezvaničnog patcha sadrže u sebi i onaj zvaničan 1.2, tako da se mogu instalirati na bilo koju verziju igre.

meni su bukvalno sve radile na win7 do sada ( nfs undercover,nfs shift,call of juarez2,cod4,batman ....) jedini problem na koji sam naisao vezan je za igru mini ninjas... secka nenormalno :) ali kapiram da je to zbog drivera jel par sekundi dobar fr pa onda nago opadne ... po meni je win7 najbolji os do sada koji je ms ikad izbacio :)

PS.Pogotovo Windows XP Mode koji su ubacili... trenutno rade na razvoju opengl-a za njega tako ocekujem u buducnosti da ce biti bruka :)

Ako ti Mini Ninjas radi dobro 10s pa onda secne i tako u nedogled nije do drajvera vec je bug u igri. Iscupaj tastaturu pa se to vise nece desavati :)

Ako ti Mini Ninjas radi dobro 10s pa onda secne i tako u nedogled nije do drajvera vec je bug u igri. Iscupaj tastaturu pa se to vise nece desavati :)

OMG OMG !! :) ... vazi ! :) hehehe ... do drajvera je jer sam se vec susretao sa ovim problemom :)

ja lično mislim da je za igre 3gb rama dovoljno. imam win7 64bit i 3gb rama, na tastaturi pratim zauzeće rama dok igram igre, i skoro uvek mi je oko trećina rama prazno... e sad za šta će meni 8 gb rama, kad će 5 da mi zvera prazno po celi dan.... realno ima ljudi kojima to treba, ali igre ne profitiraju od rama... tako da ću ja blago meni da instaliram 32bit sedmicu, jer mi ova 64bit verzija nikakva poboljšanja nije donela...

prednosti 64-bitnog operativnog sistema nisu samo to sto adresira vise od 3.5gb rama vec mogucnost da se poteraju 64-bitne aplikacije i driveri, a to znaci da ce odredjeni programi za kompresiju npr raditi i do duplo brze od onih 32bitnih. takodje dx10 je do 20% brzi u 64-bitnom sistemu...

Imas npr 64bitni Internet Explorer, na kome flash player ne moze da se instalira jer nije kompatibilan sa 64bitnim IE...
Da, jedino ne rade 16bit programi/igre u win 7 64bit. Npr Dune 2000.

Poslednja izmena:
za sad sve radi u win 7 sto sam probao, veoma sam zadovoljan bash je osvezenje od onog
ubogog xp a

Meni isto sve igre sto sam do sad instalirao rade COD4,Hl2,Ut3...

A da li postoje velike razlike izmedju viste tridesetdvobitne i win7 tridesetdvobitnog,konkretno mislim koliko se isplati preci sa viste na win7?

Drzi se starog dobrog pravila - ako dobro radi, ne diraj.

Ja sam instalirao Silent Hunter 3+GWX 3.0 mod i nece da radi pod Win 7 (64bit). Izbaci gresku Error i ispod pise da nije kompatibilan, vec moze da radi samo na
win 98, 2000, NT, XP. Probao sa compatibility modom i nece.

A da li postoje velike razlike izmedju viste tridesetdvobitne i win7 tridesetdvobitnog,konkretno mislim koliko se isplati preci sa viste na win7?

Po svim testovima se isplati... Win 7 je brzi i bolji od viste...

GTA 4 ne radi na sedmici...

Meni se desavalo da na 32bit 7-ici izbacuje PES 2009. E sad da li je to do windowsa ne znam . . . Na xp sve radi bez problema.

Radio je na 64-bitnoj Visti, trebalo bi i na sedmici.
Ako boje budu ludovale, desno dugme na EXE, compatibility pa run in 640x480 in 256 colors, to je meni rešilo problem u Diablu 1.

Radio je na 64-bitnoj Visti, trebalo bi i na sedmici.
Ako boje budu ludovale, desno dugme na EXE, compatibility pa run in 640x480 in 256 colors, to je meni rešilo problem u Diablu 1.

Uff al' je reshenje. Bez uvrede, ali ko josh igra u VGA rezoluciji sa 256 boja? I nashta to lichi?

Vrh Dno