Šta je novo?

Windows 7 64-bit u igricama?

Aj razmisli malo pre pisanja. Starcraft radi u 640x480 u 256 boja. Znači igra je pravljena za tu rezoluciju i kolornu dubinu. Isto kao Fallout 1 i 2 i Diablo 1 i još gomila DirectDraw igara iz tog vremena. A ako se pokrene direktno na sedmici, kolorna paleta iz nekog razloga brlja i većina boja je pogrešna. To se rešava tako što se u propertiesu forsira prebacivanje u 256 boja i onda sve izgleda kako treba. Nisu džabe ubacili tu opciju, i nisu je ubacili za nove igre.

Meni je radi gta 4 na win 7 x64. 32bitni XP drzim zbog starih igara (bas ovih nabrojanih) i asio4all drivera. Za rad sa grafikom/videom 7 x64 je do sada najbolji OS >XP x64>Vista x64

Ja sam instalirao Silent Hunter 3+GWX 3.0 mod i nece da radi pod Win 7 (64bit). Izbaci gresku Error i ispod pise da nije kompatibilan, vec moze da radi samo na
win 98, 2000, NT, XP. Probao sa compatibility modom i nece.

meni na 32 bitnoj sedmici neradi pnkbuster pise kad udjem u battlefield sevices failure comunication:mad:

Ja sam naisao na problem (Windows 7 x64). Prilikom pokusaja da instaliram NBA 2k10 on trazi instalaciju net.frameworks 1.1. Ocekivano instalacija istog jedostavno prijavi gresku i igra jednostavno nece da se instalira zbog toga. Kako instalirati FW 1.1 u W7 ili kako instalirati NBA 2k10 bez FW 1.1?

Ja igrao Far Cry prvi deo u 1080p bez problema :)

jel vam radi nfs shift na win7 64bit ? Kod mene krene da "load"uje (onaj plavi kruzic) i posle 5 sekundi nestane, a naravno igra se ne pojavi :) sto znaci 0 bodova ... ima li nekog resenja ?

Poslednja izmena:
Kod mene nfs shift radi odlicno (Win 7 x64)

Ja sam naisao na problem (Windows 7 x64). Prilikom pokusaja da instaliram NBA 2k10 on trazi instalaciju net.frameworks 1.1. Ocekivano instalacija istog jedostavno prijavi gresku i igra jednostavno nece da se instalira zbog toga. Kako instalirati FW 1.1 u W7 ili kako instalirati NBA 2k10 bez FW 1.1?

To je problem do EA a ne do W7. Kao sto npr MOHA nece da se instalira ako imas noviji Physix ili ako ti je iskljucen windows FW. Pogleda zadnje 2-3 strane u temi NBA 2k10neko je napisao rijesenje.

jel vam radi nfs shift na win7 64bit ? Kod mene krene da "load"uje (onaj plavi kruzic) i posle 5 sekundi nestane, a naravno igra se ne pojavi :) sto znaci 0 bodova ... ima li nekog resenja ?

Kod mene radi bez problema na W7 x64.

hmm kod mene nece ni da mrdne... najnoviji drajveri, konfa iz potpisa i ni da makne ......

Mozda si zaboravio da dodash sve dll-ove iz "lekica"? Ako se kopira samo .exe, simptomi su takvi kao kod tebe.

Sve novije igre rade bolje na win 7 zbog DX-a koji podrzavaju i koji im omogucava bolje proracune . Bas juce gledam u LOTRO-u , iskljucio sam obicne senke sa kojima sam imao 80fps , ukljucio dx10 senke , koje usput mnogo bolje izgledaju i fps se popeo na 90.
Dakle ako igra podrzava dx10 bolje ce da izgleda i da radi , plus ti treba malo vise memorije =)

Poslednja izmena:
Na relaciji Vista - Win7, Win7 je za sekretarice trenutno :). Brzi je sa hdd malo, a igre koje rade pod compatibility modom imaju pad performansi, u mayi i maxu trenutno ne znam kako se ponasa jer nisam stigao da istestiram u realnom radu. Znaci lepo vam je kutija rekao ako radi ne diraj ;), crysis recimo ne mogu da pokrenem bez compatibility moda a kad je ukljucen igra na istim setovanjima bolje radi na visti, dosta bolje, driveri su 9.9 ...

Edit:

Mladjo i vista ima dx10 a imace i dx11 ili vec ima, ne znam, win 7 je "malo brza vista" u nekim stvarima, a za sad i dosta nedovrsena i bagovita verzija po meni, build je 7600 x64,32bit nisam ni probao, premalo rama adresira.

Poslednja izmena:
I sta sad da radim kad mi stigne novi komp iz potpisa??? Sta da instaliram? Koj moj i kupujem novi komp sam neke nedoumice :)

Jedini problem na koji mi je dete slučajno naletelo je bio u vezi sa igrom: Vampires the Masquerade - Bloodlines. Potrebno je primeniti 2 patcha. Posle toga, igra je radila odlično.

Mada... To nije toliko do same igre, već do source koda. Sa drugim igrama nisam primetio nikakvih problema...

Vampire Masquarade je jako stara i odlichna igrica,ali tim koji ju je razvijao je u samom razvoju napravio toliko gresaka...Ja sam na primer bio veliki fan te igre i kupio sam original.....Igra je seckala nenormalno.....Ma kakva god mashina da je u pitanju seckace....I to je sve bilo pod Xp-om....Posle ta dva patcha malo je bolje radila ali je tu i tamo znala da zaseche...Tako da to nije do 7mice,vec sama igra nije lepo optimizovana...

Poslednja izmena:
I sta sad da radim kad mi stigne novi komp iz potpisa??? Sta da instaliram? Koj moj i kupujem novi komp sam neke nedoumice :)

Probaj pa vidi sta ti vise odgovara, ja cu izgleda back to vista do prvog sp-a, mada nisam jos siguran, moram da proverim kakav je za moje poslovne potrebe, jer ako samo par igara pravi frku onda nema frke :D.

results_crysis2.png

Nebitno da li je catalyst ili win7, situacija je jasna, takodje i clear sky radi dosta sporije u win7. Tako da ipak vazi staro pravilo, staviti novi win najranije posle prvog sp-a.

Nazad
Vrh Dno