Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Ma sta sve nisam probao i isto. Moguce da mi instalacija nije dobra. Jednino da probam sa nekom drugom pa da vidim sta se desava ali ubija me ta postavka svega i svacega ispocetka.

Pozdrav.
Jedno pitanje planiram da instaliram W11 e sad uzeo bi legalnu licencu samo ne znam koju.
Imam u ponudi OEM Global, Retail Cd Key, Standard Global?
Da li postoji neka licenca koju bi mogao uvek da koristim na tom kompjuteru prilikom nove instalacije sistema?

Ukratko:
Retail licence su licence koje su u suštini trajne i možeš da je prenosiš, recimo sutra kada kupiš novi računar.
OEM se vezuju za hardver jednog računara i ne mogu se prenositi.

Samo po pravilu moraš da deaktiviraš na starom licencu :).

Startuješ CMD kao Admin i ukucaš:

slmgr.vbs -upk

Pozdrav ljudi, par pitanja:

Da li ja ne dobijam obaveštenje za prelazak na Win 11 zato što mi hardver nije kompatibilan? I da li je vreme da se prelazi ili sačekati još zakrpa?

Nije to, meni cpu nije kvalifikovan ali izlazi mi obaveštenje za prelazak, koje kaže da ne ispunjavam uslove za prelazak.

Da, tek sada vidim da mi je skroz sa desne strane u ćošku obaveštenje na windows update-u.

Nemam minimum system requirements sa 5950X, 64 Giga i RTX3080. Ej moj AMD, kapiram da je ovo nešto do ažuriranja biosa...

Prilozi

• win.jpg
    win.jpg
    25.3 KB · Pregleda: 45
Enejbluj TPM u biosu.

Pošto sam od skora rešio da ništa ne čačkam dok se dobro ne informišem, videh malo po forumima da ljudi koji su uključili fTPM u određenim situacijama imaju stutter 2-3 puta u toku dana u kombinaciji sa 5xxxx procesorima. Pošto mi nije oglavu da pređem čim pre na Win11, mislim da ću sačekati sa paljenjem fTPM-a.

Pošto sam od skora rešio da ništa ne čačkam dok se dobro ne informišem, videh malo po forumima da ljudi koji su uključili fTPM u određenim situacijama imaju stutter 2-3 puta u toku dana u kombinaciji sa 5xxxx procesorima. Pošto mi nije oglavu da pređem čim pre na Win11, mislim da ću sačekati sa paljenjem fTPM-a.

Pa možeš da instaliraš Win11 i bez uključivanja TMP. Recimo Rufus ti prilikom pravljanje botabilne fleške nudi opciju da skine ograničenja.

Pa možeš da instaliraš Win11 i bez uključivanja TMP. Recimo Rufus ti prilikom pravljanje botabilne fleške nudi opciju da skine ograničenja.
Која ограничења скида? Конкретно ме занима јел може рецимо Win11 да се инсталира са неподржаним процесором, рецимо ryzen 3 2200g?

Ужасно ме нервира кад на сајту нема опција да изаберем које кукије желим а које не. Поготову ако Аксепт кукиз форма заузме пола екрана.

Zato treba koristiti Brave browser ili uBlock plugin. I kad ti se pojavi preko celog ekrana, samo desni klik na njega i block element.

Inače to što nudi ili ne nudi je čista prevara. Šta god ti odabrao, oni će da stave šta njima odgovara i ti se tu ništa ne pitaš.

Jel neko instalirao apdejt KB5010414? Danas mi se pojavio, ali negde sam procitla da su imali probleme sa ovom 'zakrpom'.... Stopirala sam apdejt da se konsultujem sa vama...Neki savet?

Ја не знам по броју, али ако мислиш на овај последњи апдејт од пре неки дан, ја сам га инсталирао на 2 рачунара, без икаквих проблема. Један рачунар има доста програма док је други clean install са драјверима и неколико програма. Генерално немам лоше искуство са апдејтовима и новим OS-овима, штавише, радујем им се јер то значи бољу сигурност, исправљене багове и нове могућности 😊

Pored novih mogućnosti tu su uvek i neki novi bagovi 😁

Kako najlakše i najbezbolnije (povoljnije) preći sa win 11 home koji je došao uz laptop na win 11 pro?! Na msstoru je 199$ (oženim se za te novce). Na kinguinu sam gledao ključeve ali piše da ne mogu da se nadogradente verzije koje su došle na laptopu

Nasal sam i ovde https://www.techadvisor.com/news/windows/windows-11-february-2022-update-issues-3813427/
''you should avoid downloading it for now. After installing version KB5010414, some users have reported issues while printing and overheating as a result of high CPU loads – neither of these were problems before installing the update....''
Ne stampam, tako da ne bih znao. A za CPU sasvim normalan usage. Do sada nijedan problem sa updateom nisam imao.

Pre par meseci sam naleteo na kuknjavu lika iz neke manje firme koja za neke industrijske računare koristi Windows 10 Pro, i priča kako čak i Professional licenca ne dozvoljava korisniku da postavi sistem kako želi. A mali su da bi kupovali embedded ili enterprise licence. Pa su prešli na Android (AOSP valjda).

Tako i Microsoft. Sve više ljudi koristi Chromebook (posebno u USA), ni udeo OS X-a ne pada, a oni ih u potpunosti imitiraju u mesto da ponude ljudima više mogućnosti. Tj. imitiraju ih loše

I to ni malo ne utiče na Microsoft, njihovo poslovanje, popularnost i broj korisnika. Neće nikakav Apple, Google, ili tamo neko smeće od Linux kernela ugroziti popularnost i uspeh Microsoft-a. Sve što Microsoft radi, radi, jer im se može. Sutra da uvedu logovanje + broj mobilnog telefona sa sve SMS verifikacijom, niko se neće buniti. A i ti koji se budu bunili, buniće se nedelju dana, i na kraju će opet instalirati Windows.

Microsoft Windows je defacto globalni OS. Ostatak tržišta može da se zadovolji ostacima koji Microsoftu nisu zanimljivi.

Facts.

Nazad
Vrh Dno