Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Znači ko ima 5000 Ryzen ima smisla preći na Win 11?

Usustini Windows 12 ce da bude Windwos 10 na steroidima.

Toliko su se zakukuljili da je to strasno, vise ni oni ne znaju gde udaraju. Valda hoce onu losu numeraciju sto kruzi internetom da je svaki drugi win bio dobar pa valda hoce da sad to kao bude win 12 ok.

Sto se mene tice samo neka osnovna baza bude win 10 sa unapredjenjima i bice sve dobro. Win 11 smatram kao skin za win 10.
MIsliš ovu :)

11111111.png

offtopic: I XP je bio shit dok nije dobio SP2.

Tako je i XP je bio shit i to veliki ko je koristio PC to vreme zna o cemu pricam, se pojavio crv Blaster ko mu jebo mater na XP tek sa SP2 su ga upravili kako treba

Jel neko zna kako se menja Brightness na desktop monitoru iz Windowsa 11? Nemam te opcije...

Isto tako da li neko zna kako da povećam slidere na otvorenom prozoru i da ih učinim stalno vidljivim?

Jel neko zna kako se menja Brightness na desktop monitoru iz Windowsa 11? Nemam te opcije...

Isto tako da li neko zna kako da povećam slidere na otvorenom prozoru i da ih učinim stalno vidljivim?

Mislim da za tu opciju moraš imati DDC/CI mogućnost na monitoru i istu omogućenu da bi to funkcionisalo.

Ako ti podržava monitor onda ovaj program.

Ako mislis na scrollbar onda ova opcija.

Screenshot 2022-07-21 191416.jpg

Velicinu scrollbar-a ne mozes menjati , ide uz skaliranje.

Ja sam uspeo da menjam brightness preko GPU drajvera ali stvarno je bezveze da jedna tako obična opcija koja je manje više bila prisutna odavno u windowsu odjednom nestane...i kao treba specijalni monitor za isto...siguran sam da će za jedno dve godine da izbace neki novi windows ili nadogranju gde će ovo biti moguće i onda će da pričaju kako je to ogromna stvar...bože sačuvaj...
Hvala na pomoći.

Nema veze odakle se podešava slika, sve se radi preko drajvera.

Nema veze = bez veze = bezveze
Ja sve sređujem reko Adrenalina za AMD, uvek je tu na taskabaru i lako se do njega dolazi Umesto da jurim po Settings-ima.

Ja sam uspeo da menjam brightness preko GPU drajvera ali stvarno je bezveze da jedna tako obična opcija koja je manje više bila prisutna odavno u windowsu odjednom nestane...i kao treba specijalni monitor za isto...siguran sam da će za jedno dve godine da izbace neki novi windows ili nadogranju gde će ovo biti moguće i onda će da pričaju kako je to ogromna stvar...bože sačuvaj...
Hvala na pomoći.

To je bilo moguće samo na laptopima za njihov interni ekran.

To će u avgustu da puste za ne insajdere 😁
Taj update je sada live na serveru i moze da se skine. A ono sto treba da stigne je daleko daleko veci update za koji se savetuje da se radi uz predhodni backup sistema ili cak da se radi instalacija od nule ko nece da rizikuje.

Taj update je sada live na serveru i moze da se skine. A ono sto treba da stigne je daleko daleko veci update za koji se savetuje da se radi uz predhodni backup sistema ili cak da se radi instalacija od nule ko nece da rizikuje.
Taj update nije dostupan za ne-insajdere.
Barem ne kod mene ja sam na 22H2.
Ali moze lako da se manuelno skine i instalira.

Evo sta kaze winaero :)

Microsoft has released a new optional "C" update to everyone. As you may already know, such optional updates have a "Preview" tag, and bring up the most recent changes to the stable branch of the OS. This way, interested users can test the new features and fixes a few days before they land in the Windows Update in form of Patch Tuesday updates.

dostupan je.
kako nisi insader, a imas 22H2?

WU_latest.png

win_about.png

Pa lepo , instaliras iso i to je to ... ili budes insider pa izadjes i ostanes na 22H2 ...

I dalje nista , verovatno u utorak ili prva nedelja tj utorak u avgustu.

Screenshot 2022-07-23 161851.jpgScreenshot 2022-07-23 161832.jpg

Od kako sam napustio insider , bilo je par kumulativnih zakrpa ... spremno je ovo za masu polako.

Au pa tek sad vidim to je za 22H1 hahahaha , ubi ovo sunce

Poslednja izmena:
Juče je bila slična zakrpa i sa Insider dev.

Evo lepo se vidi da je instaliran update, nisam insider niti sam bio u programu ali skinuo sam zadnji media tool sa microsoft sajta sa kojim sam napravio iso i instalirao win i od tada redovno dobijam nadogradnje.

Kada @CountMike objavi da je izasao update proverim i kod mene je update spreman za skidanje.

Prilozi

• Screenshot (289).png
    Screenshot (289).png
    317.4 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot (288).png
    Screenshot (288).png
    394 KB · Pregleda: 29
Kod njih, Redmond WA počinju da šalju u 10h što je kod nas 19h. Tako da je svima dostupno u isto vreme.

Glupo pitanje ali Win11 kad se instalira sa kojim programima dolazi?Ili nema nijedan program osim Microsoft Edga?

Osim onoga sto je Microsoft ubacio drugo nista nema, oni iso fajlovi sto kruze netom sa programima koje biras staces da bude instalirano zaobidji u sirokom luku.

Vrh Dno