Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dok sam se time davno bavio, Microsoft je detektovao promene hardvera tako što grafička, mrežna, možda disk, CPU... vrede po 1 poen, a matična 3 poena.
Kada se pređe 3 poena tražio se novi ključ. Ne znam kako računaju danas.

Idemo Miki!, najbolje azuriranje za Window 11 ikad upravo izaslo, hvala Gabe, hvala Valve, hvala SteamOS, sto ste uplasili Microsoft and naterali Bill Gates da odradi ovo 😎

Jel zna neko, jel uz ovako kupljen sistem, dolazi licence key odvojeno? Pitam, zato što kolegi treba legit sistem, a nema čitač diskova na novom laptopu. A ovo čudo ide na disku. Sećam se da je ranije išao odvojeno i ključ odštampan na nalepnici.

Jel on onda može preko butabilnog USB-a da podigne sistem i unese license key iz ovog pakovanja?

Moze da skine sa interneta instalaciju ali Home ne moze za firme, cisto da znas. Dobijes i key uz DVD.

@Markic Home verzija ne može za pravna lica-firme, samo pro verzija. U kutiji je nalepnica sa ispisanim ključem, a iso sliku wondowsa možeš da skineš sa microsoft sajta, a koliko me sećanje služi OEM licencu možeš da kupiš samo uz novi računar, mislim da neće da ti je prodaju ovako, ili je barem tako bilo.

Ma i treba čoveku za kućni laptop, uzima neki laptop i hoće i Windows odmah da kupi, pošto ide klot bez OS-a.

@Markic Pa što onda baca pare na ovo ako nije firma? Kupi lepo ključ na RoyalCDKeys za 500 dinara, trenutno je na popustu, i to je to.

Pa onda je još jednostavnije. ISO se skine sa MS sajta preko Windows Media Creation Tool https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows11 i on napravi butabilni USB sa koga instaliraš windows.
Kakvih crnih 15 000, ovde https://forum.benchmark.rs/threads/tutorijal-licence-za-windows-windows.459029/ imaš gomilu načiana za 1000 ili manje dinara a naj jednostavnije sa KP.
Lience više nisu vezane sam baš za tu kopiju nego za sve W10 i W11 iste clase (Pro, Home itd.) Dobiješ licencu porukom ili mejlom i upišeš kada zatraži a može i posle. MS insistira na MS accountu pa pripremi hotmail adresu i loznku sa kojima se windows aktiviraju automatski čak i ako promeniš kompjuter, tj. matičnu ploču.

@Markic Pa što onda baca pare na ovo ako nije firma? Kupi lepo ključ na RoyalCDKeys za 500 dinara, trenutno je na popustu, i to je to.
@Pauk takođe. Pokušao sam čoveka da ubedim da ima boljih rešenja za licencu, ali je lik u fazonu, da je već jednom kupovao ključ sa nekog od tih sajtova i da mu nije radio, odnosno nije mogao sa ključem da aktivira.

Čak štaviše hteo je da kupi laptop koji već dolazi sa preinstaliranim sistemom. Jedva ga ubedih da su bolje konfiguracije bez OS-a.

Pa onda nek plaća. ko ga šiša.

Idemo Miki!, najbolje azuriranje za Window 11 ikad upravo izaslo, hvala Gabe, hvala Valve, hvala SteamOS, sto ste uplasili Microsoft and naterali Bill Gates da odradi ovo 😎

Instalirah azuriranje, sve je mnogo vise odzivnije, odlican update!

mada search ne izgleda bolje za sad, ...

Jel ide ovaj update na 24H2 ali Windows 11 IoT Enterprise LTSC? Ili je to dostupno samo za Pro i Home verzije?
Pitam jer su mi update-i iskljuceni

samo onda dzaba si iskljucio updates, pokupice i sve izmedju.

sta mislis sta je sve u tih 5GB 🙂

A i piše da je Cumulative. 😀

Nazad
Vrh Dno