Šta je novo?

Windows 11 - dev build / preview / testiranje

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Kod mene je da ukljucim pa dole mi stoji AMD fTPM pa izaberem tu disable a dole imam da ukljucim TPM 1.2 ili 2.0.

Mada kod mene je Destop masina i maticna MSI B450-A Pro i Ryzne 3600.

Mozda da probas da ubacis noviji bios ako to nisi uradio. Mada opet je sve to znak pitanja. Nemoj da zuris sa bios nego prvo pogledaj po netu jel tvoj model uopste moze da podrzi TPM 2.0

Skidam neki Windows 11 - 21996.1 5GB sa torrenta pa cu da modujem mozda ISO da bi mogao na Legacy boot bez UEFI bota i TPM 2.0 sa onim appraiserres.dll od 10-ke navodno moze.

Mozemo i ovako
E4qLfr4VoAEpniv

Kada se moze ocekivati Win 11 na zvanicnom sajtu?

Ja ga upravo instalirao na lapu, varijantom zamene install.wim, nakon pravljenja Win10 boot fleške preko Rufusa. Prošlo bez problema. Izgleda svežije, pitomo, koloritnije, eye candy u većoj meri :).
Radi korektno (Intel Celeron 2995U 1.4 Ghz / 4 GB RAM), malo sporije od Win10. Biće to OK za par meseci.
Kada se moze ocekivati Win 11 na zvanicnom sajtu?
Neke info kažu jesenas.

Ima li smisla cekati ili bi se u neko skorije vreme mogla ubaciti ova zelena verzija?

Ja ga upravo instalirao na lapu, varijantom zamene install.wim, nakon pravljenja Win10 boot fleške preko Rufusa. Prošlo bez problema. Izgleda svežije, pitomo, koloritnije, eye candy u većoj meri :).
Radi korektno (Intel Celeron 2995U 1.4 Ghz / 4 GB RAM), malo sporije od Win10. Biće to OK za par meseci.

Neke info kažu jesenas.
Kako se taj install.wim moduje da bi radila instalacija posto od ovog appraiserres.dll nema vajde kresuje instalacija.

Novi windows explorer
7dsklfcc39771.png

wzzd3gcc39771.png

Novi Photos

jHtKGLg.jpeg

Imam u kompu EN-GB Windows 10 da li smem da mesam sa EN-US Windows 11 ili da skinem Windows 10 EN-US?

Izgleda da su srezali i listu podržanih procesora:

Koja smorčina, izgleda da ni 7. generacija i7 procesora ne podržava, a ni prva generacija Ryzen... Kakvi smećari su ovi iz M$.

Nema sta izgleda da ce Windows 11 moci samo na minimum (low) budget premium komponente, za sada moze modovan ISO ali pitanje je u buducnosti da li ce moci da prodje fora sa install.wim

Instalirao win11 metodom enable tpm u bios-u, konfa intel i5 5300u i 8gb ram-a. Radi odlicno, par dana koristim, nema bagova i slicno. Dosta prijatniji za oko izgled, animacije rade jako lepo i ima tu dosta vizuelnih sitnica.

Ipak je izgleda to hard request, soft request je da procesor bude 64bita i da ima 2 core i 1Ghz brzinu.

Ima li uopšte desktop ploča sada koje imaju tpm po defaultu? Ne samo onaj konektor za tpm modul.

You'll need a PC with a Trusted Platform Module 2.0 to run Windows 11. Does your PC have one? Don't worry: There are a few ways to find out.

^ Za sada veoma jednostavno resenje da se to preskoci:

1. Just make a USB drive using Windows 10 ISO (English)
2. Mount the Windows 11 ISO with Windows Explorer, and go to sources folder and copy install.wim.
3. Paste the file in the USB drive, inside sources folder.

Don’t need Secure boot, don’t need TPM.

^ Za sada veoma jednostavno resenje da se to preskoci:

1. Just make a USB drive using Windows 10 ISO (English)
2. Mount the Windows 11 ISO with Windows Explorer, and go to sources folder and copy install.wim.
3. Paste the file in the USB drive, inside sources folder.

Don’t need Secure boot, don’t need TPM.
Ovo deluje obećavajuće, samo je pitanje da li je dugoročno rešenje, pogotovo što do RTM builda mogu da promene to i da nema načina da se kopira, plus pitanje je kako će ići sa kasnijim Windows Update-ima.

Videćemo sledeće nedelje kad izađe prvi build, dal će uspeti da se zaobiđe.

Jel ova verzija win11 na insajderu trenutno?

Asus A320M-K, R5 3400G, 16GB RAM-a, NVME 512GB i nece da tera Win11. Nek se teraju oni u pi pi pi.

Instalirajte tako install.wim jedanaestice stavite u sources od Windows 10 19043 na butabilnu flesku i to je to , tpm traže da ljudi kupuju nove računare , realno ovo je udarac za budžet.

Ko ima Ryzena nek potraži u BIOSu fTPM opciju.

Instalirajte tako install.wim jedanaestice stavite u sources od Windows 10 19043 na butabilnu flesku i to je to , tpm traže da ljudi kupuju nove računare , realno ovo je udarac za budžet.
I to ozbiljan udarac. Ajde da razumem da meni na starijem laptopu ne radi, al da ubace ove gluposti sa Security čipom... I ovo ludilo sa podržanim procesorima...

Definitivno su "nasilno" ugurali ovaj Win11 da bi ljudi kupovali novi hardver.
Timeline je jako čudan, prvo se pojavi neki Win10X za touch i foldable uređaje, krene se normalno sa novom rundom testiranja 21H2 verzije za Win10 koja donosi vizuelni makover. Onda odjednom prekida se razvoj Win10X, kreću neki tizeri po medijima za neki event, MS to potvrđuje, stopira Win10 Insider program i pljas Win11 koji izgleda kao pokojni Win10X.

Nazad
Vrh Dno