Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Windows 10 - official hate thread

1709 ima problem sa shutdown opcijom,radi restart nesto tu nije mapirano dobro,sta raditi,moram na dugme 5sec da ga gasim,notebook je u pitanju,nikad pre taj problem sa svim 10ka do sada.

Probaj ovo da ugasis(Fast Startup) mozda resi problem sa Shutdown:

124.PNG

ovaj zadnji update je najgori koji su do sada imali sve pokusao i cist win stavio ali baguje samo tako. Edge bolje da ne pali zamrzne ceo racunar. CPU radi 70% jedva se smiri. Zvuk jedva sam uspeo da namestim nisu hteli svi 5.1 kanali da rade. Maya i Max nece da rade render u mental ray samo izleti neki fatal error. Ima tu jos mnogo toga sto zeza. Probao sam svasta i da testiram meomriju i nove drajvere stavljao za graficku za sve komponente i opet kljakavo radi. Do pre nekoliko dana sve je radilo fenomenalno. Sto je najgore i na laptopu primecujem neke bagove. Najgore od svega je sto mi je 3d max izbacio popup da posaljem autodesku poruku sa porukom greske koju imam. Kada sam kliknuo na send na svakih 15 sekunid se edge otvra sa porukom Thank you for sending..... dok nisam resetovao nije stajao. Kao da imam neki virus, probao sam i skeniram sistem kaspersijem kaze da je sve uredu.

Kad imate neverovatne probleme sa w10, prvo uklonite sve antiviruse i ostavite samo defender. Malo je verovatno da će da vam uleti neki malware za to vreme. Ja lično osim defendera nemam nijedan antivirus, tj to nisam instalirao zadnjih 25 godina.
Ja čisto sumnjam da Microsoft testira novi update da svim AV programima, a baš ti AV programi umeju da se prilično upetljaju u sistem i poremete rad.

Pre par nedelja, jedan korisnik je hteo da vrati štampač zato što nije hteo da štampa word i excel dokumenta, a pdf štampa normalno. Krivac je bio AV koji je blokirao pristup temp folderu.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

^Ima istine, Win10 je, pre svega, zbog svojih bezbednosnih novina dosta nezgodan za anti viruse. Zbog toga ga dugo nisu mnogi ni podržavali od izlaska. Problem sa Defender-om (meni barem) je što ne možeš da mu isključiš normalno skeniranje računara u mirovanju (schedule opcije isključiš i ništa se ne promeni). Hard diskovi počnu da krče čim ih ostaviš malo, a ne bi ni da arčim SSD na to. Doduše, možda se ovo i promenilo do sada, ali opet ostaje i to da mi Defender ipak ne bi bio ni blizu prvog izbora za zaštitu. Ni po pitanju same zaštite, ni po pitanju performansi (pogotovo kod sporijih mašina sa HDD-om).

Nije na Microsoftu da brine o drugim AV, nego na AV kompanijama da dok je u insajderu nameste. Jer AV krene da blokira OS.
Defneder je sasvim dobar u Win 10, plus u Fall Creators Update ako instaliraš drugi AV ne radi ugrađeni EMET i folder protection.

^Da, u svetu je to poznato kao monopol i nikako nije dobra stvar... osim naravno za sam MS i po neke, meni nerazumljive, ljude poput tebe.

BTW, Defender kao MS Security Essentials je bio OK antivirus, ovo integrisano rešenje u Win10 je smeće.

Ko priča o monopolu, AV ne zna da se ponaša pa blokira OS fajlove, to je njihova odgovornost da reše.
Ugrađeni Defender u Win 10 je mnogo bolji od MSE.

Sta fali Win10 Defenderu i Win FWu za prosjecnog korisnika? Ne vidim neku veliku potrebu za 3rd party.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Nije na Microsoftu da brine o drugim AV, nego na AV kompanijama da dok je u insajderu nameste. Jer AV krene da blokira OS.
Defneder je sasvim dobar u Win 10, plus u Fall Creators Update ako instaliraš drugi AV ne radi ugrađeni EMET i folder protection.

U beta verzijama (ono što se sad naziva insider verzijama) se dosta i često mijenjaju stvari ispod haube i to što radi na jednom buildu ne mora da znači da neće praviti probleme na drugom iako su svi Microsoftovi zahtjevi ispunjeni i pravila ispoštovana. Šta misliš zbog čega su se prije RTM verzije objavljivale nekoliko mjeseci prije zvaničnog izlaska.

6 godina je Windows 7 radio na laptopu bez ikakvih problema (od 2010. do 2016. ) i prebacim se na Win10 kada sam uzeo SSD na istom tom laptopu.... Jedna instalacija je "trajala" pola godine, a druga evo već 2x ima ozbiljne probleme, ponajviše zbog buđavog update-a. Windows 10 je najveće đubre ikada, toliko komplikacija bez ikakve potrebe, 2 control panela, 2 vrste dizajna, nekompatibilnost na svakom koraku.
Sve što dotaknu - upropaste... Skype, Nokia, WinMobile i evo sada Windows. Go*no od kompanije.

posto sam vec "gadio" windows ovde, da napisem ovde napisem i nesto lepo.
dakle, windows 7 na polovnom t420. radi ok, ali smara sa porukom posle apdejta da windows 7 nije za tu konfiguraciju i da treba da apgrejdujem sistem na noviji os.
odlucim se da prebacim sistem na ssd, i to uradim nekom lajt verzijom bekap softvera (zaboravio sam ime, ali mogu da potrazim ako ima zainteresovanih)
zatim, na takav novi sistem primenim legalni apgrejd na 10 (legalni jer sam jednom koristio tastaturu preko ekrana)...
... i radi. brzo, stabilno. naravno odmah sam "primenio" o&o program koji ubija telemetriju i slicne gluposti.
znaci, nista win10 od nule, nego, kopija, pa apgrejd na 10.

edit: vidim da se prica o antivirusima... kaspersky free i na 7 i na 10. meni dovoljno.

Poslednja izmena:
Sta fali Win10 Defenderu i Win FWu za prosjecnog korisnika? Ne vidim neku veliku potrebu za 3rd party.

Ovako sam i ja razmisljao ali pre oko mesec dana poceo racunar bas usporeno da radi, iskljucio Defender i instalirao Kasperski free i proradilo kao i pre.

Samo iskljucis schedulere za scan i ostale zayebancije i trebalo bi biti OK. Nisam primjetio usporavanja evo vec godinama...

Slazem se da ima dosta zayebancija oko windowsa i podesavanja, ali kad se sredi fercera ***...

Ako je kaspersky resource light ja ne znam...

Poslednja izmena:
Postoji li nacin da se ugasi novi control panel i sve to i da se vrati stari? Iskreno to mi je "feature" koji mi najvise smeta. Postojanje control panela koji na SSD-u ne moze da se ucita po 4-5 sekundi mi je bolesno.

start pa system tools, trebalo bi da imas shortcut za stari control pannel... ne mozes da ugasis novi jer neke opcije ne postoje u starom a i integralni je deo sistema, mozes u velikoj meri da ga ignorises i da koristis stari (kao vecina nas, kapiram)...

Run > control a može i da se napravi shortcut na C:\Windows\System32\Control.exe
Baj d vej. ne postoji "Novi control panel", funkcije su podeljene u odgovarajućim delovima "Windows settings".

Poslednja izmena od urednika:
Samo iskljucis schedulere za scan i ostale zayebancije i trebalo bi biti OK. Nisam primjetio usporavanja evo vec godinama...

Slazem se da ima dosta zayebancija oko windowsa i podesavanja, ali kad se sredi fercera ***...

Ako je kaspersky resource light ja ne znam...

Pa radio je preko godinu dana normalno i onda se desi da pri svakom restartu mu treba 4-5 minuta da moze uopste da se koristi (i5 i ssd, laptop koji po ukljucivanju nije uopste povezan na net).
Samo je iskljucen defender i proradilo normalno.

Poslednja izmena:
I ja sam bez AVa poslednjih nekoliko godina. Sad win10 fall update i defender samo. Ne treba vise, tu je iskustvo :d

Počne maintenance da drnda, vidiš da i C: disk ima zauzeće. To rade svi OS.

To ne rade svi os-i, tupavi Defender uvek skenira disk kad se ništa ne radi. Najžešće je što i i5-7600K optereti na 28%... Na starijem laptopu mi je C2D, zapali ga, ko Prime95 da vrtiš.

Nema ovde zauzeca HDD-a kao sto se vidi na slici , samo na windows 10 sam ovo provalio - ovo ti je cist bag jer nema ni opterecenja mreze niti iceg sl. Tako da nemam odgovor na ovo sem mozda aktivator je viralan (sumnjam jer i kad iskljucim njegov servis isto radi) ili microsoft mining :) Ovo je za crnog madjionicara sto brani ovo smece od sistema i svim ostalima koji imaju slicno misljenje .

Poslednja izmena:
C disk ima 1% zauzeća. Obično, dok OS drnda disk, procesor je manje zauzet... Na njegovoj slici se lepo vidi da je samo CPU opterećen.

C disk ima 1% zauzeća. Obično, dok OS drnda disk, procesor je manje zauzet... Na njegovoj slici se lepo vidi da je samo CPU opterećen.

Zapravo C je na 0% taj 1% je ona mala tackica ako mozes videti na slici pa je verovatno opet istu odradio , ali 0% na svemu sem na cpu i kad pomeris misa sve stane na 0% tako da je teze ispratiti taj proces jer se ovo ne desava cesto nego nasumicno. Photos aplikacija pocne da guta memoriju takodje ali nevezano za ovo . Moje misljenje je da je izbagovan sad neznam dal se i ostalima ovako desava.

Gotovo sam siguran da je u pitanju Defender, u procesima se zove nešto poput security ili antimalware (ne sećam se više). Kompletan Win10 Security Center je izbagovan. Drnda se i po disku, nego je SSD pa ne stigneš da vidiš zauzeće. Ostavi jednom podignut Task Manager, Processes tab, kad radiš nešto drugo pa ćeš videti. Zbog ovoga i ne koristim Defender.

Poslednja izmena:
Probao da iskljucim ali nece ... nemogu da se menjaju opcije za to u servisima , i koje servise za Store da poiskljucujem ? i ona isto baguje .

Poslednja izmena:
Ako isključiš Defender-a, stavi neki drugi anti-virus. Bitdefender free ili Kaspersky free npr. Sa Store-om nisam imao problema, mada ga i ne koristim. Probaj za početak O&O ShutUp10. Rešava dobar deo problema sa Win10.

Ako isključiš Defender-a, stavi neki drugi anti-virus. Bitdefender free ili Kaspersky free npr. Sa Store-om nisam imao problema, mada ga i ne koristim. Probaj za početak O&O ShutUp10. Rešava dobar deo problema sa Win10.

Cool je programcic , neko je skoro na forumu spomenuo i neki win10 privacy otprilike sve se svodi na to da posle instalacije mora da se izgubi dobar deo vremena da se sve to podesi prema nameni.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno