Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Konfa sa integrusom ili ?

H6X
jok, gtx 1060 + 7700k pa sutra dolazi 1070. inace je konfa koju sam sklopio ortaku.
imao sam flesku sa instalacijom za skylake koja prolazi kod mene medjutim na kabylake-u nije htela ali sam nasao neki asusov tool uz pomoc kog sam napravio instalaciju 7-ice za kabylake i radi sve odlicno... mislim da se zove EZ Installer...

Poslednja izmena:
"Zlo" za cheatere :d

It turns out Windows 10 can spy on you after all

A game enrolled in TruePlay will run in a protected process, which mitigates a class of common attacks. Additionally, a Windows service will monitor gaming sessions for behaviors and manipulations that are common in cheating scenarios. These data will be collected, and alerts will be generated only when cheating behavior appears to be occurring. To ensure and protect customer privacy while preventing false positives, these data are only shared with developers after processing has determined cheating is likely to have occurred.

https://mspoweruser.com/turns-windows-10-can-spy/

Decenijama furas stand alone os, krpljen od strane ko zna koliko razlicitih timova i generacija programera, a sad hoces da postanes service provider kao Google i to preko noci, jer je ljuba zinula za jos para. Samo jos da predju na sistem mesecne pretplate kao Adobe i da si zakucaju poslednji ekser u gajbicu... :d
Samo JOS? Da li Office uopste ima standalone sada? Cist Office, ne kroz MSDN i slicno?

Updatei win10 su mi malo zayebali bluetooth. Desi se da s vremena na vrijeme prekida audio na slusalicama, a ranije je bilo u redu (iskljucio sam hands free servis naravno). Sa istim slusalicama na telefonu je uredno.

Provjerio drajvere i to, jedino mi ostaje da izbrisem uredjaj i ponovo ga uparim.

Nije do bluetooth veze ni do interferencije.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

jok, gtx 1060 + 7700k pa sutra dolazi 1070. inace je konfa koju sam sklopio ortaku.
imao sam flesku sa instalacijom za skylake koja prolazi kod mene medjutim na kabylake-u nije htela ali sam nasao neki asusov tool uz pomoc kog sam napravio instalaciju 7-ice za kabylake i radi sve odlicno... mislim da se zove EZ Installer...
Imam zesci problem sa KL i integrusom koja ide preko hdmi.
Nenormalno kako brlja w10 sa istom a drajvera za w7 nema...
Moracu se dublje poigrati sa tim

H6X

hmm, nemam pojma, win 10 ne pamtim kad sam zadnji put instalirao i nadjem nacin da odradim 7-icu...
na ovoj masini su grafika i monitor povezani DP-om i namesten je dual boot sa 2 ssd-a (hackintosh + win7) i sve odlicno radi... probaj sa ovim EZ installerom, kapiram da ce on da odradi to sto treba posto je izgleda bas za kaby...
mada je 100% tu win 10 krivac...

Poslednja izmena:
Intel je izgleda odlucio da ne da podrsku za Cofee Lake Intel® UHD Graphics 630 integrisane graficke za Windows 8.1 i Windows 7:

Untitled.png

2.png

Moguce je da postoje driveri za tu graficku od samih proizvodjaca maticnih ploca i na njihovim sajtovima , ali zvanicno od Intela nece dobiti podrsku.

A kako proizvođači matičnih ploča bi mogli i bi hteli da prave drajver za GPU koji je ugrađen u CPU?
Pri tome zašto bi Windows 10 radio loše na novoj konfiguraciji? Objektivno.

A kako proizvođači matičnih ploča bi mogli i bi hteli da prave drajver za GPU koji je ugrađen u CPU?
Pri tome zašto bi Windows 10 radio loše na novoj konfiguraciji? Objektivno.

To se i ja pitam, da li su mozda radili neki bench ili nesto, ovo je forum, iznose se svakojake bljuvotine, mada ovo je hejt tema pa tako nije ni cudo...

Ali voleo bih da vidim npr neki passmark test gde isti gpu na W10 ima 6000 score a na W7 9000 :d

@Zekovic mora da im je MS pripretio da to urade :D

Poslednja izmena:
Tnx Sam,probacu kada stignem kuci, ako uspem da ozivim masinu posto je zadnji update upucao istu.
Inace i moja asrock ima na sajtu w7 drajver ali izbaci da nemam odgovarajuci hw,takodje i offic. intel drajver.

H6X

Umesto update-a, imaš Simplix.

Na kraju krajeva, kakav update na KBL, kad je M$ blokirao isti na W7?

Samo Simplix, tu nije ništa blokirano.

Poslednja izmena:
Ima ovde i malo starijih koji su koristili internet pre fejsbuka, lajkova i reputacija...

Umesto update-a, imaš Simplix.

Na kraju krajeva, kakav update na KBL, kad je M$ blokirao isti na W7?

Samo Simplix, tu nije ništa blokirano.

KL je masina koja fura w10 zbog znamo cega. Zadnji update od juce je upucao masinu tj radi ali nema slike.
Update je pregazio intelov drajver i ubacio MS-ov genericni koji nije skontao sta je nakaceno i stavio 64 MHz refresh na displej koji radi na 60... naravno da nije bilo slike...
Sad sam iz safemoda reinstalirao intelov display drajver i sve ok ponovo.
Problem je sto je supruga bila ceo dan bez kompa, srecom nista poslovno ne radi na njemu.
I kaze zena: i sta sad da nemam tebe, zovem majstora? Ko placa majstora?

Simplix: da, jeste super ali za krekovane masine. Izgubio sam 2 digitalna win kljuca zbog Simplixa, koji je zbog "install all" pregazio neke osnovne I/O win drajvere za plocu te win prepoznao kao novu plocu i MS blokirao kljuceve. Sreca, u pitanju je par evra ali cisto da znas...

Intel je izgleda odlucio da ne da podrsku za Cofee Lake Intel® UHD Graphics 630 integrisane graficke za Windows 8.1 i Windows 7

Ocigledno je MS umesao prste jer drajveri od w10 savrseno rade na prethodnim verzijama windowsa.
Jednostavno je intel izbrisao 2 linije koda u INF fajlu drajvera.
Evo kako da "osposobis" drajver da prepozna hw i instalira se.

Figured I might as well make a more detailed tutorial for anyone wanting to install the latest intel graphics driver on their kaby lake machine running windows 7, as I have not tested the driverpack method above but just found someone else who says it worked for them. Here is the DIY way to install the latest intel graphics driver on a kaby lake system running windows 7.

By way of background, here's what happens when you install a driver using the setup.exe file contained in the driver download. First it checks to see what OS you are running, then it queries your system to see what is the hardware device ID of your graphics hardware, then it goes into the relevant xxx.inf file (known as a setup file) that was part of the driver download package to make sure that your hardware device ID is listed there WITHIN the section of the inf file that pertains to your OS. What intel has done with kaby lake is to REMOVE the kaby lake hardware device IDs from the windows 7 section on the inf. So all you need to do is add your device ID to the inf file, re-save the inf file, then run setup.exe. Specifically, here are the steps.

1) Download the latest driver. As of today that version is intel 15.45.18.4664, found here:

Download Intel® Graphics Driver for Windows* [15.45]

2) download the "zip" version of the driver and unzip/extract it onto your hard drive.

3) The unzipped package will have a folder within it called Graphics, and within that folder a file named igdlh64.inf, and windows explorer will say it has a file type called Setup Information. Right click on that file and open it with notepad.

4) Go down about 160 lines within that file to the section called

"Windows 7 Install - DT Only".

Underneath that header are the devices that intel considers valid for installation. Your device ID will not be there. A couple pages down from there are sections called "Windows Threshold" and "Windows Redstone", which are code names for Windows 10. Your device ID will be listed there. This is the only reason you are able to install the driver on windows 10 and not windows 7. Keep this file open in notepad for now.

5) Do start > run > devmgmt.msc > enter to open device manager. Go to Display Adapter and click the plus sign next to it. You'll see an adapter listed there which may be called intel graphics, or vga, or whatever. Right click it, then select Properties, Details, and Hardware IDs. On my own system the first hardware ID listed looks like the below. If you are on a kaby lake system yours should be similar.

PCI\VEN_8086&DEV_5912&CC_0300&CC_0300

The first 21 characters represent the Hardware ID we want, or

PCI\VEN_8086&DEV_5912

again this is how it looks on my system. On yours the 5912 may be different, such as

PCI\VEN_8086&DEV_591B

6) Now go back to the igdlh64.inf that you opened in notepad, to the windows 7 section on or about line 160. You will see this

;==============================================
; Windows 7 Install - DT Only
;====================================================
[IntelGfx.NTamd64.6.1]
; SKL HW

and underneath it are the allowable device IDs for installation. It does not list any kaby lake hardware yet (as SKL HW means Skylake hardware btw) Simply insert the following two lines under ; SKL HW. (does not need to be in italics, I'm just doing that for clarity.)

%iKBLDTGT2% = iSKLD_w7, PCI\VEN_8086&DEV_5912
%iKBLWGT2% = iSKLD_w7, PCI\VEN_8086&DEV_5912

making sure to use the same final four characters you found in device manager in line item 5) above, in case your kaby lake ID is different than 5912.

6) on the notepad menu bar click file > save (do NOT save it as a text file). You have now updated the igdlh64.inf file within the graphics folder, and windows 7 will now allow you to install the driver package because it will find your device ID within the windows 7 section of allowable install devices. So go up one folder and find the Setup.exe file and click on it, and the install should work for you.

I to funkcionise, probao pre neki dan. Kod mene je problem sto ne dobijam zvuk preko hdmi, tj nisam imao vremena da se malo bolje poigram jer to u stvari instalira drajvere za 630-ku.

Poslednja izmena:
Ovo nije normalno... reinstalirao drajver, sve super par sati, zena ostavila upaljen komp i win proverio update u medjuvremenu i opet pregazio sa MS drajverom intelov i opet Incorrect resolution na monitoru...

Idem da hakujem w7...

Ugasi mu automatsku instalaciju drajvera u device installation settings.

Poslednja izmena:
Sam: krenuo da pisem esej sta i kako ali je zesci off... bataljujem, u pravu si za sve...

Rama: nisam uspeo da ga povratim ovaj put, totalno je zapucao... Win10 install USB vec bio naboden u komp i odradio na brzaka reinstal, sve blokirao i svi hepi...

I kod mene je par puta zezao auto update drajvera (baš za grafiku), čak i kada je auto update drajvera bio isključen. Na sred igre krene update... Posle više paljenja/gašenja opcije i reinstalacija drajvera je proradilo kako treba. Ima čak i varijanta da skroz isključiš mogućnost instalacije drajvera za neki uređaj, možeš i to da probaš ako se opet jave problemi.

Mada, i ja sam blizu da dignem ruke i stavim 7 ili 8.1, stalno ima nekih sitnih, a iritantnih problema. Posle većih update-a bude haos i sve vrati na standardne vrednosti. Pri tom, još ratujem sa dozvolama koje sam menja za pojedine foldere i uređaje za šta još nema rešenja. Onemogući pristup AppData\Local\Temp folderu i pola programa prestane da radi, ja vratim, on resetuje posle desetak dana... S vremena na vreme onemogući pristup zvučnoj kartici (konkretno setovanju zvuka) pa neki programi ne mogu da šteluju zvuk. Bude jako iritantno kad prilegneš, pustiš TV i vidiš da ne možeš da pojačaš/smanjiš ton.

^ :d :d :d
Ovo je jedna od najzabavnijih tema na celom Benchu! W10 kao da su pisali autori South Parka :d

Moj je legalan, imam par legalnih Windows-a, ali nisam gadljiv ni na ostalo kada je MS u pitanju.

Inače, Win10 nije besplatan, jedino što može nelegalno da se aktivira i bez krekovanja same Desetke.

Komplet Win + Office licence mogu da se kupe za manje od 10 usd/eur na ebay, ne vidim nikakvu potrebu za zamajavanjem sa krekovima. Na stranu to kakav je kupus ova 10-ka.

Pitam za licence zato što na nekoliko računara nisam imao problema o kojima se ovde piše - drajveri, update, restart, zvuk, slika... Pa pitam da nije možda zbog raznoraznih sumnjivih aktivatora, krekova i sličnih programa iz sumnjivih izvora.

Problemi koje ja imam sa Win 10 se uglavnom odnose na aplikativni softver i integraciju sa OS-om (virtual desktops, system tray i sl.)

Komplet Win + Office licence mogu da se kupe za manje od 10 usd/eur na ebay, ne vidim nikakvu potrebu za zamajavanjem sa krekovima. Na stranu to kakav je kupus ova 10-ka.

Za poslovnu upotrebu su takve kupovine neupotrebljive, tu košta dosta više. Za kućnu upotrebu je sve jedno. Inače, viđao sam razne krekovane verzije Windows-a i Office-a i još nisam naleteo na neki problem vezan za način aktivacije.

I kod mene je par puta zezao auto update drajvera (baš za grafiku), čak i kada je auto update drajvera bio isključen. Na sred igre krene update... Posle više paljenja/gašenja opcije i reinstalacija drajvera je proradilo kako treba. Ima čak i varijanta da skroz isključiš mogućnost instalacije drajvera za neki uređaj, možeš i to da probaš ako se opet jave problemi.

Mada, i ja sam blizu da dignem ruke i stavim 7 ili 8.1, stalno ima nekih sitnih, a iritantnih problema. Posle većih update-a bude haos i sve vrati na standardne vrednosti. Pri tom, još ratujem sa dozvolama koje sam menja za pojedine foldere i uređaje za šta još nema rešenja. Onemogući pristup AppData\Local\Temp folderu i pola programa prestane da radi, ja vratim, on resetuje posle desetak dana... S vremena na vreme onemogući pristup zvučnoj kartici (konkretno setovanju zvuka) pa neki programi ne mogu da šteluju zvuk. Bude jako iritantno kad prilegneš, pustiš TV i vidiš da ne možeš da pojačaš/smanjiš ton.

Jedini naci da sredis to brljavljanje sa podesavanjima sto menja nakon 10 dana je da napravis lokalni nalog i njega koristis od starta umesto ms naloga. Imao sam ja muke, stavim mu da sortira npr prema datumu i posle 3-4 dana vrati. I muku sam mucio i na kraju dignem ruke od ms naloga i stavim lokalni i od tada nikad problem nisam imao (jer sam sumnjao da ucitava neke stvari )... Naravno u servisima iskljucis update i mirna glava. Ja sam preso jedva na w10 pre nekih 5 meseci i odma od prvog dana update je bio iskljucen u servisima. Ukljucio sam samo kada je sad izasla ova nadogradnja poslednja, preuzeo testirao sve osvezio drajvere sa podrskom za poslednji update i sve radi super bez prob i naravno opet ugasio update do sledeceg ogromnog update-a.
Jedino tako oce fino da radi "spijunko"

Pitam za licence zato što na nekoliko računara nisam imao problema o kojima se ovde piše - drajveri, update, restart, zvuk, slika... Pa pitam da nije možda zbog raznoraznih sumnjivih aktivatora, krekova i sličnih programa iz sumnjivih izvora.

Problemi koje ja imam sa Win 10 se uglavnom odnose na aplikativni softver i integraciju sa OS-om (virtual desktops, system tray i sl.)

Zadnji Win 10 sam uzeo sa Kutijom preko ebay-a, kostao je citavih 3,5e... primera radi: kutija cigara u Ger je 6e, pivo u gradu 2,5e...
Zasto bih se zezao sa aktivatorima i sl...

Koliko sam pohvatao, Win 10 super radi na standarnoj upotrebi ali cim krenes nesto custom setup, pocinju problemi.
Npr sin ima "standardnu" Haswell masinu sa grafom, koristi se za gejming i nikakvih problema.
Ali zenina sa KL integrusom na TV preko hdmi pravi haos...

Meni večito vraća default programe za neke ekstenzije. 20 puta promenim on vrati nazad sa izgovorom nastao problem sa softverom.. How yes no. Npr pdf, mp4 i sl. Ko normalan hoće da mu pdf otvara edge

Sent from my E6853 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno