Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Javice se sada Microsoft svedoci da te ubede kako si paranoican, zatucan, ometas progres, zastareo i slicno.
Nekad smo imali izraz za te likove ovde... vuna! :d

Mikrosoft mnogo ulaže u hajp, maltene na sajentološkom nivou. Oni su nepogrešivi, i sve što oni urade je napredak, progres, u koji je zabranjeno i sumnjati, a kamoli ga kritički analizirati.

Ako naša partija ima da plati pune hale botova (pardon, politički korektno je "entuzijasta"), zapitaj se kakvu "bazu daj-hard fanova" tek ima takva multinacionalka.

Tako da uopšte ne treba da te čude desetine "forumaša" koji otvoreno brane ms, čak i pored nedvosmislenih činjenica o neovlašćenoj zloupotrebi podataka.

Poslednja izmena:
Mikrosoft mnogo ulaže u hajp, maltene na sajentološkom nivou. Oni su nepogrešivi, i sve što oni urade je napredak, progres, u koji je zabranjeno i sumnjati, a kamoli ga kritički analizirati.

Ako naša partija ima da plati pune hale botova (pardon, politički korektno je "entuzijasta"), zapitaj se kakvu "bazu daj-hard fanova" tek ima takva multinacionalka.

Tako da uopšte ne treba da te čude desetine "forumaša" koji otvoreno brane ms, čak i pored nedvosmislenih činjenica o neovlašćenoj zloupotrebi podataka.
+1 Svaka ti je na mestu :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

U pravu je. Ali valjda je svestan da mnogi M$ svedoci sa neta rade za dzabe i to sa toliko ushicenja i ''entuzijazma'' da cak i dalje hajpuju win10mobile koji ce od sada bagovati ''na onom svetu''.

Poslednja izmena:
Dacu jedan visegodisnji pogled na Windows, kroz moje iskustvo u firmi, i zainteresovanost klijenata za Windows koje sam primetio:
- pre izlaska Viste, klijenti su sve osim dig. potpisa za x86 trazili i tokom ranih beta verzija. Malo njih je ista gledalo posle RTMa (sto znaci, nije se pokazao)
- za Windows 7, od pocetka su trazili SVE. Dakle i potpis x86 drivera (sto nije potrebno sve do windowsa 10 uopste za softverske drivere). Svaka sitnica je morala biti na mestu, greske nisu bili dozvoljene da se ne poprave za vise od 7 dana od prijave. Sve ozbiljno kao da je vojska maltene
- Windows 8/8.1, isto, samo sto nije bilo nikakvih izmena u file sistemu maltene, samo su trazene provere

Windows 10 - imamo jednog klijenta koji je pitao da li da ostavi pre-EV signature :) (Windows 10 trazi EV digital sertificate ukoliko je driver potpisan posle 29/06/2015.). Cak nisu ni trazili da se PROVERI kompatibilnost.
NULA u sustini.

Toliko su nezaintersovane firme za Windows 10.

Pre 20 godina sam bio na strani MSa, kada je ubacivao IE uz Windows, i smatram i dalje da je to jedan od najboljih poteza za sirenje koriscenja interneta, zainteresovanost ljudi za isti, istrazivanje po netui sl. tokom 90-ih. (ma koliko IE bio cist skart tada)
Ovo sto radi danas - brate da li iko ima ideju gde idu sa bilo cime sto prave?

Na dva racunara intalirana 10-ka.Potpuno ista situacija na oba racunara,prilikom startovanja racunara desava se da monitor ne baci sliku a sistem se normalno podize.Oba vezana hdmi kablom za televizore.Onog trenutka kada hdmi kabal izvucem iz graficke,slika na monitorima se automatski pojavljuje.Posle vracanja hdmi kabla,sve normalno funkcionse.
Obe Amd grafike,doduse starije generacije 4800 serija

Jos mi samo reci da ne koristis Android telefon pa da ti verujem sto se toliko cudis...

Nego zanima me sta si to konkretno morao da ukljucis da bi nastavio da koristis w10 ili se ne secas ... cisto te iznervirao taj prozor koji su ubacili najvise zbog privatnosti, bolje da nista ne pitaju, bolje sve na svoju ruku da rade. [emoji23]

@hsv mnogo je jaca baza android i ios botova, to ti ipak ne smeta [emoji6] naravno , ima i razloga za to, ne udaraj na svoje.

Kad me vec pitas imam i nemam, uzela mi zena i visi po ceo dan na facebooku, uzas... Pazi ti sad skaces sa win 10 na android, prebacujes fokus. Znamo sta radi ali ja svoj mail sifrujem i ne moze da se cita na ondroidu, sluzi mi kao telefon sto mu je i osnovna namena. Normalno da sam se iznervirao, sve dok me je smarao a imao sam mogucnost da odbijen bio je ok, sad ultimativno prihvati ili ne mogu da odradim to sto sam nameravao, sta sam morao da ukljucim, nisam morao nista sve je M$ ukljucio a meni je ostalo sam da aminujem il da gasim win. To je ono o cemu pricam, poenta, "uperen pistolj u glavu" i onda se ta radnja proglasava legitimnom i dobrovoljnom, nismo deca da ti fazoni prolaze, mator sam ali toliko pameti mi je jos ostalo u glavi. Procitaj sta si napisao sve si izvrnuo u M$ korist, nigde nisam napisoa da je bolje da nista ne pitaju, bolje sve na svoju ruku. To je klasican primer poturanja, covece probao sam ono *ovno Kreator update sto sad hoce da gurnu kao update, sa tim *ovnetom ne prihvata AMD drajvere, pisao sam o tome jos odavno kad su to pustii u opticaj ko hoce da proba. ;) Sad ce to ****** da gurnu pod moranje i dobicu neupotreblkiv win 10. Iskreno radio sam wipe dela NTFS particije, da je moglo jednostavno iz linuxa ne bi ni ulazio u win. Jedva cekam da to cudo pogasim sta god moze u njemu, jednom sam to radio, uradicu opet, pronacicu po netu...:wave:

Ako mislis da te W10 spijunira, cek tek da vidis sta Google radi. Meni su 10x vazniji podaci na telefonu nego na racunaru. MS je zlo, ali to je i Google.

Ako mislis da te W10 spijunira, cek tek da vidis sta Google radi. Meni su 10x vazniji podaci na telefonu nego na racunaru. MS je zlo, ali to je i Google.
Za google znamo, nego sto drzis vazne podatke na telefonu? Tu se google uvaljuje kako mu se prohte, samo instalira aplikacije a facebook to je posast sta radi na telefonu.

Za google znamo, nego sto drzis vazne podatke na telefonu? Tu se google uvaljuje kako mu se prohte, samo instalira aplikacije a facebook to je posast sta radi na telefonu.
Pa kako da ih ne drzim? Lista poziva, SMSa, kontakti. GPS istorija... To svako od nas ima. Na PCu samo piraterija.

Realno, ovaj OS je s...nje. Čak i da zanemarimo špijuniranje. Koristim ga zato što sam primoran već dugo vremena, nisam ***** da ne znam da rešim problem ali evo opet mi apdejt ubija drajvere. I onda opet moram da deinstaliram taj apdejt, da blokiram WU, onda opet nešto drugo ne radi zbog te blokade... Veselo. To nekog sledećeg apdejta koji reši to i tako u krug.
Kupljen Windows je u pitanju.

ja sam zbog windowsa prestao polako i igrice da igram :)
upalim povremeno konzolu i to je sve...

Meni je sinoć instalirao neki update na laptopu, pogasio mi sve programe koji su bili pokrenuti, otkačio mi ssh sesiju sa servera i ubio program tamo, ugasio teamviewer sesiju u kojoj sam pratio dešavanja na tom serveru.. potpuno mi je prekinuo posao.
Nema smisla.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ljudi nema mrznje, neki medju nama jednostavno ne uzimaju sve zdravo za gotovo sto nam superkorporacije serviraju kroz svoj pr. Pojedincima/botovima ovde je tesko da prihvate da postoje ljudi koji cene svoju individualnost, privatnost i zele da imaju kontrolu nad svojim kompjuterom a ne firma koja je izdala OS. Zasto je to tako tesko shvatiti bez osude u vidu iracionalnih komentara o necijoj zatupljenosti, retrogradnosti, sklonosti teoriji zavere i slicnim momentima iz arsenala kompromitacije ljudi koji imaju, jos uvek, pravo da misle svojom glavom, iako bi to korporacije zele da je drugacije.
Nikako ne zaboravite da je velika politika iza svega ovoga jer drzave nisu vise, ima tome barem jedno 30-40 godina, najznacajniji subjekt medjunarodnih politickih i ekonomskih odnosa vec superkorporacije. Dakle izmedju toga da verujem njima/vama ili svojim ocima, biram ovo drugo. Ko zeli da zivi sa glavom u pesku, samo naped.

Poslednja izmena:
Realno, ovaj OS je s...nje. Čak i da zanemarimo špijuniranje. Koristim ga zato što sam primoran već dugo vremena, nisam ***** da ne znam da rešim problem ali evo opet mi apdejt ubija drajvere. I onda opet moram da deinstaliram taj apdejt, da blokiram WU, onda opet nešto drugo ne radi zbog te blokade... Veselo. To nekog sledećeg apdejta koji reši to i tako u krug.
Kupljen Windows je u pitanju.
Disableuj update drajvera.
Meni je sinoć instalirao neki update na laptopu, pogasio mi sve programe koji su bili pokrenuti, otkačio mi ssh sesiju sa servera i ubio program tamo, ugasio teamviewer sesiju u kojoj sam pratio dešavanja na tom serveru.. potpuno mi je prekinuo posao.
Nema smisla.

Iskljuci automatski update/install. Namjesti da instalira manualno kad ti hoces, a download moze auto.

Nemam nekih problema sa win10, ne vidim Bog zna kakvu razliku u odnosu na 7icu. Namjestio sam 10ku po svojoj mjeri i to je to, ne diram.
Standardno koriscenje.
Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena:
^ Ne pravi mi problem drajver, nije u pitanju update drajvera, update OS mi ubije drajver.

Kako to da izvedem.. imam samo da definišem nekakav active hours.

Kako to da izvedem.. imam samo da definišem nekakav active hours.

Ima tamo u Group Policy nadji WindowsUpdate ne znam napamet gdje se nalazi, ima da se podesi sve fino. Ja sam stavio notify me to install and download. Izbaci posle notifikaciju, vidis sta updateujes i odradis kad hoces.

Computer Configuration - Administrative Templates - Windows Components - Windows Update.

Sve u vezi Wina se podrsava u GPEditu, barem sam ja tu sve podesio sta treba.

Malo cudno da update OS za+ebe drajver, nikad mi se to nije desilo.

Poslednja izmena:
Okači screenshot kako si podesio, ako nije problem.

Nisam na kompu ***. Ali sam podesio notify to down auto install tako nesto. Uglavnom, da mi izbaci notifikaciju za update, ja kliknem download i sve odradi automatski posle.

Iskljuci u GP i update drajvera za svaki slucaj kad si vec tu, Do not include drivers....

Ima jos par tih podesavanja ne mogu da se sjetim sta dam sve radio (bas u vezi servisa i privatnosti), ali posle toga radi ko sat.

Najbolje je da se radi kroz servise a ne prckati po registryu jer bi se mozda nesto zahebalo prilikom sledeceg update OSa. Svi oni Privacy Tweakeri i sta ti znam, iskljucuju opcije preko registrya.

Poslednja izmena:
@yoyoo

Dok sam još na kompu:

U Start kucaj gpedit.msc i onda
nađi ovo što ti je Running rekao i vidjećeš ovo što je u attachmentu.

Ovako ćeš dobiti notifikaciju da su novi update-ti dostupni. Problem biranja šta ćeš da instaliraš riješavaš sa ovim alatom:
http://www.softpedia.com/get/System/System-Miscellaneous/Windows-Update-MiniTool.shtml

Sa ovim programčićem moći ćeš i da podešavaš WU na sistemu slično kao sa gpedit.msc.

Osjećaćeš se sa ovakvim setup-om kao na 7 i 8.1.

EDIT: Kad dobiješ notifikaciju, ako klikneš na nju nemoj u PC settings kliknuti na install jer on tad sve instalira.

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    190.7 KB · Pregleda: 167
Poslednja izmena:
Hvala

Najgora stvar sa update-ima, za test masine, je sto ne znate da li ste na istoj verziji i update-ima kao i klijent, koji takodje nema pojma vise koji update je instaliran :)

Najgore je što u sred razvoja ti istovari updejte i onda nešto prestane da radi, pa dok provališ šta se dešava, odoše dani.

Koristite "Current branch for business" i Deferr Feature Update. Kod mene je mesec dana na kućnom i 60 dana na poslovnom računaru. Kome je i to malo, može da odloži do godinu dana

Update može za bug fix i security da se odloži do 30 dana, što je šta god da radite sasvim dovoljno. A za ''velika'' verzija može da se odloži čitavu godinu, tako da ne razumem ove priče.

Da li postoji neki quickie kako da se to uradi na tek instaliranom W10? Hocu da podesim tako nesto u VMu za testiranje.

Imam 2 razlicita VMa, sa nekoliko pokusaja instalacije W10, ali ti VMs su neupotrebljivi i na Skylake racunaru sa PCIe SSDom zbog update-a :( (ne koriste se cesto, update-i i ne stignu da se instaliraju)

Stavi ih na private network tako da nemaju izlaz na net ako nije potrebno

Sent from my E6853 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno