Dacu jedan visegodisnji pogled na Windows, kroz moje iskustvo u firmi, i zainteresovanost klijenata za Windows koje sam primetio:
- pre izlaska Viste, klijenti su sve osim dig. potpisa za x86 trazili i tokom ranih beta verzija. Malo njih je ista gledalo posle RTMa (sto znaci, nije se pokazao)
- za Windows 7, od pocetka su trazili SVE. Dakle i potpis x86 drivera (sto nije potrebno sve do windowsa 10 uopste za softverske drivere). Svaka sitnica je morala biti na mestu, greske nisu bili dozvoljene da se ne poprave za vise od 7 dana od prijave. Sve ozbiljno kao da je vojska maltene
- Windows 8/8.1, isto, samo sto nije bilo nikakvih izmena u file sistemu maltene, samo su trazene provere
Windows 10 - imamo jednog klijenta koji je pitao da li da ostavi pre-EV signature

(Windows 10 trazi EV digital sertificate ukoliko je driver potpisan posle 29/06/2015.). Cak nisu ni trazili da se PROVERI kompatibilnost.
NULA u sustini.
Toliko su nezaintersovane firme za Windows 10.
Pre 20 godina sam bio na strani MSa, kada je ubacivao IE uz Windows, i smatram i dalje da je to jedan od najboljih poteza za sirenje koriscenja interneta, zainteresovanost ljudi za isti, istrazivanje po netui sl. tokom 90-ih. (ma koliko IE bio cist skart tada)
Ovo sto radi danas - brate da li iko ima ideju gde idu sa bilo cime sto prave?