Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Taj problem sa WU ima i 7 jer je proteklo više od 5 godina od zadnjeg SP-a, a u međuvrmenu je mnogo Win7 fajlova izmjenjeno uz ogromnu količinu KB-ova. Sličan problem će imati i 8.1 i 10 Enterprise LTSB 2015/2016 za koju godinu.

Taj problem sa WU ima i 7 jer je proteklo više od 5 godina od zadnjeg SP-a, a u međuvrmenu je mnogo Win7 fajlova izmjenjeno uz ogromnu količinu KB-ova. Sličan problem će imati i 8.1 i 10 Enterprise LTSB 2015/2016 za koju godinu.

Nema veze sa proteklim vremenom. XP je bio koliko star kad su mu "ukinuli" podršku? Čak i bez SP3 je, uz dosta znoja, nalazio zakrpe i ažuriranja. Win7 isto takođeR, do pre prčkanja sa WU. Mene su ovde dva puta, u razmaku od nekoliko meseci, pravili "ludim", da mi se samo pričinjava. Kog baš zanima, log fajl je bio pun grešaka, pa koga zanima, neka proveri opet. Ja digao ruke od M$-a.

Lako je tebi kad ne igraš igre.

"lako je q.rcu da se sokoli..."

pa nemojte sad od ovog threada da pravite win 7 hate thread

Nisam uspeo da nadjem da li postoji tema... Kako da definitivno i konacno iskljucim Windows 10 update jer ga zaista hate-ujem?

Programče DWS Lite (Destroy Windows 10 Spying).
Radi ono malo više od isključivanja apdejta, tj radi sve što treba pored toga.

Poslednja izmena:
"Ko uzme kajaće se, ko ne uzme kajaće se"

S jedne strane kukamo što npr. proizvođači telefona neće da puste upgrade OS-a na hardveru koji to može da izgura, s druge strane pljujemo proizvođače dekstop OS-a koji nude upgrade (MS, Apple, Linux)

Security zakrpe su veoma bitne, i svako ko olako prelazi preko toga i ne treba da koristi PC nizašta osim za Minesweeper ili Solitaire. Veliki sistemi koriste Enterprise verzije i sami kontrolišu update. Ko je ikada koristio PC u takvom sistemu, zna da će mu isto tako iskočiti "Update installed, please restart PC", iako to nije odlučio M$, nego IT sektor u firmi. I to na voljenom Windows 7, baš kao i na bilo kom drugom OS-u. Ko koristi PC za posao kao freelancer ili u je maloj firmi, ima sasvim dovoljnu kontrolu sa Professional verzijom.

PC je mašina kao i svaka druga, i korisnik treba da pravi razliku kada istu koristi za facebook i za posao od kog živi. Kao što se drugačije održava automobil za F1 ili WRC nego onaj koji vozimo do pijace. Ko ne zna kako da održava PC za rad, koji sa softverom košta koliko i Golf 4, neka plati nekome, kao što plaća i održavanje tog Golfa.

Od svih stvari koje i dalje fale Windows-u (kako 10, tako i prethodnim verzijama), ljudi se hvataju za najmanje bitne.

I na kraju, niko nikoga ne bije po ušima da koristi Windows. Čak i Linux sada ima ogromnu bazu igara i softvera*, a o OS X-u da i ne govorimo. U krajnjoj liniji tu je i dual boot, pa nek se prozori teraju samo po potrebi, dok se ne odigra partija BF-a ili COD-a

*Postoji ozbiljan profesionalni softver i za Linux, ali nije uvek i besplatan i potrebno je uložiti vreme da se dođe na profi nivo

da je to update bilo bi divno. ali, to je nešto mnogo gore od updatea.

dakle, bajagiću (albumi od muzike na struju pa nadalje su ti sr.nje, bez uvrede) ,
skini programče zvano DWS lite, kako ti reče kolega odozgo, i pritisni dugme na njemu.

DWS je težak 287kB :)
Može i na meil da ti neko prosledi.

vrh.JPG

Vrh! :)

That’s It. I’ve Had Enough! (Microsoft kills off independent software vendors by foisting its products on users that are in no way better)

If you still have doubts – check this out, from 58.30:

In case you missed it:

“I want you to think about kicking out the third party antivirus because we’ve got a great solution right now and it’s going to be even better in the months to come.”

Here’s the main course:

We think that Microsoft has been using its dominating position in the market of operating systems to create competitive advantages for its own product. The company is foisting its Defender on the user, which isn’t beneficial from the point of view of protection of a computer against cyberattacks. The company is also creating obstacles for companies to access the market, and infringes upon the interests of independent developers of security products.

Therefore:

We’ve taken the decision to address official bodies in various countries (including the EU and Russia) with a request to oblige Microsoft to cease its violation of anti-competition legislation and to remove the consequences of that violation.

Koja groteska.
Kao izraz suprotstavljanja opšteprihvaćenim shvatanjima i verovanjima i kao znak otuđenosti od sveta, naročito je prisutna u epohama u kojima se razbija vera u racionalne i prirodne osnove na kojima je izgrađen svet i u kojima fantazija gradeći sliku raspadanja određene duhovne strukture prelazi sve granice prirodno mogućeg i racionalno prihvatljivog. Te epohe su kasni srednji vek, romantizam i savremena književnost, počevši od njenog velikog prethodnika Bodlera kao i pocetak 21-og veka.
Oni hoce da sud natera Mirosofta da prestane sa reklamiranjem Defendera jer to narusava trzisne sanse proizvodjaca antivirusnog softvera, proizvoda koji ne bi trebao ni da postoji da je proizvodjac operativnog uradio svoj posao kako valja i zastitio sistem.

Ono, napravio sam ulazna vrata ali sam zaboravio da stavim bravu. Neko drugi prodaje brave koje pasuju na moja vrata. Konacno sam i ja namestio kakvu takvu bravu na vrata koja prodajem i sad se proizvodjaci brava bune sto sam ja to uradio. Jer sam rekao da je brava koja stize sa vratima bolja od onih sto se naknadno montiraju.

Kuda ide ovaj kapitalisticki brod...

Antivirusni programi su rak rana operativnog sistema. OS mora da bude dizajniran i napravljen da bude siguran i da ne postoji potreba za AV programima.
Ukoliko MS planira da rupe zatvara svojim AV proizvodom umesto da rupe zatvori izmenama u kodu onda je to veoma loš potez.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ne, već kritikuje proizvođače AV softvera koji žale za vremenima kad je Windows bio bušan k'o sir

Bas tako. Sa Defender-om, WIN 10 ima odlicnu zastitu I nema potrebe za upotrebom nekog drugog AV programa. Barem je moje iskustvo takvo za ovih godinu i nesto dana koriscenja WIN 10.

Poslednja izmena:
Windows Defender ima očajnu detekciju (lično iskustvo sa baratanjem velikih količina uzoraka malwarea na mjesečnom nivou), brzina ubacivanja detekcija za novi malware im je takođe spora u odnosu na Dr.Web, Avira, ESET, Kaspersky, Malwarebytes i COMODO (provjereno ličnim prijavljivanjima nedetektovanog malwarea ne malenog broja puta) i ima iste probleme koje je MSE imao još prije šest godina i koji još uvijek nisu popravljeni. Ako Microsoft želi da Windows Defender bude relevantan moraće da se dobro potrudi, a to ne želi zbog konkurentnog tržišta (ironija).

^
Moguce da je tako kao sto kazes. Ja govorim iz korisnickog iskustva. Dakle vise od godinu dana samo Defender ulljucen - nista mu nije promaklo. U prvi vreme sam ga kontrolisao tako sto pustim Malwarebytes da skenira komp. Nikada mije nasao da je nesto promaklo Defenderu, dakle potpuno sigurna zastita. A znam jos dosta ljudi sa istim iskustvom.

Sent from my WP using mTalk

Nisam razumeo jel ti kritikujes Microsoft ili ne? Ovo je u svakom slucaju krsenje zakona, konkurentnosti itd. Zato u Evropi moraju da prodaju N varijante bez njihovog bloatwarea.. Izgleda da i Defender ide na tu listu, mogli bi i kaznu da plate.

Znas, ja sam se radovao kada su zacepili Microsofta. Medjutim ti zakoni su apsolutno idijotski. Umesto da se neko bavi iznosenjem lazi i zbunjivanjem korisnika, oni ne dozvoljavaju proizvodjacima operativnih da pakuju softver koji zele uz svoje sisteme.

Judzin Kasperski koji je od antivirusnog softvera napravio veliki biznis, toliki da moze da organizuje kojekakve konferencije gde zove novinare poput naseg Pece, vec godinama unazad se probija na Android trziste tako sto iznosi netacne informacije koje neuki korisnici upijaju kao cinjenice. Ne bih ni suzu pustio da njegova firma sutra propadne, zapravo navijam da se to dogodi.

^
Moguce da je tako kao sto kazes. Ja govorim iz korisnickog iskustva. Dakle vise od godinu dana samo Defender ulljucen - nista mu nije promaklo. U prvi vreme sam ga kontrolisao tako sto pustim Malwarebytes da skenira komp. Nikada mije nasao da je nesto promaklo Defenderu, dakle potpuno sigurna zastita. A znam jos dosta ljudi sa istim iskustvom.

Sent from my WP using mTalk

To nema veze sa antivirusom vec sa tobom. Naucio si da koristis racunar kako dolikuje i vise ne dolazis u situaciju da zapatis neki malware tako lako. Antivirusni softver (ili full suite sa aktivnim skenerima fajervolima i cim sve ne) ne moze spasiti neukog korisnika od sudbine koja ga ceka.

Ja antivirus na mojoj Windows instalaciji nemam vec godinama unazad, vise od deset godina. Povremeno provrtim online skener da budem siguran da li je sve okej. Nemam nepredvidjenih situacija, sistem uvek radi isto, brzo i pouzdano. Ne rusim ga svakih par meseci jer je "usporio". Ne koristim agresivno smece od utility softvera koje ce da mi unisti registry. Koristim sistem onako kako originalno zamisljeno. Jedino sam ugasio apdejt pre par godina jer sam ocenio da Microsoft vise nece ozbiljnije krpiti sedmicu i samim tim sam predupredio sve probleme koje je doneo nasilni prelazak na desetku.

Ko zna sta radi i vodi racuna, njemu antivirus ne treba.

Edit: AV sam batalio kada je Avira vazila za najbolju opciju, kada je Kasperski bio resource hog. Dobio dzabe aktivaciju za Avira Suite. Posle par dana mi se manifestovao bag koji je tadasnja verzija imala, nabijanje jednog jezgra na 100% iskoriscenosti. Tada sam srusio sistem i zaboravio na antivirusni softver.

Poslednja izmena:
Drzite se teme molim vas, nema potrebe da se prica o politici ovde.

Windows Defender ima očajnu detekciju (lično iskustvo sa baratanjem velikih količina uzoraka malwarea na mjesečnom nivou), brzina ubacivanja detekcija za novi malware im je takođe spora u odnosu na Dr.Web, Avira, ESET, Kaspersky, Malwarebytes i COMODO (provjereno ličnim prijavljivanjima nedetektovanog malwarea ne malenog broja puta) i ima iste probleme koje je MSE imao još prije šest godina i koji još uvijek nisu popravljeni. Ako Microsoft želi da Windows Defender bude relevantan moraće da se dobro potrudi, a to ne želi zbog konkurentnog tržišta (ironija).
Ja kod kuće koristim MB Anti-malware i Anti-ransomware, na poslu je trenutno Kaspersky a na prethodnom je bio neki drugi profi AV. Nijedan nije nikada našao nešto loše. Tako da nije sve do AV-a ima nešto i do korišćenja PC-a. Onaj ko skida fajl novi_film.exe, i otvara attachment od nepoznatog pošiljaoca, nema čemu da se nada.
Inače, M$ ima i EMET - odličan alat kada se radi o bezbednosti računara. Takođe, kada se gledaju rupe u samom OS-u, poslednji izveštaji pokazuju da je Windows sigurniji od Linux-a i OS X-a

Ja kod kuće koristim MB Anti-malware i Anti-ransomware, na poslu je trenutno Kaspersky a na prethodnom je bio neki drugi profi AV. Nijedan nije nikada našao nešto loše. Tako da nije sve do AV-a ima nešto i do korišćenja PC-a. Onaj ko skida fajl novi_film.exe, i otvara attachment od nepoznatog pošiljaoca, nema čemu da se nada.
Inače, M$ ima i EMET - odličan alat kada se radi o bezbednosti računara. Takođe, kada se gledaju rupe u samom OS-u, poslednji izveštaji pokazuju da je Windows sigurniji od Linux-a i OS X-a

Ja imam običaj da namjerno skinem veće količine malwarea. :)

Ljudi,ja imam problem da mi je nakon fresh instalacije windows 10 pro na PC,isti taj win zauzeo oko 90 % prostora na SSD disku! On je veličine 120 GB,vidi ga 113 GB,a slobodno mi ostalo 12 GB ! Kako ovo da sredim?

Ljudi,ja imam problem da mi je nakon fresh instalacije windows 10 pro na PC,isti taj win zauzeo oko 90 % prostora na SSD disku! On je veličine 120 GB,vidi ga 113 GB,a slobodno mi ostalo 12 GB ! Kako ovo da sredim?
Ti si fenomen.
Evo meni Win10 od leta zauzima 20,3GB.
C particija 60gb i slobodno 39,7gb.

Zorane,iskljuci indexovanje fajlova,to ti ne treba na SSD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno