Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Što se tiče začuđene žene, i šta je problem s računarom osim šoka?

Stvarno ne znam sta da ti kazem na ovo...

Glupo je da te prizvam da si MS zaposleni jer ne znam,niti me zanima...
Problem je sto je ovo identican pristup kao i MS sto ima sa OS,WP itd...
Tj,uopste ne "osecaju" korisnike,furaju nesto svoje i tacka.
A vecina korisnika su kao moja supruga: ona je navikla na Win 7 okruzenje,njen raspored i izgled desktopa kao i celog koncepta/boja itd i odjednom sve crno-drecavo,plocice u start meniju koje se mrdaju...
E sad,posto smo u Nemackoj (ne znam za Srbiju) ona je mogla komp pod misku pa kod prodavca i da kaze "vracaj mi Win 7",sto sam vec vidjao...
Naravno,par klikova i vratio na Win 7... a da nisam znao ili da nisam tu,ona bi morala da resava i da se cima... cemu to,koja je poenta?

Rezultat je da sam probao Win 10 na drugoj slabijoj masini (nista bolje nit brze od 7-ice),zena u prolazu videla i samo rekla "Sklanjaj to sr***!"

Meni/nama je to smesno,ali njoj/njima veruj nije....

Zamisli da je kako Dark zeli da bude, Linux propo i svi serveri pod Microsoftom. Otvaras benchforum da napises poruku kada ono ne radi. Sto ne radi? Pa racunar koji hostuje benchforum je popio 100% disk usage bug :d

Nema veze bitno je da Vuku radi desetka, koga briga za benchforum i nesposobnog admina koji odrzava njihov server...
“Linus doesn’t take security seriously; it’s yet another concern in his mind, and he’s surrounded himself with people who share those views,” said Daniel Micay, a Toronto-based security researcher whose company, Copperhead, is developing a hardened version of the Android mobile operating system, which is based on Linux. “There are a lot of kernel developers who do really care about security, but they’re not the ones making the calls.”

Nije to ništa novo, nego je od nastanka. Zato postoje projekti za ojačavanje i zato distribucije implementiraju ta ojačanja.

Poslednja izmena:
Opet izvrćeš činjenice i namerno ne quotujes deo da je 90 i vise % servera na svetu na linuxu. Kao i probleme koje windows 10 pravi korisnicima brisanjem odredjenog softvera sa računara.

Cenzura na delu :)

Poslednja izmena:
Ne izvrćem ništa, a koji procenat severa je "ojačani" Linux a koliko nije?

Ponovo izvrćeš, to nije bitno. :)

ps sigurno je mnogo manji nego procenat w10 u svetu trenutno(~22.5%).

Poslednja izmena:
Ako pratiš, onda znaš šta je poenta priče.

Promašio si temu, jer je ovo tema o w10 i njegovim nedostacima, a ne o linux serverima.

Nisam ja ni počeo o njima. A tema nije ni Windows 10, nego trolovanje.

@Dark, sad si postao i eksperAt u lindža sekjuriti? Posle internacionalne narko mafije, Donalda Truuumpa, gugletovog spajvera i apletovog dizajna?

Linux, hvala na pitanju, radi sasvim dobro. A i sigurno. Debian sa oldstable, RH i Cent sa produženom podrškom, Ubuntu sa LTS, ne dižu ruke od korisnika jer su doveli nekog indijanca koji ima cewl ideju. Nakon onog što je vozio skejt na tabletu. Ili direktora koji je prognozirao iPhone-tu šest meseci života, a 2010-te "smislio" Kin da se bije sa BB. Ili prodaji OS-a debelom plavom koji nisu ni imali.

MS od početka kupuje vreme, iznenadi ih nešto, oni ga omalovažavaju, pljuju, okreću glavu, izbacuju nedovršene proizvode. Poturaju FUD taktiku. I ovu tvoju, svi to rade, pa ajd i mi. Ljubomorni su na sve. Niko im ne veruje sve i da kažu da je 2+2=4. Ima razloga za to. Decenije iskustva.

Za vas mlađe, evo malo literature. Fino štivo

https://en.wikipedia.org/wiki/Halloween_documents

https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Microsoft_criticisms_and_controversies

https://en.wikipedia.org/wiki/SCO/Linux_controversies

https://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_litigation

A da ostanem po temi, ja napisah skoro negde

Ko o čemu, vojska o skraćenju, quurwa o poštenju, a MS o sigurnosti

Dve stvari što se tiče Linux-a, SELinux ko je razvijao? I grsecurity kao što sam već pomenuo. Bez toga nema ništa od sigurnosti Linux-a osim priče kako nema virusa.

Nema nikakve veze sa Windows sigurnošću kao takvom. Pogledaj šta ko je šta ubacivao u diskusiji.

Što se tiče moje ekspertize? Onda je to veoma nizak standard za ekspertizu. Generalna neobaveštenost i površno analiziranje su problem, naročito kad treba da vidiš da grešiš.

Edit: A da ne zaboravim PaX koji podrazumevam jer je u okviru grsec.

http://arstechnica.com/security/2016/09/linux-kernel-security-needs-fixing/

Poslednja izmena:
Dark,sto opada Win 10 market share?

Zbog škola najverovatnije. Mada sigurno ima i ko je napustio.

Nemam vremena sada, ali ovo mi odmah zapalo

"Many deployed devices running Linux will never receive security updates, and patching a security hole in the upstream kernel does nothing to ensure the safety of an IoT device that could be in use for a decade and may forever be ignored by the manufacturer."

IoT device, a kernel.org mu na dohvat ruke, jer smo na I internetu valjda????

A neki levi manufaKtor iskoristio linux i digao odmah ruke od proizvoda???? Samo da se ne bi zvao Debian, nego Matrix, Salix, Pertinax. Pa, brate, gugle, razdvoji sistem od date, pa su svi na konju.

Ali sve ovo nije za ovu temu. Ovo je WX hate. Otvori drugu temu, kao ona Pecina o FB, pa da krenemo sa rokanjem. I po gugletu, i apletu, i kerneletu ;-)

Ma ja sam ubacio Linux u pricu ali ne da bi raspravljalo koji je sistem sigurniji (ta rasprava ionako nema smisla) vec da pomenem systemd kao Microsoft momenat u Linux svetu gde je gigant na misice proterao svoje iako vecina to ne zeli. Posto je Windows 10 upravo to, prica/ideja koju maltene niko nije trazio iako MS botovska internet vojska spinuje drugacije. Doduse, za sve su krivi Google i Apple jer da nije njih ne bi MS imao na koga da bude ljubomoran i pravi ovako glupe poteze kao u poslednjih pola decenije.

Bio sam u prostorijama kompanije Eyeo koja razvija adblock plus. Radimo u istoj zgradi. Pričao sam sa system arhitektom posto istovremeno pravimo pauze i idemo na rucak. Onako neobavezno razgovor. Oni su na Linux sistemima i sav software što imaju je "free" i open. Zašto je bilo moje pitanje, čisto onako pitanje jer po prostorijama (dva sprata, bar, kuhinja, gaming room, kupatilo, teretana, na krovu terasa sa dva grilla) vidim da se love ima . Zato sto je je system open i imaju uvid u svaku sitnicu do detalja dok je kod ms proizvoda druga priča. Toliko je zatvoren da nekad ni admin nema pojma sta se desilo

Sent from my D6503 using Tapatalk

^ Heretic! Burn the witch!

Onih koje ne rade preko leta, ali rade u Septembru. I koje imaju računare za učenike, a uglavnom nije najnoviji sistem. Pao je udeo za decimalu, pored statističke greške, najlogičnije objašnjenje je to.

Preneli su i da Steam beleži pad Windows 10, a kad se pogleda stvarno Steam pao je 32-bit što je očekivano.

P.S. Ja uopšte nisam bio protiv Linux-a, niti sam.

Poslednja izmena:
Nije bitno Dark o kojoj verziji pričaš, principijelno je pitanje - danas Win10 može da podržava jednu verziju aplikacije X, sledeći build može da je ne podržava i šta ćemo tad? MS kaže da je opravdano ubiti aplikaciju da bi OS mogao da se apdejtuje. Mi ovde drvimo da to ne sme da radi. Ne znam čemu ovoliko ponavljanje i vrdanje oko proste stvari.

Sent from my E6683 using Tapatalk
I dalje ne dobih odgovor na ovo pitanje ni od jednog Win10 branitelja, pa čisto da ponovim, vidim da su sve teme prijatnije od ovakvih.

I dalje ne dobih odgovor na ovo pitanje ni od jednog Win10 branitelja, pa čisto da ponovim, vidim da su sve teme prijatnije od ovakvih.

Iskreno, u ovom konkretnom slučaju, sme da radi, i to samo zato što si TI pristao na to, prihvatajući EULA. Sad, što to samo umobolnoj osobi može da padne na pamet da isprogramira, to je druga stvar ;-)

Nešto mi se čini da ona ženica dobi odštetu, doduše, vansudsku da ne postalo pravilo, uprkos EULI, što su je ometali u poslu nadogradnjom? :-D A i ne pitam za formalno pravno gledište, nego zdravorazumsko. Pravnici odavno nisu u istoj dimenziji sa realnošću, žive ljudi u članovima i tačkama ugovora...

Koliko sam razocaran u Intel i MS koaliciju, ne mogu da opisem.
Nakon S775 sistema sam se apgrejdovao na H110+Skylake i nema boga da instaliram win7 sa usb flesha ili usb cdroma..
Rekoh, ajde da dam sansu win10 onda...
Isuse, 2 dana sam trazio po netu kako da gasim notifikacije, razna spijuniranja, defender... ubedljivo najgori windows do sada.
Win10 mi dodje kao neka free android igrica koja trazi sve moguce permissione! Jadno i providno
ALi najcudnije od svega sto mi wireless tastura koja je radila do pre neki dan na win7 kako treba pocela da laguje, kada u nekom polju hocu nesto da ukucam, ponekad moram da cekam i dobrih 10 sekundi da se ipise tekst!!
I jos jedna stvar, kada pokrenem neku aplikaciju ili neki setup, dok ne digne instalacioni pocetni ekran zna da prodje jako puno vremena..
Sve u svemu, najgori OS do sada, 2 smrti za microsoft i intel i sve proizvodjace hardvera koji su u dilu sa njim!

Poslednja izmena:
Boze Nervotni,to je samo tvoje neznanje...

Aj pitanje za sve.. usput odgovorite, koliko ste puta reinstalirali OS na svom racunaru na kome radite u poslednje 4 godine?
Ja jednom... pre 4 godine. Pitam vas, jer sticem utisak na ne radite nista korisno i da imate visak vremena da obarate i instalirate sistem cim naletite na neki problem.
jednom kad je izasao windows 7, drugi put kad sam uzeo 8GB RAM pa stavio x64 treci put sad krajem jula
pre toga windows 2003, pa pre toga Windows XP pa pre toga Windowsi 3.11, 95 i 98 (ME, 2000 i Vistu sam preskocio)

od svega toga samo su 95 i 98 instalirani vise od jednog puta (i win 7 ako racunamo 32bit i 64bit)

^^priznajem, nisam pratio win10 teme do pre par dana.
kontam tu je gugl pa cu u hodu resavati, ali previse je toga za resavanje... nemam vise ni snage ni zivaca.

@yoyoo
pre nekoliko godina win7 i otada nista, sta imam i da reinstaliram kada mi je sve radilo kako je trebalo.

Poslednja izmena:
probacu i to, mada sam probao MSIev win7 smart tool i nisam uspeo (ima cak i u biosu da se ukljuci win7 compatibility).. ali nista.
Tnx za link.

jednostavno ne dozvolis update toj masini na kojoj se nalazi neki arhaicni software. mi smo imali aplikaciju na kojoj je bila jedna verzije jave i sve sledece su nam ubijale app. jednostavno smo zabranili da se java update na masini gde je taj software (mada nisam win10 branitelj, nikad MS nisam dao ni dinara :D)

Poslednja izmena:
Tako isto i kod mene na windows 10, sve radi kako treba...na sta da se zalim?
Sve zivo sam testirao, 80% toga i ne koristim ali sam instalirao i isprobao to sto ljudi prijavljuju kao problem.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno