Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
probacu i to, mada sam probao MSIev win7 smart tool i nisam uspeo (ima cak i u biosu da se ukljuci win7 compatibility).. ali nista.
Tnx za link.
probaj w10 enterprise LTSB, puno je bolji i nema gluposti toliko. sto rece neko na reditu nece kardasiani da ti izlaze u start meniju :)
jednostavno ne dozvolis update toj masini na kojoj se nalazi neki arhaicni software. mi smo imali aplikaciju na kojoj je bila jedna verzije jave i sve sledece su nam ubijale app. jednostavno smo zabranili da se java update na masini gde je taj software (mada nisam win10 branitelj, nikad MS nisam dao ni dinara :D)

nije arhaicni softver, nego bitan softver ! velika je razlika.

naravno da je bitan, zato se i zabrani update

Opet pogrešna premisa - mi treba da zabranjujemo OS-u da uradi nešto što bi on lagano... pa jel imam OS da bih terao te aplikacije ili njega?

I čemu to arhaičan, bilo koji program koji danas koristiš može MS da proglasi 'arhaičnim' u RS2 ili nekom buildu između, znači, svakako mi sleduje zezanje i praćenje šta je to što će sledeće da unište novim buildom, koliko god ja njega odlagao, max beše koliko meseci na non-ltsb i bez gpedita? Fundamentalno je pogrešno.

Edit. I da je bar period između tih buildova par godina ili više, pa ajde da žrtvujem svoje vreme da oporavljam sistem, ali na 3 meseca da se ponavlja horor... Ne, hvala, odustao sam posle prvog build update-a.

Sent from my E6683 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nervozni postar koju to wireless tastaturu imas pa da zeza na desetki , jel imas neki stariji model? Koristis li genericki driver za wireless tastaturu?

@stopke, a gde da kupimo taj enterprise/ltsb mi smrtnici što nam treba par komada za kuću/firmu?

Opet pogrešna premisa - mi treba da zabranjujemo OS-u da uradi nešto što bi on lagano... pa jel imam OS da bih terao te aplikacije ili njega?

I čemu to arhaičan, bilo koji program koji danas koristiš može MS da proglasi 'arhaičnim' u RS2 ili nekom buildu između, znači, svakako mi sleduje zezanje i praćenje šta je to što će sledeće da unište novim buildom, koliko god ja njega odlagao, max beše koliko meseci na non-ltsb i bez gpedita? Fundamentalno je pogrešno.

Edit. I da je bar period između tih buildova par godina ili više, pa ajde da žrtvujem svoje vreme da oporavljam sistem, ali na 3 meseca da se ponavlja horor... Ne, hvala, odustao sam posle prvog build update-a.

Koji to program on odlučuje da ne radi na novom build-u? Sve što sam čuo i video je šta nije pravljeno da radi na Windows 10 uopšte. A ne od build-a do build-a. Drugo, nijedan kulmulativni neće da menja ništa. Velike verzije će možda u nekom trenutku, kada se bude nešto fundamentalno menjalo.

Ne lazi vise, SQL je radio u jednoj verziji 10ke, a u sledecoj nije radio.

SQL 2008 KOJI NIJE KOMPATIBILAN SA WINDOWS 10. A TO ŠTO JE NATERAN DA RADI JE POTPUNO DRUGA STVAR.

Hoćemo opet da ponavljamo jedno te isto?

za firmu volume licencing, za kucu se zna. :)
Volume licensing za 2 compa? Koji? :-D I ne, neću ni u kući da vozim piratski Win jer ne znam šta nosi bilo koji crack, pristupam istim bitnim podacima i od kuće kao i iz firme.

SQL 2008 KOJI NIJE KOMPATIBILAN SA WINDOWS 10. A TO ŠTO JE NATERAN DA RADI JE POTPUNO DRUGA STVAR.

SQL 2012 ! dosta vise obmana !

http://superuser.com/questions/9608...g-after-upgrading-windows-10-from-windows-8-1

nemam pojma tacno, najbolje pozovi ms
https://www.google.rs/url?sa=t&rct=...1V2GYAUoUH_mNw&bvm=bv.134495766,d.bGg&cad=rja

ovde nista ne pise. Mislim da je minimalan br racunara 5. :(

glupo je sto nisu stavili ltsb da moze slobodnije da se kupuje.
Nema cortane i tako tih gluposti.

Poslednja izmena:

Kako je nateran, pištoljem? Pustio čovek instalaciju i instalirao, setili se godinu dana kasnije da bi mogli da ukinu stare SQLove, što ponavljam 1000ti put, imaju svako pravo, ali da me obaveste da će to i to prestati da radi i biti uklonjeno posle apdejta i ako se slažem, ok, vozi, ako se ne slažem, STANI, ***e.

obmanjuje decko ljude po forumu, nema smisla vise.

https://support.microsoft.com/en-us/kb/2681562

Minimum SQL Server version requirements for Windows 10
This section describes the minimum version requirements to install SQL Server on a computer that is running Windows 10.

Before you install SQL Server on a computer that is running Windows 10, you must make sure that you fulfill the following minimum requirements, as appropriate for your situation.
For SQL Server 2014
You must apply SQL Server 2014 Service Pack 1 or a later update. For more information, see How to obtain the latest service pack for SQL Server 2014.
For SQL Server 2012
You must apply SQL Server 2012 Service Pack 2 or a later update. For more information, see How to obtain the latest service pack for SQL Server 2012.

Note Please check known setup issues when you install SQL Server 2012 on Windows 10.
For SQL Server 2008 R2
SQL Server 2008 R2 is not supported on Windows 10.
For SQL Server 2008
SQL Server 2008 is not supported on Windows 10.

Bili su prvobitno suportovani, 10 puta ti je receno.

Znam da ne može ispod nekog broja Enterprise da se kupi, to je retoričko pitanje bilo :-D Možeš preko onih godišnjih pretplata bilo šta od MS softvera da koristiš na do 10 računara ako se deklarišeš kao MS razvojna firma, ali u opštem slučaju nemoguće.

A nije ni džabe, 300+ USD godišnje, ponavljam, zbog trolova, može da bude dobra opcija kome treba, ali generalno gledano, za random firmu ne radi posao.

i tvoja je pogresna. ne zabranjujemo OS-u, nego mi kontrolisemo OS, a ne on nas. ja cu da mu dozvolim sta da instalira, a ne da on radi sta zeli. ako pustis OS da radi sta zeli onda snosi i posledice takve odluke. ***a tako je lakse stavis na automatic i ne mislis, jeli tako?

zamisli ti imao SQL 2000 i onda instaliras Windows 7

Kako to mi kontrolišemo OS ako on sam stavlja update i briše nepoželjno? Da, mogu da odlažem koliko meseci sa defer upgrade da mi ne bi unakazio sistem. Win7 se nije sam ubacivao na mašine sa Sql2000 tokom noći...

Nije ni ovde, mesecima su čekali dok je prešlo u recommend update, da bi ga sam preuzimao...

Kako to mi kontrolišemo OS ako on sam stavlja update i briše nepoželjno? Da, mogu da odlažem koliko meseci sa defer upgrade da mi ne bi unakazio sistem. Win7 se nije sam ubacivao na mašine sa Sql2000 tokom noći...

ne znam kako ti se sam stavio, stavio na automatic? meni se nikad nijedan update nije sam instalirao.
windows 7 nije ni mogao da se sam instalira jer tada to nije bilo moguce. koliko se secam nikad nije postojao update sa celim OS, to je novina sa win10. ako se plasis takve novine nemoj da dozvolis taj update i reseno, bio je to cini mi se KB303583 i taj update se pojavljivao 4-5 puta do izlaska win10 valjda su ga menjali, pa se pojaviljivao ponovo u listi available updates par meseci posto ga hide. bilo je jos takvih updates, recimo onaj sto ti ubije fake activation ako nisi platio ms-u win 7 pa se pojavi iznad taskbara da windows nije genuine i posle 30 dana moras activation i sl.

ako ti je toliko bitan neki software mozes cak i da zabranis bilo kakav windows update na toj masini gde je taj software. mislim da i ovde na benchu gomila njih gasi windows update service cim instaliraju windows 7

ne troluj vise, prelistaj prethodne strane
Znam da ne može ispod nekog broja Enterprise da se kupi, to je retoričko pitanje bilo :-D Možeš preko onih godišnjih pretplata bilo šta od MS softvera da koristiš na do 10 računara ako se deklarišeš kao MS razvojna firma, ali u opštem slučaju nemoguće.

A nije ni džabe, 300+ USD godišnje, ponavljam, zbog trolova, može da bude dobra opcija kome treba, ali generalno gledano, za random firmu ne radi posao.

bzvz :(
ne znam kako ti se sam stavio, stavio na automatic? meni se nikad nijedan update nije sam instalirao.
windows 7 nije ni mogao da se sam instalira jer tada to nije bilo moguce. koliko se secam nikad nije postojao update sa celim OS, to je novina sa win10. ako se plasis takve novine nemoj da dozvolis taj update i reseno, bio je to cini mi se KB303583 i taj update se pojavljivao 4-5 puta do izlaska win10 valjda su ga menjali, pa se pojaviljivao ponovo u listi available updates par meseci posto ga hide. bilo je jos takvih updates, recimo onaj sto ti ubije fake activation ako nisi platio ms-u win 7 pa se pojavi iznad taskbara da windows nije genuine i posle 30 dana moras activation i sl.

ako ti je toliko bitan neki software mozes cak i da zabranis bilo kakav windows update na toj masini gde je taj software. mislim da i ovde na benchu gomila njih gasi windows update service cim instaliraju windows 7
stavicu ja kako hocu, ne moze os koji sam platio sam da brise softver koji sam platio, kapiras?

Predhodne strane ne uključuju to što ti pričaš. Nije podržan ali može da se instalira, u sledećoj velikoj verziji ga je onesposobio.

To i pricam. To je sramotno. Ps pricam za sql 2012

Sent from my D6603 using Tapatalk

i tvoja je pogresna. ne zabranjujemo OS-u, nego mi kontrolisemo OS, a ne on nas. ja cu da mu dozvolim sta da instalira, a ne da on radi sta zeli. ako pustis OS da radi sta zeli onda snosi i posledice takve odluke. ***a tako je lakse stavis na automatic i ne mislis, jeli tako?

Ajde stavi 10ku na "check for updates but let me choose whether to download and install them" majke ti! Nema. Evo da se podsetis kako izgledaju normalna update podesavanja za normalne ljude (ne i za teletabise i botove!):

Prilozi

• WU_Settings.jpg
    WU_Settings.jpg
    122.3 KB · Pregleda: 70
Poslednja izmena:
Dark ne razume sledeće:
1. Imao si računar sa win7 i na njemu mssql
2. Uvale ti w10 (slučajno ili namerno) na taj računar
3. Srećom sve radi... Prođe mesec dana i obriše ti Windows.old.. nema nazad...
4. Mesec dana posle izađe update za w10 i obriše ti mssql koji je radio do tog trenutka.
Ako ti je ovo normalno ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

razume on to nego se folira i pominje stalno sql 2008 umesto 2012 - namerno, da bi diskreditovao tvoje tvrdnje :)

Nijedan OS ne bi smeo da radi to sto radi Windows 10. Te akcije koje su oni ubacili u operativni sistem su odlika malvera. Instaliranje aplikacija bez znanja korisnika, skupljanje informacija o korisniku i njegovom radu, aplikacijama itd. Slanje tih informacija bez znanja i dozvole korisnika. Kada malo bolje pogledas uvideces da je Windows 10 nista drugo do jedan veliki virus koji imitira operativni sistem. Cak se na slican nacin sirio jedno vreme, nasilnom instalacijom na drugi OS iz iste porodice. Kao nekakva losa imitacija Windowsa, sa ciljem da uradi naopake stvari na korisnikovom racunaru.

i sta radis sa virusom?

uklonis ga

edit:
Ajde stavi 10ku na "check for updates but let me choose whether to download and install them" majke ti! Nema. Evo da se podsetis kako izgledaju normalna update podesavanja za normalne ljude (ne i za teletabise i botove!):
pa kako ti se instalirao windows 10 sam od sebe na windows 7 ako si stavio na "check for updates but let me choose whether to download and install them"?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno