Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Au, Windows ne valja, Linux i Android ne valjaju, jedino ili da predjemo svi na iphone i mac(mada ni oni nisu neprobojni), ili da secemo kablove od net-a :D
Ni Mac nije nešto posebno siguran dok iOS je poprilično.
Intel produzio podrsku za W7 i W8.1 :happy:

Jos da game developeri predju na Vulkan i sto se mene tice moze ova tema pod kljuc. Uzivajte u koriscenju desetke, ja cu uzivati sa sedmicom do 2020. godine i to je to. Valjda ce do tada Microsoftu doci iz dupeta u glavu, nadam se :)
A mnogo veća verovatnoća je da ćeš da promeniš mišljenje kad dovoljno prođe, pa ćeš da kažeš da su popravili.
Uostalom u XP eri su se kleli u 95 neki, za Windows 7 je isto bilo malo našminkana Vista bolji je XP itd, itd, itd.
Sve se ponavlja svakim novim izlaskom.

Mislim ono, i ja bih promenio pedeset stvari na desetki, kao što sam hteo i na sedmici. Što ne znači da treba praviti tiradu od toga. Ne mogu da verujem da je tema i dalje živa. Mislio sam da će da zamre najkasnije do kraja free ponude.

Ni Mac nije nešto posebno siguran dok iOS je poprilično.

A mnogo veća verovatnoća je da ćeš da promeniš mišljenje kad dovoljno prođe, pa ćeš da kažeš da su popravili.
Uostalom u XP eri su se kleli u 95 neki, za Windows 7 je isto bilo malo našminkana Vista bolji je XP itd, itd, itd.
Sve se ponavlja svakim novim izlaskom.

Mislim ono, i ja bih promenio pedeset stvari na desetki, kao što sam hteo i na sedmici. Što ne znači da treba praviti tiradu od toga. Ne mogu da verujem da je tema i dalje živa. Mislio sam da će da zamre najkasnije do kraja free ponude.
"Nepopravljivi" napadaju !!!

Mislio si da će da poprave sistem kad počnu da ga naplaćuju?

E pa pogrešno si mislio.

Srle, otvori pivo i iscitaj temu od pocetka.

Sent from my D6603 using Tapatalk

A sta bi ti tu popravljao?

1) Za početak, nek srede Settings. Stvarno je retardirano da neke stvari stoje u Settingsu reda radi, a kad hoćeš da ih podesiš se otvara Control Panel.

2) Store da bude nalik onom na macOS, te da se reklame izbace iz Start Menija.Isto tako, i Win32 aplikacije bi mogle biti u Storeu.

3) Da Store bude jedna od stavki u "Turn Windows features on and off" apletu.

4) Da se telemetrija i lockscreen mogu isključiti u edicijama za obične smrtnike i kroz Group Policy i kroz Settings.

5) Da se Cortana može podesiti da koristi Google ili neki drugi search engine, a ne ubogi Bing.

6) Da smanje broj prihvatljivih bagova prije releasea.

1) Za početak, nek srede Settings. Stvarno je retardirano da neke stvari stoje u Settingsu reda radi, a kad hoćeš da ih podesiš se otvara Control Panel.

2) Store da bude nalik onom na macOS, te da se reklame izbace iz Start Menija.Isto tako, i Win32 aplikacije bi mogle biti u Storeu.

4) Da se telemetrija i lockscreen mogu isključiti u edicijama za obične smrtnike i kroz Group Policy i kroz Settings.

5) Da se Cortana može podesiti da koristi Google ili neki drugi search engine, a ne ubogi Bing.

14045648_10106915813106913_8269226434439321466_n.jpg

Aha prenesi njoj te zelje :D cudo kako do sada nije izboksovala full Instagram metro app za W10 :D

Zabole nju za moje želje i korisnike. Bitno da joj dolari liježu na račun i da se ne petlja u posao ljudi koji rade na kernelu za Windows i Windows Server. :D

Sve se slažem osim 5. što nema teoretske šanse da se desi, kao što ni Google neće da omogući Bing ili bilo šta treće.

I pod 6. pošto ne vidim da ima mnogo bug-ova pri izlasku, svakako je bolje nego lansiranje predhodnih OS tipa 7 i 8. A i AU je drastično bolji u odnosu na RTM.

Vezano za Store treba da mogu da se ugase sugestije, ali sam Store da se izbaci ne. Jer opet ako sele ceo ekosistem na Store polako nema nikakvog smisla to dozvoliti.

Poslednja izmena:
Imao je v1507 kritičnih bagova pri izlasku kao npr. ignorisanje podešavanja da ne instalira drajvere (i to pogrešne) automatski, a nakon upgradea na v1607 imaš korisnike koji se žale na zamrzavanje nakon pokretanja sistema i one kojima su nestale particije. Nemoguće da niko u QA timu nije uspio da uoči te probleme, ali honorar menadžera i direktora je ipak bitniji od korisnika.

Settings je rashovan kao i ceo sistem uostalom. Mora se stici Android dominacija putem unformnog Windowsa. Neka korisnici trpe, sta je malo bagova. Zato su ostavili CP jer je Settings izbacen u mockup fazi.

Reklame su tu da zaradjuju pare. win32 apps nikada nece zavrsiti u Store posto je ideja da se one izbace iz cele price i da se developeri odvrate od razvoja novih win32 (legacy) aplikacija.

Store je instrumentalan deo novog Windowsa, nema sanse da se to dogodi. Ceo Windows 10 kao i u slucaju Androida sluzi da bi se korisnik doveo na Store, video reklame, potrosio pare na aplikacije i entertainment.

Vidi sa Googlom da ti omoguci da slusas muziku sa tjuba za dz u pozadini Androida. Ili da omoguce da iskljucis reklame u settingsu. Kao i da te ne prate. Telemetrija sluzi da bi se pobosljale reklame koje se plasiraju korisniku, to je money masine za Google a Microsoft zeli deo tog kolaca. Store i pracenje korisnika su stubovi oslonci novog Windowsa, zato je i napravljen.

Da li je uopste potrebno objasnjavati zasto se ovo nikada nece desiti? Imas gore objasnjeno vec.

To bi bilo moguce da imaju vremena za razvoj. Medjutim, oni su u frci da sto pre sustignu konkurenciju koja ih je ostavila u prasini. Cilj je povratiti dominantnu poziciju medju OS koji koriste obicni korisnici. To je danas Android, sa preko milijardu korisnika. Kao i kopirati njihov biznis model i finansijski uspeh. Microsoft samo to i zna, da kopira i krade od drugih.

^ Pričao sam o Windowsu 10, a ne o Windows 10 Mobile. Zato sam i uporedio store u macOS i u WIndows 10.

Poslednja izmena:

To sto si naveo su sve tvoje licne zamerke I to je OK. Nekom drugom se tako mozda svidja, ukusi su razliciti. Ono sto je bitno WIN10 (ne pricam o Insider verziji) radi stabilno I sigurno. Bez ikakvih problema. Kome se vise svidja neka koristi WIN7 ili WIN8 koje je, takodje, napravio isti taj MS koji se ovde bespostedno pljuje. I svi vi koji to radite takodje koristite neki od MS-ovih OS. Niko vam ne brani da koristite bilo sta drugo ukoliko smatrate da je MS nedostojan vaseg poverenja. A WIN10 ostavite onima kojima njegova nesavrsenost dovedena do savrsenstva ne smeta.
Hteo to ovde neko da vidi ili ne, MS drzi ubedljivo najveci deo trzista PC racunara, a polako ce osvajati I sve veci procenat trzista mobilnih telefona I tableta gde je trenutno, sasvim zasluzeno, dominantan Android. U prilog tome govori I cinjenica da mnogi ozbiljni proizvodjaci tableta izbacuju na trziste nove modele sa preinstaliranim WIN10. Svidjalo se to,opet, nekome ili ne. Ali, zivi bili pa videli, vreme ce sve pokazati......

Poslednja izmena:
^ Pričao sam o Windowsu 10, a ne o Windows 10 Mobile. Zato sam i uporedio store u macOS i u WIndows 10.

Ideja je da postoji jedan OS za sve uredjaje tako da je apsolutno nebitno sto sada postoji nesto sto se zove Win 10 for desktop i Win 10 for mobile, kada su dugorocni ciljevi Microsofta jasni kao dan.

Edit: ***e ovaj Srle stvarno bot, nije sala :d

Poslednja izmena:
Ideja je da postoji jedan OS za sve uredjaje tako da je apsolutno nebitno sto sada postoji nesto sto se zove Win 10 for desktop i Win 10 for mobile, kada su dugorocni ciljevi Microsofta jasni kao dan.

Edit: ***e ovaj Srle stvarno bot, nije sala :d

Uvredljivi komentari nisu nikakav argument. Naprotiv, samo govore o opstem civilizacijskom I kulturnom nivou njihovog autora.
Btw, ideja o jednom OS za sve uredjaje je apsolutno revolucionarna I korisna kako za proizvodjace software-a tako I za krajnje korisnike.

Poslednja izmena:
Jeste revolucionarna, ali MS je jedan puz koji se igra sa strpljenjem korisnika... Najave mnogo toga a prodju godine i na kraju odustanu od 90% od onoga sto su najavili, a masa se nalozila...

Jeste revolucionarna, ali MS je jedan puz koji se igra sa strpljenjem korisnika... Najave mnogo toga a prodju godine i na kraju odustanu od 90% od onoga sto su najavili, a masa se nalozila...

To je vec njihov problem, ukoliko ne reaguju pravovremeno I na odgovarajuci nacin, neko ce pre njih to uraditi I osvojiti trziste, nekim novim, boljim I savremenijim operativnim sistemom. I opet ce krajnji korisnici dobiti OS koji je u tom trenutku najbolji na trzistu (bez obzira ko ga je napravio i da li se nekome svidja ili ne). No sve to nije razlog da se prema bilo kom OS na trzistu I njegovom proizvodjacu odnosimo sa toliko emocija (pretezno negativnih). It's just a business, isn't it?
Jos manje je razlog da se medjusobno vredjamo, umesto da normalno razgovaramo I razmenjujemo misljenja I stavove, ma koliko oni razliciti bili.

Nije ni kriminal, nego monopol.
Donese kongres novi zakon i sve legalno.

Ako vidis da apple, google i microsoft rade isto, ispada da je snouden bio u pravu da iza svih tih javljanja kuci stoji nsa i informacioni rat, a ne nikakva korist za krajnjeg korisnika.

Nije ni kriminal, nego monopol.
Donese kongres novi zakon i sve legalno.

Ako vidis da apple, google i microsoft rade isto, ispada da je snouden bio u pravu da iza svih tih javljanja kuci stoji nsa i informacioni rat, a ne nikakva korist za krajnjeg korisnika.

+1

Savrseno se slazem sa ovim. Mi kao krajnji korisnici imacemo uvek u ponudi neke OS, nekih proizvodjaca I koristicemo iz te ponude ono sto nam bude najpogodnije u datom trenutku.

Или оно на чему раде пиратске игре и фрај софтвер...

А приватност...то није важно...ионако немамо ништа што могу да нам украду.

Poslednja izmena:
Evo nevidjene gluposti sto se tice ovih Metro aplikacija tice. Instaliram ja Daily Mail app, tako mesec dana citam vesti, a kes memorija - 7 GB! Ne vredi clean, morao sam da je deinstaliram kako bih oslobodio prostor. O Boze.

I sad svaki bug neke aplikacije je do platforme? Tako meni aplikacija na Android-u napravila preveliki keš par gigabajta i progutala slobodan prostor. Android aplikacije su glupost!

ovo boldovano je pobedilo :) hahahahh ajoj aj to npr zahtevaj od droida ili od mac-a , da li pruzaju isto da se market tek tako ugasi, ono dosadilo korisniku pa ajde offf :trust:

Poslednja izmena:
Ludilo...
Imao sam na Windows 10 Pro instaliran SQL Server 2008 R2 SP3, i danas uradim upgrade na Windows 10 Anniversary Update.
Posle restarta pokušam da startujem program koji koristi SQL bazu, javlja da ne može da se poveže na SQL Server. Kliknem da startujem SQL Server Management Studio, ništa se ne dešava. Pogledam u servisima, nigde nema SQL Server servisa...
Ukratko... W10 je bez ikakvog objašnjenja obrisao SQL Server, i to tako da su svi shortcut-i ostali, kao i sve stavke u Add/Remove programs, a svi fajlovi pobrisani !!! Zbog tog haosa nisam mogao ni da instaliram SQL Server 2014, već sam morao da uradim rollback na prethodni build W10 v1511, pa onda da odradim upgrade SQL-a, i sada ponovo treba da uradim upgrade W10 i nadam se da opet neće obrisati nešto.
Ja stvarno ne znam ko sme ovaj nasilnički OS da instalira u poslovnom okruženju. Izgubih par sati bez ikakve potrebe.

ovo boldovano je pobedilo :) hahahahh ajoj aj to npr zahtevaj od droida ili od mac-a , da li pruzaju isto da se market tek tako ugasi, ono dosadilo korisniku pa ajde offf :trust:

Na Androidu me smara samo kad neku aplikciju treba da ažuriram. Na macOS-u me nije smarao dok sam radio na istom niti je je blokirao instalciju programa preuzetih van storea. A Windowsov mi je sam instalirao ono što mi ne treba.

@Jera
Ubuduće budi na CBB kanalu, pa novu verziju Desetke staviš tek onda kad dođe do CBB kanala.

Poslednja izmena:

Na Androidu moze jer je open source. Mozes da izbacis Google Play i sve Google tracking servise ako zelis.

Android nije open source. AOSP jeste.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno