Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Brzi, manje trosi,nema Cortanu,Store i druge glupe reklame i aplikacije, dobija samo security update bez nebuloza i novotarija, ima vise podesavanja (sve ono sto je pre bilo u Pro pa je izbaceno a i za telemetriju i ostalo),itd.

hvala, probacu i ja taj ltsb :)
kakvo je stanje sto se tice aktivacije? isto prolazi aktivacija preko naloga kao i za pro verziju?

Poslednja izmena:
2020. je jako daleko,ko zna kako ce se tad Windows zvati i kakav ce biti i da li ce uopste biti nove verzije ili ce Microsoft dici ruke od OSa i preci na cloud i office/biznis servise. A i podrska zavisi od proizvodjaca hardvera a ne od Microsofta pa ako 7ica i 8ica budu u vecini i tad (kao sto hoce),bice i drajvera za njih!
Ako stvarno 10ka bude ista ili jos gora nego sad a podrske ne bude za starije verzije, necemo ni kupiti Windows laptop vec Apple ,Chrome OS ili neki Linux ili ko zna koji novi OS koji se mozda pojavi u medjuvremenu.

http://www.techradar.com/news/mobile...-prices-916134

Negde sam vec kacio ovaj link, izvinjavam se zbog ponavljanja. Samo da se vidi da Win10 ima podrsku OZBILJNIH proizvodjaca hardware-a. Pretpostavljam da oni prilicno dobro znaju sta rade i da imaju dobar pregled igre u nekom narednom periodu.
No, vreme ce pokazati.....

Nadam se da nisam dosadan, ali nikako da dobijem neki komentar na ovaj link......a bas me interesuje vase misljenje u kontekstu cele price o podrsci za Win10.

Neko instalirao ovaj leak-ovani 2016 LTSB? Nesto eksperimentisem sa eval verzijom 2015 LTSB, pa ajd da vidim kako radi LTSB Redstone.
Od Windows 10 Home (legalnog) sam odustao jer sam gura aplikacije sa clouda koje ne zelim, a nema nacin da se iskljuci (sem da nisam na netu), to su pomerili samo u Enterprise edicije.
A I ne koristim Kurtanu, Edge i app-ove sem onog weather-a tako da mi bolje lezi LTSB, bas je spartanski :D.

A sta kazete na netbook 2 gb rama dual core, staviti w10 enterprise n ltsb??
Ali gde baci tu n verziju?!

Poslednja izmena:
Pa nekako mi deluje da treba puno podesavanja da bi se Arch doveo u stanje kakvo ja zelim (nisam ga koristio, gledao sam neke tutorijale na youtube-u), nekako su mi arch-based distribucije all-in-one resenja. Za programe tu je Wine, mada meni licno nisu potrebni programi koji su namenjeni samo za Windows... Trenutno koristis samo Arch ili....?
Ако идеш по редовној процедури и инсталација ће да потраје јер све иде пешака. Ја сам превише лењ за то, користим Хелмутову скрипту у оквиру које се инсталира свашта па још и додатни програми и после тога имам само још неке ситнице да средим. Практично као да је arch-based јер се ради на другачији начин. ;)
Не користим само њега иако је основни и главни, на комповима имам и разне windows варијанте (колико хардова, толико пенџера) и још и гомилу линуха који се лакше инсталирају у већем броју. Ипак, Арчи је главни, остале само пробам и ретко користим.
Posto je ipak tema o WIn 10, samo da dodam da mi nije jasno zasto mi hard radi na 100% po nekih 15-20min svakih 2-3 dana.....nije mi jasno sta radi..... :trust:
Јуче сам стартовао windows 10 и то неинсајдер верзију, после неколико тренутака је помало заглавио, сат у углу је стао на 18:03, сат на геџетима на 18:05, тачкице у прозору за проверу апдејта су мрдале, курсор је могао да се помера али није реаговао на клик ... сачекао сам ~15 минута и одустао, радило је ресет дугме. После тога је нормално радио. Сваки пут ме подсети на искуства из времена када сам га више користио.

Poslednja izmena:
Hvala :D ali gde je 2016 verzija? cekamo Wzora?

npr ako na netbooku instaliram ovu n 2015 hoce li ponuditi upgrade na n 2016?

Poslednja izmena:
I sad će neko da mi kaže da ovako treba?!?

https://rol.im/securegoldenkeyboot/

Sigurnost? Pa, ne baš.

Uz to, pet meseci pokušavaš da opraviš, pa ga još više sj***š.

Nagrada za CM na lumiji i lindža na Surface 3ipo Pro AIO Ubica iMac-a

;-(

Јуче сам стартовао windows 10 и то неинсајдер верзију, после неколико тренутака је помало заглавио, сат у углу је стао на 18:03, сат на геџетима на 18:05, тачкице у прозору за проверу апдејта су мрдале, курсор је могао да се помера али није реаговао на клик ... сачекао сам ~15 минута и одустао, радило је ресет дугме. После тога је нормално радио. Сваки пут ме подсети на искуства из времена када сам га више користио.
Поновило се, малопре укључим тај исти и сада заглави на оним почетним тачкицама што се врте. Оставио сам мало дуже, отишао да спремим ручак и када сам се вратио, тачкице су се и даље вртеле. Изгледа да су направили неки проблем.
Инсајдер верзија је у среду ујутру имала још један кумулативни апдејт, можда је ту решено.

Auuuuuuu evo i ja postajem W10 hejter, ovo je bas bas previse....

Windows 10 Anniversary Update might limit your Internet speed

http://winaero.com/blog/windows-10-anniversary-update-might-limit-your-internet-speed/

Pogledajte prilog 206838
Naslov zvuči kao da Microsoft hoće da nam namerno uspori net, a u tekstu se ipak vidi drugačije. U pitanju je nešto što bi trebalo da pomogne da kompjuter bolje radi, ali izgleda da je možda moguće da se nekome dogodi da mu ova stvar uspori brzinu downloada. Nemojte se pecati na Blic style naslove.

Naslov zvuči kao da Microsoft hoće da nam namerno uspori net, a u tekstu se ipak vidi drugačije. U pitanju je nešto što bi trebalo da pomogne da kompjuter bolje radi, ali izgleda da je možda moguće da se nekome dogodi da mu ova stvar uspori brzinu downloada. Nemojte se pecati na Blic style naslove.

aman :D dodao sam malo panike posto je ovo ipak W10 hejt tema :)

Поновило се, малопре укључим тај исти и сада заглави на оним почетним тачкицама што се врте. Оставио сам мало дуже, отишао да спремим ручак и када сам се вратио, тачкице су се и даље вртеле. Изгледа да су направили неки проблем.
Инсајдер верзија је у среду ујутру имала још један кумулативни апдејт, можда је ту решено.

Ja cu da dam sansu ltsb 2016 od wzor-a, jer jedino tu postoji sansa za normalan sistem, pod uslovom da su ispravili bug-ove iz 2015.

Trenutno testiram deepin, i iako nije u pitanju arch nego debian-based za sad mi se svidja. Ali najjaca stvar je njihov "Software center", ubedljivo najbolji koji sam video do sad, a probao sam 10-ak razlicitih distribucija...

Trenutno testiram deepin, i iako nije u pitanju arch nego debian-based za sad mi se svidja. Ali najjaca stvar je njihov "Software center", ubedljivo najbolji koji sam video do sad, a probao sam 10-ak razlicitih distribucija...

Slažem se. Ja ga sinoć stavio. Skroz mi se dopada, intuitivan je i dobar soft centar.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Jel imao neko problem da mu ne sacuva podesavanja posle restarta? Npr. skype nece da mi se startuje sa windows-om vec 3-4 meseca i kad postavim neke nove toolbare takodje ih ne sacuva posle restarta sistema i ne znam kako to da resim.

Definitivno cupanje lan kabla iz kompa.

Pa imate i ovaj Severno Korejski OS. :)

Intel produzio podrsku za W7 i W8.1 :happy:

Jos da game developeri predju na Vulkan i sto se mene tice moze ova tema pod kljuc. Uzivajte u koriscenju desetke, ja cu uzivati sa sedmicom do 2020. godine i to je to. Valjda ce do tada Microsoftu doci iz dupeta u glavu, nadam se :)

Intel produzio podrsku za W7 i W8.1 :happy:

Jos da game developeri predju na Vulkan i sto se mene tice moze ova tema pod kljuc. Uzivajte u koriscenju desetke, ja cu uzivati sa sedmicom do 2020. godine i to je to. Valjda ce do tada Microsoftu doci iz dupeta u glavu, nadam se :)

Amin ! Aleluja !!!

Instaliram Sygic navigaciju na win10 i bukvalno mi zamre net. Ma nista zivo ne moze da se otvori dok je aplikacija ukljucena. I po gasenju opet treba neko vreme da prodje i reset adaptera da net ozivi. Uninstall sygic i sve opet radi normalno. wtf?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno