Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@boZZaP

Ovo je nešto kao Enterprise N 2015 samo bez mogućnosti isključivanja lockscreena.

Hvala za info. Prožuljaću jer ova instalacija ima iso od +9gb. Imam gomilu prijateljica penzionerki koje hoće da se "modernizuju" ali imaju računare kao i ja, te sam im "navukao" win7strtere ili 8.1 za pokući.

FYI Bil Gejts ima "akcije" u plaćeničkoj organizaciji BlackWater koja "ratuje" širom sveta

Samo nemoj da platiš widows10 eto ekipe od Bil Gejtsa ...
Blackwater više ne postoji.

Kakve to veze ima sa MS?

Realnost Bencha je da imamo 2 kom Win 10 fanatika a ne bota,zna se Vuk i Dark...

Mada je ilidan u pravu,ostali velikani nas mnogo vise terorisu pa nikom nista,prihvatamo oberucke i sa osmehom...

Mada nije MS blesav,znali su da ce hipi biti mnogo veci ako precute par spijunskih stvari,zato su ih i objavili,u suprotnom bi ovde imali preko 1000 strana...

Kako god,ne pise nam se dobro...

Ouch, fanatik za desetkom...
Ja se trudim da budem objektivan za razliku od dva esktrema koja su se rodila ovde od pojave desetke. Jer su svi frustriani i nezadovljni, pa je morao da se nađe "krivac".
Ja sam pljuvao po mobilnoj verziji jer je sramotna. A za desktop stvarno ne znate da sjašete i kritikujete stvarne probleme, kao što se radilo za svaki OS. Nego se svelo da mora da ima posebna tema za pljuvačinu radi pljivačine. U kojoj je svaki drugi sistem perfektan (po potrebi).

Onda poznata "ali kad si ozbiljan kao ja, ne možeš da koristiš nešto ovako bla, bla". Alo ljudi, nemate monopol nad "ozbiljnim" radom na računaru, pa niko drugi nije primetio.

Tema je zasebna radi korisnika desetke, da se ne vodi ova rasprava tamo. Niko nikoga ne tera da ucestvuje u ovoj temi. Osim ako cilj nije gusenje drugacijeg misljenja pa se zbog toga odredjeni bune.

@G@W
Bez ljutnje, ali do sada sam te smatrao klasičnim Alphabet jurišnikom. Ovih poslednjih nekoliko postova, moje mišljenje je komplet okrenuto naopačke. Sad komotno istetoviraj i Larija i Sergeja, od mene čista desetka na objektivnosti i zrelosti. Posebno što pojma neZnam kolika ti je kilometraža :)

@Duke
Slično mišljenje imam, a ono o linuxu mislim da ne tripuješ. Znači ili smo obojica spremni za trežnjenje od teorija zavere laganim elektrošokovima, ili možda stvarno nešto tamo...

@Kokan
Ja stvarno nisam siguran na čemu si. Ti i kad "lupaš gluposti" trezvenije zvučiš od pola ovog foruma. Respekt

@Gari
Iskreno mislim da niko nije hteo tebe lično da uvredi, i nadam se i da nisu, više je "upereno" protiv tvoje generacije, oni rođeni posle Černobila. Lično iskustvo imam, burazer je 89-to, i iako je bistar dečko, ponekad me "zaprepasti" nonšalantno predavanje tim zakidanjem slobode u današnje vreme. Evo odmah i pohvala. Skoro sam njemu i jednoj intelektualki, Žabarka, blizu pet banke, objašnjavao prednosti Amazona. Kad sam prešao na mane, odnosno mogućnost monopolizacije, prevashodno u izdavačkoj sferi, ali i šire, ladno su me oboje pogledali ko tele u šarena vrata. U fazonu, "Zabole me za tamo neku godinu, SAD je povoljno, i ja ću se okoristiti SADA."
Ja sad karikiram malo, ali tu je negde misao koja provejava. To je sitan primer, ima ih svakog dana, svuda oko nas.
Pohvala, Žabarka ima duplo više godina od burazera, za neke stvari je suvi genije, ali za neke, ono, blagi retard. A takvih upoznao na stotine.

Još jednom izvinjenje, bez ikakve zle namere, ali kad je nešto dobro za pročitati, vredi i pohvaliti, pa makar i ovakvom opaskom u gluvo doba.

Živi bili ;-)

@tuxserbia
Moguće da mnogi iz moje generacije i mlađi češće imaju mišljenje kao što si ti opisao. Ja nisam stekao takav utisak, ali svakako uvažavam mišljenje nekog ko svet posmatra malo duže nego ja, i nekog ko je video daleko više od mene. Možda imamo i objašnjenje za takav fenomen - činjenica da tokom našeg odrastanja (barem onim delom što se nismo baš igrali u pesku) vlada totalna anarhija kod nas, i onda misleći šta bi moglo biti rešenje dođemo do zaključka "ma treba do samo oštro prema narodu, kakvo cmizdrenje o slobodama, vidi gde nas to dovodi, ljudi sve bahatiji, klinci sve gori delikventi i u sve ranijoj dobi", a ne sećamo se vremena kad je to o bilo tako kod nas, i nismo videli kako je to kad panduri tuku i viču "priznaj" (put čemu postoji mogućnost da taj jadni čovek nema šta da prizna, a dobija batine). Mislim, to sad nije primer sa privatnošću, ali je povezano.

glavni fenomen je relativizacija i banalizacija informacije usled njenog suficita.

tako da postupak svakog diktatora možeš da proglasiš za "slobodu mišljenja" , "opšte dobro" , "pogodnost" i "slobodu izražavanja" sve dok odgovara vrhuški.

čim se njima usprotiviš, bivaš zatrpan jednako nevažnim , relativizovanim i banalizovanim informacijama.

tako bivamo pretvoreni u stoku koja guta sve što joj se servira (jer zaboga nema ništa bolje na programu večeras).

ipak, istina i laž postoje, i kad-tad će da nas zveknu u lice.

Poslednja izmena:
handclap.gif

glavni fenomen je relativizacija i banalizacija informacije usled njenog suficita.

tako da postupak svakog diktatora možeš da proglasiš za "slobodu mišljenja" , "opšte dobro" , "pogodnost" i "slobodu izražavanja" sve dok odgovara vrhuški.

čim se njima usprotiviš, bivaš zatrpan jednako nevažnim , relativizovanim i banalizovanim informacijama.

tako bivamo pretvoreni u stoku koja guta sve što joj se servira (jer zaboga nema ništa bolje na programu večeras).

ipak, istina i laž postoje, i kad-tad će da nas zveknu u lice.

Iako ovo gledamo iz drugog ugla dobro si mi dao uvod.

U pravu si. Problem je što stoka guta sve što joj se servira zato što stoku mrzi da razmišlja, da kritički alalizira ponuđene informacije. Druga strana je što dobar deo te stoke nije ni sposoban za bilo kakvu vrstu analize informacija. Zato prihvataju ono što im je servirano na poslužavniku i lako razumljivo. A najjasnije i najrazumljivije je etiketiranje. Ne moraš ništa da objašanjavaš, daješ bilo kakve kontraargumente, dovoljo je da etiketiraš nekog određenim izrazom, imenom koje ima negativnu konotaciju i završio si priču.

U medijima toga ima na pretek a obilato se koristi i u Windows temama, najčešće kroz izraze "botovi" i "MS plaćenici". Umesto da na neki argumenat bude odgovoreno kontraargumentom dovoljno je da autora nazveš botom i sve što je rekao se automatski odbacije bez ikakve analize toga što je rekao/napisao.

Kada je krenuo Window 10 prošle godine redovno sam pratio Windows 10 temu. Umesto konkretnih saveta i rešenja i analize opcija i mogućnosti sistema mnogo češće sam čitao o neobrazloženim i neutemeljenim kritikama i pljuvanju po istom. Na izvjave da nemamo (većih) problema sa Windows 10, da nam radi stabilno, da nam odgovara interfejs i način na koji radi, nakon gomile objašnjenja zašto i kako nazivani smo mazohistima, botovima, MS plaćenicima i, što DM pomenu, neozbiljnima.

Sve ovo je dovelo do toga da prestanem da pratim Windows 10 teme na nekih 2 meseca. Onda sam opet krenuo da ih čitam ali nisam komentarisao. Sad imam malo više vremena pa ću da se malo i uključim u diskusiju. Ali, kako kaže ona "ako ne možeš da ih pobediš pridruži im se" do daljnjeg ću svakog ko pljuje po Windows-u 10 nazivati dežurnim hejterom koji nema pametnijih stvari u životu nego da pljuje po svemu i svačemu. Čisto radi uspostavljanja neke ravnoteže u diskusiji, ako tako može da se nazove.

Poslednja izmena:
važi.

ajde da ja tebi ponudim da instaliraš na svoj komp operativni koji otvoreno kaže da sadrži keylogger.

da taj operativni deinstalira programe koje imaš, koristiš i koje si platio, i to potpuno randomly, kad mu se ćefne

i čak da te ucenim da ga obavezno instaliraš u firmi koju poseduješ i od koje živiš?

jel može?

Poslednja izmena:
važi.

ajde da ja tebi ponudim da instaliraš na svoj komp operativni koji otvoreno kaže da sadrži keylogger.

da taj operativni deinstalira programe koje imaš, koristiš i koje si platio, i to potpuno randomly, kad mu se ćefne

i čak da te ucenim da ga obavezno instaliraš u firmi koju poseduješ i od koje živiš?

jel može?
Ovo ipak i nema nešto veze sa Microsoftom. I da ti nešto deinstalira što si kupio, instaliraj ponovo. Niko te ni na šta ne primorava, kako ja nemam Windows 10 kod kuće. A i to sa key loggerom...

I da ti nešto deinstalira što si kupio, instaliraj ponovo.

Ne znam zasto,ovo me asocira na " i ako ti skinu sve pare sa racuna,nema veze,zaradices ih ponovo..."

Da li si procitao sta si napisao,onako kao celinu u datoj temi?

Tu se slažem, ne treba da briše pri upgrade. Nisam video da je bio trigger happy na Redstone. Ali je bio slučaj s novembarskim.

važi.

jel može?

Tipičan primer dežurnog hejtera. Nema argumente pa izmišlja. Evo, meni bili ljudi iz MS-a sa pištoljima i naterali me da instaliram Windows 10. Bili i kod drugarice koja ima knjigovodstvenu agenciju. Evo je sva se polomi da nađe program za knjigovodstvo koji radi pod Windows 10 ili će da joj polome noge ako ne obavi instalaciju u roku od 48 sati. Valjda ne mogu brže da se vrate da bi proverili, ima mnogo ljudi koje treba obići i prisiliti. Do milijardu Win 10 instalacija treba da se stigne bato!

Ne trebaju mu argumenti kada je pun net argumenata...
Tvoj post je tipican primer decije svadje...

Ne znam zasto,ovo me asocira na " i ako ti skinu sve pare sa racuna,nema veze,zaradices ih ponovo..."

Da li si procitao sta si napisao,onako kao celinu u datoj temi?

Naravno, bezveze je da se neki program deinstalira prilikom nadogradnje. Ali ipak nisi u pravu, jer su njemu meni "ostale pare na racunu, i samo treba da ih podignem, pri cemu ne moram ni da idem do banke da bih to obavio - mogu to da obavim u narednih par minuta kod kuce". Ako je program kupljen, onda je ili vezan za neki nalog na netu, ili korisnik ima instalacioni ili aktivacioni kod, ili ima originalni disk kod sebe. Opet, slazem se, zasto bi neko trebao i taj posao da radi bez potrebe, ali daleko od toga da je to kao da su nekome skinute pare sa racuna.

Problem je sto i ja pretpostavljam da mnogi od tih argumenata sa neta nisu validni. Ali dobro, ipak se slazem da je Microsoft malo preterao sa guranjem svog sistema - i meni se na mom kompjuteru skinula instalacija za desetku bez da sam negde potvrdio da se to ucini (koliko se ja secam), i onda sam odmah taj problem resio, i iskljucio sam automatsko azuriranje sistema. Meni se to nije svidelo, ali - ja desetku nisam hteo da instaliram pre svega zbog igara. Sedmica mi radi dobro, desetka bi mi bila dobra za neke stvari, ali mi je bitnije da odlozim igranku sa sveze objavljenim sistemom za sto kasnije - koju godinu kasnije. Na poslu nemam igre, tamo mi je desetka instalirana, nemam nikakve zamerke (cime ne kazem da oni koji imaju zamerke nesto umisljaju - nekako sticem utisak da treba i to da navedem).

Ali, bez namere da opravdavam Microsoft, mnogi ljudi ne bi do kraja ni instalirali desetku da to sve nije bilo ovako, iako im se desetka svidela. Po meni, taj pristup je primenjen bas zbog tih sto ih zabole uvo koji im sistem na kompjuteru, ali bi im desetka i bila zanimljiva, samo sto ne citaju b92 tehnopolis na primer. Znam vise osoba koje bih svrstao u tu kategoriju, i svaka od njih je zadovoljna sto je na ovaj nacin dobila desetku. E sad, ispostavilo se da postoje likovi koji zaradjuju za leb za svojim kompjuterom, a iako su se nagovestaji da bi mogao dobiti desetku na kompu mnozili, oni nisu ucinili nista. To mi je bez komentara. Uz to, i takvi slucajevi su mogli da se vrate na sedmicu istog trena da su hteli.

Sto bi iko normalan dopustio sebi da mu neko drugi brlja (brise i instalira) po racunaru pa da mora da popravlja??? Evo npr. ja odradio update i dobijem twitter,asphalt i jos par gluposti,obrisem ih kad ono sutradan eto njih opet. U settings iskljuceno "occasionally show suggestions" i "get tips,tricks and suggestions" kad ono pojavi se facebook s nekim zvezdicama. E neces ga majci, format E i zdravo!

Poslednja izmena:
Stvarno se time bave? To je bas nisko, ali me od Microsofta nista ne cudi. BlueStacks ti bar postavi ultimatum, jel hoces da platis pretplatu ili da koristis dzabe ali da ti uvalimo aplikacije. To je fer pristup jer te niko ne petlja vec ti kaze kako stoje stvari. A ne taj fazon, kao dzabe je sistem ali radi sta hoce i kad hoce.

Kojih argumenata? Rekla-kazala ostalih hejtera? Podupirete se međusobnim izjavama. Ja kažem na jednom forumu, ti se pozoveš na mene na drugom kao eto rek'o taj, neko se pozove na tebe na trećem a kad mene pitaju za dokaz ja se pozovem na vas dvojicu. I tako u krug.

A pošto je u trendu pljuvati po MS-u ko smo mi da trend dovodimo u pitanje. Beše da svi mrze Vučića pa dobi čovek 50% na izborima. Beše da niko na Benchmark-u ne voli Windows 10 pa anketa pokaza da su 3 od 4 korisnika zadovoljni. Uzmete jednu izjavu koja vam odgovara i napišete da svi tako mislie.

Od 7m upisanih u birački spisak dobio je 1.8m glasova, da se vratim na temu pun je net problema sa w10 priznao to ti ili ne, brisao je ccleaner prilikom redstone updatea npr. Ima keylogger ugradjen u sebi i ako ti to nije problem pretpostavljam da si medju navedenih 1.8miliona.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ja sam imao legalnu 7 i nadogradim na 10. Prošlo je onih mesec dana, nisam imao vremena da se bakcem sa restorom i pre nekih mesec odlučim da izbrišem 10 i vratim 7. Key od 7 mi ne radi. Da li zbog 10 nemam pojma . kupim drugi i zavrsim to. Meni ceo taj koncept i ui ne prija. Izrazito bela boja me ubija. I taj metro flat look je ružan. Volim taj flat stil ali ovo je bas bas očajno. Start meni, settings... Pola stvari ne znam gde je pa pitam gospodju da mi nadje. A i na mojoj mašini se vuce i stuca, nije baš kao su obećali da će da radi.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Kojih argumenata? Rekla-kazala ostalih hejtera?

Pazi ilidane,ne znam kako ti ali ja imam vec 4 banke i odavno sam prerastao rekla-kazala,podupiranja whatever... da sam 20 god mladji tako bi se slatko raspravljao sa tobom i smarali bi ostale nasom glupom prepirkom ali sad mi zesci smor... pa cu pokusati lepo...

Win 10 je free nadogradnja na legalni (kupljeni) Win 7,8... ne uzimam u obzir ostale primenjene popularne metode... i sada Win 10 kosta 200 dolara,ako sam dobro video.
Kuci imam 4 aktivne legalne Win 7-ice,gde se Win 10 sam,bez pitanja i dozvole instalirao na 2 i takodje par programa deinstalirao,ubacio Twitt i sl sranjca koje ja ili moja familija nismo zeleli tj niko nas nije pitao... znaci isto kao sto je kolega napisao 2 posta pre tebe... na ostale 2 sam morao da primenim neke metode da bih to sprecio...
MS je u Win 10 EULA sam napisao na xyz strani da moze da pogleda,koristi i vidi sve sto ti je na kompu,vrlo cesto spominjana,rapsravljana i brisana stavka na netu...
Cak su i najvece svetske medijske kuce to objavljivale i studirale...

Mozda gresim ali ja to ovako vidim: ispred zgrade mi prakiran moj matori voljeni Ford Focus dizel kojeg znam u dusu i zato ga ne menjam.I sutra ujutro krenem na dzobus kad ono novi Ford C-max benzinac,gde je Ford odlucio da je to meni tako dobro i zamenio mi auto bez pitanja.Ok,imam nov auto,sednem u njega ali nemam vise klimu jer po Fordu mi to ne treba... ili sklonise media rucicu (ne znam strucni naziv) jer po Fordu mogu da vozim i pipkam po radiju...ali vid,imam i ugradjeni navi u autu,ali negde u uputstvu na 245 strani pise sitnim slovima da mogu ako hoce da me prate gde idem,koliko tankujem,da li vozim agresivno itd itd...

Smatram da Ford kao ni MS nemaju prava to da rade bez moje dozvole.Na stranu da su C-max i Win 10 verovatno logicniji izbor ali sta je sa onim "ja to ne zelim"?
Mene licno zabole i za MS i Google i Apple i sva ta megacorp profita gladnih fonjara i nit imam zasto da ih volim ili pljujem,ali necu dozvoliti da me neko zaebava jer je npr neki tamo CEO zacrtao da mora biti 1 milijarda Win 10 za godinu dana... jos ako dodamo da te oderu ko konja i jos te tovare,spijuniraju ako hoce i sl... onda si mega ovca... ja to tako vidim...

Prica o privatnosti je danas smesna,jer te svi prate,dovoljno je reci Google... MS je (kao i obicno) kasno skontao da danas pare ne vrede nista vec je prava moc u PRAVIM informacijama a najveci izvor profita ti je profilisanje korisnika i prodaja istih (opet Google...)... i sad kao boze moj MS daje free upgrade,brze bolje izbacuje poluproizvod koji ce biti peglan usput i debelo gleda kroz prste na muljanje sa aktivacijama a dobro se secamo kako su se borili za Win 7 legalnost...

Opet,mozda gresim ali licno imam utisak da nas tu svi gledaju kao poslednje ovce... verovatno sa razlogom...

U duhu teme :

Poslednja izmena:
Ја стварно не знам како код толико вас десетка без питања прође и инсталира се. На овом компу сам релативно скоро инсталирао седмицу на два харда, на једној инсталацији изабрао да остане тако, на другој да се пребаци у десетку. Ова друга је врло ускоро прешла на нову верзију док је прва и даље каква јесте, седмица без икаквог трага покушајима да се апгрејдује. Да вам ипак није промакла нека ситница па сте можда пристали на ажурирање? ;)

treba da se stavi u reklamnu kampanju za win10.

"Windows10 , choice of the young,
we run your computer now, we own your data

if you disagree - youre just too old"

treba da se stavi u reklamnu kampanju za win10.

"Windows10 , choice of the young,
we run your computer now, we own your data

if you disagree - youre just too old"

Pa cinjenica je da se matorci teze privikavaju na "nove stvari"

Dobro ima extrema gde se i klinci od 14god prave pametni gde im je W7 zakon , samo zato sto im je tata tako rekao...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno