Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo gde sam ako razumem ove koji brane ili ignorisu ocigledne probleme sa Windowsom 10. Jedino ako vas placaju. Lepo vam kaze G@W, Ubuntu je odlican primer. Za vrlo kratko vreme su ljudi presli na druge distribucije, a evo W10, dve godine kasnije drzi tih 25% i to samo zato sto su ga delili i sakom i kapom.

Evo gde sam ako razumem ove koji brane ili ignorisu ocigledne probleme sa Windowsom 10. Jedino ako vas placaju. Lepo vam kaze G@W, Ubuntu je odlican primer. Za vrlo kratko vreme su ljudi presli na druge distribucije, a evo W10, dve godine kasnije drzi tih 25% i to samo zato sto su ga delili i sakom i kapom.

Linux je ozbiljna pretnja za W10.

Sent from mTalk aka Craptalk

Jos jednom da ponovim - iskustva korisnika pokazuju da sam u pravu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Google ne ubacuje reklame u OS. Reklame ubacuju autori aplikacija i vide se samo u takvim aplikacijama.
Kada se reklama pojavi u file exploreru, to je već prevršilo svaku meru, šta je sledeće? Desktop pozadina kao reklamna površina, gledanje reklama pri pokretanju neke aplikacije, reklamni popup na svakih pređenih 100m mišem, reklame pri logovanju? MS nije Google, niti Fejsbuk. Nikada neće monetizovati taj reklamni prostor kao što to rade g i fb. Prema tome, otklon kompanije od proizvođača softvera ka uslugama je potpuno pogrešan potez koji će ih sahraniti jednog dana.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Gaming je ionako jedini razlog zasto vecina nas drzi Windows, pre cu se pomiriti da mogu da igram samo stare igre na starim Windowsima nego da gledam reklame na novim.

Pa nije baš da je samo gaming, pogledaj kako je počela tema. Imaš gomilu aplikacija koje rade samo na tom raspalom x86 sistemu i sad je neko rešio da nas *****ava a sve pare je zaradio zahvaljujući toj backward kompatibilnosti.

Ajte vi majstori iz MS ukinite lepo win32 apps pa pravite sistem od nule da vas vidimo ko će da ga koristi, samo napred. Win7 FPP sam platio masne pare i neću da ga apdejtujem ako je to cena da ostane upotrebljiv, ali ću da ga koristim dok meni odgovara a ne dokle vi mislite da treba. A reklame samo nek cepaju, to će da ih spasi... Moroni.

Sent from my E6683 using Tapatalk

Nije, ali to jesu Win7 i Win 8.1.

Veca je pretnja Linux Windowsu nego sto je WM10 Androidu. Prava pretnja Windowsu je MacOS, juce sam video istrazivanje koje kaze da je ChromeOS duplo zastupljeniji u USA od Linuxa a kad tamo:

Windows 74%
MacOS 20%
ChromeOS 3.4%
Linux 1.5%

Ko se seca, nekad su ove brojke bile nesto tipa 95% Windows, 3% MacOS, 1% Linux. Ocigledno da dolazi do promene. Tako je Firefox startovao, prvo par %, pa posle par godina 20%, pa se pojavio Chrome i danas imamo situaciju da je IE pokojnik a zamena je na marginama.

Zasto je ChromeOS toliko napredovao u odnosu na Linux? Iz istog razloga sto su ljudi presli na Windows 10. Reklama i direktiva. Svuda ga mozes videti a skole u USA su kupile Chromebook-ove. Linux ima svojih problema ali nema ama bas nikakvu reklamu, da ima sigurno bi bio barem tu sa ChromeOS.

KDE5 iz Linux sveta izgleda i radi puno bolje nego Windows 10 graficko okruzenje. Ima vise opcija i vremenom dobija jos vise. Mada je Windows iskopirao KDE i sa sedmicom.

Microsoft gubi trziste i to je cinjenica, cak i u Srbiji. Jel se moglo naci Linux korisnika na Benchforumu pre 15 godina? Mozda za prste jedne ruke. Danas ima poprilican broj ljudi koji koriste Linux i mnogo onih voljnih da probaju. Nekima ne odgovara pa se vrate, neki ostanu da koriste. MacOS korisnika ima jako puno. Mislim da vise razlicitih ljudi raspravlja u MacOS temi nego u Windows temama ovih dana. Da nije Vuka i njegovih 1000 naloga ne bi imao ko da odrzava teme u zivotu.

Desktop pozadina kao reklamna površina, gledanje reklama pri pokretanju neke aplikacije, reklamni popup na svakih pređenih 100m mišem, reklame pri logovanju?

Samo im daj ideje. :D Npr. Lock Screen.

Oh, wait...

Lock screen ads on Windows 10 bring us closer to a nightmarish capitalist dystopia

MS nije Google, niti Fejsbuk. Nikada neće monetizovati taj reklamni prostor kao što to rade g i fb.

Upravo to.

Google ne ubacuje reklame u OS. Reklame ubacuju autori aplikacija i vide se samo u takvim aplikacijama.
Kada se reklama pojavi u file exploreru, to je već prevršilo svaku meru, šta je sledeće? Desktop pozadina kao reklamna površina, gledanje reklama pri pokretanju neke aplikacije, reklamni popup na svakih pređenih 100m mišem, reklame pri logovanju? MS nije Google, niti Fejsbuk. Nikada neće monetizovati taj reklamni prostor kao što to rade g i fb. Prema tome, otklon kompanije od proizvođača softvera ka uslugama je potpuno pogrešan potez koji će ih sahraniti jednog dana.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
+1

Sent from my D6603 using Tapatalk

Gde i kada je konstatovano da je w10 najbolji prozor ikada ?

^Ta vest nema mnogo veze sa istinom. Nigde se ne pominje kako su izračunali taj ransomware rate, pričam ti priču sistem, obična reklama.

Ja to i ne tvrdim.

Sta bi tek bilo da ne mozete da ih iskljucite ...

Prosto je neverovatno sta su ljudi spremni da progutaju ako im to servira neko ciji su fanovi.

Sta sve ovaj MS nece da ucini samo da bi pogurao prodaju jednog obicnog poluproizvoda. :d
BTW ne postoji "najbezbedniji" ili "najnebezbedniji" OS, ukoliko korisnik poseduje znanje i osnovnu bezbednosnu kulturu na internetu, toliko ce i sistem biti bezbedan. Covek je uvek najslabija karija...

Auu kakva tema, kakva sporadicna M$-bot advokatura.. ''visa faza'' bi mogla da postoji samo u slucaju da CT ''izbaci'' Teslafon sa win10mobile, kakvi bi to $endvic-komentari bili! :d

Poslednja izmena:
Gde i kada je konstatovano da je w10 najbolji prozor ikada ?

Ja i ovde, što je i objektivno tačno :)

Za one koji ne znaju kako njihov operativni sistem funkcioniše:

File Explorer > View > Options > Advanced settings section > "Show sync provider notifications".

BTW, nije tačno da google ne izbacuje reklame na svojim proizvodima. Meni recimo tokom gledanja yt-a na edge-u uvek iskače upozorenje da bi valjalo da skinem chrome :d
voY1Pd9.jpg

Poslednja izmena:
Ja ne videh ni jednu reklamu nigde. Kad može i "javni servis" zašto ne bi po neka i na windowsima ? Gde god se okreneš sve puno reklama, a tek političke pririode !!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno