Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije tačno. Imaš u w10 FAQ temi milion slučaja da nije kozmetičke prirode... O slučajevima po netu da ne pričam...

Evo ti slučaj... IT kompanija, 480 zaposlenih, cca 300 miliona USD prometa, već 3 meseca na win 10 svi korisnici, verovatno ljudi ne znaju šta rade. Banka najveća u Srbiji u procesu prelaska na Win 10, verovatno ne znaju šta rade, i tako sve ljudi koji prave milione i imaju sve neke luzere verovatno u IT i nemaju tebe da ih obaveste "o slučajevima na netu".

Kolega pogledaj mazohizam na poslednjih nekoliko strana u W10 FAQ temi.
Ovo što si ti napisao nema veze sa onim što sam ja napisao. Koja kompanija? Koja banka?

Evo ti slučaj... IT kompanija, 480 zaposlenih, cca 300 miliona USD prometa, već 3 meseca na win 10 svi korisnici, verovatno ljudi ne znaju šta rade. Banka najveća u Srbiji u procesu prelaska na Win 10, verovatno ne znaju šta rade, i tako sve ljudi koji prave milione i imaju sve neke luzere verovatno u IT i nemaju tebe da ih obaveste "o slučajevima na netu".

Koja to banka prelazi na W10?

Kazi mi molim te koja banka, da vise nikada ne udjem u tu banku.

Verovatno talijansko-srpska Intesa, koja druga je najveca. Najveca koja posluje u Srbiji je Unicredit ali na bankarskom trzistu Srbije nije bog zna sta.

Inace ti indijanci sto rade u IT sluzbi Intese mi bas idu na onu stvar ovih dana, bilo bi lepo ako vas ima na forumu da popricamo malo o tome :)

Edit: Ako su vec par nedelja u procesu prelaska na W10, to objasnjava zasto mi nije radio ebanking na par dana iako oni iz korisnickog centra kazu da bi trebalo da radi. Ti iz korisnickog jos nisu dobili W10 pa kod njih radi :D

Kuku meni ako SBB bude prelazio na W10, moracu biti na mobilnom, VIP-ovom internetu par dana da bi uspeo da radim...

Poslednja izmena:
I sta kazete Intesa uskoro ide pod katanac cim se W10 ubaci u retail i back office [emoji23] kuku sta im je to trebalo...

G@W je napisao(la):
Inace ti indijanci sto rade u IT sluzbi Intese mi bas idu na onu stvar ovih dana, bilo bi lepo ako vas ima na forumu da popricamo malo o tome
Pa ti ne znas ni kako Windows Search funkcionise, a hoces da nesto objasnjavas IT sluzbi u Intesi

G@W je napisao(la):
Edit: Ako su vec par nedelja u procesu prelaska na W10, to objasnjava zasto mi nije radio ebanking na par dana iako oni iz korisnickog centra kazu da bi trebalo da radi.
Samo u tvojoj glavi e-banking ima veze sa zamenom operativnog sistema na klijentima u nekoj banci.

Ajde ljudi šta ste napravili toliku frku oko automatskog apdejta na windowsu 10, kao da je toliki problem onemogućiti to i raditi ručni apdejt? Pa valjda je ovo IT forum i zar ne bi trebalo da se ovde okupljaju napredni korisnici?

Poslednja izmena:
^^ Problem je da je u pitanju verzija windowsa koja je više nego bilo koja druga "zasnovana" na updateu.
Prosečnog korisnika (ne prosečnog korisnika sa benchmark foruma) ne zanima isključivanje updatea, niti najraznovrsniji problemi koji će ga zadesiti kad-tad sa uključenim updateom.
Njega to ne treba da zanima, niti treba da ima znanje potrebno za to.

Prosečnom korisniku treba stabilan sistem, a Windows 10 sa uključenim updateom (kakav jeste po defaultu) nije ni izbliza stabilan u poredjenju sa ostalim verzijama windowsa (takodje sa uključenim updateom).
Sa te strane gledano Win 10 je težak fail.

^^ Problem je da je u pitanju verzija windowsa koja je više nego bilo koja druga "zasnovana" na updateu.
Prosečnog korisnika (ne prosečnog korisnika sa benchmark foruma) ne zanima isključivanje updatea, niti najraznovrsniji problemi koji će ga zadesiti kad-tad sa uključenim updateom.

Prosečnom korisniku treba stabilan sistem, a Windows 10 sa uključenim updateom (kakav jeste po defaultu) nije ni izbliza stabilan u poredjenju sa ostalim verzijama windowsa (takodje sa uključenim updateom).
+1
Nadam se da ti je poznato da nece sigurno stavljati pro ili home verzije.
stavljace enterprise sto mu dodje skoro na isto :D

Ma LoL. U bankama postoje it odeljenja i sam znas i neko to odrzava kada ovi iz retail-a odu kucama, zavrse sa poslom.. Ostave kompove upaljene i jedan cika im vrslja po sistemu, neguje sistem.
W10 je stabilan sistem, ne pisite gluposti.
Insajder verzije su druga stvar...mada i tamo nema problema.

Jel Enterprise LTSB automatski restartuje ili kad ti hoces mozes da restartujes kada instalira zakrpe?

Ma LoL. U bankama postoje it odeljenja i sam znas i neko to odrzava kada ovi iz retail-a odu kucama, zavrse sa poslom.. Ostave kompove upaljene i jedan cika im vrslja po sistemu, neguje sistem.
W10 je stabilan sistem, ne pisite gluposti.
Insajder verzije su druga stvar...mada i tamo nema problema.
ako vidim u k banci jedan racunar sa w10 odmah cu zatvoriti racune i prebaciti platu u drugu banku.
Jel Enterprise LTSB automatski restartuje ili kad ti hoces mozes da restartujes kada instalira zakrpe?
instalirao sam 3 i odmah restartovao, od tad nista, ali to je samo za mission critical racunare? a salteruse nisu mission critical? ili mozda jesu?

Pristojno objašnjeno. Tako je.

Sent from my Xperia ZR using Tapatalk

win10 je poceo jako dobro, delovao je kao najbolji sistem do sada, a onda je svakim sledecim updateom postajao sve gori :/

Мислиш на нормалну или инсајдер верзију? На овом компу имам обичну, апдејти су баш баш ретки и нема проблема. Јесте да једва мало користим али бих ваљда нешто приметио. На инсајдер верзији је било ту и тамо проблема али то и разумем, бета тестери и слични морају да прихвате ту улогу.

na obicnu mislim

Sto neko rece u jednom od ranijih postova, ja sam obican korisnik racunara koga zanima samo da mu racunar radi mirno i stabilno kako bi na njemu isto tako lepo radile aplikacije koje koristim. Ne ceprkam mnogo po kompu, sistemskim fajlovima registry-ju, BIOS-u isl.
Win 10 koristim nesto jace od godinu dana,(upgrade sa legalnog Win 7) kao obican korisnik, update mi je ukljucen, jedino je podeseno da nakon update-a, ako je neophodan restart, ne restartuje automatski racunar, vec da prijavi potrebu restarta, a ja ga sam restartujem kada mi odgovara.
Do sada zaista nisam imao nikakvih problema sa ovim OS. Zaista, nista od problema koje ljudi ovde navode. Niti mi je brisao moje aplikacije, niti instalirao nesto bez mog znanja. Opet napominjem, ne cackam nista po sistemu, koristim programe koji su mi potrebni i sve radi bez problema. I ceo sistem je osetno brzi od Win7.
Koristim samo Defender kao zastitu i nisam ima ni jedan problem sa virusima (istini za volju i ne posecujem "rizicne sajtove").
Zaista mi nije jasno o kakvoj "nestabilnosti" sistema je ovde rec?!

Drago mi je zbog tebe. Odgovor na svoje pitanje možeš naci u w10 faq temi, pogotovo u poslednjih nekoliko strana.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Zaista mi nije jasno o kakvoj "nestabilnosti" sistema je ovde rec?!
Tri "penzionerska" laptopa.
Vlasnici penzioneri dakle (tri različite su osobe u pitanju, ne poznaju se medjusobno).
Zajedničko im je da ne koriste apsolutno ništa osim skajpa, jutjuba i ponekad facebooka.
Flešiće ne koriste, optičke diskove takodje ne, nije im ni poznato šta je to.
Adblocker na sva tri laptopa, koristi se chrome, 360 internet security.
Laptopovi različitih proizvodjača, dva nova, jedan malo stariji (oko 2012-e ako se dobro sećam).

Zajedničko im je takodje da su u toku nekih pola godine svi imali probleme.
Najrazličitije probleme i uvek okinute windows updateom.

Što se mog iskustva tiče ima još dosta primera, ova tri su najreprezentativnija.
U win 10 temi ih imaš koliko poželiš, a minimalnih 60% je uzrokovano win 10 updateom.

Da me ne shvatiš pogrešno, koristim win 10 od prvog dana kao primarni/jedin windows.
Od desetog meseca prošle godine sa isključenim updateom.

Poslednja izmena:
Naravno da te ne shvatam pogresno. Citajuci razlicite teme o Win 10 na forumu, vidim da ima ljudi koji imaju odrdjene probleme sa sistemom kao i ljudi koji ih nemaju. Pokusavam da shvatim u cemu je stos, zasto se problemi negde javljaju, a negde ne?
I jedno pitanje za tebe, poolmaker: Kakvo je tvoje iskustvo sa Win 10 od kada si iskljucio update?

I jedno pitanje za tebe, poolmaker: Kakvo je tvoje iskustvo sa Win 10 od kada si iskljucio update?
Zadovoljan što se stabilnosti i performansi tiče (da ne ulazim u druge aspekte win 10).

Ni kod mene ni kod drugih nisam naleteo ni na jedan win 10 glitch.
LTSB 2015 sa isključenim updateom odmah posle instalacije/aktivacije i potom ručni instal zvaničnih drajvera za matičnu i grafu.
LTSB 2016 već ima svojih bubica (ili su to features)?

explorer.png

Dws predpostavljam?

Jeste.
Pored updatea isključujem i ostalo što mi ne treba/ne želim.
Meni lično je od windowsa potreban samo windows.

Oni koji nisu koristili DWS lite, a želeli bi (ali zabrinuti su) mogu biti bez brige.
Taj "hakerski" softver kako ga je nazvao jedan član se može skinuti sa github-a, kako DWS lite tako i njegov source.
DWS 1.6 Build 722 Support Windows Redstone

Jedan od razloga zbog kojih ne koristim W10, neko me pitao vec, je taj sto ja hocu da sam u kontroli svog racunara, a ne MS.
Ja odlucujem kada i sta se menja i instalira a ne MS, pogotovo sto taj racunar i pare donosi, pa ne mogu da rizikujem da svako jutro kad ga palim izgovaram neku mantru i kachim venac belog luka oko monitora protivu MS uroka i brljotina. Da ne govorim o kolornoj konzistentnost workflowa PS/LR, to na W10 je nemoguca misija, ali nemoguca, narocito ako se koristi Color Passport ili neki slicni kolor pruferi. Jos nesto, W7x64 mi bez ikakvog glitcha radi dugi niz godina, pa apsolutno nemam potrebe da ga menjam samo zato da bih imao noviji OS, koji btw i nije brzi od W7 u bilo kojoj zahtevnoj upotrebi.

Dws radi poso, i ia ga preferiram. Al, je6iga, kad je ostatak operativnog pisan nogama, i nikad ne znaš šta će da vrisne.

Skrin sa hard diskovima je odličan pokazatelj profesionalizma ove kompanije.

Pa ne mogu da gledaju u pasulj koje pirat a ko ne. Treba nesto konkretno.
Čak i ako bi nas špijunirali, a to je nepotvrđeno, to bi radili za tvoje dobro. Nikada nevin nije imao sta da krije.

Poezija iz druge teme(Zakonodavci upozorili da se destogodišnja kazna zatvora može primeniti i na online pirateriju) ! :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno