Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Što bi običan korisnik uopšte znao koji update ima? Pera je juče imao app X, u toku noći je stigao update Y koji je obrisao app X, danas Pera ima problem.
Da li je bitno koji broj 11, 15, 1607, 31415?
Dark praviš se lud. App je radila na w7, radila je na (posle upgrade) prvim verzijama w10, a onda je u nekom trenutku posle nekog w10.xxxx na w10.yyyy updatea obrisana.
Update kakav god da je ne sme da briše ništa sa računara.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ne, ti se pravis lud, ne moze da ti stigne preko noci update ako ti to neces i ako si tako podesio, upgrade takodje. 1607 je krsten kao anniversary update, ali je mnogo vise od klasicnog kumulativnog update-a i radi upgrade Windowsa. Ako se vec desi neki problem mozes da se vratis na prethodnu verziju. Navodio sam bio primer SQL-a 2014 koji je radio od Win7, preko Win10 rtm, 1511 i na kraju 1607 plus gomila kumulativnih izmedju.
Sve u svemu ovaj forum je generalno postao golo vnogo i nikakav lock ove rItard teme nece pomoci.

Naravno i kardašiana u start meniju nikad dosta :)

Ovo dokazuje da nikad nisi koristio Windows 10, stavke u start meniju se bez problema dodaju i brisu. A mogu i da se grupišu itd A da bi tek znao kakva su sve poboljašanja start meniju i prodavnici u novom Anniversary-ju tek onda ne bi lupetao, naravno tvoj Enterprajz na VM to nema, tako da treba da ćutiš. Malo pročitaj šta sve može 10-ka, i kakva su sve podešavanja u Anniversary pa onda pričaj.

Znam ali je sramotno da to stoji u start meniju kao podrazumevano(početno). Zna se kako ozbiljan start meni treba da izgleda.

Ne, ti se pravis lud, ne moze da ti stigne preko noci update ako ti to neces i ako si tako podesio, upgrade takodje. 1607 je krsten kao anniversary update, ali je mnogo vise od klasicnog kumulativnog update-a i radi upgrade Windowsa. Ako se vec desi neki problem mozes da se vratis na prethodnu verziju. Navodio sam bio primer SQL-a 2014 koji je radio od Win7, preko Win10 rtm, 1511 i na kraju 1607 plus gomila kumulativnih izmedju.
Sve u svemu ovaj forum je generalno postao golo vnogo i nikakav lock ove rItard teme nece pomoci.

U nedostatku argumenata počinješ da vređaš ?

I ti i tvoje kolege hoćete zatvaranje teme zato što vam ne odgovara šta se u njoj piše ? Cenzura ? Po toj logici ako se ova tema zatvori onda treba i w10 tema da se zatvori.

Poslednja izmena:
Nijedan MS OS od w7 nije zadobio poverenje korisnika. NIJEDAN! Ni desktop ni mobile. Cak su i postojece uspesne proizvode poceli da unistavaju (Visual Studio 2015 je izazvao talas nezadovoljstva medju developerima, jer ti instalira i Basic i F# i 300 jos nekih gluposti koje ne zelis i pojede sav prostor na SSD-u)

To se vidi kroz zastupljenost na trzistu. W7 dominira, W8 stagnira i opada, W10 je iznad W8. Koliki je procenat korisnika koji bi rado koristili W7, ali u trenutku kupovine nisu imali izbora i morali su da kupe laptop sa W8 ili W10? Da su umeli ili znali kako da legalno predju na W7 (ovi sa W8 su mogli), onda bi W8 imao jos manju zastupljenost.

I W10 pravi izuzetno glupe probleme i korisnicima i developerima. Moj primer je app za face recognition koja je do juce najnormalnije radila na jednoj W10 masini, posle updejta ne radi... microsoft je zamenio graficki driver. Tek kada je korisnik naknadno ponovo instalirao graficki driver, sve je proradilo. Pa dokle vise .... u mozak?

MS je na ivici. Svi oko MS su na ivici. Onog trenutka kada se pojavi dovoljno dobro resenje za vecinu korisnika, MS puca, a sa njim i Intel i neki sitniji proizvodjaci hw. Ostace im prostor za Workstation i Gaming segment, a i to je pitanje do kada ce da traje. Imam utisak da je osoba koja pravi roadmap u MS "kompletni *****".

W10 nece zaziveti. Desice se da ce preko noci izgubiti vise od 50% korisnika. Implodirace.

Ovo dokazuje da nikad nisi koristio Windows 10, stavke u start meniju se bez problema dodaju i brisu. A mogu i da se grupišu itd A da bi tek znao kakva su sve poboljašanja start meniju i prodavnici u novom Anniversary-ju tek onda ne bi lupetao, naravno tvoj Enterprajz na VM to nema, tako da treba da ćutiš. Malo pročitaj šta sve može 10-ka, i kakva su sve podešavanja u Anniversary pa onda pričaj.

Netacno. Prvi put kada sam cistio start od plocica, neke nisu htele da se obrisu dok nisam restartovao racunar.

"Ovim sebe kopas,ne drugog... nemoj pisati takve stvari,bas jadno deluju..."

Jadno->vređanje

"Nego,ko je tebi javio da si spomenut ovde? "

tvoj drug stopke citira temu iz druge teme, i koristi sarkazme: poezija

"Ti svarno verujes u to sto si napisao? Ne prozivam,pitam,zanima me"

Nego šta radiš do prozivaš? Samim citiranjem i tim "stvarno", ne šalim se, i zašto moraju svi misliti kao ti i Stopke. I niko ne može ništa da napiše.

Tako vi ste počeli rat, i nema sad povlačenja.

Izvini,ti si prvi poceo spominjati neciju majku,nebitno u kom konceptu... to je za mene jadno,neukusno,seljacki... verujem i vecini normalnih ljudi... nema potreba za itm uopste...

"Moj drug Stopke" ... wtf.... Stopke,duze moj izgubljeni,gde si bio ove silne godine... :D

Opet,nisam te prozivao,ali si svakako odgovorio na moje pitanje,sad je sve jasno...

Ali ovo "Vi ste poceli rat i nema povlacenja" .... Vrtic "Pcelice",here we come!

Start meni je formiran po želji korisnika, i na bazi informacija koje MS prikupio od korisnika odnostno: koje se aplikacije najviše koriste. I baš to jedan od informacija koje se šalju, i to jedan dokaz nikakvog špijuniranja tu nema, samo unapređivanje. Šta treba da stoji Contol Panel kako u 7-ci, ko to koristi? Ako ti tako nešto treba korsitiš Search. A tu je i Cortana, da Cortana jedan veoma moćan alat koji prestavlja budućnost Windowsa.

Poslednja izmena:

Vidi momce, znam da postoji rollback posle ****** koje update/upgrade (namerno pisem update/upgrade jer se moze desiti posle bilo kog up..) napravi, ali rollback nece da vrati vreme, izgubljene zivce i verovatno izgubljeni novac jer servis nije radio.

A ako ti je ovaj forum golo g... izvoli sam se udalji.

Poslednja izmena:
MS je na ivici. Svi oko MS su na ivici. Onog trenutka kada se pojavi dovoljno dobro resenje za vecinu korisnika, MS puca, a sa njim i Intel i neki sitniji proizvodjaci hw. Ostace im prostor za Workstation i Gaming segment, a i to je pitanje do kada ce da traje. Imam utisak da je osoba koja pravi roadmap u MS "kompletni *****".

W10 nece zaziveti. Desice se da ce preko noci izgubiti vise od 50% korisnika. Implodirace.

Dok se Apple drži Intela, za Intel nema zime. Za razliku od ostalih Apple nije imao pad značajan pad prodaje Macova u odnosu na ostale. Jedini spas za Windows 10 bi bila Pro LTSB verzija koju mogu kupiti fizička lica bez potpisivanja ugovora.

Nisam jos pročitao o bateriji na Windows 10 ali kazaću vam zasto sam ja izbrisao to sr. od sistema.
Kao sto drugi govore o špijunazi to je i moj problem ali sam nekako presao preko toga i već kod istalacije isključio sve.
Onda instaliranje igrica koje nisam tražio. Opet sam morao da koristim google da bi saznao da može da se isključi, i naravno isključio i obrisao igrice.
Glavni razlog je novi laptop koji je došao sa Windows 10. Ventilator je non-stop brujao toliko da me izludjivalo mislio sam da je neka greška na laptop-u.
Probam Linux, tj Ubuntu Mate live. Prvo šta sam primetio je ventilator skoro se nečuje. Ne mogu da verujem pogledam bateriju na kojoj piše da ima jos za 4:30h, dok na Windows nisam prelazio 2:50h. Baterija je bila 100%. Testirao sam par dana i sada sam na Ubuntu Mate.
Windows 10 koristim jos samo na Desktopu zbog igrica i isključenim svim sr. tj spyware od Microsofta

Ako nekog zanima laptop je hp 250 g5: Intel i3 5005u + intel grafika i samsung tlc 128 ssd.

Tako sam ja rešio moj problem sa Windows 10. DELETE

Dok se Apple drži Intela, za Intel nema zime. Za razliku od ostalih Apple nije imao pad značajan pad prodaje Macova u odnosu na ostale. Jedini spas za Windows 10 bi bila Pro LTSB verzija koju mogu kupiti fizička lica bez potpisivanja ugovora.

Ovo bi bilo odlično.

Nisam jos pročitao o bateriji na Windows 10 ......

Nema potrebe reci da je greska do tebe jer kolega kaze a ako on kaze onda je 100% tako:

"-svi problemi u Win 10 su posledica nestručnog korišćenja, korišćenja sumnjivih aplikacija, gašenja ažuriranja i drugih čačkanja po podešavanjima"

Noobu jedan... :D

dropbear ti ne znaš da koristiš kompjuter, sigurno si čačkao po podešavanjima za bateriju !!

Prilozi

• wu_history.png
    wu_history.png
    54 KB · Pregleda: 50
Bio je sinoć update. Jedan korisnik posle toga imao problem u mojoj app. Reinstalacija grafičkih drivera rešila problem.

moze screenshot tog update? ili pokazite na screenshotu iznad koji je to bio sinoc?

Meni vaš W10 obrisa nekoliko epizoda Breaking Bad iz čista mira. Samo izbaci notifikaciju da je nasao neke fajlove koje mora da ukloni i ista nestade iz Action centra XD

to su ovi iz DEA sto sede u Microsfotu, brisu korisnicima sve sto ima veze sa drogom..

@ilidan, na poslu mi je, mogu poslati sutra.

dropbear ti ne znaš da koristiš kompjuter, sigurno si čačkao po podešavanjima za bateriju !!

Nisam dirao bateriju, zato bih dirao bateriju. Bile su default postavke za bateriju.

A nisam neko nov koji koristi kompjuter 10 dana. Dugo sam na forumu ali nisam bio registrovan. passive

Bio je sinoć update. Jedan korisnik posle toga imao problem u mojoj app. Reinstalacija grafičkih drivera rešila problem.

Ne mogu da odolim :d

[SARCASM] Nije to do Win update, nego si ti noob koji ne ume da koristi windows, ima podešavanje da ne stavlja sam drajvere kroz Update...

http://winsupersite.com/windows-10/stop-automatic-driver-updates-windows-10

Oh, wait, ti umeš, sad još samo to isto uraditi na desetinama/stotinama klijentskih mašina... [/SARCASM]

dropbear ti ne znaš da koristiš kompjuKter, sigurno si čačkao po podešavanjima za bateriju !!

DukeLander zašto predpostavljaš da ne znam nista o kompjuterima, mozda zbog broj poruka ili ti je javila baba Vanda.

fixed

Poslednja izmena:
Nije to moj komp, nego komp običnog korisnika kome je app radila pre updejta, a ne radi posle updejta.
Sarkazam ili ne, da li vi očekujete da prosečni korisnik treba da se bavi sprečavanjem instalacije drivera jer Windows Update pravi probleme.

dropbear ti ne znaš da koristiš kompjuKter, sigurno si čačkao po podešavanjima za bateriju !!

DukeLander zašto predpostavljaš da ne znam nista o kompjuterima, mozda zbog broj poruka ili ti je javila baba Vanda.

fixed
zezamo windows 10 ljubitelje, ništa nije upućeno tebi, nemoj da se ljutiš :)

Nije to moj komp, nego komp običnog korisnika kome je app radila pre updejta, a ne radi posle updejta.
Sarkazam ili ne, da li vi očekujete da prosečni korisnik treba da se bavi sprečavanjem instalacije drivera jer Windows Update pravi probleme.

očigledno očekuju :D

Na internetu je review gde su za moj laptop sa pustanjem videa u 720p dosegli 3:30h. Moj maksimun je 2:50h bez igrica.
Brightness je i u Windows 10 i Ubuntu Mate na bateriji bio na 50%.
Evo slika na Ubuntu Mate koliko je potroseno i koliko je ostalo baterije.
Screenshot at 2016-10-04 15:10:42.png

Sada sam tek video poruku Stopke. Ne ljutim se Stopke, evo jos malo dokaza.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno