Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Lol. nešto se ne sećam da je ikada bilo na vreme. Anyway, to im je samo interni broj, Evo čak i 20H1 insider za sledeću godinu je 1909. Sam je već pisao o tome, ko je hteo mogao je još u septembru da ga skine. 19H2 je praktično ista stvar.
 
Poslednja izmena:
A to je bas cool , najave za septembar a ispadne par meseci kasnije ...

Cemu onda roadmap i te stvari ...

Mislim neozbiljno za nekoga ko drzi toliki share , 80%

Nisam ja Win hejter ali ima tako nekih stvari gde je linux distro koji razvija tim od 10-15 ljudi daleko ispred ove win masinerije ...
 
Koja najava ? Ima samo Spring i Fall "Feature update", u ostalom, bolje imati kako-tako proveren nego nikako.
 
Skidam sad,pa javljam


Sent from my iPhone using Tapatalk

I dalje nece....
80b68076ff58caa3cfdc98b9aa563269.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Proveri proxy...mozda je nesto uneseno

Sent from my LEX820 using Tapatalk
 
da li je bolje inst. torent win10 ili sa zvanicnog sajta prekoo toola? hvala
 
Poslednja izmena:
Ne znam kao da li ce bolje raditi i da li cu imati update na ovoj clean verziji....? jer ova cak pise da je activated
 
Pogledaj malo bolje njegov prvi skrinšot.
 
Nema to veze.
 
Imam Terra tablet sa w10 ( u globalu kopija surfacea). Posle nekog updejta touch mi ne radi, Pen radi kao i sve ostalo. Ima li neko ideju šta moze da bude, hardver ili softver. Ako je softver, šta činiti? Probao sam i sa vraćanjem na neku stariju verziju Windowsa i opet ne radi.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 
Treba mi strucna pomoc. Treba da na jednom kompjuteru instaliram win ali pored toga na jos postojecih 10 da napravim "ghost" mode da mogu na njima da se igraju igre. Da li zna neko sta je ovo i kako se radi, dobio sam takav zahtev...

Sent from my LEX820 using Tapatalk
 
123.jpg

jedno pitanje: kad se kreira win i odabere gornja opcija da li taj win ostaje butabilan na flesu i upotrebljiv i naredni put? i da li preko mogu da vratim bekap na fles?
 
Da, ostaje na USB-u dok ga ne izbrišeš. Može da se sa njega instaliraju windows koliko puta hoćeš. Ako je USB dovoljno veliki, možeš posle da dodaješ druge fajlove. Ja obično stavim i drajvere i uobičajene programe pa ne moram da ih jurim kasnije, sve elementarno je već tu.
 
a koja je onda razlika dal pravio iso pa preko rufusa napravio butalian fles i ovo?
 
Ne praviš ISO rufusom. Kreiraš butabilan fleš drjav iz ISO imidža. Taj ISO možeš imati već skinut na hardu ili ga on dovlači sa neta.
Za takve rabote inače postoji gomila softvera, kao i za sve ostalo. Rufus samo poseduje mnogo više opcija i barata raznim sistemima, dok je M$-ov tool samo za jednu svrhu.

Nisi li mogao malo da razmisliš i/ili da proguglaš i uputiš se u materiju? :)
 
Prvi put ovo radim :) icicu na gornju opciju i kad to odradi ok, i nadam se da ako vratim bekap na fles da ce raditi ta win istalacija? to je negde i glavno pitanje
 
Pozdrav svima bicu sto kraci,

Imam butablian usb sa win10 koji sam dosta puta instalirao na razlicite konfiguracije bez problema. Sklapam novu konfiguraciju i dosao je red da se stavi win10 ali tu dolazi do problema. Kada hocu da pokrenem instalaciju win10 sa usb javlja mi se error 0xc000000f, sa hdd-a je sve izbrisano - koristio sam dban. Mislim da je hdd uspesno obrisan jer kada ocu da butujem hdd javalja mi se standardna poruka kada nema os-a

An operating system wasn’t found. Try disconnecting any drives that don’t contain an operating system.
Press Ctrl+Alt+Del to restart

Iskljucio sam Security boot, probao razlicite kombinacije priority boot-a i slicno ali bez uspeha. Glavna zamisao mi je da nekako dodjem do cmd-a i preko njega pokusam da reinstaliram bcd koji je neispravan (uglavnom sam nailazio na te odgovore po netu). Da li ima neko neku ideju da mi predlozi? Molim Vas bez pisanja koristi google i slicno, ako ne mozete da pomognete ignorisite post..
 
Štas ti znači "vratim bekap na fleš"?

Kada kreiraš butabilni fleš (Win/Linux/...nebitno), na njemu ostaje slobodan prostor. Taj slobodan prostor ti možeš da koristiš kako god želiš. Snimaš, brišeš...zilion puta. Ništa nećeš poremetiti sve dok ne diraš išta od originalno nasnimljenih fajlova.
Mislim, možeš i njih da menjaš ako znaš kako :) Ali to sada ostavimo po strani.
 
1222333.jpg haha what?
 
moja predpostavka je da fali neki vcruntime na toj sedmici,ili tako nesto.
 
^ uspelo iz druge izgleda sto je bilo na fat32 :beer:
 
Ko je imao updejtovan 1903, već je imao 1909 već par meseci. KB4524570 je samo trigger za promenu verzije, sve završeno za par minuta.

Ovo me je cudilo na starom SSD-u sam imao Win 10 1909 a onda kupio veci SSD i instalirao OS kad ono samo 1903... i tek sad ovaj 1909... neobicno...
 
Imam problem sa W10 LTSC, nisam siguran koja je verzija, ali trebalo bi da je najnovija moguća. Često mi se refreshuje desktop i nestanu svi upaljeni programi i vrate se. Znači nestane sve sa displeja osim pozadine. Da li je neko imao sličan problem?

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk
 
Imam problem sa W10 LTSC, nisam siguran koja je verzija, ali trebalo bi da je najnovija moguća. Često mi se refreshuje desktop i nestanu svi upaljeni programi i vrate se. Znači nestane sve sa displeja osim pozadine. Da li je neko imao sličan problem?

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk

Ja na 2019 još nisam imao taj problem. Da l iti se drajver za grafičku apdejtuje automatski?
 
Ne apdejtuje se automatski, isključio sam to.

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk
 
Nazad
Vrh Dno