Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Jel na adguardu PRO ili home verzija?

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Poslednja izmena:
trebalo bi da je AIO,prilikom instalacije biras ediciju win-a.isto skida i media creation tool.i sa njim provereno moze i mbr i gpt instalacija,samo za gpt butujes fles kao uefi, za mbr obicno.

^ kao i na svim ostalim sistemima koji nisu windows ;)

Da li neko zna u cemu je problem?
Naime kada pokusam uci u neku sistemsku postavku, npr device manager, izbacuje mi ovo konstantno, takodje kada pokrenem neku .exe instalaciju, restart ne pomaze.
Da napomenem da je uzet nov ssd i instaliran cist windows 10, sa instaliranim apdejtovima, nvidia driverom i mozilla.

Untitled.png

Poslednja izmena:
meni je jedino proslo sa dism i instalacijom na usb-u.komanda iz elevated cmd-a je -

Kod:
DISM /Online /Enable-Feature /FeatureName:NetFx3 /All /LimitAccess /Source:d:\sources\sxs

gde "d:\" menjas u slovo koje je dodeljeno tom usb-u sa instalacijom win-a.

inace apropo one price o audio problemima posle dosta akanja sveden problem na zapravo zadnjih par beta amd drajvera.za mene licno 18.5.1 whql su dosta toga resili.

edit:

sam forum ubaca smajlije,reseno sa kod tagovima.

Poslednja izmena:
Skinuo .NET Framework 3.5 Offline Installer nego ne umem da instaliram. Startujem, dobijem ovo, i šta sad? Install ne ide

Ne paziš na času. Rekao sam i da ti je potreban instalacioni medij za Win. Bilo DvD bilo USB. Znači, skineš bilo koje ISO (poslednje najbolje) legalno izdanje tvoje edicije windowsa, narežeš disk ili usnimiš USB Rufusom, ubaciš/bocneš u komp, pa tek onda pokrećeš ovo programče sa admin privilegijama.
Ja na tvojim slikama ne vidim da je uopšte nakačen USB/optical drive na komp.

Inače rekoh i da mi preko DISM komandi nijednom nije uspelo, ni u kojoj kombinaciji, iako imam sve (naravno) legalne windowse bilo na desktop ili notebook mašinama u kompaniji. I zbog toga sam vrlo sočno blagosiljao majkrosoftovu beskorisnu podršku, kao i uvek.

Poslednja izmena:
i kod mene sveza instalacija zadnjeg build-a,pustio sve apdejte prvo i iz prve prosla dism metoda.da se razumemo,ne pravdam ih (kao ni za slucaj amd drajvera) ovo je stvarno uzas sta rade zadnje vreme...

edit:

ne secam se bas najbolje jel bas silent install .net-a sa scp toolkit i bizhawk prereqs i dal' uopste i imaju .net u sebi i koju verziju ali ne kosta da se proba ako bas nista ne radi.

Poslednja izmena:
Al se patiš treba ti samo tvoj ISO Windowsa i ovaj alat i za net 3.5 nema problema

Aman, čita li neko uopšte šta je već napisano?

Poznat problem odavno
Potreban ti je instalacioni disk/USB fleš, pomoću DISM komande (nikada mi nije uspelo) ili pomoću alata (uvek radi). ".NET Framework 3.5 Offline Installer"
Lako ćeš ga naći guglajući.

Za ove neupućene, klikom na reč "guglajući" otvara se direktan link ka sajtu odakle se skida taj alat
A već dva puta ponavljam da mu je potreban instalacioni disk/USB/ISO fajl.

Poslednja izmena:
Instalirao sam Windows 10 1809 na Vmware virtuelnu masinu, clean install. Nakon instalacije, Windows 10 je aktiviran! Za instalaciju je koriscen ISO koji je bio na MS sajtu pre nego sto je povucen. Inace, pre par nedelja sam imao Win 10 1803 na VM, aktiviran preko KMS-a.

Moje pitanje glasi: na koju foru je Windows 10 1809 aktiviran na VM? Da li je moguce da je zapamtio KMS aktivaciju od prethodne 10ke na VM?

Preko clean install, ne. Nije moguće.

Kad se upgrade-uje, onda da da.

Nešto si drugo uradio.

Jedino je mogući opisani scenario, ako si aktivirao preko HWID.

Nemam licencu za bacanje za VM, kazem ti samo sam aktivirao preko KMS-a prethodnu verziju sto je bila na VM. Kad sam odradio clean install Win 10 1809 na VM nakon par nedelja, ostala je aktivacija.

Jako cudno. Plus nisam koristio ni u jednom slucaju MS Account i Insider Program.

win10vm2.jpg

Poslednja izmena:
I meni se to desilo instalirao sam piratsku verziju Windows 1809 aktiviranu i zbog problema sa zvukom i osvetljenjem ekrana rekoh da probam ovaj novi Windows 10 Insider Preview Build 18262.1000 i na moje cudo clean install odradih i Windows se sam aktivirao bez ms accounta i slicno offline account sam koristio.

Ono što sam napisao, i dalje stoji, jer je dokumentovano.

U svakom slučaju, korišćeno je nešto što daje HWID, vidi se na slici da je permanentno, (koji sam opisao ručno ovde na forumu), ali se iz nekog (ličnih) razloga tumači kao količinska licenca VL (KMS).

Niko nema čarobni pasulj da pogađa, šta je neko uradio ili ne.

I meni se to desilo instalirao sam piratsku verziju Windows 1809 aktiviranu

Nemoj sada razvodnjavati bez ikakvog osnova. U tvom slučaju se tačno zna.

Tvoja aktivacija se nalazi u ISO:
Kod:
X:\sources\$OEM$\$$\Setup\Scripts

U navedenoj putanji se može nalaziti svašta.

Poslednja izmena:
Totalno sam ispao iz priče oko ovog win10, već 3 dana se patim sa burazerovim novim laptopom. Jel moguće uopšte instalirati bilo šta što nije baš legalno? Pogasio sam sve moguće i nemoguće opcije u defenderu ali on i dalje briše.

Ok, hvala, pošto je home verzija moraću preko registryja, jer ona treća opcija mi ne šljaka, to sam sve pogasio.

Pa ubaci file ili folder u exclude listu u defenderu. To za sada radi.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Poslednja izmena:
Video sam tu opciju ali prvo što sam pomislio je da je suviše jednostavno da bi radilo. :D Hvala.
Pa ubaci file ili folder u exclude listu u defenderu. To za sada radi.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Jel isti efekat ako odem "reset this pc - remove everything" i kad idem clean install preko boot usb-a?
Hteo bih na najbrži način da reinstall Windows 10, a da mi ostane D particija netaknuta

Nazad
Vrh Dno