Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

LTSB je upotrebljiv za sve namene, koristim ga vec neko vreme.

Medjutim, silnim skriptama i programima sam pobrisao sve sto je doslo uz Windows, ukljucujuci game mode i sve one Xbox komponente, pa sad imam problem sa kontrolerom koji koristi XInput.
Neke od tih stvari nisu ni postojale inicijalno, na LTSB. Van ovoga, pokazao se kao izuzetno stabilan sistem.

Vracam se na "normalan" W10 posle nekog vremena na LTSB, veceras.

Od starta sam bio insider sve verzije sam instalirao, pisao komentare za insider hub i sad mi pise da treba da promenim product key.

Pise mi tamo
Windows is activated using your organizations activation service.

Ja sam mislio da sam dobio licencu kao zahvalonost sto sam bio u insider programu?!

Sa čega si upgrejdovao, nelegalne W7 ? I to je dovoljno.

Sa kog ebaya uzimate W10 kljuc, .com ili .de?

Na sta da obratim paznju?

LTSB je upotrebljiv za sve namene, koristim ga vec neko vreme.

Medjutim, silnim skriptama i programima sam pobrisao sve sto je doslo uz Windows, ukljucujuci game mode i sve one Xbox komponente, pa sad imam problem sa kontrolerom koji koristi XInput.
Neke od tih stvari nisu ni postojale inicijalno, na LTSB. Van ovoga, pokazao se kao izuzetno stabilan sistem.

Vracam se na "normalan" W10 posle nekog vremena na LTSB, veceras.

Imam narodni enterprise iso modifikovan sve nepotrebno uklonjeno ip adrese za firewall preinstalirane pa me zanima treba li mi o&o ili neki 3d party. Telemetrija moze samo na security ne moze off.

Imao sam problem sa igrama, vecina igara koja su zahtevale internet konekciju nisu radile, ukljucujuci Overwatch i Need for Speed, desilo mi se nakon aktivacije sa ebay kljucem. Apsolutno nista drugo nije radjeno danas, a radile su igre pre toga.

Nije pomogla ni reinstalacija igara, ni azuriranje drajvera za ethernet, ni brisanje drajvera za ethernet i automatske instalacije novih, ni ipconfig /flushdns komanda, ni gasenje firewalla, ni menjanje antivirusa, bas sam se ubio od potrage za resenjem.

Na kraju je "reset network" resilo probleme.

DXwlkqvVMAA_ABM.jpg

Ne mogu da smisle neko kreativnije za ime update, sledeći će verovatno biti Summer, pa Autumn... A i ne znam šta to u ovom narednom update-u ima "Kreativno" pa da nosi naziv Creators.

Pa naravno da će biti tako, red je da malo ispoštuju i donju hemisferu. :D

Kada su već krenuli sa "REDSTONE" imenovanjem, dobro bi bilo da tako i nastave, "Koju verziju imaš ? ", "Rs5", "Aha OK sad tačno znam" i gotova priča.

Znam znam, ali pošto su već iskoristili Fall, red je da stave posle svih godišnjih doba i druge nazive za iste, pošto izgleda da ne planiraju da menjaju naziv update-a.
Možda za 5-6 godina bude i Windows 10 "Zima Creators Update" ili "Jesen Creators Update", možda počnu i druge jezike da koriste :D

Da li se azuriranje biosa racuna kao zamena ploce sto se tice ovih ebay kljuceva? :D

Valjda ne menja update bios.a mac adresu?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Jel' može mala pomoć, zapleo se oko neke gluposti, pa k'o velim možda je neko već imao isti slučaj...

Elem, verovatno sam zapatio neki đavo preko neta, pa mi se u Network podešavanjima stalno menjaju postavke za proxy server. Kad god ih isključim/obrišem, dovoljno je da izađem iz Settings-a i one se vrate na staro. Proskenirao sam komp sa AdwCleaner (našao par stvari u prvom skeniranju i pobrisao ih), MalwareBytes Anti Malware, McAfee Stinger, Spybot, Junkware Removal Tool... Ne nalaze ništa novo, a problem i dalje postoji. Ima li iko iskustva i rešenje?

proxy.jpg

@Dark Warrior

Zemana rešila problem, hvala!

Zbog nove konfiguracije sam morao da pređem sa win 7 na win 10 64 bit, i susrećem se sa problemom koji nisam do sada imao.

Kada napravim New Text Document, New Microsoft Excel Worksheet, New Microsoft Word Document... ili bilo šta kopiram na ikonici se pojavljuje žuti katanac. Ne mogu tako ni jedan program da pokrenem, a dokumenta ne mogu da snimim.

Kada extraktujem sve je ok čim to negde prekopiram ili dodam neke fajlove odma dobije te žute katance i nastaje problem.

Poslednja izmena:
Odakle si skinuo W10? :D

Samo zvanicnu verziju sa Microsoft sajta preko Usb Creation Tool-a, druge ne bih skidao.

Nema potrebe odakle je, bitan je samo hash, odnosno SHA1. Imaš LTSB, njega namerno ne možeš normalno skinuti, proverio si SHA1? ;)

Nemam LTSB vise, vratio sam se na standardnu verziju jer sam bio obrisao raznim skriptama sve Xbox komponente, pa me malo zezao Xinput dzojstik :D

Moze biti i okej verzija, ali ne vidim poentu skidanja preko torenta kada je zvanicna verzija dostupna svima.

Poenta je, da je nebitno odakle je, sve dok se poklapa hash.

Da nije tako, pa recimo da kriptovalute ne bi postojale.

Poslednja izmena:
Baš tako :)

Windows 10 Version 1709 (Updated Decembar 2017) ISOs Build 16299.125

File name: en_windows_10_multi-edition_version_1709_updated_dec_2017_x64_dvd_100406711.iso

SHA1:
EA214EE684A5BB8230707104C54A3B74D92F1D69

File name: en_windows_10_multi-edition_VL_version_1709_updated_dec_2017_x64_dvd_100406172.iso

SHA1:
1851A0007321FA084145EA24B8D30BF7A72BF1C6

Pretraži se Google sa nekim od ova dva, skine iso i ako se poklapa SHA1 to je to ;)
Posle Rufus ili rezanje na DVD ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nemam LTSB vise, vratio sam se na standardnu verziju jer sam bio obrisao raznim skriptama sve Xbox komponente, pa me malo zezao Xinput dzojstik :D.
Ipak se ispostavilo da je dzojsik felerican, zamenio sam sistem, uzeo usb produzni da bi adapter za PC bio blize(wireless je dzojstik), iskljucivao WiFi na ruteru da slucajno ne rade na istoj frekvenciji, i dalje prekida i generalno lose reaguje na pokrete analoga, nekako iseckano, nije glatko.

Dakle, nije bilo do LTSB Windowsa i manjka Xbox komponenti koje sam uklonio skriptama :D
Ide dzojstik na reklamaciju danas.

Poslednja izmena:
Zna li neko kako da odradim remap dugmića na tastaturi?
Imam laptop, i koristim fn+f3/4 za vol +/-, na f9/10 mi je nacrtano da su za brightness +/-, ali ne rade u kombinaciji sa fn, pa bih hteo da podesim to..

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Vrh Dno