Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Izgleda da ima sistemski ssd od 250gb i hard od 1t.
Moze to da se odradi samo ti treba neki 3rd party program tipa Easus (kao sto kolega rece), GParted i sl...
Tako da mu sveti Petar ne treba...

Poslednja izmena:
Instalirao sam EaseUS Partition master Capture.PNG

U grafickom prikazu su takodje prikazane kao odvojene particije, jedna 499 MB, a druga 127,44. Kada kliknem na jednu od njih i druga se selektuje.
Deluje mi da su te particije već spojene (pošto je 126,95 GB + 499 MB = 127.44 GB)

Kada otvoris This PC vidis samo jednu F particiju od 127.44 GB?

Tako je.

^ Kada sam želeo da prispojim te dve particije čini mi se da sam pre potvrde dobio upozorenje u kojem se spominjao dynamic disc.
Ta particija je inače i dalje prazna, mogu li da formatiram/konvertujem tu particiju sada?

Poslednja izmena:
Trenutna situacija: nerviram se zato sto 10ka i pored svih podesavanja koja bi trebalo da sprece adaptive brightness i dalje vrslja po svom i menja mi osvetljenje u skladu sa onim sto gledam. Onda otvorim ovu temu, vidim ovo Quantum cudo, minimizujem klip, naravno displej dimovan kao da sam stavio osvetljenje na 0% i nastavim da se nerviram jer ne mogu da srede jednu *****nu stvar koja se provlaci ko zna koliko unazad.

Capture.PNG

Sve particije na starom hard disku su dinamičkog tipa. Sad sam primetio da piše da su particije zdrave, ali da postoji rizik. O čemu bi to moglo da se radi?

EDIT: Izgubila se sada ta poruka o riziku. Razmisljam se da nisam mozda lose prikacio taj hard disk na mestu optickog drajva, pa da je zato, mada ne verujem da bi uopste radio da je tako.

Poslednja izmena:
Ја бих конвертовао тај хард у basic, ако имаш где да пребациш податке са њега, одради на класичан начин. Нешто не волем те динамичке дискове.

Particije na novom SSD-u su tipa Basic, a na starom hard disku tipa Dynamic.

Capture.PNG

Da li je tako i preporučljivo? Nije mi najjasnija suštinska razlika između Basic i Dynamic tipa.

Pratio sam šta se dešava sa ruterom tokom Windows 10 Pro update-a, i imao sam šta da vidim. Računar je floodovao DNS servis na ruteru sa minimum 200 upita u sekundi, a uspeo sam da ukačim i jedan burst od preko 1000 upita. OS se ponašao kao virus tokom tih par minuta dok je skidao update. :D

Posle restarta koji je update zahtevao sve se vratilo u normalu.

Fingerprint reader me izludjuje... Posle nekoliko dana prilikom prijavljivanja, prestane da radi i prebaci me na unos PIN-a. PIN naravno nije zapamtio, pa moram da kliknem ispod na SignIn options pa izaberem password i da se logujem. Potpuno besmisleno. Zasto Windows Hello ovako puca?

Ljudi u cemu je problem i sta da radim?
Izbacuje mi ovo svaki put kod paljenja kompa i od tad je spor u radu.

Untitled.png

Poslednja izmena:
Imaš neželjene goste na računaru. System.vbs je vrv deo malwarea napisan u visual basic scriptu. Svakako tako nešto ne bi smelo da stoji u Startup grupi start menija.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

U prevodu kako to da resim? Obaranje win-a?

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Fingerprint reader me izludjuje... Posle nekoliko dana prilikom prijavljivanja, prestane da radi i prebaci me na unos PIN-a. PIN naravno nije zapamtio, pa moram da kliknem ispod na SignIn options pa izaberem password i da se logujem. Potpuno besmisleno. Zasto Windows Hello ovako puca?

Creators Update? Ako nisi ništa menjao, možda je do drajvera...

https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/65l9cp/creators_update_fingerprint_reader_issues/?st=j83i9csx&sh=b9dbe58d

Poslednja izmena:
Nije dobro radio ni pre CU. Podesim ga i radi.. ali posle nekoliko dana u nekom trenutku kada otvarim ekran i laptop se budi iz sleep-a fp prestane da radi. Restart obično rešava problem. Mislim da nije do fp drivera jer hello nece ni pin da prihvati... Samo password radi.

Nije dobro radio ni pre CU. Podesim ga i radi.. ali posle nekoliko dana u nekom trenutku kada otvarim ekran i laptop se budi iz sleep-a fp prestane da radi. Restart obično rešava problem. Mislim da nije do fp drivera jer hello nece ni pin da prihvati... Samo password radi.

Mislim da je Windows Hello i dalje beta, fp problemi su prisutni i na telefonima pod w10m, iris je isto po win hello u beti, jedino pass i pin su deo koji je stable...
Naravno ako imas sve potrebne drajvere onda je ocigledno bug do wina.

Sent from mTalk

Kako rešiti sledeći problem:

Windows 10 radi besporekorno mesecima na ProBook-u, onako kako bi trebalo da radi svaki OS današnjice.

Jedini problem posle svakog Windows update-a koji se pojaljuju s vremena na vreme je što zeza drajver za tačped i moram opet da instaliram "Synaptics Mouse Driver".

@yooyo

meni je nešto definitivno prošetalo onomad nakon instalacije Corella po kompu i napravilo zbrku u servisima. Popravio sam onim tweakom u registriju start meni i ostale stvari, međutim, pojebao mi je Realtek audio manager. Reprodukuje zvuk iz Chrome-a i iz gaminga, video plejere ni da čuje. Probao reinstall drajvera, sve živo, nema pomoći izgleda, sem da radim clean.
Realtek audio manager neće da pokrene uopšte. Ne mogu retaskovati konektore.

Takođe mi nešto u svchostu sprečava shutdown i uvek moram kliknuti na force... Smorčina.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Novi feature, dan dva kasnije nakon updatea poceo da se zamrzava i gasi mis u nasumicnim intervalima, na svim portovima, desava se na dva razlicita misa...

@yooyo

meni je nešto definitivno prošetalo onomad nakon instalacije Corella po kompu i napravilo zbrku u servisima. Popravio sam onim tweakom u registriju start meni i ostale stvari, međutim, pojebao mi je Realtek audio manager. Reprodukuje zvuk iz Chrome-a i iz gaminga, video plejere ni da čuje. Probao reinstall drajvera, sve živo, nema pomoći izgleda, sem da radim clean.
Realtek audio manager neće da pokrene uopšte. Ne mogu retaskovati konektore.

Takođe mi nešto u svchostu sprečava shutdown i uvek moram kliknuti na force... Smorčina.

Da li si probao da počistiš instalaciju sa Revo Uninstaller-om? On traži i repove po registry bazi.
Ako nisi, skini ga odavde: www.ninite.com

Nije mi Revo pao napamet, probaću s njim ali mislim da će svakako pasti Clean Install samo da bude viška vremena i živaca.

Vrh Dno