Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Pozdrav. Meni je sinoc stigao Redstone, pa me sada zanima ukoliko bi uradio onu cistu instalaciju, dakle sve ispocetka da li je bolje ici nakon ulaska u Settings-Recovery na Reset This PC ili na ono skroz dole gde pise Learn how to start fresh with a clean installation of Windows? Vidim kad se tu udje treba da se download neki tool pa sta dalje ne znam...

Pozdrav. Meni je sinoc stigao Redstone, pa me sada zanima ukoliko bi uradio onu cistu instalaciju, dakle sve ispocetka da li je bolje ici nakon ulaska u Settings-Recovery na Reset This PC ili na ono skroz dole gde pise Learn how to start fresh with a clean installation of Windows? Vidim kad se tu udje treba da se download neki tool pa sta dalje ne znam...

Skines tool i pokrenes...mada ti je dovoljna i opcija reset pc, isto kao da si odradio clean install.
Izberes da ti ne sacuva tvoje fajlove i settings posle pobrises windows old folder i to je sve.

@kriket, kakva je sad situacija sa Intel i nVidia driverima? Jel' ti sve lepo radi? (sem ovog buga sa power managementom)
Pretpostavljam da radi. :D

Ja sam novembra opalio win10 i toliko je pucao da sam se ubrzo na 8.1.
Ne bih ponovo prolazio kroz install/reinstall smaranje, a meracim mu se od redstonea. :D

A najbolje da se ko sav normalan svet vratite na 7icu ili 8icu

A najbolje bi bilo da kao sav normalan svet prestaneš da njaške i da ljude koji koriste Win10 ne generalizuješ i svojim komentarima indirektno nazivaš nenormalnim.

Tvoje pravo je da koristiš šta god želiš i da voliš/ne voliš bilo šta ali ovom generalizacijom si baš preterao!

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da li se zna šta je ispravljeno sa zadnjim pečom koji je stigao u utorak.

** Gde mogu da nađem poslednju verziju TH2 ali čistu instalaciju da probam dignuti 10 na tu verziju? Ne mogu da se vratim na prethodnu verziju jer sam uradio čistu instlaciju 10 i to sa ovim RS buildom.

Verzija:1511
Verzija OS: 10586.545

Poslednja izmena:
Zanimljivo...ja promenih 3 ploce, 2 procesora, 3 graficke (AMD/ Nvidia) DDR2/DDR3, AMD, Intel...sve na istom hardu i windowsu.
Nigde tih restarta, zamrzavanja i sl.
Za citave ove 3 godine mi se 2x zamrzlo pivo u zamrzivacu...i to mojom nepaznjom. :D
Pa svi pričaju o tome ali i ne pogledaju razloge za to.

Da li ima neko problem da mu Skype(verzija koja dolazi sa W10) ne prikazuje koji su kontakti online?Inače chat ide normalno.

A koji su razlozi za to?
Pa ocigledno je, samo update i ne diras nista...sad je malo kasno.
Pisem ovde jos od pocetka, samo upgrade od win 8, win8.1, win10...jedno 100x :D i nema problema.
Zadrzavas sve svoja podesavanja i programe
Ovde bas vole taj clean install...to ja necu nikada uraditi, sledeca kupovina je SSD...samo cu prepisati ovaj isti system.

Pa ocigledno je, samo update i ne diras nista...sad je malo kasno.
Pisem ovde jos od pocetka, samo upgrade od win 8, win8.1, win10...jedno 100x :D i nema problema.
Zadrzavas sve svoja podesavanja i programe
Ovde bas vole taj clean install...to ja necu nikada uraditi, sledeca kupovina je SSD...samo cu prepisati ovaj isti system.

Nisi ispratio moje pisanje ja sam uradio apdejt na RS ali nakon tog apdejta su mi i krenuli problemi sa zauzećem SSD-a, pomislio sam da se nešto zeznulo prilikom samog apdejta i da nešto nije leglo kako treba ali na žalost nisam bio u pravu, a u to sam se uverio prilikom ponovne instalacije OS-a jer desilo se to da SSD za vreme same instalacije novog OS-a (nova RS verzija) u jednom trenutku krenuo da se ponaša kao da radi još nešto u pozadini što se do sada nije dešavalo?? Nakon ponovne instalacije sve je bilo kao i pre problemi su ostali ...

Još mi je ostalo da probam instalaciju 7 pa da vidim da li će se taj problem manifestovati i tada ....

Poslednja izmena:
Nisi ispratio moje pisanje ja sam uradio apdejt na RS ali nakon tog apdejta su mi i krenuli problemi sa zauzećem SSD-a, pomislio sam da se nešto zeznulo prilikom samog apdejta i da nešto nije leglo kako treba ali na žalost nisam bio u pravu, a u to sam se uverio prilikom ponovne instalacije OS-a jer desilo se to da SSD za vreme same instalacije novog OS-a (nova RS verzija) u jednom trenutku krenuo da se ponaša kao da radi još nešto u pozadini što se do sada nije dešavalo?? Nakon ponovne instalacije sve je bilo kao i pre problemi su ostali ...

Još mi je ostalo da probam instalaciju 7 pa da vidim da li će se taj problem manifestovati i tada ....
Pratio sam sta si radio...naravno da je problem ostao. posto verovatno nije ni izazvan putem OS.
Update nije imao sta da ispravlja...vrati na win 7, ne verujem da ces imati problema.

Hm, ako mu W10 ne radi pre bi mu preporucio 8.1 nego 7 [emoji56]

Takođe potvrđujem da se ništa nije promenilo u vezi sa zamrzavanjem računara problem je ostao nadam se da će biti rešen u nekom narednom periodu .....

A bas sam hteo da te pitam,dali su sredili frizove posle ovog updejta,da bi ja vratio ono podesavanje u BIOS-u,(enable hot-plug) ali izgleda bolje da ne diram jos!Ovako radi odlicno.

A bas sam hteo da te pitam,dali su sredili frizove posle ovog updejta,da bi ja vratio ono podesavanje u BIOS-u,(enable hot-plug) ali izgleda bolje da ne diram jos!Ovako radi odlicno.

tražio sam u biosu to ja nemam ili ne mogu da nađem ....

moja MB: MSI 970A-G43

Poslednja izmena:
Pa kazem ti,ima dva naziva,pisao sam pre neki dan.Pogledaj dobro,naveo sam tacnu lokaciju.Mora da ima.Ja od onda ni jedan friz!

@kriket, kakva je sad situacija sa Intel i nVidia driverima? Jel' ti sve lepo radi? (sem ovog buga sa power managementom)
Pretpostavljam da radi. :D

Ja sam novembra opalio win10 i toliko je pucao da sam se ubrzo na 8.1.
Ne bih ponovo prolazio kroz install/reinstall smaranje, a meracim mu se od redstonea. :D
Pa uvek je i radilo samo što sam se ja žalio da mi je apdejt jednom pobrljavio grafičke drajvere i igre posle apdejta nisu htele da se startuju pa sam morao valjda da reinstaliram drajver. Gde si se toga setio, to bilo pre više od godinu dana lol.

Pa preporuka je ako imas uefi da bude gpt...

evo i kako da odradis .. http://www.thewindowsclub.com/convert-mbr-to-gpt-disk

A prvo proveri da li je mbr ili gpt > skini ovaj tool odlican je AOMEI Partition Assistant Lite Edition vidi da nadjes pro verziju :D

Evo ovo odradi da vidis da li vec imas podeseno na gpt..

ximg_56e62704e7df7.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.eDjMPpMbPr.png

Iskreno ako i do toga nije , onda stvarno se oslobodi muka stavi w7 ali iskreno, koliko god ja gotivio w10 i iskreno super mi radi, ja ti too preporucujem.

Poslednja izmena:

A prvo proveri da li je mbr ili gpt > skini ovaj tool odlican je AOMEI Partition Assistant Lite Edition vidi da nadjes pro verziju :D

Pogledajte prilog 208605

Iskreno ako i do toga nije , onda stvarno se oslobodi muka stavi w7 ali iskreno, koliko god ja gotivio w10 i iskreno super mi radi, ja ti too preporucujem.

EE super fala za tip probam i proverim sve :)

Prelazim na novi komp a zadrzavam iste ssd i hdd i grafu. Kako najbezbolnije to da izveedem?

Da li bi mogao da prebacim hdd na novu plocu, i uradim reset oc? Je l tom prilikom brise sve drajvere i repove starog sistema i instalira wimdows 10 sa istim serijskim brojem (is ms account koristim)?

Ili da jednostavno uradim clean install?

Vec ste mi odg za licencu, al me sad zanima kako da najlakše ovo izvedem.

Hvala

Sent from my SM-A300FU using Tapatalk

Windows 10 je problematican kad se menja ploca , nekima postoji problem sa licencom , oni koji imaju legalan kljuc nemaju taj problem , vuku pise active windows u cossku zbog zamene ploce.

Pogledajte prilog 208605

Nema što da prelazi na Win7, koliko sam shvatio sve je bilo u redu dok je bio na 1511.

Windows 10 je problematican kad se menja ploca , nekima postoji problem sa licencom , oni koji imaju legalan kljuc nemaju taj problem , vuku pise active windows u cossku zbog zamene ploce.
Pisalo je to vise puta kod mene, par dana pa me puste.
Ako nece ima nacina...isprobalo se kod drugih...ne mislim na aktivatore i slicna sr...

Ne pise uvek, kada se logujem na insider...oni mi to sklone...znaju ljudi.:d

Screenshot (159).png

Poslednja izmena:
Pa uvek je i radilo samo što sam se ja žalio da mi je apdejt jednom pobrljavio grafičke drajvere i igre posle apdejta nisu htele da se startuju pa sam morao valjda da reinstaliram drajver. Gde si se toga setio, to bilo pre više od godinu dana lol.
Ma bio tad masovni problem s drajverima za gtx860m. To mi ostalo urezano za Win10. :D

Odradicu sutra ponovo update, nadam se da ce biti stabilan. :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

A jel? Nisam to znao. Kakav problem? Taj da je apdejt pobrljavio drajvere ili da GTX860M nije ispravno radio? Ja sam samo morao da ih reinstaliram inače je radio dobro a radi i danas taj GPU.
Inače sa tim nVidia drajverima se nikad ne zna. X puta mi se desilo da stariji drajver radi bolje od poslednjeg, tako da bi trebalo raditi benchmark svakog novog drajvera da bi znao s čim imaš posla.
A posle izvesnog vremena više ne vredi ni apdejtovati drajvere već se držiš jedne verzije koja ti daje najbolje performanse i ne menjaš ih više.
Ja npr. imam neki stari laptop sa GT8600M, i nisam mogao da instaliram stare drajvere na Win10 (one koje sam koristio na 7-ici godinama) i sad mi ta kartica ne radi dobro kao pre. Npr. Minecraft koči, Grid je radio glatko pre 6-7 godina a sad kočka na Win10 sa tim drajverom koji nudi nVidia.
Sad bi trebalo se smaram da jurim po netu drajvere za taj laptop i tu karticu koji rade kako treba al me mrzi.

Ionako igram igrice na ovom novom, al opet što da mi radi lošije nego što može i nego što je radio pre. Ako ništa trebalo bi da radi bolje, ali...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno