Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Build 14267 kada se budi iz hibernacije zabode na boot logo tamo gde vrti prsten , desava li se to jos nekome , na 14257 nije bilo ovih problema?

Malo glupo pitanje, ali jel moguce da u dual monitor extended modu, nekako pozovem na monitor 2, prozor koji je otvoren na monitoru 1?
TV mi je monitor 2 i daleko je od kompa pa ne vidim monitor 1. Pa ako otvorim nesto na TV-u, ono se pokaze na monitoru 1 jer je tako zapamtilo i onda moram da idem do kompa da bih prevukao prozor na tv... Jel postoji neka olaksica za to, nekako da vidim umanjen monitor 1 na monitoru 2 pa samo da prebacim prozor.... Pokusavao sam sa "task view" koji je pinovan, ali ne moze tako...

Edit:

da odgovorim sam sebi, provalio sam ali mi je potrebna tastatura :D

win+shift+ left (right) arrow

jedino da upravljam preko mobilnog,sta cu...

Poslednja izmena:
Build 14267 kada se budi iz hibernacije zabode na boot logo tamo gde vrti prsten , desava li se to jos nekome , na 14257 nije bilo ovih problema?

Kod mene zabode na obicnom paljenju a iz hibernacije sve ok... Kad se podigne sistem drlja po hdd jako dugo sto do sada nije bilo ni jednom kod mene.

10586.112

Capture.PNG

Odradio preko offline instalacije ali sto ne pise da je win registrovan preko moje email adrese ??? kao pre , npr u trvoj verziji TH2.

Nakon instalacije NVIDIA Driver 361.91 windows 10 nece da se podigne, tj pojavi se incijalni ekran asus-a, a zatim nestane slike, tastatura ostane upaljena, nesto kao da drlja hdd mada u to nisam siguran, i tu se zakuca...
Vratio na verziju 361.75 i sve radi... Da li se nekome nesto slicno desava.
U pitanju je Asus Rog 751 laptop sa 965M grafickom

Cudno...i ja imam te 361.91 nema toga.
Jesi li pobrisao stare sa DDU? registry sa CCleaner?
Ja nisam, samo sam prepucao preko...rade dobro.

Imeni zablokira kod paljenja racunara samo stoji log windowsa i mora se opet restartovati a i onda mu treba 2 minuta da se upali kako treba.

10586.112

Pogledajte prilog 193122

Odradio preko offline instalacije ali sto ne pise da je win registrovan preko moje email adrese ??? kao pre , npr u trvoj verziji TH2.
Nemam pojma, ali to nije pušteno zvanično. Verovatno će u utorak.

Drugo taj post je napisao neki amater s tim da je ogromna instalacija, naravno da je ogromna kad je kulmulativna svih predhodnih. Kada puste preko update kanala, skinuće samo potreban deo u odnosu na to koju verziju imaš.

Poslednja izmena:
A toga kod mene nema, ja to pobrisem win old cim se podigne system.
To je ona strategija gusarskog kapetana pre borbe prvo probusi svoj trup broda..
Tako da oni koji osvajaju drugi brod znaju da nema nazad...:d

Kakve veze ima windows.old sa tim sto boot logo zabode posle shutdowna , gomila ljudi se zali na my digital life forumu za taj build 14267 , gasenje fast start up pomaze za sada , ceka se fix , moguce je da je to ko radi cistu instalaciju 14267 , ko radi upgrade moguce da nema ovaj problem.

Nema sa tim veze, ali ima sa vracanjem na predhodni build...

Upravo palim laptop, podignuo se sistem i sam se restartovao i ide ovo skeniranje. Šta mu ovo znači? Da li je hdd na isdisaju?
f14498802a820b23606663ea62b7f65e.jpg

Ljudi nisam u toku... Šta je ovo sa ovim scan driver for errors? Stalno mi izlaze neka obaveštenja da restartujem pc pa onda kao gore na slici nešto radi i onda opet isto?

Meni ubo lap, ne mogu da ga oporavim. Podigne sistem, ali nema sanse da otvori tipa My Computer... Pre par sati super radio.

Kod mene diže sistem al uspori nekad opasno a to se dešava od danas i ne razumem sad jel to do wina ili ne?

Već 3.put se restartuje. Instalirao sam pre neki dan Core Temp rc6 i rekli su mi da može da koči Win zbog toga, što mi je bilo čudno alinsada vidim da može.
Probaću da obrišem pa da vidim da li će biti bolje.

meni jedino pada na pamet da je nešto sa drajverima za grafičku jel vidim sada da je amd izbacio neki 16.1.1 hotfix a to nisam instalirao pa sada to da odradim pa da vidimo...

Meni je integrisana hd 4000. Probaću da obrišem ovo, pa ako ne pomogne nov sistem da uradim sutra. Samo da mi nije zveknuo hdd ima par bitnih stvari na njemu.

Nemam pojma sta se desava? ali ima prituzbi na MDL na slicne/iste probleme?
Ali ima i ocena od nihovog "experta"...posto se dosta ljudi poziva na njih kao merodavne.

"well after doing many hours of work 3d modeling and gaming and building huge worlds in cryengine and ue4 music movies this build is great.
no shutdown issues
no slow apps opening issues
no dx12 issues
no vulkan issues
no driver issues
and all games work"

Ja bih rekao da je do grafickih drajvera, kako vecina problema krece kod boot sistema.

To u principu treba da je do hard diska. Proverite ih.

jedno pitanje ako je do hdd a imam ih dva kako oba baš da riknu a da li scan driver for errors sluti na hdd i daj te mi neki tool da proverim hdd,koji je najbolji?

Sutra ću ovo da sredim, da probam sa reinstalaciom sistema, a ako nije do toga biće da je hdd.

Vrh Dno