Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Pozdrav,
molim Vas ako moze pomoc.
Imam laptop i na njemu Windows 10. Sve je lepo radilo zadnjih par meseci, ali mi se danas desilo 2 puta da mi se laptop samo zakuca. Ne mogu misa da mrdnem, ni bezicni, a ni touch pad. Moguce da je neki driver u pitanju. Isla sam u device manager, sve je kao ok.
Molila bih savet , Hvala.

To može svašta da bude. Bezazlenije je neki drajver, možda virus, ili je jednostavno neki program iz nekog razloga preopteretio.

Iskreno, najsrecniji bih bio da Windows 7 ima backportovan Compression Memory Scheme i da neke dodatke poput ISO mounting-a i slicno je ubaceno. Da je Windows 7 uzet kao osnova koja se postepeno nadogradjivala kao sad Windows 10, tabele bi bile pociscene od ostalih sistema.
A šta fali desetki u odnosu na sedmicu?
Manje je zahtevna, sigurnija.
Znaš li ti koliko je glupo portovati na starije, i praviti kompromise?
Kao kad krenu, zašto neće da daju Edge na starijim sistemima. Jer je Edge Universal App, koji koristi App sandbox.
Zato što portovanje u nazad je nemoguće skoro, neisplativo i traćenje vremena.
Imam svašta protiv Microsoft-a, ali dali su besplatno ceo paket. A ne par mrvica koje bi možda mogle da se prenesu na predhodne.
Zašto bi zaboga išli unazad, i da troše resurse, umesto da usavršavaju ovo?

Pozdrav,
molim Vas ako moze pomoc.
Imam laptop i na njemu Windows 10. Sve je lepo radilo zadnjih par meseci, ali mi se danas desilo 2 puta da mi se laptop samo zakuca. Ne mogu misa da mrdnem, ni bezicni, a ni touch pad. Moguce da je neki driver u pitanju. Isla sam u device manager, sve je kao ok.
Molila bih savet , Hvala.

Ako je izbacio BSOD probaj da vidiš koju je grešku izbacio...ako ne,onda je moguće drajver grafike.Probaj sa reinstalacijom grafike.

Imaš li Antivirus i koji?
Može da bude i do hard diska problem, ako nije softverske prirode.

isključi antivirus...instaliraj hard disk sentinel i vidi u kakvom je stanju disk.

sve ok...probaj deinstalaciju grafike

Pustila sam pandy da skenira i nema virusa. E sad, dodjoh na ideju, jer mi je svaki put Zakucao laptop kad sam bila na chrome, jer njega koristim, da ga obrisem i ponovo instaliram. Za sad ne zakucava, da li je bilo do chroma ili ne, videću, ako budem opet imala problem javljam se. Nesto mi smrdi da je do njega bilo. A drajvere bi svakako trebalo da imam, ako bi morala da reinstaliram sistem. Valjda cu ih jednom naci. A laptop mi je asus_x553m.
Mickk hvala

Izbriši Pandu, instaliraj 360 Security, i izaberi BitDefender engine u njemu.
Nije komplikovano.

Reci tačno koja je konfiguracija tog modela procesor, količina RAM-a i grafička kartica.

A šta fali desetki u odnosu na sedmicu?
Zašto bi zaboga išli unazad, i da troše resurse, umesto da usavršavaju ovo?

Fali na primer Windows Media Center. Mnogi koji su koristili to za HTPC su sa 10-kom potpuno izgubili taj feature. Doduše oni mogu da nastave da koriste Win7 za HTPC, al eto to fali, a i nije samo to.

Daj ne gušite temu.
Da sam ja napisao zaredom 17 postova, popio bih ban.

Fali na primer Windows Media Center. Mnogi koji su koristili to za HTPC su sa 10-kom potpuno izgubili taj feature. Doduše oni mogu da nastave da koriste Win7 za HTPC, al eto to fali, a i nije samo to.

:shock:

Pustila sam pandy da skenira i nema virusa. E sad, dodjoh na ideju, jer mi je svaki put Zakucao laptop kad sam bila na chrome, jer njega koristim, da ga obrisem i ponovo instaliram. Za sad ne zakucava, da li je bilo do chroma ili ne, videću, ako budem opet imala problem javljam se. Nesto mi smrdi da je do njega bilo. A drajvere bi svakako trebalo da imam, ako bi morala da reinstaliram sistem. Valjda cu ih jednom naci. A laptop mi je asus_x553m.
Mickk hvala

Ok..ako je taj model koji si navela...moguće da ćeš imati problema pošto za win10 koliko vidim nema ništa od nativnih drajvera. https://www.asus.com/support/Download/3/557/0/2/BfnJpFOINWJ0zTH3/45/

Što znači da izgleda sve drajvere za tvoj laptop povlaču win10 update,što je za moj ukus bez veze.

Generalno ako se nastavi...probaj da koristiš Edge umesto Chrome-a pa vidi.A ako se nastavi moraćeš sa intelovog sajta da skineš drajvere za grafiku pa da probaš da nalepiš u sistem.

Mada ako ima ko pametniju ideju...dajte.

Poslednja izmena:
Media Center nije bio ni deo Windows 8, nije dolazio ni sa svim verzijama 7, a još manje ljudi znam da ga je uopšte koristilo umesto XBMC/Kodi i slično.

Stavio sam desetku na low end APU, i 1,6GB RAM, šljaka za grdno čudo.
Pri tome je 64-bit, bolje nego sedmica.

Media Center nije bio ni deo Windows 8, nije dolazio ni sa svim verzijama 7, a još manje ljudi znam da ga je uopšte koristilo umesto XBMC/Kodi i slično.

Dark na koju konfu si stavio 10-ku?Ja se razmišljam da stavim na HP G250 sa 2gb Ram-a i Intelom...

Dark na koju konfu si stavio 10-ku?Ja se razmišljam da stavim na HP G250 sa 2gb Ram-a i Intelom...
Stavi, ako radi sedmica, radi i desetka.
Stavio sam jednom na E1-1200 APU 1.4GHz.
Ne radi nešto vau, jer je slab, i jer sve radi sporo, ali se manje vuče. Ako možeš, nabavi još dva giga RAM-a.

Kad rece to.... meni je i bitdefender i avira "bledo" tj ne mogu da cekiram... u kvadraticima pise not found...
Da li ja moram da instaliram bitdefender tj aviru ili.....
Držiš miša tu gde je taj beli kvadratić od BitDefender, i ima da klikneš da skine njegov engine. Kad skine skeniraj sistem za svaki slučaj.

Što se tiče tih novijih ultra-slabih konfi, velika razlika se osjetila već sa 8.1 Update 1.

Ja imam isto 10082 build i uopste nemam Console Windows Host u procesima.

Posto je taj proces vezan za sigurnost sistema, lako moze da se desi da imas neke viruse.
Ili si blokirao i gasio neke procese pa je to izazvalo taj bag.

Nazad
Vrh Dno