Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

A alternativa je ? Špijunira se sada i win7 i win8. A statisticki je vidljivo da su osobe koje su najglasnije protiv špjuniranja, NSA i kobajagi prava zapravo one osobe koje su dale sav svoj privatni zivot na internet da znas kada sta u koje doba jede.

Špijuniranje meni pravi problem jedino sto mi moze smarati fluidnost sistema dok odavno google sakuplja sve nase podatke da bi ciljano slao reklame koje su podobne za nas. Koristiti internet i zaliti se na privatnost ne ide jedno s drugim. Ili idi offline ili se pomiri sa činjenicom da na internetu nema privatnosti.

Kada to sve pogasis dobijas XP... ali XP koji ne radi.:D
Hahah a jes jezivo kada budes pored kompa i onako iz cista mira win spijunaza probudi hdd pa nesto drlja i drlja :-D
Ceo Win 10 projekat je i dalje eksperiment koji forsiraju bilo da je telefon bilo da je pc..
Nadam se da ce neko da napravi dobar privacy tool a pritom da mi ne unisti funkcionalnost te desetke, glupost je ko misli da ne moze spijunaza da utice na performanse, moze moze itekako...

Molim samo bez komentara:
Ako ti smeta onda se vrati na w7 itd...

Ja samo cekam neku promenu na bolje, nebuloza je da telemetrija i ostalo bude vecno uz w10.

Zašto je nebuloza?

Da li je neko uspeo da izbaci potpuno metro iz osmice, naprimer?

Hahah a jes jezivo kada budes pored kompa i onako iz cista mira win spijunaza probudi hdd pa nesto drlja i drlja :-D

Zato sto samo spijuniranje moze da podigne HDD iz idle mode-a? A ne mozda proveravanje update-ova koji aktivira sve moguce storage diskove, defragmentovanje, TRIM, LAN aktivnost, kompresija, indeksiranje i slicno? Sta se sve nece procitati na Benchmarku ovih dana...

Poslednja izmena:
Jel treba neki program da se instalira da bi funkcionisao OTG kabal? Gledajuci na netu ne treba, samo se prikopca, ali meni uopste ne prijavljuje flash, niti sijaju lampice na njemu. U pitanju je tablet.

Zato sto samo spijuniranje moze da podigne HDD iz idle mode-a? A ne mozda proveravanje update-ova koji aktivira sve moguce storage diskove, defragmentovanje, TRIM, LAN aktivnost, kompresija, indeksiranje i slicno? Sta se sve nece procitati na Benchmarku ovih dana...
Prvo desava se vise puta dnevno tako da su sumnje opravdane.
Drugo klasican hdd ne podrzava trim komandu.

Defragmentovanje/TRIM dele isti scheduled task... Update se desava vise puta dnevno, sve sto sam ja naveo se desava vise puta dnevno.

Poslednja izmena:
Evo kazem ti i da imas stiker nalepnicu sa kluc opet nije genuine ako gledas tako posto inspektore traze fakturu i fiskalni racun gde je kupen :)
Ako win nije dosao preinstaliran na racunar a nemas stiker onda os na tom rcunaru nije legalan. Npr brand name racunari imaju na kucistu naljepnicu na kojoj pise da li je na racunaru preinstaliran os. Ako pise da dolazi bez OS a ti instaliras OS bez stikera onda naravno nemas legalan os.

Cek, jel stiker ono malo u desnom donjem uglu na kome piše verzija os-a?

Cek, jel stiker ono malo u desnom donjem uglu na kome piše verzija os-a?
63f5e853be295a11623b05680a62188c.jpg

Meni je tolika paranoja pomalo komična. :d

Evo jos jedna masina odradjena, jedna od najslabijih od sada.
Bas sam iznenadjen kako dobro radi...

Screenshot (2).png

Jel probao neko onaj tool spyboot, nasao sam ovdje je neko postavio video o tome, ja sam ga instalirao pogasio sve, updatenradi normalno, sve radi za sad :)

Na jednoj mašini na poslu radi 4770, nije bio problem oko instalacije, niti "krešuje", nego nema opcije za 1920x1080 rezoluciju. 1440x900 i 1600x1200 su maximalne. I koliko vidim, nema rešenja. Ti verovatno nemaš 1080p monitor, pa ti svejedno.
Ne znam otkud ti to. Naprotiv, baš imam FHD displej.

Vrhunski, kazem da sam bio malo skeptican...ali covek hoce.
Iznenadio sam se kako radi, surf, youtube full HD opusteno, vise tabova...
Izgleda kompresija rama radi posao :-D
I ja furam XP sa 512mb rama pa stuca ali ako W10 radi lepo sa Edge i otvorena 3,4 taba nekih Blic based stranica i npr WMP u pozadini onda su uradili posao za te 1gb ram konfe.
Evo jos jedna masina odradjena, jedna od najslabijih od sada.
Bas sam iznenadjen kako dobro radi...

Pogledajte prilog 187166

Radio Win10 kod mene na još slabijoj mašini, neki ubogi celerončić, i za te stvari je sasvim OK. Jedino me zezala WiFi kartica, koju sam uvek po pokretanju sistema morao prvo da disable pa enable da bi radila. I pičilo to ko ludo :) A onda mi to sa WiFi dosadilo pa turim tamo Mint. I sad piči još luđe :) Računam, ako je samo za surf i poneki yutrube, što se patiti sa Win10 :) i sa bilo kojom Windozom.

Ubio ga bandicam malo ali i tako radi solidno....

[video]http://mfi.re/watch/8u0ueb6vmll5m4i/bandicam_2015-12-15_04-04-26-581.avi[/video]

This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31)

Kako da sad povezem s5 sa kompom. Kad ovaj windows nema podrsku za mtp drivere?

Ima podrsku, cak i xp sp3 istu ima ;-) instaliraj samsungov softver...

E, sad će da ti predlože da uzmeš noviji telefon :d Najnoviji telefon uz najnoviji sistem ;)

Da na W10 mozes samo koristiti i povezati iskljucivo Lumie, sve ostalo je problematicno :-D salim se, nego ozbiljno, skini sa Samsungovog sajta softver koji inace dolazi uz fon, tu su i drajveri... To bre mora da radi.
Meni na npr kad sam prikacio Sony na kompu je pitao dali hocu da instaliram Sony Companion, ja reko ajde ;-)

Poslednja izmena:
Da na W10 mozes samo koristiti i povezati iskljucivo Lumie, sve ostalo je problematicno :-D salim se, nego ozbiljno, skini sa Samsungovog sajta softver koji inace dolazi uz fon, tu su i drajveri... To bre mora da radi.

.. bas i ne.jpg

Prilozi

• .. bas i ne.jpg
    .. bas i ne.jpg
    257.9 KB · Pregleda: 86
Poslednja izmena:
Restart i kompa i telefona pa probaj ponovo.
Neznam kako je na Samsungu imas li da biras mtp mode ili mass storage?

Nazad
Vrh Dno