Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Pa pisite i razmjenjujte, niko vas ne drzi [emoji3]
Ali kakva je to diskusija, ako su svi konji iz iste ergele. :)

Ljudi stvarno smarate od.je.bite od teme i ne nas smarajte vise niko vas ne tera da koristite windows 10 imate i druge alternative ostajte ne nas budale da koristimo w10 bez da ne smarate ovo ono

Kad Microsoft prestane da smara. ;)

Čik pogodi sa čim.

Poslednja izmena:
Da se videti na ovom forumu samo koliko je interesovanje za win 10.
Pogledaj samo za godinu dana koliko postova, pregleda...
Vise nego za sve ostale zajedno i to samo za godinu dana.
.

Poslednja izmena:
Pa pisite i razmjenjujte, niko vas ne drzi [emoji3]
Ali kakva je to diskusija, ako su svi konji iz iste ergele. :)
Kakvu diskusiju da vodimo sa tvojim stavom da win 10 ne treba instalirati?
Ok da si rekao ovo ili ono mi ne ogovara, smeta...

Telemetrijom protiv Al kaide !

Znači, Windows Update nije sastavni deo Windows-a, već je poseban za svaki Windows, pa je svaka potrebna posebna tema za svaku verziju Windows-a, tj. Windows Update-a?

Ako nisi znao, tamo se navedena telemetrija može ukloniti.
Zta je bitno dali moze ili ne moze bitno da vise ni win 7 nije siguran po tom pitanju

Zta je bitno dali moze ili ne moze bitno da vise ni win 7 nije siguran po tom pitanju

Ali zato Win 10 jeste? :D

Ponavljam, totalno si neupućen, glede Win 7 i win 8.1. Ako ti i dalje nije jasno, predlažem da posetiš ovu temu.

Kad si već toliki expert, zašto se u win 7 i 8.1 uvaljuje klasičan malware (win 10) od strane samog proizvođača, kad je win 10 toliko, toliko, toliko dobar?

Ah, pa, jao, to je druga tema. Ili možda sedma?

Poslednja izmena:
Koje paćenje za 10, veće nego za osmice. Jer je Microsoft odlučio da podeli besplatno, pa se našle dežurne babe da kukaju zbog toga.
I hiperbolisanje Windows 10 bug-ova, kao da ih ima nenormalno mnogo i da sistem jedva radi. Dok drugi sistemi nemaju ni jedan.
Svaki OS na svetu ima neki bug.
Svaki dan u nekoj temi za neki OS neko ima problem s nečim, a sad se svi zaprepaste ako se na desetki nađe.

Khm... Da li je moguce da ja nemam app store? Mozda sam paglu pa ne mogu da nadjem, ali stvarno izgleda da nemam :-( Šibnuo sam ovu verziju sa MS sajta. Mozda je zbog aktivatora?

Ne znam sto im je znacilo da iz opcije alt+tab izbace setanje na desktop. Bas me zanima ko je genijalac koji je utvrdio da je to bespotrebno. Nevjerovatno...

Verovatno zato sto sada postoji mogucnost da saltas prozore na svim desktopovima pa bi to znacilo da bi tu imao izlistane i sve virtuelne desktopove, koji bi jelte, svi bili isti pa bi to zbunjivalo korisnike. Uostalom imas win+d koji te vodi direktno na desktop.

Web-based Remote Server Management Tools, radice izgleda samo sa Azure portala, ali ce moci da se ubace i on-premise serveri.
151029RemoteServerMgmt_lg.ashx

[youtube]jMsVXsGa4Uk[/youtube]
26:00

Poslednja izmena:
Mnogo sam mator i svatio sam da ima nesto skriveno u prici oko forsiranja prelaska sa W7/8/8.1 na W10.
Sve kao besplatno prvih godinu dana. Da jeste jednostavno da kroz update mehanizam ubace ono sto jesu u w10,
i time postighu ono sto zele, siguran sam da ne bi forsirali celu pricu vezano za W10.
Ali u W7/8/8.1 moze da se kompletno , u samom operativnom, iskljuci update. I tu je kvaka.

Sto se tice sigurnosti, o kojoj je neko pisao, ne tangira me pomisao da cu da falsujem neki opaki virus ili malware.
Imam image celog diska, lako cu da vratim. Za ovih 25 godina babljenjem racunarima, nisam valsovao nista kriticno za koji
je lek bio system reimage ili restore.

Shvatam da u 21. veku , pored toliko aplikacija bez kojih zivot ne bi imao `smisla`, ne moze se pobeci od kontrole svega i svacega
i uvida u navike svakog od nas. Nema problema, sve su to vladari planete zemlje uvili u oblande, `borbe protiv terorzma`, ali zasto da im dajem sve na izvolite.

To sto meni W10 nije nista sustinski novo doneo u odnosu na W8.1, osim lepih ikonica, Cortane koja se bas i nije pokazala, uzasno sporog refersh ikona u velikom
folderu, nemogucnosti promene boje title bara, krzavih fontova, ne daje mi za pravo da pljujem po onima, koji su odusevljeni Windoes 10 operativnom sistemu.

Mozda se po starom, srpskom obicaju, nadjemo na nekoj livadi i argumentovano, nozevima, boxerima, bejbzol palicama, dogovorimo koji je operativni sistem najbolji.

Hvala na malo paznje, necu vise smarati u ovoj temi.

Jel postoji neki nacin da se natera Canon LBP810 da radi na 64bit w10?

Ne rade ti ovi zvanicni drajveri? Probaj drajvere za neki stariji sistem, 8.1 za pocetak.

Jel postoji neki nacin da se natera Canon LBP810 da radi na 64bit w10?

Canon LBP810/LBP1120 nemaju drajvere za bilo koji 64-bitni sistem od Win 7 naovamo. Poslednji drajver koji imaju je za 32-bitnu verziju Win 7. Imam isti problem, a taj štampač je neuništiv.

Jel se nešto zna u vezi sa izlazkom zvanične verzije TH-2? Pošto treba da rušim sistem koji mi je na 10240, pa ako sad uskoro izlazi nova verzija da sačekam?!!.

Canon LBP810/LBP1120 nemaju drajvere za bilo koji 64-bitni sistem od Win 7 naovamo. Poslednji drajver koji imaju je za 32-bitnu verziju Win 7. Imam isti problem, a taj štampač je neuništiv.
Izvinjavam se, video sam da su izlistani svi sistemi, ali nisam video da zapravo nema drajvera za skidanje. Na M$ je prijavljeno da ovo resenje (doduse za W8) radi:
i found a way to use any printer in any os and i am using this printer lbp-810 in win 8.
first you download Vmware software and then you install a version of windows or any os soppurted by your printer driver on this software and then set up ur printer on that os i think it is the best and only way to keep ur new windows and old printer!!!

Jel se nešto zna u vezi sa izlazkom zvanične verzije TH-2? Pošto treba da rušim sistem koji mi je na 10240, pa ako sad uskoro izlazi nova verzija da sačekam?!!.
Navodno 10. novembra.

Jedno pitanje, da li vama koji ne koristite LAN konekciju postoji lista od 82 "Network cable unplugged" konekcije?

Obogatiće se lokalci, sve će da pljušte pare.

Svakih pet minuta će neko da zove:

Šta je ovo, samo mi se pojavilo. X ne radi uopšte. :D

Poslednja izmena:
Pa saveti će ionako biti isti; "Restartujte kompjuter pa.... "

Kako rešiti ovo, ubacim disk sa windows 10 i isto izađe.
4c6a0dd9d84d9328e0293453ae1d327f.jpg

Poslednja izmena:
Pripremaj kintu za ssd imas ok ssd nov z 5k 120gb dusi dalo za sistem.

Vrh Dno