Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

jedno pitanje..sto ovih drajvera nema na intelovom sajtu?

Biće, za mesec-dva, nisu ažurni uopšte. Intel svojim parnerima redovno prosleđuje nove drajvere, a sajt ažuriraju kasnije.

Drajveri su 100% bezbedni, nema brige.

EDIT: Koristi se ovaj izvor: https://downloadmirror.intel.com

Evo npr. Intel Management Engine 11.0.0.1173: https://downloadmirror.intel.com/25395/eng/ME_Consumer_Win8.1_10_11.0.0.1173.zip :)

Izvor: https://downloadmirror.intel.com/25395/eng

Poslednja izmena:
Na sekundarnom laptopu (onaj za bačiti :) ) sam imao insajderski Win10. Pa pošto mi neke stvari nisu radile u tom OS jerbo je brljao nešto sa COM portovima i eksternim GPS risiverom, opalim mu ''format C''. Na 7-ici je isto bilo tih problema pa sam je batalio, XP nikako ne prihvata ma šta radio, pa mi ostao samo 8.1 da probam. I gle čuda, sve savršeno radi :) Aktiviram ja to za svaki slučaj, kad ono stiže i ''Get Win10 ...'' u momentu. Pa kad mi ga pre uvališe ??? Jel oni to stvarno biju ko neće Win10? :) Mislim, savršeno mi ne treba Win10 na tom laptopu, već trošim jedan na osnovnom, a usput i ne radi ono što mi treba. Samo se čudim da su tako brzi sa ponudom. Ovo je već treći put da mi nude Win10 na tom lapčetu :) Kao da je elitni :)

Kao što Vuk.ns reče, probaj qBittorrent. I ja ga koristim.

@Vuk.ns
@dejan87dex
i ostali :)

Dakle BSOD izbacuje samo kad skidam sa torenta...Nebitno koji je client u pitanju, probao sam qbit, utorrent, i ostale koje ste naveli...Pri normalnom surfu i koriscenju kompa nema problema. Nakon restarta koji nisam mogao da sprecim, u event vieweru sam nasao ovo 1.jpg i 2.jpg Usao sam zatim u Device Manager i tamo updateovao Intel DPTF drajvere i sam je nasao online i instalirao... Ostavio sam jos uvek onaj WHQL driver za Broadcom pa cu da probam sa ovom kombinacijom da skidam sa torenta nesto.

Iskljuci wifi i prikaci preko lan kabla i onda skidaj torrent i vidi ima li plavog ekrana , tako ces znati da li je do wifi drajvera.

Iskljuci wifi i prikaci preko lan kabla i onda skidaj torrent i vidi ima li plavog ekrana , tako ces znati da li je do wifi drajvera.

Sad sam to uradio i nema problema sa skidanjem, sto znaci da driver za wifi pravi problem...Jos uvek nemam resenje za slab signal wifi-a u prostoriji u kojoj nije ruter...

Imam jako čudan problem sa zvukom na laptopu.
Kada pustim neki klip na YT u jednom trenutku zvuk se jednostavno utiša,to se desi lupam na 2:00 minutu,ako sekund posle vratim na 2:00 zvuk se opet vrati na istu jačinu. Do čega je problem??
Driveri su poslednji sa HP-ovog sajta.

Imam jako čudan problem sa zvukom na laptopu.
Kada pustim neki klip na YT u jednom trenutku zvuk se jednostavno utiša,to se desi lupam na 2:00 minutu,ako sekund posle vratim na 2:00 zvuk se opet vrati na istu jačinu. Do čega je problem??
Driveri su poslednji sa HP-ovog sajta.

Isti slučaj. Bug u HTML 5 YT aplikaciji? :D

Preporuka za app iz windows stora za praćenje serija koje gledate, app se zove trackseries, vizuelno sasvim lepo odrađena
a i live tiles vrti one serije koje su sledeće za emitovanje.

Isti slučaj. Bug u HTML 5 YT aplikaciji? :D

Dobro je da nije nešto sa driver-ima, ali zato i dalje imam onaj odvratni "kabum" efekat,jednostavno samo se čuje kao neki jak praskav zvuk.Ali rešenja očito nema jer su ovo poslednji Realtek-ovi driveri u paketu sa Beats Audiom,svi ostali jednostavno nemaju Beats Audio.

Na sekundarnom laptopu (onaj za bačiti :) ) sam imao insajderski Win10. Pa pošto mi neke stvari nisu radile u tom OS jerbo je brljao nešto sa COM portovima i eksternim GPS risiverom, opalim mu ''format C''. Na 7-ici je isto bilo tih problema pa sam je batalio, XP nikako ne prihvata ma šta radio, pa mi ostao samo 8.1 da probam. I gle čuda, sve savršeno radi :) Aktiviram ja to za svaki slučaj, kad ono stiže i ''Get Win10 ...'' u momentu. Pa kad mi ga pre uvališe ??? Jel oni to stvarno biju ko neće Win10? :) Mislim, savršeno mi ne treba Win10 na tom laptopu, već trošim jedan na osnovnom, a usput i ne radi ono što mi treba. Samo se čudim da su tako brzi sa ponudom. Ovo je već treći put da mi nude Win10 na tom lapčetu :) Kao da je elitni :)

Lepo napisah. Deinstaliraj KB 3035583 . Nece te smarati sa Win 10.

Ma ne smara me, nego se baš čudim da su tako brzi. A ovde neki pišu da baš dugo čekaju na ponutu apgrejda. Dok čuči tamo u ćošku nije smoran, ali ako bude baš dosadan, otrešću taj KB, znam za njega.

PS.Razlog ispravke, omašio gramatiku :)

Poslednja izmena:
Nadogradio sam legalni Dreamspark windows 7 na win 10 i sve je ok, odmah je aktiviran. Koji je najprostiji način da sada formatiram hard i instaliram win 10 od nule a da mi ostane aktivacije. Nešto sam čitao da ostane aktivacija vezana za matičnu ali pretpostavljam da je neophodno da napravim microsoft nalog da bi to ostalo u bazi?

Ma ne smara me, nego se baš čudim da su tako brzi. A ovde neki pišu da baš dugo čekaju na ponutu apgrejda. Dok čuči tamo u ćošku nije smoran, ali ako bude baš dosadan, otrešću taj KB, znam za njega.

PS.Razlog ispravke, omašio gramatiku :)
Ma odma dobijes to get windows 10 ali kad se prijavis čekas, neko manje neko vise, zavisi.

Nadogradio sam legalni Dreamspark windows 7 na win 10 i sve je ok, odmah je aktiviran. Koji je najprostiji način da sada formatiram hard i instaliram win 10 od nule a da mi ostane aktivacije. Nešto sam čitao da ostane aktivacija vezana za matičnu ali pretpostavljam da je neophodno da napravim microsoft nalog da bi to ostalo u bazi?
Nema potrebe, ako ti je aktivirana 10-ka sada bice i posle clean installa, mozes koliko hoces puta da se zezas. Jedino ako menjas matičnu(a neko kaze i cpu) moras da zoves njihovu podrsku pa preko njih onda da vratis aktivaciju.

Novi 10576 build izlazi danas .

Instaliram pa radim hard reset , prošli put nisam radio.

Poslednja izmena:
Jeli imao neko problem sa svchost. exe u 10-ki?Zakla mi cpu. Od danas. I kad odem check update vrti do besvesti. U event vieweru mi izbaci i error id 20 windows failed install the folowing update error 0x80246013 Microsoft. Net Native Runtime Package 1.0.

Da li samo meni desava, kada idem desni klik na desktop ili na nekom file-u i explorer-u ono sto dobijam nekako je mutno, ostalo je sve OK - sta moze da bude problem i drugo da li je mozda u win10 ubaceno kao na Linux-u da otvoris novi prozor u exploreru kao tab?

Biće, za mesec-dva, nisu ažurni uopšte. Intel svojim parnerima redovno prosleđuje nove drajvere, a sajt ažuriraju kasnije.

Drajveri su 100% bezbedni, nema brige.

EDIT: Koristi se ovaj izvor: https://downloadmirror.intel.com

Evo npr. Intel Management Engine 11.0.0.1173: https://downloadmirror.intel.com/25395/eng/ME_Consumer_Win8.1_10_11.0.0.1173.zip :)

Izvor: https://downloadmirror.intel.com/25395/eng

hvala na odgovoru. ali ja nemogu da pristupim ovim sajtovima,izlazi mi

403 - Forbidden: Access is denied.
You do not have permission to view this directory or page using the credentials that you supplied.

Kvxi3y0.png

Danas novi build , po nasem vremenu to ce biti oko 00:00 ili 01:00 u toku noci(moje misljenje).

hvala na odgovoru. ali ja nemogu da pristupim ovim sajtovima,izlazi mi

403 - Forbidden: Access is denied.
You do not have permission to view this directory or page using the credentials that you supplied.

Radio je juče. Uglavnom, tu kače drajvere.

@pelezinho90

USB kartica je u tom slučaju najbolje rešenje. Nađi neku N300 karticu sa Atheros chipset-om.

Izašao novi update za Windows 10:
Win10.png

Izašao novi update za Windows 10:
Pogledajte prilog 182986

Meni su izasla dva:
Cumulative Update for Windows 10 for x64-based Systems (KB3105210)
A security issue has been identified in a Microsoft software product that could affect your system. You can help protect your system by installing this update from Microsoft. For a complete listing of the issues that are included in this update, see the associated Microsoft Knowledge Base article. After you install this update, you may have to restart your system.

Update for Windows 10 for x64-based Systems (KB3106932)
Install this update to resolve issues in Windows. For a complete listing of the issues that are included in this update, see the associated Microsoft Knowledge Base article for more information. After you install this item, you may have to restart your computer.

Nazad
Vrh Dno