Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Da je vreme za prelazak na win10 ili jos ne, da li treba da se pojavi neka najavljena verzija velikog azuriranja u Oktobru?

Upravo tako, posto mi je na hdd partociji w10 a nisam insajder vise, pokrenuo sa HW monitor reko aj da pratim temperature, zatim pokrenem igricu kad ono BSOD, on ga restartuje i krene onaj memory test, smarao tako 15min i bootuje w10, wtf sta ga je spopalo hdd je zdrav bez bad sectora, da nije hdd puco u tom momentu i eto haos-a, kapiram da ga mozda read zaebava usled drljanja wina po hdd-u.
Napominjem na 8.1 sbe to lepo radi, na w10 zeza.
@bachi dal nas malo zaebavas, ili obozavas mane win7 ;-)
@nesa07 nemas potrebe da zuris, mozda mu deda mraz doda jos neku korisnu opciju ;-)

Poslednja izmena:
da,cim ne radi u prva dva meseca po izlasku savrseno,odmah mu treba pucati u glavu.

BSOD na Windowsu 7? Nikad čuo.
Eto ga expert bachi se javio i dao nam savjet da Windows 7 nikad nije dobio BSOD.
pa bsod moze da se javi od dva problema ili je software drajver u pitanju ili je neki hardware bsod ne javuje se tek tako kad mu se hoce windows nema veze sa tim bez razliku dali je windows XP/Vista/7/8.1/10

Windows Update MiniTool is a free third-party client for searching for, installing and blocking updates for the Windows operating system.

When it comes to updates for Windows, most devices running the Windows operating system are most likely updated through some form of first-party update service such as Windows Update.

While it is comfortable to work with most of the time, some users may want better management options when it comes to updates for Windows.

Windows Update MiniTool delivers that and more. The free portable program is provided as a 32-bit and 64-bit version which can be run from any location on the system.

Its interface is divided into a sidebar that powers the program's functionality and a main pane that displays information about updates.

windows-update-minitool.jpg

Query the update server.
Download selected updates but don't install.
Download and install selected updates.
Uninstall selected updates.
Hide (block) selected updates.
Copy the information to the clipboard.

While you can display the update history right away, all other entries are only populated when you click the update button after selection.

Windows Update MiniTool queries Windows Update servers by default for information and populates the selected information afterwards.

When you select Windows Update and hit the update button afterwards, all updates that are available for the system are displayed by it in its interface.

Updates are divided into categories in which individual updates are listed in. Each update is listed with its name, category, KB article if the information is available, date since it has been made available and size.

A link pointing to the support url becomes available if you select an update in the listing that has a KB article associated with it. The support page is opened in the default browser upon selection.

installed-windows-update.jpg

he list of installed updates lists all updates that have been installed in the past on the system. One interesting option here is the ability to uninstall multiple updates in one operation.

The bottom of the sidebar lists additional options. They enable you to change the update service the program queries, enable offline mode and change how updates are delivered to the system (automatically, download only, notification only, scheduled).

Closing Words

Windows Update MiniTool is a responsive third-party client for updating Windows that offers excellent functionality and an interface that the author has carefully designed to make working with the software as painless as possible.

The one limitation that it has is that it works only on the system you run it on which means that you cannot use it to download updates for other systems you may operate.

http://www.wilderssecurity.com/threads/windows-update-minitool.380535/

http://www.ghacks.net/2015/10/10/wi...is-a-third-party-client-for-updating-windows/

Dobar tool, radi li na Xp sad cu da testiram..

Pa ne znam, ali u svim normalnim Windowsima imaš kroz Windows update da sam biraš šta ćeš da instaliraš ili ne, kod ovog retardiranog to ne možeš, tako da je ovaj program prvenstveno namenjen Windows 10 mukicama.

Ovaj tool je must have za XP, naj gori moguci Win update gui ima Xp i te ranije forme.
Kapiram da ce W10 biti "normalan" kada portuju kompletan CP u Settings, to je njima cilj iako se mi ne slazemo, e ako i posle toga ne srede neke stvari onda ih treba zestoko kritikovati.
Nebulozno je da samo trpaju update, i da nema kontrole nad istim sta koliko, nije to nista tesko, moze i preko registra ali zasto ne po defaultu, lepo opcija.

Poslednja izmena:
Javi da li radi na XPu u svakom slučaju. Mada opet, nema više zakrpa za XP.

Eto ga expert bachi se javio i dao nam savjet da Windows 7 nikad nije dobio BSOD.
pa bsod moze da se javi od dva problema ili je software drajver u pitanju ili je neki hardware bsod ne javuje se tek tako kad mu se hoce windows nema veze sa tim bez razliku dali je windows XP/Vista/7/8.1/10

Naravno. Do BSOD dolazi usled neispravnog drajvera ili nekog hardvera koji otkazuje. To nije falinka operativnog sistema vec znak da nesto ne valja sa drajverima ili hardverom.

Ako imate dobre drajvere i odrzavate hardver, necete videti BSOD.

^glupo je sto tako nesto uopste mora da se objasnjava ovde

Juce kad mi se instalirao zadnji update imao sam problem sa jednim a danas sa drugim kompom? Ista situacija ,problem sa radnom povrsinom i mnogo duze ucitavanje wina. Na primarnom monitoru nikako nisam mogao da dodjem do radne povrsine samo crnilo a tako isto i na drugom kompu uz par hard reseta uspeo je nekako da se vrati i ako jos uvek je boot mnogo duzi nego do ovog zadnjeg apdejta,sta li rade i cackaju to vise neiko ne zna ? Mislio sam da je izolovan slucaj ali na dva razlicita pc isti problem,to je vec malo nemoguce... Cak mi je na jednom ispomerao rezoluciju monitora a cini mi se da drajvere za graficku nije apdejtovao sa ovim apdejtom?

EDIT: Na prvom pc se vratio problem jednostavno kad ucita win samo blicne radna povrsina i posle nista,crnilo... Sta ja sad da mu radim??? Pri tom sam mu juce izbrisao drajvere za graficku sa ddu i instalirao sa amd sajta i sad ponovo,nicim izazvan pravi ove shitove???

Poslednja izmena:
glasnite kad ga puste na apdejtu,sad sam proveravao,nista.

edit:

kako napisah tako su ga pustili. :)

Poslednja izmena:
Cek jej taj rc pa krece global update za 240?

Poslednja izmena:
U ovoj temi to nema nkakvog znacaja...
Vise ima smisla pisati o windows 7.

OUwD4kX.jpg

If I should stay
I would only be in your way
So I'll go but I know
I'll think of you every step of the way

And I... will always love you, ooh
Will always love you
You
My darling, you...
Mmm-mm

Ma samo 32-bit. I 64-bit je bezveze novotarija.

nadam se da je verzija od doli parton u pitanju. a ne ovo novo s..nje od vitni hjuston.

b718d3ccbea7aa3c5c3d344969a228c0.jpg

Kako ovo rešiti? Devojci instalirao win 10 još dok je bila verzija u razvoju i ipak nije dobila win, barem sudeći po ovoj poruci?

mora da se aktivira.

edit:ako je radjen apgrejd sa legit 7/8,vec je aktiviran i samo idi na apdejt.ako ne,mora aktivacija od nule.

Vrh Dno