Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Na -u station-drivers
imaš uvek svež build Realtekovih drajvera. Nije bitno da li je instaliran poslednji build ili ne, drajveri koje Windows instalira preko WU nemaju sve što instaler postavi, tako da treba postaviti neki svežiji u tom slučaju.

U temi koji sam linkovao ima 7589, razne varijante 7582 (Dolby itd.) i još puno toga - po meni, potpuno nepotrebno. Mislim da se na desetki drajveri sa WU ne razlikuju mnogo od Realtekovih, i mrzim njihov glupi installer koji te tera da (3) tri!!! puta restartuješ...
Ja skinem 7582 sa WU, raspakujem ga negde sa 7-Zip, i onda uradim update iz device manager-a. Ovako nema potrebe ni za jednim restartom, jedino se mora ponovo uključiti loudness equalization - to podešavanje bude resetovano, a nisam sigurani ni za pop-up dialog kad se nešto priključi (ne želim da svaki put potvrđujem da sam uključio slušalice...).

Nagovaram ja druga danas da sa 8.1 predje na 10,bar da proba,pa ako mu se ne svidja neka se vrati.A njegov prijatelj,ga odvraca od upgrade-a,sa cinjenicama da je 10-ka u beta fazi I da full verzija izlazi 2016,kako ce mu sve aplikacije I fajlovi obrisati I to prilikom upgrade-a,a na sve to mu kaze da on koristi 7 I da je super,I poruci mu da ga je upozorio I da mu je sa srecom.
Ne mogu da verujem,kako ljudi mrze nesto sto je novo,nego jos I savetuju da se vrati na 7 sa 8.1,to je uzas...

Ja presao sa 7 na 10 i sad sam kao jehovin svedok, udjem na fb i svaku osobu ubedjujem da predje na desetku :D

Evo već neko vreme sam na 10 i baš baš sam zadovoljan ne vraćam se na 7. Svaka preporuka za 10 :)

Clean 10240, desktop masina, Logitech QuickCam neki ne znam koji, drajveri automatski instalirani, pokrenem Camera app i izbaci mi ovo, doduse samo sam jednom pokrenuo Camera app, mozda bi drugi put radilo... Tako da ima tih sitnih bagova jos uvek(meni ta Camera app skroz nepotrebna tako da mi ovo nista ne znaci al eto da vidite cisto)
896307b0078d6667d29ac9bf22ae1d9e.jpg

Ma ni ne koristim je, to koriste moji za skajp na win7 i radi im odlicno, ja uzeo da isprobam samo :D

Novina na build 10525 , upozorenje da je wifi konekcija sigurna(secure)

79zqVFJ.png

Vi na 10240 jel imate ovaj tekst?

Pretpostavljam da je već bilo pitanje, vrtim stranice od 29. jula i ne mogu da nađem gde ima objašnjenje kako da se podesi da ne traži pin ili pass pri logovanju tj. Da zapamti da ne moram svaki put da ukucavam pin.

Na dva laptopa ista glupAvost ... nakon uključenja istih i podizanja Win 10, ne dolazi do automatskog uključenja na WiFi nego moram prvo da disejblujem kartice u divajs menadžeru a odmah zatim ih anejblujem da bi došlo do konekcije ??? Na jednom je Win 10 sa 7-ice a na drugom 10525 iz insajder programa. WiFi kartice su intelove, različiti modeli. Update drajvera ne pomaže. Nije bog zna šta, ali je pomalo iritirajuće svako malo isključivanje i uključivanje WiFi kartica.
Jutros uključim ovaj što je sa 7-ice, kad ono stigao neki kumulativni apdejt, mislim ...1444. Čak tri restarta su bila potrebna dok je Win to nekao progutao. I onda još ništa bitno od svog tog loma.

Kad kliknem "stop insider builds" on me baca na stranicu gde mi daje dve opcije,ali u svakom slucaju se moram vratiti na predhodni windows-7,8 ili valjda ovaj finalni win 10.Kako da prekinem da budem "insider" bez vracanja na predhodno stanje?

Kad kliknem "stop insider builds" on me baca na stranicu gde mi daje dve opcije,ali u svakom slucaju se moram vratiti na predhodni windows-7,8 ili valjda ovaj finalni win 10.Kako da prekinem da budem "insider" bez vracanja na predhodno stanje?
Il' jesi, il' nisi, ako hoćeš besplatno onda moraš da budeš insajder ili upgrade sa 7 ili 8.1, svi ostali plaćaju $199 ili idu pod zastavu sa lobanjom i kostima.

Ma bre,ljudi ovde pricaju kako su bez problema prekinuli taj "insider",samo me interesuje kako to da uradim!

Ni kod mene nije htelo iz prvog puta da stopira, probaj da stopiras ili sa microsoft account-a ili sa local account-a, ja sam takodje i gasio net, pa kad sam kliknuo na "Stop insider builds" trazilo je da se konektujem na net kako bi zavrsio proces stopiranja, i nakon 2-3 pokusaja sam uspeo da stopiram.... :)

Мени је понудио ваљда те две опције, ја изабрао неку којом отказујем инсајдерисање па је нешто чачнуо по интернету и рестартовао комп. После тога је све као пре, још ме није избацио ... мада ретко укључујем 10.

Мени је понудио ваљда те две опције, ја изабрао неку којом отказујем инсајдерисање па је нешто чачнуо по интернету и рестартовао комп. После тога је све као пре, још ме није избацио ... мада ретко укључујем 10.

Da,ali to je bilo pre ovog 10525 builda.Sad trazi da se vratim na predhodni build,ili na predhodni windows (koji nemam).Probacu ovo sto kaze "Dark".

Ја сам се и исписао због нове верзије. Описао сам проблеме које је направила па сам прво ишао на враћање на претходну верзију тј 10240 а онда и на отказивање инсајдерисања.

Drugu izbacuje da je Windows 10 na putu,ali da nije spreman za njega,koja je ono kombinacija u Commnd prompt-u,da isforsira upgrade,i jel bi bilo problema kada bi jednostavno upgrade-ovao preko onog tool-a

Ја сам се и исписао због нове верзије. Описао сам проблеме које је направила па сам прво ишао на враћање на претходну верзију тј 10240 а онда и на отказивање инсајдерисања.

Da,ali ja sam obrisao windows.old,pa ne mogu da vratim na staru verziju.

Vrh Dno