Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Има ли неки tips&tricks да се мало убрза апгрејд 7 на 10? Инсталирао Windows 7 Ultimate пре неколико дана, одрадио све апдејте и појавила се икона Get Windows 10 па сам пријавио да хоћу али се после слабо развија прича. Да ли је потребно да комп буде стално укључен и наравно на вези или не? Да ли да апдејте поставим на аутоматску проверу и/или инсталацију или то нема никакве везе?

Brisite ovu od 106mb, to vam je od win7 32-bit, format Drive 0 Partition1 i idi new...
Pa obrisali smo sve sa harda, ali opet je nesto zezalo. Komp mi je na kraju ostao kod njega, a ja sam otisao kuci, on je jos nesto pokusavao ali nije htelo.
Danas cu kupiti drugi hard pa cu probati na njemu, a ako ni tad ne bude moglo onda ne znam sta je.

Sto se tice Dell-a imam poprilicno slabiji model Inspiron N5050 1.6GHz sa 2Gb i nisam jos pregazio sa clean samo sam update sa win7 i imao sam problem sa tim kada palim potraje dosta od logo-a do lock screen-a ali samo prvih 2-3 paljena posle prelaska na win10.

Nista rucno od drivera nisam skidao tako da je sve WU od drivera ali sam iz DriverBoostera povukao i one koje je on nasao. E sada kod mene je isto ta intel HD 3000 dok ti koristis AMD grafiku tako da ce biti da ovi intel rade bolje nego AMD driveri.

Malo pre proverio vreme paljenja tacno 15 sekundi od stiskanja dugmeta do desktop-a.

Sto se tice bluetooth-a radi mi u oba smera proverio sa vecim fajlovima od 20mb.

360 total security sam radi update imam ga na oba racunara i meni je odlican program.

E sada ili nesto nije bilo u redu sa predhodnim win7 mada cisto sumnjam bio je bas odrzavan sistem jer sto mi na win 10 radi mnogo brze sve, i sto se tice podizanja sistema i otvaranja aplikacija i surf-a...

Tako da posle nekih 10 dana koriscenja meni win 10 radi savrseno stvarno i na laptopu o kome se prica i na desktop racunaru.
Znaci Dell laptopovi i Win 10 dobro funkcionišu zajedno :)
No, kao što napisah, koristio sam dva dana laprtop bez AMD drajver i nijedan problem od napisanih nisam imao, dakle biće da je nepotpuna kompatibilnost Catalsyt-a ili drajver pravi mali problem.
Ako ti nje problem samo da mi napišeš koji tačno bleutooth modul imaš, mada verujme da je isti i kod tebe i mene. Da li ti je driver boster povukao drajver za bluetooth ili WU?
Poslednja molba, ako imaš funkcionalan driver boster, da mi link ka istom proslediš bilo ovde bilo preko pp.

Nije tacno. Moras koristiti istu verziju wina za cistu instalaciju na koju ti se win7 nadogradio.
Ja sam se zeznuo pa umesto win10 pro skinuo i narezao win10 pro n i nije bilo sanse da se aktivira.
E sad, da li ima veze 32/64bit, ne znam. Napravi backup postojece instalacije pa probaj.

Pa je ti citas sta je covek uradio? Znaci skinuo je 32bitni windows a hteo je 64bitni. I sta si mu sada ti vise reko nego ja?

Da li neko ima problem sa start menu i cortanom? Meni se vec dosta puta desilo da jednostvano nece radi i komp moram da gasim/restartujem preko desnog klika na start menu.

Danas mi je izbacio i ovaj problem
IMG_20150813_120715.jpg

Има ли неки tips&tricks да се мало убрза апгрејд 7 на 10? Инсталирао Windows 7 Ultimate пре неколико дана, одрадио све апдејте и појавила се икона Get Windows 10 па сам пријавио да хоћу али се после слабо развија прича. Да ли је потребно да комп буде стално укључен и наравно на вези или не? Да ли да апдејте поставим на аутоматску проверу и/или инсталацију или то нема никакве везе?

Da update ti mora biti na automatic. I odprilike 4-5 dana mada ne mora da znači, i sami kazu da moze biti i par nedelja. A mozes i da ga upgrade preko media creation tool-a sa njihovog sajta.

Da update ti mora biti na automatic. I odprilike 4-5 dana mada ne mora da znači, i sami kazu da moze biti i par nedelja. A mozes i da ga upgrade preko media creation tool-a sa njihovog sajta.
Мислиш 4-5 дана да буде упаљен комп и да преговара са њима? ;) Ово ћу да пустим да иде редовним путем, неки други пут ћу да одрадим чисту инсталацију. Ионако је и ова инсталација чиста, Седмица је набачена пре ~недељу дана и нема скоро ништа од програма.

Probao ovaj novi firefox 40.Rekoh ajde posle par godina da vidim sta su uradili.Nije los,onako,solidan.Importovao sam bukmarke iz chrome-a,i sam ih je lepo poredjao,i u bukmarks tabu,a i u folderima je sve identicno kao i u chromu.Za razliku od edza,ovde sve fercera!

Nije tacno. Moras koristiti istu verziju wina za cistu instalaciju na koju ti se win7 nadogradio.
Ja sam se zeznuo pa umesto win10 pro skinuo i narezao win10 pro n i nije bilo sanse da se aktivira.
E sad, da li ima veze 32/64bit, ne znam. Napravi backup postojece instalacije pa probaj.
Nek stoji upisano, ja sam greškom instalirao 32bit pa sam ponovo gazio 64bit-nom i obe su prošle aktivaciju bez problema, apdejt sa legalne osmice, inače.

Drustvo, imam problem pri instalaciji. Nisam bio siguran da li da otvram novu temu te cu za pocetak pisati ovde:

Pokusao sam prvo da uradim upgrade sa win8.1 preko MS-ovog Media Creation Tool-a. Ne ocekujuci (naivno) da ce biit problema posto sam bezbroj puta instalirao win 7 i 8 na moj komp, ostavio sam da se instalira i otisao na spavanje. Ujutru - crn ekran. Probah restart i dobijem nazad win8... ok. Probam jos jednom, naravno opet cekam download... sacekam sve da se instalira (ponovo upgrade opcija) i ponovo crn ekran samo sto sam ovog puta dobio poruku "0x1900101 - 0x30017 FIRST_BOOT phase error during BOOT operation". Guglanjem pronadjem samo jedan YT link na kome savetuju da se unistalira svaki device koji iz nekog razloga prijavljuje gresku ali tako nesto nisam imao u mom device manager-u.
Nakon toga odlucim da bekapujem par stvari i uradim clean install. Opet preko MS Media Creation Tool-a napravim butabilni USB i pokrenem setup odatle. Obrisem particiju na kojoj je bio win8 i instaliram sve od nule - pri prvom boot-u nakon instalacije kad (valjda) treba da startuje - opet crni ekran i freeze.
Sad vec pizdim posto sam obrisao prethodnu instalaciju ... Ako neko moze da mi sugerise sta da pogledam i proverim bio bih mu neizmerno zahvalan.
Masina je ASUS 5PQ Pro, Q6600, 7giga rama, GTX460. Oktacio sam sve eksterne uredjaje osim HDD-a na koji zelim da instaliram win10. Nikad ni jedan jedini problem nisam imao ni sa win7 ni sa win8 ni sa OS X-om do 10.6. do 10.10 ...

Drustvo, imam problem pri instalaciji. Nisam bio siguran da li da otvram novu temu te cu za pocetak pisati ovde:

Pokusao sam prvo da uradim upgrade sa win8.1 preko MS-ovog Media Creation Tool-a. Ne ocekujuci (naivno) da ce biit problema posto sam bezbroj puta instalirao win 7 i 8 na moj komp, ostavio sam da se instalira i otisao na spavanje. Ujutru - crn ekran. Probah restart i dobijem nazad win8... ok. Probam jos jednom, naravno opet cekam download... sacekam sve da se instalira (ponovo upgrade opcija) i ponovo crn ekran samo sto sam ovog puta dobio poruku "0x1900101 - 0x30017 FIRST_BOOT phase error during BOOT operation". Guglanjem pronadjem samo jedan YT link na kome savetuju da se unistalira svaki device koji iz nekog razloga prijavljuje gresku ali tako nesto nisam imao u mom device manager-u.
Nakon toga odlucim da bekapujem par stvari i uradim clean install. Opet preko MS Media Creation Tool-a napravim butabilni USB i pokrenem setup odatle. Obrisem particiju na kojoj je bio win8 i instaliram sve od nule - pri prvom boot-u nakon instalacije kad (valjda) treba da startuje - opet crni ekran i freeze.
Sad vec pizdim posto sam obrisao prethodnu instalaciju ... Ako neko moze da mi sugerise sta da pogledam i proverim bio bih mu neizmerno zahvalan.
Masina je ASUS 5PQ Pro, Q6600, 7giga rama, GTX460. Oktacio sam sve eksterne uredjaje osim HDD-a na koji zelim da instaliram win10. Nikad ni jedan jedini problem nisam imao ni sa win7 ni sa win8 ni sa OS X-om do 10.6. do 10.10 ...

Na Nvidijinom forumu je izbila opšta pobuna zbog drajvera za grafičku za Win 10. Prijavljeni su razni problemi tipa crash i black screen, pucanje drajvera u igrama i aplikacijama. Meni npr. ponekad crash-uje drajver, ali samo dok koristim Viber za PC.

Ne bi me čudilo da je tvoj problem uzrokovan ekstremno lošim Nvidijinim drajverima za Windows 10. Lik iz Nvidije je obećao fix u najskorijem mogućem roku, ljudi su besni i očajni.

(KB3081436), (KB890830) i (KB3087916) su stigli u poslednjim updejtovima, s'obzirom da su automatski, proveri da nisu možda instalirani kad nisi gledao.

Da li je moguće da se na istom hardveru sa istim MS nalogom registruju dve verzije Windowsa 10 (Home i Pro)?
Home verzija mi je instalirana i aktivirana na tabletu. Ako bih instalirao PRO verziju, da li bih kasnije mogao ponovo da instaliram Home i da bude aktiviran kao što je i bio? Da li je upšte moguće da budu aktivirana dva OS-a sa istim hardverom i sa istim nalogom?

Da li je moguće da se na istom hardveru sa istim MS nalogom registruju dve verzije Windowsa 10 (Home i Pro)?
Home verzija mi je instalirana i aktivirana na tabletu. Ako bih instalirao PRO verziju, da li bih kasnije mogao ponovo da instaliram Home i da bude aktiviran kao što je i bio? Da li je upšte moguće da budu aktivirana dva OS-a sa istim hardverom i sa istim nalogom?
Ja imam duall boot na istom nalogu 32/64 bit.
Oba su aktivirana, insider upgrade.

Ako je jedan od njih Insiders Preview, (to ja radim) onda sigurno može. Dobio sam obaveštenje o tome od MS-a.

Jedno pitanje jel moguce izvuci bookmarks iz edge?

Poslednja izmena:
Na Nvidijinom forumu je izbila opšta pobuna zbog drajvera za grafičku za Win 10. Prijavljeni su razni problemi tipa crash i black screen, pucanje drajvera u igrama i aplikacijama. Meni npr. ponekad crash-uje drajver, ali samo dok koristim Viber za PC.

Ne bi me čudilo da je tvoj problem uzrokovan ekstremno lošim Nvidijinim drajverima za Windows 10. Lik iz Nvidije je obećao fix u najskorijem mogućem roku, ljudi su besni i očajni.

Pri prvom boot-u??

Малопре је кренуло, видим на геџету да нешто вуче 6-7Mbps па сам знао да је дошло време. ;) Сад прави оне фолдере и опет довлачи свашта, мислим да је већ довукао 4-5 гига и још увек нешто муља.

Pri prvom boot-u??

U toku igre. Pazi, drajver je užasno problematičan, tako da svakako sumnjam na njega. Možda tokom instalacije povuče drajver sa Windows Update-a čija je instalacija u startu bila problematična, ne završi do kraja instalaciju, pukne jer je oštećen fajl u cab arhivi.

Izvuci mrežni kabl i pokušaj da instaliraš ponovo. Pre toga skini najnoviji drajver sa Nvidijinog sajta. Takođe skini i najnovije drajvere za ostale uređaje. LAN kabl ne ubadaj dok ne instaliraš sve drajvere.

Znaci Dell laptopovi i Win 10 dobro funkcionišu zajedno :)
No, kao što napisah, koristio sam dva dana laprtop bez AMD drajver i nijedan problem od napisanih nisam imao, dakle biće da je nepotpuna kompatibilnost Catalsyt-a ili drajver pravi mali problem.
Ako ti nje problem samo da mi napišeš koji tačno bleutooth modul imaš, mada verujme da je isti i kod tebe i mene. Da li ti je driver boster povukao drajver za bluetooth ili WU?
Poslednja molba, ako imaš funkcionalan driver boster, da mi link ka istom proslediš bilo ovde bilo preko pp.
Bluetooth mi je radio i sa WU driver-ima i nisam 100% siguran ali mislim da mi je i DriverBooster povukao isto drivere.

a54eac83ad7f291e67ecf15c8a9a7821.jpg

Sto se tice DriverBooster-a skini sa njihovog sajta free verziju.
http://www.iobit.com/en/driver-booster.php

Bluetooth mi je radio i sa WU driver-ima i nisam 100% siguran ali mislim da mi je i DriverBooster povukao isto drivere.

a54eac83ad7f291e67ecf15c8a9a7821.jpg

Sto se tice DriverBooster-a skini sa njihovog sajta free verziju.
http://www.iobit.com/en/driver-booster.php
Imamo identičnu verziju Bluetooth-a, baš onda čudno da kod mene ne radi u potpunosti. Inače meni WU nije ponudio nikakve drajvere za Bluetooth.
Probaću sa DriverBosster-om, da vidim koje drajvere će mi on ponuditi.
Hvala za link.

Kako da obrišem Windows.old folder,da li da ga brišem kao svaki fajl,pošto mi se preko Disk Cleanup ne vidi taj folder?

U toku igre. Pazi, drajver je užasno problematičan, tako da svakako sumnjam na njega. Možda tokom instalacije povuče drajver sa Windows Update-a čija je instalacija u startu bila problematična, ne završi do kraja instalaciju, pukne jer je oštećen fajl u cab arhivi.

Izvuci mrežni kabl i pokušaj da instaliraš ponovo. Pre toga skini najnoviji drajver sa Nvidijinog sajta. Takođe skini i najnovije drajvere za ostale uređaje. LAN kabl ne ubadaj dok ne instaliraš sve drajvere.

Drajveri koji ti trebaju:

Chipset: Intel Chipset Device Software v10.1.2.9 WHQL: https://mega.nz/#!Nc8HkZyb!zEzwizUYx4vkJVjW-ps66u4uUGdl4zQuecfM_UEf5eY

Audio: http://www.realtek.com/downloads/

Grafička: (NAJNOVIJI DRAJVER, 355.60 WHQL, upravo izašao): http://us.download.nvidia.com/Windows/355.60/355.60-desktop-win10-64bit-international-whql.exe

LAN će da prepozna Windows.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno