Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Није ваљда да користиш USB везу директ на модем??

Ma šalio sam se, znam da nema usb drajvera, nije ih nikad ni bilo na x64, a i poslednji Windows OS na kome su radili drajveri je Vista.
Zanimljivo je da na linuksu radi bez problema, i to na x64, nalazi ga kao : Askey Computer Corp. Scientific-Atlanta WebSTAR 2000 series Cable Modem
Koristio sam preko LAN-a naravno sve ove godine, ali slučajno probao nedavno preko USB-a, da vidim čisto kako radi i ostao na njemu, na Windowsu moram izgleda preko LAN-a :d

Kako da provjerim? Ja sam pomoću njega skinuo iso i kad sam instalirao, ispade 10041 build.

Na oba linka je 10240 , obrisi cache browsera kompletno!

Jedno pitanje. Drugar hoće da mu stavim win10 na Acer Aspire 5730ZG iz 2008g. Na Acer sajtu zadnji drajveri za ovaj model su za Vistu. Ja sam mu na toj makini instalirao 8.1 i sve je radilo ali je na kraju tražio win 7 sp1 jer mu se 8.1 nije sviđala. Kakva je situacija zbog drajvera. Na 8.1 je sve radilo pa čak i Vistini drajveri.

Jedno pitanje. Drugar hoće da mu stavim win10 na Acer Aspire 5730ZG iz 2008g. Na Acer sajtu zadnji drajveri za ovaj model su za Vistu. Ja sam mu na toj makini instalirao 8.1 i sve je radilo ali je na kraju tražio win 7 sp1 jer mu se 8.1 nije sviđala. Kakva je situacija zbog drajvera. Na 8.1 je sve radilo pa čak i Vistini drajveri.

Koji procesor ima laptop?

Pentium Dual core 2gb Rama, nVidia 9300GS itd...

Ako je T3200 procesor nece biti problema , drajvere mozes i na windows update da skidas , dosta ce ti skinuti.

Pitam zato što je 8.1 radio savršeno. Naravno stavio bih mu win 10 32-bit

Poslednja izmena:
Ne radi mi Ultra fast start, iako ispunjavam sve uslove.
I ne radi mi Rapid Mode na SSD-u, zna li neko kako da se isprave ove dve stvari?

I ne radi mi Rapid Mode na SSD-u, zna li neko kako da se isprave ove dve stvari?

Ako si na Intelu 4-te generacije, skini najnoviji Intel Rapid Storage Techology za Win 10 (14.5.2.1088 WHQL): https://mega.nz/#!MRFgWZKI!cxQLZ38ajuqCS8MxAkCa6tq4Yp1_T03RupGhYh4XyxE

Ako si na AMD platformi, ažuriraj AHCI drajver (obrati pažnju na sajtu koji chipset-ovi su podržani): http://support.amd.com/en-us/download/chipset?os=Windows 10 - 64

Podrazumeva se da koristiš i najnoviji Samsung Magican softver (4.6).

Evo prvi malo ozbiljniji bug na Win 10 pro 64 bita kod mene. Naime, večeras kada sam upalio laptop, ne mogu da otvorim Action centar, sound i wifi na ikonicama u taskbaru:

http://prntscr.com/80g8un

Klikom na levi klik, ništa se ne dešava, ali normalno preko control panel mogu da pristupim svim podešavanjima, čak rade i prečice na tastaturi za zvuk, wifi i sl. Nije mi jasno zašto ne reaguje kada kliknem normalno, da li neko ima sličan problem?

Inače, neko je pisao da ima problem oko pinovanje app u star meni, kod mene to radi ok, sve app koje pinujem odma se pojavljuju, kako metro app tako i desktop app.

Poslednja izmena:

Za fast boot ti ne treba rapid mode, ja iskreno ga sad nisam ukljucivao jer nisam video benefita na win 8.1 osim suvoparno naduvanih brojke usled ram kesiranja
ako neki driver pravi problem moguce zato da nemas opciju da ukljucis fast boot, proveri pod power options sta pise

Evo prvi malo ozbiljniji bug na Win 10 pro 64 bita kod mene. Naime, večeras kada sam upalio laptop, ne mogu da otvorim Action centar, sound i wifi na ikonicama u taskbaru:

Klikom na levi klik, ništa se ne dešava, ali normalno preko control panel mogu da pristupim svim podešavanjima, čak rade i prečice na tastaturi za zvuk, wifi i sl. Nije mi jasno zašto ne reaguje kada kliknem normalno, da li neko ima sličan problem?

Inače, neko je pisao da ima problem oko pinovanje app u star meni, kod mene to radi ok, sve app koje pinujem odma se pojavljuju, kako metro app tako i desktop app.

Šta sve od softvera imaš instalirano? Da li je u pitanju upgrade ili clean install? Drajveri za grafičku su sigurno ažurni, Windows Update ne možeš tek tako zaustaviti... :)

Ako si na Intelu 4-te generacije, skini najnoviji Intel Rapid Storage Techology za Win 10 (14.5.2.1088 WHQL): https://mega.nz/#!MRFgWZKI!cxQLZ38ajuqCS8MxAkCa6tq4Yp1_T03RupGhYh4XyxE

Ako si na AMD platformi, ažuriraj AHCI drajver (obrati pažnju na sajtu koji chipset-ovi su podržani): http://support.amd.com/en-us/download/chipset?os=Windows 10 - 64

Podrazumeva se da koristiš i najnoviji Samsung Magican softver (4.6).

Imam i5-3350P i zadnje drivere koje sam nasao za njega...
Magican isto zadnja verzija....

Za fast boot ti ne treba rapid mode, ja iskreno ga sad nisam ukljucivao jer nisam video benefita na win 8.1 osim suvoparno naduvanih brojke usled ram kesiranja
ako neki driver pravi problem moguce zato da nemas opciju da ukljucis fast boot, proveri pod power options sta pise

fast boot mi je vec aktivan, zeleo sam da probam onaj najbrzi ultra fast, ali prezivecu i bez njega...

magician mi ne prepoznaje win 10, u tome je problem, evo slike:

Capture.JPG

Poslednja izmena:

Drajver je sigurno problem ako nema opciju da uključi fast boot. Tačno je da Rapid mode nema veze sa fast boot-om, već je to dodatna opcija u okviru Samsung Magican softvera. Za Rapid Mode mu treba najnoviji Samsung Magican i najnoviji AHCI drajveri.

EDIT:

@Ranger

Koji ultra fast boot? Vidi obavezno da li radi Intel Rapid Storage Techology za Win 10 (14.5.2.1088 WHQL): https://mega.nz/#!MRFgWZKI!cxQLZ38aj...03RupGhYh4XyxE .U setup-u piše da podržava i chipset-ove iz serije 7. Proveri.

Poslednja izmena:

Da li ti imaš Kaspersky internet security 2016 (ver. 16.0.0.614.) Ako nemaš onda je normalno da ti pinovanje u start radi normalno.

Šta sve od softvera imaš instalirano? Da li je u pitanju upgrade ili clean install? Drajveri za grafičku su sigurno ažurni, Windows Update ne možeš tek tako zaustaviti... :)

U pitanju je upgrade, ništa nisama novo instalirao od sinoć kada je sve radilo Ok. Novih ažuriranja na Windows update nema. Drajveri za grafiku su Ok, nema novih na Windows update-u. Svemu mogu da pristupim preko kontrol panela, ali ne i levim klikom na te ikonice, krajnje čudan problem.

Goxy, Aha, mislio sam a je to generalno problem, nemam Kaspersky.

Poslednja izmena:
Šta sve od softvera imaš instalirano? Da li je u pitanju upgrade ili clean install? Drajveri za grafičku su sigurno ažurni, Windows Update ne možeš tek tako zaustaviti...

U pitanju je upgrade, ništa nisama novo instalirao od sinoć kada je sve radilo Ok. Novih ažuriranja na Windows update nema. Drajveri za grafiku su Ok, nema novih na Windows update-u. Svemu mogu da pristupim preko kontrol panela, ali ne i levim klikom na te ikonice, krajnje čudan problem.

Antivirus? Ovde smo imali slučaj da je neki softver (konkretno AirDroid) onemogućio ulazak na neke prečice na desnom kliku Start menija!

Ništa mi ne pada napamet. Pokušaj da Display Driver Uninstaller-om očistiš postojeće drajvere za grafičku i da svučeš opet sa Windows Update-a: http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

Ako ne uspeš da rešiš, predlažem ti clean install.

Biće tih problema sve više. Najveći je problem što je sistem svež i nisu još svi naišli na probleme pa tako da ne možeš naći ni rešenje. Ja sam se ubio tražeći ovo za pinovanje i malo mi je falilo da reinstaliram sistem.

Antivirus? Ovde smo imali slučaj da je neki softver (konkretno AirDroid) onemogućio ulazak na neke prečice na desnom kliku Start menija!

Ništa mi ne pada napamet. Pokušaj da Display Driver Uninstaller-om očistiš postojeće drajvere za grafičku i da svučeš opet sa Windows Update-a: http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

Da. Kaspersky potvrdio. Okačiću link da se malo smejete odgovorima zaposlenih u Kasperskom. I ovsj breaker ili kako se već zove što se ljudi žale da im sisa CPU je još jedna posledica KIS-a 2016.

Poslednja izmena:

Od antivirusa samo Wndows defender, AirDrodi ne koristim. Baš mi je čudno, jer je sinoć sve radilo ok. No, kako radi Display Driver Uninstaller? On briše AMD drajvere (ima AMD grafiku) ?

Probao sam, ali nece da krene setup, ne podrzava platformu.
A u biosu imam da biram normal, fast i ultra fast... cekam drajvere... opet win sa problemima...

Znači ipak je samo za Intelov chipset počev od serije 8... :(

Nadam se da će izbaciti nove drajvere.

Tako je. Briše drajvere i sve repove od istih.

Čitam sada da je to preporučljivo da se radi u SAFE modu, međutim na laptopu ima i Intel HD 3000 grafiku, pa predpostavljam da mogu ovo da radim u normalnom Windows okruženju. Znači samo instalirama aplikaciju, izaberem AMD grafiku, kliknem na Cleen and restart i to je to?

Čitam sada da je to preporučljivo da se radi u SAFE modu, međutim na laptopu ima i Intel HD 3000 grafiku, pa predpostavljam da mogu ovo da radim u normalnom Windows okruženju. Znači samo instalirama aplikaciju, izaberem AMD grafiku, kliknem na Cleen and restart i to je to?

Tako je. :) Clean and restart.

Da. Kaspersky potvrdio. Okačiću link da se malo smejete odgovorima zaposlenih u Kasperskom. I ovsj breaker ili kako se već zove što se ljudi žale da im sisa CPU je još jedna posledica KIS-a 2016.

Ja uopste ne kapiram zasto su poleteli da izbacuju nedovrsene programe, samo da bi se pohvalili da ima podrsku za Win10? Zar nije bilo pametnije da su na postojecim verzijama malo nasminkali GUI i plasirali ga kao novi, dok ne naprave nesto zaista novo i pouzdano? Danas sam instalirao Daemon Tools, na homepage-u im stoji ogroman baner WINDOWS 10 READY - ali zato fali ono sto meni treba - podrska za VCD image, koje su ranije verzije imale. Instalirao staru verziju, koja je radila pod sedmicom.

Nazad
Vrh Dno