Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Naravno, zato ako mu nije problem neka piše na srpskom, neću mu zameriti pravopisne greške, ovako mi treba pola sata da dešifrujem vika deka poruke. :D

Nisam puštao kroz translate. Makedonski nekako i razumem, ali slovenački nikad nisam mogao.

Dobro, slovenački je priča za sebe, makedonski mi nije problem da razumem iako nikakvih dodirnih tačaka sa Makedonijom nemam.

Neka piše kojim mu se god jezikom piše dokle god se razumemo, a sudeći po prethodnim korespodencijama rekao bih da ga razumeju.
Druga su priča neki domaći ovde koji pišu kao da im srpski nije maternji. :d

Vezano za Win 10, da li neko ima problema sa aplikacijom kalendar, pošto mi u live tiles ne pokazuje uopšte ništa, kao da je live tile namešten
off, a nije!

Poslednja izmena:
Zna li neko kako da podesim da mi jezik tastature pri paljenju računara bude SRP/LAT,a ne da stalno manuelno prebacujem?

Problem sa pin & unpin funkcijom u start meniju je nestao brisanjem KIS-a 2015 i instaliranjem KIS-a 2016.

Hvala na ukazanom problemu.
Meni nije. Taj problem jeste vezan za kis 2016. Na 2015 ga nema.

Eh, iako im je start menu lepa ideja (zaista jeste) nemogucnost prebacivanja pinovanih aplikacija u listu i nepostojanje jump liste istih, ocigledno je da je classic shell moranje u win10... Anti-produktivnost na nivou... Osim dx12 (ne, multidesktop nije isto sto i vise monitora, tako da je to "poboljsanje produktivnosti" meh), Win10 ocigledno nema nijedno poboljsanje u odnosu na win7. Da su samo paznju koju su posvetili narusavanju privatnosti posvetili poboljsanju produktivnosti i da nam bar dali opcije da sami namestamo koliko je moguce graficki interfejs (start menu pre svega, boje necu da pominjem iako je to sramota za 2015.), ovo bi mozda bio odlican win koji stvarno moze da ujedini win7 i win8 korisnike. Ovako, ako bi mu davao ocenu, to bi tesko moglo da izvuce 4 od 10... Ovo ne bi trebalo da je release verzija nikako.

Pomoć

Znači, update-ovao sam win7,komplet sem opcionih update ali samo oni language pack-ovi, njih nisam, kontam da mi ne trebaju. Inače win7 mi je aktiviran, imam dovoljno rama, ok procesor ali mi se i dalje ne pojavljuje ona ikonica u task baru za upgrade na win10. Sta cu i kako cu,upomoc?

Moze li neko da mi objasni zasto ne mogu da pomerim kantu dole nize? Garant je nesto lako, ali ja se evo ubih vec deset minuta...

Capture.png

Mogu ja, stavio si 125% velicinu fonta, pa nema dovoljno prostora za ceo red dole.

Ovaj Windows je ludilo... I kad odaberem srpski ya jeyik - ni[ta, ve' ovo [to vidite. Pas mater!

To nije kanta nego kontejner :D

Nego, napravio sam apgrejd sa 7-ice na 10-ku na starom laptopu. Sve radi sasvim pristojno, osim što pri svakom uključivanju laptopa ne pokreće odmah WiFi, nego moram prvo da isključim karticu pa da je ponovo uključim u device manager-u. Jedino tako hoće da proradi. Apdejt drajvera za istu nije pomogao.

Na Edge browser-u mi ne rade komande back i forward u vecini slucajeva, otvorim par stranica i pri vracanju zaglupi i onda ne moze ni napred ni nazad.

Dodato:

Sad sam se izbezumio kad sam video ovo

Pogledajte prilog 176327

Clean instalacija pre dva dana nije bio do juce taj folder C:\Users\Miljan
Niti imam nekog tog imena a ni racunar niko nije dirao osim mene a ja ga nisam napravio 100%
Jel zna neko odkud to tu???

Jel moze pomoc sta bi moglo biti i otkud taj folder tu?

Kad ljudi ne znaju :)
Čista instalacija na formatiranom hard disku, odabere se prema tastaturi raspored (us international ili serbian latin), posle doda ћирилица и то је то...

Sve radi kao i na windows 7, 8, 8.1 sistemu, počev od ofisa 2013 proplus sp1 pa do ostalog :)

Do sada sve radi perfektno osim webkamere koja je malo zastarela (drajveri za win 7 samo)...

Poslednja izmena:
Ima li nedje drajvera za SBB-ov modem, onaj matori model Cisco DPC/EPC2100 ?

Sbb sajt

Runtime Broker ce mi spaliti procesor , stalno preko 90% u task manager , kako ovo djubre iskljuciti?

Runtime Broker ce mi spaliti procesor , stalno preko 90% u task manager , kako ovo djubre iskljuciti?

Mene je jedom zezao na isti način nakon upgrade-a. Kad sam uradio clean install, nije više zezao. Rešenje je restart računara, ali džabe ako opet posle počne da kida CPU...

Znaju oni zato. Na kaspersky forumu ima ceo thread o tome. I Kaspersky se ne uzbuđuje već ti kaže da imaš izbor ili ćeš maximalnu sigurnost i privacy ili ćeš start meni koji radi i naravno za to je Microsoft kriv. Samo su zaboravili da su jedini AV koji ima ovaj problem. Ali oni s7 naravno posebni.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno