Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Jel zna neko jel ima razlike od ovog Upgrade builda i ovog ISO sto moze da se skine sa Microsoft sajta, ili je fakticki isti Build na oba 10240?
Gledam sad upgrade sam legalan windows 7 na windows 10, stavio opciju da mi nista ne cuva od podataka i kao clean install je, fino radi i zadovoljan sam, al opet da proverim za svaki slucaj jel ima neko informaciju ?

Upravo sam uradio update sa 7 professional na 10 pro i sve je OK proslo. Da li neko zna kako moze da se pronadje windows 10 key ako hocu od nule da instaliram?

Ja sam proverio key je: VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T
A taj key kolko znam koristio se za insider. E sad kolko sam upoznat posto si vezao svoj M$ nalog, na njemu ti je aktivacija za tu masinu. Tako da kad uradis Clean install sa win10 diskom, mozes da skipujes kucanje kljuca i kad povezes svoj M$ nalog windows ce se aktivirati.

Poslednja izmena:
I meni je aktiviran win10!!!KMSpico i miran sam do kraja januara 2016!:S:

Haha ja do malopre imao notifikaciju za reserved upgrade u systray, i nikako da krene da skida. I sad resetujem da vidim da li ce krenuti i posle reseta nestala notifikacija, kao da je u zemlju propala :D A pisalo je "your win is reserved" :)

Upravo sam uradio update sa 7 professional na 10 pro i sve je OK proslo. Da li neko zna kako moze da se pronadje windows 10 key ako hocu od nule da instaliram?
Kazu da ti sad vise nije potreban za cistu instalaciju.
Ali cekaj da neko potvrdi...

To se i ja pitam..Trebaće reinstal nekad..Napravio sam iso u wct ,samo me interesuje broj..?

Hajde javljajte utiske, kako radi? ima li problema sa necim?
Drajveri, programi...kako vam se cini na prvi pogled?

Juče kod drugara 24o verzija nije prepoznala mreznu karticu,kupljenu ,jer je na ploči crkla pre..Šta nisam pokušao,ne vidi je.Kaze da će uzeti neku sa w8 driverima,pošto ova ima samo za w7,pa da probamo.
Moj 3u1 hp u tehnicalpreview nije prepozao,ali sa w8 driverima radi.Tv kartici bili potrebni driveri za zvuk,na sajtu ploče nema,skinuo sa relteka,pa radi i tv kartica.
Ima muke..

Poslednja izmena:
Meni još uvek ništa. Izgleda da je ovo kako koga zabode.

To ću i da uradim

Jeli treba da se isključuje secure boot i fast boot u Biosu ili ne kad se radi upgrade ?

Instalirao sam Windows 10,ali mi ne radi Cortana,a region je podešen na USA.Do čega je problem?

Evo da javim da sam uspesno instalirao cist windows 10 skinut pomocu MediaCreationToolx64 narezao na dvd obrisao hardove i digo nove particije koje sam hteo i ulogovao se ponovo u win 10 i windows je idalje trajno aktiviran. U toku instalacije mi je trazio dva puta da ubacim kljuc tu se ide na skip posle kada dodje da vam trazi vas nalog logujete se na njega i to je to! Znaci insajderi mogu da urade cistu instalaciju!

Untitled.jpg

Evo da javim da sam uspesno instalirao cist windows 10 skinut pomocu MediaCreationToolx64 narezao na dvd obrisao hardove i digo nove particije koje sam hteo i ulogovao se ponovo u win 10 i windows je idalje trajno aktiviran. U toku instalacije mi je trazio dva puta da ubacim kljuc tu se ide na skip posle kada dodje da vam trazi vas nalog logujete se na njega i to je to! Znaci insajderi mogu da urade cistu instalaciju!

Pogledajte prilog 175903
Bravo, ta se potvrda cekala za mnoge.:)

You can get them from here.

Code:

http : // www . microsoft.com/en-us/software-download/windows10iso

en_windows_10_multiple_editions_x86_dvd_6848465.iso
Code:

http : //software-download.microsoft.com/pr/Win10_English_x32.iso?t=4336b268-6d2d-4915-b3b5-8325881eab6b&e=1438243344&h=2e63ef0d5067a5b0404609a120f14d1b

SHA1: D927A91E1DD7D9C6023D0DA1DBCB16DEFEC5B6C1

en_windows_10_multiple_editions_x64_dvd_6846432.iso
Code:

http : //software-download.microsoft.com/pr/Win10_English_x64.iso?t=4336b268-6d2d-4915-b3b5-8325881eab6b&e=1438243344&h=db70cfb1bd17a2a975af81a7f4102a86

SHA1: 60CCE9E9C6557335B4F7B18D02CFE2B438A8B3E2

The ISO's from the above page are identical to the ISO's posted on MSDN. I checked the Win10_English_x64.iso that I obtained from the page and it's SHA1 is identical to that of the ISO on MSDN.
Sha nije isti sa onaj od msdn ovo je modovan iso :)

Bravo, ta se potvrda cekala za mnoge.:)

Kao sto smo sinoc pricali, reko sam ti ja hteo ili ne moram da to uradim jer imam deley na ovoh hardu od 320 gb i to 42 hiljade dok ovaj drugi isto ima deley ali samo 60 tako da sada komp radi mnogo mnogo bolje i brzi je u izvrsavanju svih operacija.

Kao sto smo sinoc pricali, reko sam ti ja hteo ili ne moram da to uradim jer imam deley na ovoh hardu od 320 gb i to 42 hiljade dok ovaj drugi isto ima deley ali samo 60 tako da sada komp radi mnogo mnogo bolje i brzi je u izvrsavanju svih operacija.
Proslo je kao sto smo i ocekivali... i ja cu da to isprobam sa onim 32-bit na drugom hardu.:)

Uspesno apgrejdovao na win10. Trajalo je oko 1h i 15min. Ne znam jel to puno vremena? Samo ako moze jedan help ovde? Jel postoji mogucnost da se pri dizanju sistema ne pise sifra? Nikako to da provalim ovde?

Pogledajte prilog 175903

Nema vise kljuca...OEM ti je windows sad vezan za nalog i maticnu plocu.
Taj sa kljucem mora da se kupi.

Lepo,lepo.
A ovaj oem je free god dana,za sada?
A ovaj sto se kupi može i posle god dana..?

Sto kod mene stoji u donjem desnu uglu kod sata TEST mod i verzija windowsa. Na samoj pozadini. Nisam skinuo rtm verziju nego 240 iso. Zadnj updejt pred RTM. I aktivirao sam win10 enterprajs ali stoje ona mala bela slovca. Da li mogu preci sad na win10 rtm.

Vrh Dno